Odchod zo Slovenska do Čiech
Ahojte. Zaujima ma, ci niekto uz zistoval, ako odist do zahranicia. Pred volbami som si hovorila, ze ak vyhra smer, zacnem nad tym rozmyslat. Nechcem zit dalej v krajine, ktora zaspala v socializme a posuva sa dozadu namiesto dopredu. Mam pocit, ze ludom na slovensku po korone nejak "preplo". Ani predtym sa tu ludia neprechadzali s usmevom na tvari. Ale teraz mam pocit, ze je vsade v ludoch len negativna energia, zloba a zavist. Vsetci len prskaju okolo a obvinuju vsetkych za vsetko. Zdravy rozum sa vytraca, lebo asi vsetci normalni uz postupne odchadzaju. Nemam chut, aby deti vyrastali v takej krajine.
Rozmyslam o cechach, aby deti nemali problem s recou a mame tam sestru. Ako je to s odchodom aj s detmi? Prijmu mi ich tam do skoly, len ak budu mat trvaly pobyt? Ak by sme zili najprv v podnajme, budu tam obmedzenia?
@kittykat22 Ja len nechápem ako môžu uprednostňovať Ukrajincov než české deti. Otrasné.
@kittykat22 To je totálne nespravodlivé. Hnus. Nečudujem sa, že už ich majú všetci plné zuby.
Nečítala som komentáre. Najprv musis mat zamestnanie, teda pracovnú zmluvu. Ak nemáš, nemusia ti poskytnúť podnájom. Také sú napríklad podmienky v Prahe. Niekedy zamestnavatel poskytuje ubytovanie, teda začala by som asi tam. Bez prace by som do zahraničia ani nešla, cize najprv práca potom bývanie a potom deti. Cize sa musíte ako rodina na nejaky čas rozdeliť - muz je ide prvý, potom žena, deti. Nehnuteľnosti na Slovensku prenajať alebo aj predať. Ked tu náhodou dôjde k zostatneniu majetkov, co dôjde, uz na predaj bude neskoro, lebo ti to jednoducho vezmú. Necakaj, ze Česi su super ludia, sú papulnati a vedia byt veľmi nepríjemný a namyslený. Ale životná úroveň je tam vyššia, to áno. Ja tiez zvažujem Čechy, do cca dvoch -3 rokov, prave kvôli tomu, ze uz je tu toľko chudoby a dôchodcov, ze sa obavam, ze nase majetky budú zabrate štátom. Ved kto môže, uz je dávno preč, vid zdravotný personal, mladí po skole atd. Samozrejme ze sa o tom nehovorí, ale aj židia utekali prec a tí, čo neverili ze pojdu do koncentráku, tak zomreli.
@barborachors Tu dôjde k zoštátneniu majetkov??? To sa ti kedy snívalo?
@barborachors Ake zostatnenie majetkov, mas na tuto info zdroj?
@alickapusinka zdravotníctvo je úplne inde v cechach ako u nás. Je na oveľa vyššej úrovni
@barborachors to čo sú za bludy?
@babulkomale ano, pochadzam z vychodu, ale nie som ten typ, ktory predtym nevystrcil paty z vychodu. Pobyvala som aj inde po svete, kym som sa usadila.
@alickapusinka pozri, mne je jedno, komu veris alebo co si myslis. Ja tu nie som na to, aby som niekoho presviedcala. Pisem len svoj nazor, ze si na zaklade vlastnych skusenosti myslim, ze zdravotnictvo v CR je na vyssej urovni ako slovenske. Nemusis sa s mojim nazorom stotoznovat.
@barborachors 🤦♀️
@barborachors 🤦 mlčeti zlato!
Toto stěhování do Čech je teď na koníku IN🙃
@sheila121 nerozlišujem. Mám široký okruh ľudí.
@zuzka1117 ale nám slovenské zdravotníctvo staci
@diewcatqoo tak som to nemyslela.
Len ci si to ty, ze ste tam cca 12 rokov a ste na juznej Morave myslim.
@kittykat22 my sme boli sokovani, v Prahe samy Ukrajinec, uplne vsade, sluzby, chyzne, obchody, hotely, otras. Kde su Cesi? Uz len preto by som tam nesla, kedze uz nerozumeju slovencine, mysleli by si, ze som Ukrajinka.
@diewcatqoo s tím zdravotnictvím souhlasím. Inak si myslím , že pokud že na SK nemají ekonomicky špatne , tak fakt nevidím proč se stěhovat do Čech . Když by to bylo za dobře placenou prací, tak OK.
