Odišiel za milenkou

sardinka336
19. feb 2024

Potrebujem sa vykecať. V manželstve sme žili 16 rokov, všetko sa zdalo, že je v poriadku, tri krásne deti, fungovali sme ako každá iná bežná rodina, žiadne hádky, excesy, ešte skôr sme boli svedkami ako v iných manželstvách to vrie, muž sa nikdy na nič nesťažoval, že by mu chýbalo, že by bol nespokojný, úplne bežná rodina. Zrazu bum z večera do rána, priznal sa, že má milenku, že on chce byt s ňou, šok, hroza....nechápačka, depresie, čo bude ďalej. Nič nepomohlo, ani prosby detí ani vysvetľovanie, bol ako začarovaný. V priebehu roka samé dovolenky s ňou, pohodka lebo deti nechceli s nim byť, všetko som teda ťahala ja. Viem, že to trvá už rok, ale idú sa brať, zásnuby na luxusnej dovolenke na Fb. On má 42, ona o 12 menej. Viem, že už je to passé a treba to nechať tak, ale bolí to. Na našom nešťastí si postavili to svoje. Ked vidím tie vysmiate spokojné tváre a potom sa pozriem na tie deti, čo to s nimi porobilo a ako ich to zomlelo, ale nepomožem si. Ludia sa dajú vymeniť, odkopnúť ako vypoužívaná handra, na deti sa dá vykašlať lebo veď ,,keď nechcú isť s otcom, tak čo ich bude nútiť?,, Že sa mi ta flandra vysmievala, že veď keď si nerozumieme s mužom načo byť spolu? len mi to on zabudol povedať, že si so mnou nerozumie. Cítim sa ako nepotrebný kus, fungujem len ja a deti, všetko padlo na moju hlavu, výchova a starostlivosť, mám doma dvoch pubertiakov a jedno má poruchu učenia takže je to niekedy veselé, rodina to zobrala, že je ako je, aj keď máme fajn vzťahy aj po tomto, tak sa ,,bojím,, že prídem aj o nich a budem sama ako prst, paradoxne s mužovou rodinou som mala pekné vzťahy, lepšie ako s našimi. Všetko je hore nohami, ex manžel nie je veľmi ochotný mi niečo pomáhať, on už má nový život a verím, že aj nová partnerka mu dáva rozumy. Ku mne je odmeraný akoby sme ani neprežili spolu pomaly 20 rokov (aj s chodením) bárs čo mi šplechne, žiadna empatia, nič. Rozum mi hovorí, že bude dobre, kašli na neho nech si ho berie...aj keď osobne sa čudujem, že chlap, ktorý sa nedávno rozviedol a delil majetok sa ide ženiť. Chcem to už hodiť za hlavu, mám kamarátky, koničky o to nejde, ale aj tak cítim vnútri tú bolesť z odmietnutia.

sheila121
19. feb 2024

@sardinka336 kašli na neho. Je to hnusný smrad. Na toto ti pomôže len čas.

vanilkovazmrzka
19. feb 2024

Musis len vydrzat… nic ine ako cas na to nepomoze 🙁

zuzanka.zuzu
19. feb 2024

deti sú už dosť veľké na to aby tam nechodili a dosť malé aby o tom rozhodli samé. no veru neulahcila by som mu to. ja by som ich kľudne vysadila pred ich domom, či by chcel alebo nie. ale samozrejme popri tom urobiť chuderku zo seba, že ich tam ešte aj voziť musíš... toto veľa žien nedokáže, radšej sa obetujú samé 🙈

ada_alica
19. feb 2024

@sardinka336 nepochopila som z príspevku kedy ti to povedal, si ubolena, zranená chápem to, prežila som to isté a s určitosťou ti viem povedať,že jediné čo na to pomôže je čas, hlavne nikoho do ničoho nenut, vždy pozeraj aby vyšli z toho deti čo najlepšie a hlavne žiadne negatívne pripomienky na jeho adresu.... uvidíš časom dá všetko zmysel a odporúčam terapiu, pochopíš veci o veľa skôr.... želá veľa síl a riadim sa podľa tohto hesla: neobzeraj sa tým smerom nejdeš 🥰🥰🥰

