icon

Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom

evaveva1
19. jan 2015

Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.

eva8
3. feb 2015

@erjona Vidí ocko papať bravčové rezne svoje deti na slovensku? Ja ale neviem prečo si písala, že sestra vodí tvoje deti na omšu, keď kostoly neuznávaš

vevesh
3. feb 2015

@erjona nie, v iraku nie su delene autobusy, zena si sadne, kde je volne miesto
v irane ano - chlapci a dievcata su uz od 6 rokov striktne deleni vo verejnom zivote, viac menej s ideou, ze im to zabrani v intimnom zivote pred svadbou ...

vevesh
3. feb 2015

@tykat super fabulacia..
tak a teraz vazne - za facku mozes poziadat o rozvod a si v prave.. Tu naozaj si chlap nedovoli vztiahnut ruku na zenu, lebo o hodinu ma doma naklusanych vsetkych muzskych pribuznych az do 4 kolena a dostane pekne na frak... 😉 takze treba rozlisovat staty, krajiny a kultury a nie podla nabozenstva. ... 😉

mariuskaa
3. feb 2015

@eva8 co si myslela na "pohľade tej ženy na karikature"?
👀

vevesh
3. feb 2015

@eva8 opravim ta - je v poriadku, ked vlastni opovrhuju vlastnymi, ale NIE je v poriadku ak na zaklade nabozenstva je opovrhovane celou skupinou, ktora s danymi ludmi nema nic spolocne (a len tak mimochodom k tomu vedies vlastne deti? Pretoze chtiac -nechtiac su sucastou tejto nenavidenej skupiny)
Len tak na zamyslenie - je v poriadku, ze v moslimskych krajinach a vlastne po celom svete maju ludia svoje skoly (od americkych, nemeckych, francuzskych atd.) na zaklade migracie, ale v eu mozu byt len "zapadniarske " skoly?

eva8
3. feb 2015

@mariuskaa nie, na tom prvom obrázku, okolo 6.strany

sirinka
3. feb 2015

@tykat trosku o domacom nasili na zenach v EUROPE
V krajinách Európskej únie zažije jedna z piatich žien násilie zo strany jej partnera aspoň jedenkrát v živote. Jeden zo štyroch násilných činov sa týka ženy, ktorá je terčom agresie jej manžela alebo partnera. Obeťami domáceho násilia sú v 90% ženy.
Prvý reprezentatívny prieskum realizovaný Medzinárodným centrom pre štúdium rodiny v r. 2002 zistil, že každá štvrtá žena na Slovensku zažije násilie zo strany svojho manžela, alebo partnera aspoň raz počas svojho života.
https://piatazena.wordpress.com/o-nasili/
Aby sme si nahodou nezacali mysliet, ze slovnske zeny to maju zo slovakmi ako na ruziach ustlate... Ale ano, lahsie sa orstom ukazuje na suseda ako sam na seba....

sirinka
3. feb 2015

@jemena nieco o diskriminacii slovenskych zien....na slovensku
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/247124-di...

eva8
3. feb 2015

@sirinka nerozumieš podstate. Bitie žien je niekde povolené..... I ja som na základe vlastných skúseností zo srandy poznamenala, že už viem, prečo sa moslimky zahaľujú....

erjona
3. feb 2015

@eva8 Pisala som to uz v inej teme, ze vidi, tak ti to zopakujem este raz,, a ked chcu ist deti do kostola so sestou preco by som im to mala akoze zakazovat? Ja nevnucujem moj pohlad nikomu,,,,

Aj ja mam otazku na teba - Ako si mohla slubit tvojmu ex vychovavat svoje deti v ideologii o ktorej si myslis, ze je zlo? To znamena, ze tvoje deti ucis zlu? Ako si mohla takyto slub otcovi svojich deti vobec dat? Toto by na oplatku zaujimalo mna,,,,

eva8
3. feb 2015

@erjona Ďakujem za odpoveď, v inej téme som to nepostrehla.