Ani sa tomu nečudujem že chce odtiaľto odísť. Však to je čistý grc tieto voľby. Aby tu jeblé staré boľševičky ktoré niesu schopné samostatne rozmýšľať a s úsmevom na tvári žerú tie sračky čo im na mítingoch sere ten Putinov šerbel Blaha mohli rozhodovať o budúcnosti tejto krajiny. Menej vzdelané telce ktoré vedia len nacapiť ruku a štát daj mi lebo ja chcem budú navolovať birmovaneho komunistu ktorý 12 rokov za ekonomického rastu len brzdil túto krajinu. Človek ktorý pripravil ľudí o miliardy tým že pred ekonomickým rastom presunul úspory do dlhopisov má teraz prevziať krajinu ktorá je v takom stave v akom je? To tá drbnuta smerácka voličská základňa ani len netuší o čo ide oni vidia len to že on im dá. Zadárek. A my ostatní sa môžme pripraviť na zvyšovanie daní odvodov zdanenie bánk a nakoniec na zrušenie druhého piliera len aby bolo na rozdávanie. To je fakt úžasná svetlá budúcnosť
Už keď ste v zdraví (ideálne v psychickom)prežili s Matovičom doteraz... tak už tu môže vládnuť aj ET mimozemšťan a ničoho sa nemusíte báť..... ja tak celkom nerozumiem tomu zmýšľaniu.... ok vyhral Smer....balíme švestky..... to ako doteraz tu bolo "úžasne"na Tom našom Slovensku fakt.... a treba hľadať aj výnimky....ľudí ktorým po korone nepreplo a stále sa usmievajú (aj bez drog 😂)a si plní pozitívnejšie energie..... nesustred sa na to zle iba lebo potom nemáš ani čas ani šancu vidieť to dobré čo je okolo.....
Mozno si pozri ponuky prace s relokaciou ked si v IT. Neviem ci su teda aj do ciech. Pripadne ak tvoja firma ma pobocky v CR tak by ti mozno vysli v ustrety. Ja tiez chcem odist ale muz nie.. jazyk vieme vsetci a moja firma ma pobocky v zahranici. Muz asi kvoli rodine nechce ale nechodia aj tak casto. Asi by ste sa mali rozdeit s muzom tak ako to niekto spominal. Prvy co najde pracu pojde a potom zvysok. Byt by som zatial nepredavala, iba prenajala. A skontrolujte si tie skoly predtym nez vyberiete mesto kam pojdete. Skuste orientacne spocitat kolko stoji najom kolko asi su platy v lokalite. A nieco nasetrit.
@laurita285 nie je cz tisic rokov pred slovenskom. Zila som tam, viem to zhodnotit. Maju veci lepsie, ale aj horsie.
Neviem vy ste vsetci taki ustrachani. Nam je dobre, ci tu bola predosla vlada, ci bude tato tiez sa budeme snazit aj ked to asi nebude ideal. Je to o vlastnom nastaveni. Snad nebudem svoj zivot vkladat tamtym hore 🙈. Vzchopte sa, prestante za svoj na puk zivot obvinovat niekoho ineho, Matovica, Fica, ci Simecku 😁. A co sa tyka politiky v Cechach? Prednedavnom tam boli velke protivladne protesty. Tak neviem teda
@lujza123 panebože .... prepáč ... teraz sa ozaj regulérne ospravedlňujem , lebo Nicky som vymýšľala z hlavy v čakárni .myslím ,že každý pochopil ,že som nemyslela určite žiadnu konkrétnu maminu . Preto som ani zavináč pred meno nedávala . Určite to prosím neber ako poukazovanie konkrétne na teba ( veď tá ani nepoznám ) . Ešte raz sa ospravedlňujem ,že tvoj nick bol použitý v tejto súvislosti .
Mame v CZ kopu rodiny a ked si zacne privydata pochvalovat uplne samozrejme veci, co tu mame aj my, tak ju manzel rodeny Cech vzdy uvedie na pravu mieru. Ona sa proste snazi vyvolat dojem, ze isla do lepsieho, nechapem preco, ale su taki ludia.
Zdedili dom, tak su bez hypo, kazdy okolo nich skace, tak logicky ze sa maju lepsie ako ludia okolo nich s hypotekami.
Pritom zubar jej zanedbal zuby, az novy jej urobil RTG a povedal co tam ma za smetisko. Teraz do toho vraza tisice.
Pri porodoch tiez nebolo vsetko ok a povodny lekar neriesil neplodnost, az sa dostali na kliniku na umele.
Nikomu neberiem jeho skusenosti, ale tisíc rokov vpredu urcite nie su.
Ja mam kopec perfektnych lekarov a dobrych skusenosti pri porodoch a hospitalizaciach. Len o tom sa vzdy menej hovori...