daniela2202
19. feb 2024

@sardinka336 čas, čas, čas.... veľa šťastia tebe a deťom.... a možno jeho čas dobehne, keď sa mladá na neho vykašle , keď bude starý a opotrebovaný

veklipo
19. feb 2024

Je mi to ľúto. Prajem Ti, aby si raz našla šťastie a pokoj. ❤️

katkazuz
19. feb 2024

Objímam ťa na diaľku a posielam veľa sily, viem si predstaviť ako ťa to bolí…
Naozaj to rozum nechápe, ako môže jeden milovaný manžel, s ktorým toľké roky zdielaš toľko vzájomnej intimity, sa naraz tváriť, že nič z toho nebolo a až teraz je skutočne šťastný…. A ešte deti….dozivotná rana…
Súcitim s tebou a tvojimi deťmi nesmierne.
Keď počujem alebo čítam podobné prípady, vždy si spomeniem na známeho známych, ktorý tiež takto stratil hlavu pre mladú a krásnu devu, ktorá keď ho obrala o všetky peniaze, tak ho chorého a zničeného nechala tak.
Z celého srdca ti prajem všetko dobré ❤️

subartic
19. feb 2024

@sardinka336 najlepšia pomsta je nemstiť sa , ty jej neodovzdávaš muža ale problémy do buducna. Tvoj muž dosiahol vek kedy sú jednoducho s mužmi problemy ( nie so všetkými samozrejme ) a asi sa mu žiadalo ešte žiť, no tak ho nechaj . 30 ročná možno bude chcieť deti , takže začne pekne odznova a ani v 50 tke nebude z kola von . Ber ho ako chorého človeka , osprosteného chemickým koktailom v hlave a môžem ťa ubezpečiť každý vzťah časom prejde do rutiny , prestanú šimrať motýle v bruchu a prídu prvé nezhody . Už mu nevolajte , neproste ho a prijmite to ako to je. Časom to prejde .

mladena
19. feb 2024

Je mi ľúto čo sa ti stalo. A mladá sa na neho ani nemusí vykašlať, vytriezvie ten vzťah a vyprchá ako každý iný založený na bezhodnotách. Netráp sa.

jaond19
19. feb 2024

@sardinka336 prajem ti vela sily v najdeni vnutorneho pokoja a sebahodnoty. V ziadnom pripade sa necit ako nepotrebna a vyhodena vec. Pre svoje deti si pevny oporny stlp. V otcovi sa sklamali, s nim uz ratat nemozu. ALE jemu sa to vrati, taketo pripady su ako cez kopirak.... vekovy rozdiel ich dobehne, a aj mnoho ineho.... teraz si uzivaju, lebo je to nové, osial zamilovanosti.... ale kazdodenna realita a rutina ukaze..... v kazdom pripade hlavu hore. Zvladala a zvladas vsetku tu starostlivost, ty mas rodinu, svoje deti, ktore casom prinesu partnerov, mozno vnucata. On ma do buducna co? Nic. Pretoze mladej sa moze zunovat, rodicia mu raz pomrú.... Ziadna pomsta nema zmysel, zozierala by si len seba. Ber koniec ako novy zaciatok.

deti95060810
19. feb 2024

neboj ,ten si ešte na teba spomenie - za rok - za dva bude po láske a príde bežná realita..

maminkadeticiek
19. feb 2024

No tak na uvod by dostaval deti pravidelne aby sa staral ako sa na otca patri a ty ten cas vyuzijes pre seba.Inak co ine povedat.Neviem,je to strasne ked takato mlada zena zostane sama s 3 detmi.

