Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom
Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.
ono samozrejme, netreba mať o Iráne žiadne ilúzie, je to diktatúra ovládaná náboženskými pravidlami.
No ľudia tam riešia presne tie isté bežné problémy, ako riešime my. Tie isté radosti a starosti. AK človek natrafí na blbca, tak má problém.
Stačí si prečítať niektoré príbehy báb tu, ktoré žijú na Slovensku so Slovákmi - podvádza ma, je lenivý, je sebecký, píše si s inými, odsťahoval sa odo mňa pred pôrodom, dvihol na mňa ruku, nespáva so mnou....
Skrátka keď natrafíte na blbca, tak natrafíte na blca a je jedno, či je to Slovák alebo Peržan.
@tanka0908 akože keď niekto stretne muža, s ktorým si rozumie, tak mu má povedať, prepáč, ale ešte sa neminuli všetci Slováci, nemôžem s tebou chodiť 😀 to akože vážne tento agument v 21. storočí?
únos hrozí vždy, keď si zoberieš akéhokoľvek cudzinca, ak sa rodičia nedohodnú a obaja chcú žiť v inom štáte, tak hold, niekde nastane problém. Ostatne otec má tiež právo na deti.
dve civilizacie ta orientalna a eurpska su tak rozdielne, ze aj morlne hodnoty su obsolutne odlisne
takze tie deti maju len nejasno vo svojich zivotoch a zivotnych hodnotych. z takejhvychovy. anaviac, dti moslma su vzdy moslimovia.nemozu sa bez trestne rozhodnut len tak islm opustit. to je v islame nemozne.
takyto postoj ako ma pistelko erjona je typicky pr ezny europanky z vych.eu . vidam tie deti tych zien ,ako su potom neiste, kde patria.
@alice107 ale vážne? lebo moji kamaráti z Iránu majú tie isté hodnoty, ako ja. vyrastali na európskej kultúre a európsku kultúru obdivujú. takže neviem odkiaľ berieš tieto zovšeobecnenia. Minimálne to vidím na doktorát z orientalistiky, takže nám tu určite poskytneš nejaké nové fakty. Fakty, nie názory.
erjona,tvoje deti podla tvojho popisu vychovy su podbne,ako som pisala deti stou istou vychvnou metodou. pretoze ako som uviedla, islam aeu kultura nema tie iste moralne prncipy. takze tie deti suzmätene protichodnostou toznych zassa. to prinajmensom
takze tovje tvrdenie ta same usvedcuje z toho,ake su tvoje deti
lavinis , su it iranci moslimovia?
acitaj pozorne , co pisem ,ty uvadzas, ze ti dotycni iranci maju len vychovu europskych morlanych zasad, pricipov, ci aj etikety,ked uz ide o to,
takze to nie je ako u erjona , ked ich vychovava dvojako.
erjona, zelm dobru chut. 🙂
ja len dodavam, ze vastne nie tco dodat. pretoze predmetom nasho rozdielneho pohladu na vec je skutocnost, ze kazdy vidim einak to, ze islam auropska civilizacia maju pramalo spolocneho
ja viem, ze islam aeuropska civilizacia stoja na rozdielnych mravnych zasadach, pohlade na zakladne zivitne hodnoty
preto aj spojenie vychovy zlozenej stychto dvoch protichodnych kulktur je nemozne
takze deti ktore ja vidam z takch zmiesanch parov potom ak tam je vplyv otca moslima viditelny/a je vzd y,ked s nimi zije a ma dosah na ich vychovu co je uteba tiez, pretoze muz je praktikujuci moslim/maju vzdy zmiesany pohlad na zivotne hodnoty
vidavam take deti aj ako dospelych.tak viem,ake zivtone hodnoty maju,ak maju zmiesdanu vychovu.,a prave na zaklade tychto poznatkov pisem
takze aj ked samozrejme moj postoj nezmenim, prtoze vidam to vpraxi, zaujima ma tvoj pohlad na vec. pretoze doteraz co som citala, od teba, si len moje pozorovania potvrdila hoci aj nechtiac. 😉
@alice107 Dakujem,,, 😀
No co sa tyka tejto temy, tak vies o nej velmi malo,,, ja som citala vela studií od odbornikov a veru robim spravne, pretoze deti musia poznat kulturu oboch rodicov a to je jedno, ci sa jedna o moslima a katolicku vo vztahu, alebo slovenky a nemca,,, je pre nich velmi dolezite poznat svoje korene, respektive korene svojich rodicov, o to je to dolezitejsie, ked ziju obaja rodicia v uplne inej krajine ako my,, aby vedeli odkial im rodicia pochadzaju, inak su deti nekoncentrovane,,, vo vnutri nesvoje a citia, ze nieco im chyba,,, ale o tejto teme by si si mala najprv nieco aj precitat a potom tu pisat uplne opacne domienky,, lebo nerobis dobre nahodnym citatelkam,,,, pretoze tu prezentujes pravy opak, ako je spravne,,, my mame v rodine psychologicku moju tetu a ta mi to potvrdila,,, takze to je odbornicka, co sa tomu aj rozumie,,, a ked som jej hovorila ako vychovavam svoje deti, tak povedala, ze lepsie som ani spravit nemohla,,, taktiez ked ostatne slovenky vychovavaju napriklad dieta v moslimskej kulture,, tie deti nie su zmiatnute z vychovy, pretoze kazde bolo na slovensku, vedia ako ich matka vyrastala a presne vedia tym padom aj ich vlastny povod,,, takze ty sa neboj o nase deti,,, vychovavame ich tak, aby sa z nich stali tolerantne osoby bez nenavisti voci akejkolvek kulture a hlavne aby mali odpor k rasizmu!!!!! 😝
@alice107 mas tie svoje tvrdenia o zmatenych detoch aj niecim podlozene (mam na mysli vyskum, statistiky, atd.), alebo pises len za zaklade svojich pozorovani?