A nesľúbila som mu nič okrem nekonzumovania bravčového mäsa čo sa týka detí

vevesh
3. feb 2015

@eva8 no na sk nie je bitie zakazane.... A vieme, co nie je zakazane, je povolene... A statistiky to bohuzial potvrdzuju, takze by si slovaci najprv u seba poriadok mali spravit a tak druhych sudit.. 😎

sirinka
3. feb 2015

@eva8 podstate nerozumies ty, nie je rozdiel medzi moslimom a krestanom, co sa tyka nasilia pachanom na vlastnych zenach... Ako si mozes vsimnut, nejako im nebrani pachat ho ani to, ze to nie je uradne povolene. Teda mozno rozdiel je a to ze na slovensku je toho mozno omnoho viac... Ale nepoznam statistiky z moslimskych krajin 😉

tykat
3. feb 2015

@sirinka 😀 ved pisem ze nezaostavame....moslimsku statistiku bitia a dalsieho nasilia na zenach nemas po ruke? ci u nich sa to statisticky nesleduje ta ako v EU? asi nie ked to zeny nikomu nehlasia...

sirinka
3. feb 2015

@tykat odkial vies, ze to nikomu nehlasia?

tykat
3. feb 2015

@sirinka a komu? je nejaka statistika?

eva8
3. feb 2015

@vevesh tak prečo sa podávajú trestné oznámenia?

vevesh
3. feb 2015

@tykat Jordan a Libanon ma statistiku...aj ine staty ....Treba len vygooglit, syria isteho casu mala tiez, ale teraz maju ine problemy... 😎

eva8
3. feb 2015

@sirinka táto debata mi pripomína porovnávanie ukameňovania s "nech prvý hodí kameňom...." Lúčim sa, o Iráne neviem, len som napísala paralely, kt. som postrehla

erjona
3. feb 2015

@eva8 A preco si mu to slubila, naco to je dobre, ked z tvojich deti nikdy moslimovia nebudu?

tykat
3. feb 2015

@sirinka Irán odmieta o tom vôbec diskutovať
http://www.sme.sk/c/6722556/vatikan-a-iran-odmi...

sirinka
3. feb 2015

@tykat tak podla @vevesh statistiky su 😉 skusim si ich vyhladat, celkom ma to zaujima.

A teraz vazne, predstavte si, ze by niekto z dalekej krajiny nasiel stranku modrykonik.sk a zacal by si prekladat sekciu o manzelskych ci partnerskych problemoch... Vieme si vobec predstavit, aky asi obraz by si na zaklade vsetkych tych tem vytvoril o nasej krajine??? 😉

vevesh
3. feb 2015

@eva8 trestne oznamenie za facku mozes podat vsade na svete.. Otazka je, aky je vysledok... A na sk pokial ta muz "nezmlati ako kona ", tak sa nic nedej, lebo je to povacsine nedokazatelne.. Vid tuto dokonca pred dvoma dnami kocka zalozila temu, ze svojmu muzovi jednu treskla a on jej tucet dal spat... 😎

sirinka
3. feb 2015

@eva8 aha, ale kym sa hovori iba o moslimoch, tak je to ok ?

tykat
3. feb 2015

@sirinka ....no aky? asi taky ako keby my sme nasli nejaky moslimsky "modry konik".
Btw. Maju moslimske zeny vobec pristup na internet?

zuzkaanicka
3. feb 2015

@tykat napr. @canerko je moslimka a ta pristup na net ma 😉

tykat
3. feb 2015

PB toto hadam nemyslia vazne??? Nechce sa mi veriť 😕
http://novotnyjiri.blog.idnes.cz/c/193779/Navod...

sirinka
3. feb 2015

@tykat no a potom sa cudujeme, ze tolko peknych mladych dievcat nema zaujem o tych slovenskych junakov plnych nasilia a potreby diskriminovat zeny a utekaju prec z nasej krajiny 😉

sirinka
3. feb 2015

@tykat btw zjavne nevies nic o moslimskych zenach, ked mas taketo stupidne poznamky 😉

tykat
3. feb 2015

@sirinka co teraz konkretne myslis?
btw. dala som odkaz na jednu knihu plus komentar k nej a je to teda hroza co tam vsuvislosti s islamom popisuju 😕
toto fakt plati? ja len dufam ze nie vsetci moslimovia to praktikuju