stanulienkat
19. feb 2024

Ohhh. Drzim palce. Obklop sa lydmi, ktorych mas rada, ktori ti pomozu. Hlavne psychicky. Je to neskutocna bezcharakternost od neho. Ja ti radim, davaj mu deti pravidelne. Nech si to pani uzije.

maminkadeticiek
19. feb 2024

A jej treba popriad nech sa im coskoro podari splodit potomka.A nie jedneho,ale tiez aspon 3.A on uvidi aku ma uzasnu sexy manzelku a ona uvidi tiez.A prosim ta,prosim,posielaj im potom do tohto chaosu pravidelne aj vase deti.Nech sa fesanda ukaze.

kp7333
19. feb 2024

Chlap sa dostal do veku, kedy nanho dolahla kriza stredneho veku. Vymenil rodinne istoty za motyle v bruchu, zazitky z cestovania. Cas preveri jeho rozhodnutie, taketo typy casto zomieraju sami.

vivienkalejova
19. feb 2024

@sardinka336 kašli na neho a liekom je len čas a si myslím ze aj iný muž pre teba bi mohol biť liekom lebo napr. Moja sesta ma dva deti a mala aj muža boli spolu 5r.a zrazu ju podviedol ona sa naňho pokúšala zabudnúť vyše 2r.ale aj tak nemohla však to sú roky stratene s chlupakom ktorý za to nestojí tak my z mužom sme ju pozvaly na večeru kde moj muž pozval svojho kamaráta lebo my sme to naplánovaný tam sa zoznámili a sú spolu už vyše 8rokov a klape im to a le nikdy nevieš kto koho podvedie 😔 držím palce viem ako sa cítiš lebo človeku ktorému sa to stalo som bola oporou ket to najviac potreboval

egonsk
19. feb 2024

@kp7333 zial aj u zien byva 30tka vek, kedy sa im zapalia lytka a podlahnu inemu chlapovi, ktori im zacne tlacit buliky do hlavy - zvlast ak mali dieta/deti okolo 20tky, takze maju uz nejaky ten cas aby sa aj sebe venovali.

kp7333
19. feb 2024

@egonsk ano, poznam take pripady

tinka8512
19. feb 2024

@sardinka336 mne je len to divne ze si si nic nevsimla, ved on sa s nou musel stretavat trvavit volny cas a to nie jeden piatok ale uz dlhsiu dobu to neexituje ze v "dobre fungujucom vztahu" si clovek take nieco nevsimne

maciatkolulu
19. feb 2024

Neviem.... Ja ako rozvedená,podvádzana. S dvomi deťmi. Viem povedal k tomu dosť. Žiaden vzťah,ale že žiaden,kde nie je alkohol,drogy,násilie atď neserka sa len tak kvôli mužovi/žene,sú v tom dvaja. A tvrdiť,že všetko bolo ok,je úplne od veci. Určite nebolo. Ver mi. Rovnako ako chlacholive reči,že mladá ho odkopne,a bude chcieť decko atď. Áno,možno hej,možno ho bude vychovávať s väčšou intenzitou ako vaše deti....a budeš zirat,je zrelši,evidentne ste začali s deťmi a všetkým dosť skoro. Stalo sa to,čo sa stalo. Neviem ako máš veľké deti,ale ja by som s nimi sadla a skúsila im vysvetliť situáciu. A nie, neposielala by som ich tam,nech mladá vidí,nech urobia peklo a podobne kraviny. Úplne zbytočne. Nakoniec ostatnú zranené iba deti. Úplne prvé by som si skúsila.sadnut s ex,už ste dlhší čas od seba,rozvedení s deťmi,tak treba skúsiť dialóg. Pokiaľ nezaberie(ohľadom deti). Tak fajn,život ide ďalej. Prestaň sledovať ich šťastné tváre a sleduj svoj život. A teda úplne najhoršie sú tie bachorky od sucitnych ľudí, aký bude nešťastný,ako ho život zbije,položí na kolená,ako bude plakať za tebou a pod. No možno nebude. Vedel zjavne čo robí a chystal sa na to,veľmi zbabelo,ale tak predpokladám,že to by urobila aj žena. Žiaľ,je to tak. Takže ja ti poradím, absolútne neriešiť,čo robia,kam idú, základ si ty a deti. Ži normálny život. Choď von,keď začnú kamošky tokat o Tom aký je hajzel. Tak fajn,je,ale nech je šťastný. A bodka. Ale tieto ženské kvakoly o Tom jeho peknom živote sú mi smiešne. Veľmi,ale veľmi veľa vzťahov,čo začali skoro sa proste skončia a muž (poväčšine muž) odíde a založí si novú rodinu. Kde je zrazu všetko iné a funguje. Smutné na Tom je jedine to,že by nemal zabúdať na deti z prvého vzťahu,ale človeka nedonútis. To je krutý fakt a keď ničis seba,nicis aj deti. Treba sa vyrovnať s tým ,že je to takto a hotovo.