@zuzkaanicka Moja ani ziadne nenajde 😀 Sak studovana psychologicka vie hadam viacej ako nasa alicka 😀
Asi neni dosť normálnych slov.chlapov.tí normálny sú buď zenaty alebo vymreli.mám dosť tu U nás v meste slov.chlapov čo vysedavaju denne v krčme alebo sa ku...ia bohvie kde.prepacte za silné slová ale je to tak.keď som z deťmi U nás na ihrisku (A hneď cez cestu je krčma A) prídu chlapi aj s detmi nechajú deti nech sa hrajú A šup ho do krčmy na pivko veď daka žena sedí na ihrisku A dozrie na neho.V dnešnej dobe je to normálne že sa cudzinci berú je to všade.
Musíš rešpektovať kultúru druhých ak chceš žiť s nimi za dobre platí to na oboch stranách.nieje to ťažké A dá sa je to len zvyk.ako aj manzelstvE po niekoľkých rokoch ide len o zvyk A nie lásku.
Moje dieťa je vychovávane ako aj v moslimských zvykoch A tradíciách tak aj slovenských.na slovenskú sme mali Vianoce A Ježiška A v Iráne nový rok A iné svätosti. Musí vedieť čo sa deje v krajine jeho rodičov.chodí do slov.škôlky a hadam mu nepoviem keď je Mikuláš že ty v ten deň tam nepôjde alebo keď sa učiteľka opýta čo si dostal pod stromček.musíme si navzájom akceptovať naše zvyky A určite nie ich zakazovať.to isté je aj o jazyku my ho výchované s 2jazykmi otcovym a mojím. Mám známych ktorý učia svoje deti len jeden A potom mali problém keď navštívili rodinu A vôbec im nerozumeli.deti sa rýchlo učia A jazyky im nikdy nebudú na škodu.
@ali08
@erjona
úprimne...nedokážem si predstaviť vychovávať deti "učením oboch náboženstiev"...buď ste very light katolíci a very light moslimovia (napr. tiež máme vianoce a katolíčka nie som) alebo ich len učíte, že niečo také ako katolícka a moslimská viera existuje, asi ako keď sa deti učia dejepis...keďže pre moslimov su katolíci neverci a naopak...neexistuje aby z dieťaťa vyrástol TROCHU katolík a TROCHU moslim...ale asi viete čo a ako robíte, ak žijete v harmónii tak je to super...mňa moslimstvo desí a budem rada ak ostane tam kde sú jeho korene, ak im tam nie je dobre tak ich veľmi rada privítam ale len ak budú plne rešpektovať našu kultúru a naše zvyklosti .
@alice107 keď sú v zahraničí môžu sa sami rozhodnúť aké náboženstvo budú tolerovať.rada by som vedela v čom sú rozdielne.V čom máme my Európanky navrch v tom ze máme voľné hranice Alebo v niečom inom?tie hranice Sú my tak akurát na prd všade nás budú brať ako lacnú pracovnú silu A že im berieme prácu.V tom ze sme slobodné A načo nám tá sloboda je ak sa zle vydáme A sme týrané.V tom ze sa nezahalime? Tak slušné byť oblečená je pekne ale vyzývavo akurát by som sa bála aby ma nepretiahli a to nechutné cumenie ľudí veru nemusím

@tykat Sme zobrati 15ty rok, ano mame dve deti a je moslim,, co je to podla teba pravy a nepravy? Aj taki existuju? A nie, nie som moslimka, ani sa nou nechystam stat,,, dufam, ze som odpovedala dostacujuco na tvoje otazky 😉