Odišla som zo spoločného bytu a teraz sa tam chcem vrátiť

15. apr 2024

Ahojte potrebujem poradit co sa tyka spolocneho bytu, ktory mam s expartnerom. Pred par tyzdnami som odisla do prenajmu pre nejake dovody to nechcem rozoberat ale bolo to skor dobrovolne nasilu na popud exa a myslela som, ze to bude lepsie ale nie je. Chcem sa do bytu vratit, mame ho spolocne 50/50 aj na papieri aj platime vsetko napol, akurat za ten cas co som tam nebola, platil vsetko on s cim suhlasil. Nebolo to dlho. Teraz som povedala ze da chcem vratit a podnajom mi nebyhovuje. Ja som inak aj pri odchode povedala a ak nieco vratim sa, nenamietal. No teraz akoby s tym ma nejaky problem. A ja proste neviem, ci tam mozem proste prist aj bez jeho zvolenia, kedze polka je moja a mali by sme kazdy svoju izbu. Chcem tam ist aspon docasne kym to nevyriesim inak. Lebo nemam kam inam ist

petteri
15. apr 2024

Je to tvoj byt takže sa do neho môžeš kedykoľvek vratit

hederamonstera
15. apr 2024

Jasne ze sa tam mozes vratit

melanta
15. apr 2024

Vrátiť sa môžeš, samozrejme, môžeš tam žiť rovnako ako on. Nemusíš riešiť, že jemu sa to nepozdáva. Ale určite odporúčam riešiť to. Nech on vyplatí teba alebo ty jeho. Budete chcieť predsa mať časom nových partnerov, stretávať sa s priateľmi, na to nie je ideálny život s ex.

januska12323
15. apr 2024

Je to tvoj byt takže sa tam môžeš vrátiť kedy chceš. Ideálne oznámiť ale nemusíš si pýtať povolenie.

autor
15. apr 2024

Dakujem, myslela som si, ze nemusim pytat ziadne povolenie ale nebola som si ista. Kedze on k tomu tak pristupuje momentalne, ze asi mam mat to zvolenie najprv od neho. A urcite do buducna to chcem riesit bud vyplatit alebo predat

jaskolka
15. apr 2024

Môžeš samozrejme, keďže je to aj tvoj byt. Nepotrebujes nijaké "povolenie" od ex. Ale príjemne bývanie to asi nebude...najlepšie bude cim skôr to vysporiadať.

kp7333
15. apr 2024

Mas pravny narok na polovicu bytu. Ci navrat je zrovna stastne riesenie, to uz necham. na teba. Z nejakeho dovodu si zrejme odisla.

mk1111111111
15. apr 2024

Hlavne podstivo plat svoju polovicu, to je zaklad pre dalsi postup doriesenia dalsich veci okolo buducnosti spolocnej nehnutelnosti.
A ak sa ho z nejakeho dovodu nebojis, tak tam aj byvaj, skor sa vsetkp pohne