subartic
19. feb 2024

@tinka8512 ja si myslím že je to možné, ak žena plne dôveruje, muž má slobody koľko sa mu len zažiada a nie je žiadnou výnimkou že muž spáva aj s manželkou aj s milenkou . Ako aj teraz beží v telke seriál Zrada, kde to ťahal muž s milenkou 2 roky, kým mu na to manželka prišla.

dianka3
19. feb 2024

@sardinka336 Si silná žena 💪aj keď je to teraz ťažké a bolí to časom na neho a všetko s ním spoločne zabudneš. Možno to teraz nechápeš prečo sa to stalo ale asi to tak malo byť. Hovorí sa keď sa jedny dvere zatvoria otvoria sa ti iné aj keď ti to teraz nedáva zmysel. Ja som zažila podobné- môj ex keď sme ešte bolí spolu a ja som bola tehotná zistila som že ma podvádza, samozrejme ze popieral a hádzal vinu na tú ženu že si vymýšľa lebo ju nechce atď. Tiež vtedy som bola zranená nešťastná a po tlaku rodiny som to s nim ťahala ešte pár rokov ale on sa mi úplne zhnusil tým všetkým ono celé roky(12 rokov) mal frajerky ťahal sa s kamošmi len ja som to nevedela.Až keď som nato sama prišla. Mňa zabolelo to čo mi urobil tesne pred pôrodom bol o to viac citlivejšie. On po čase začal aj piť aj násilný byť až skončil v base.A vtedy mi už nič a nikto nebránil aby som sa s ním rozviedla a tak som aj urobila,v tom čase som spoznala môjho terajšieho manžela a sme spolu už zachviľu 6 rokov. Je to najlepší manžel, milujúci a starostlivý. Ten ex nebol ani zďaleka ako tento môj. A môj ex? Všetko sa mu vrátilo, je sám a nikoho nemá žiadna ho nechce a žiarli,závidí a nechápe prečo ja niekoho mám a on je sám. Všetko sa mu vrátilo. Takže netráp sa aj keď to teraz vyzerá čierne, určite na teba čaká niekto lepší ,niekto koho si zaslúžiš ty si neurobila nič zlé a aby sa nakoniec nestalo že po čase tvoj ex pochopí že urobil chybu a bude sa chcieť vrátiť . Neboj sa takto to malo byť a budeš šťastná. Veci sa dejú z určitého dôvodu aj keď im teraz nerozumieme, neskôr pochopíš prečo to malo byť tak. Prajem ti veľa šťastia a lásky do života si aj budeš silná žena a matka❤️

majlo1234
19. feb 2024

Najvacsi trest by bol supnut mu deti. A to ti hovorim ako nova zena muza, ktoremu byvalka deti davat nechce. U nas sa sice muz nevzdava, ide sa znova sudit, kolizne, psychologicke posudky nove po rokoch😒co dodrbava nasu rodinu. Ale teda ked sa raz rozvediem, prve co spravim je, ze mojmu muzovi, ktory je relativne dobry otec, tie deti nasupujem co to pojde, nech sa stara. To sa hned zije tazsi zalubeny zivot, ked ti to “kazia” pubertalne deti

mladena
19. feb 2024

@majlo1234 podľa mňa máš pravdu, lenže môže vzniknúť situácia že tie deti po tomto proste nebudú mať záujem byť s otcom....

sardinka336
autor
19. feb 2024

@tinka8512 zacalo to cez koronu a vtedy mi naozaj neprišlo vselico divne, ze je na mobile, ze vybavuje veci mimo mesto, ma aj taku pracu. Doma fungoval dlho ako vzdy bez zmeny, aj v sexe. Az potom zacal byt divny, odtazity…vyhybavy…. Uz to nezvladal drzat v sebe a priznal sa. Potom mal
Asi rok obdobie ze sa hladal.. ci s nami ci s nou, vytykal mi ze ,, to uz nebude ine,, a je aj iny zivot a ine nazory. Ake to nikdy nekonkretizoval. Ona ho tlacila na rozvod to sam aj priznal ze sa ho pytala ,, kedy sa rozvedie,, proste zalubeny uplne mimo bol, on chce byt s ňou.

tvoriva_dusa
19. feb 2024

@sardinka336 objala by som ťa najradšej. Pusti ho, aby to prázdno mohlo nahradiť iné šťastie a láska. A keď ti je ťažšie, skús si predstaviť, inú situáciu. Je to tvoje šťastie, že máš 3 krasne deti, nie je to iba záťaž. Chcela by si byť v tejto situacii radšej bezdetná? Je to tvoje šťastie, že si ich nekupuje darčekmi a dovolenkami. Chcela by si radšej, aby s ním trávili viac času? Preco nie ak by ste mali vyrovnany vzťah, ale toho on teraz nie je schopný. Bud rada, že teda nemusíš počúvať od detí kazdu chvíľu o niečom z jeho vztahu, z ich domacnosti atd. Ty nie si odvrhnutá, to on prestal veriť vo vaše sny. Ako sa mu darí sa ťa už netýka, lebo to už nie je ten muž, ktorého si poznala. Iba tak vyzerá. Vypni si ho na FB a pomaly ukonci rozhovory o ňom. Lieč si bolačky, staraj sa o svoje šťastie. Vieš koľkým ich ex otravuje život roky po rozchode? Buď šťastná a objím sa a pochváľ za každý deň.

tinka8512
19. feb 2024

@sardinka336 chapem... ach jaj, dufam aspon poriadne vyzivne mu nasolili

subartic
19. feb 2024

@sardinka336 naozaj nechaj to tak . Rozhodol sa tak , treba to prijať a akceptovať. Čas ukáže či to bolo pre neho dobré rozhodnutie, nemusí sa ti s tým ani priznávať , uvidíš to na ňom . Prestaň ho sledovať , len si tým ubližuješ.

maciatkolulu
19. feb 2024

@sardinka336 asi si uvedomujem,že sú to už tri roky... Rok sa hladal,rozhodoval,hmm,tak si vybral. Je to jednoznačne. Naozaj nevidím dôvod sa po rozvode zapodievať ešte,či je vyrehotany ,či nie. Takto si svoje šťastie nenájdeš.

subartic
19. feb 2024

Staraj sa hlavne o to aby si mala adekvátne výživné k jeho príjmu, veku a potrieb detí , Deti ťa teraz potrebujú zdravú silnú a vyrovnanú , ak máš čo len trocha voľného času venuj ho sebe, svojim koníčkom , chodievaj von , do spoločnosti . Ja som prežila tiež silne traumatizujúcu vec a začala som behať. Beh je niečo čím totálne resetujem hlavu , naberiem endorfímy , schudla som 25 kg a každým dňom je to lepšie a lepšie.