icon

Odišla som zo spoločnej domácnosti

8. apr 2025

Odsťahovala som sa od manžela. Zbalila som seba a dieťa a išla het. Už ma unavilo drankať od manžela naše spoločné peniaze..
Ale čo mi nepovedal? Veď on mi dá čo to porobiť,zadá mi prácu ktorú mám robiť v garáži ( miestnosť,kde on trávi najviac času) ZA PENIAZE že poupratovať mu regále s haraburdmi a podobné a že mi dá za to euráče. To je sila a du blejt.
Príde vám to ok? Len tak z jeho výplaty nedá nič a čo upratovanie domácnosti to nie je práca? Za to mi PENIAZE nedáva!

Strana
z2
karolinakr
9. apr 2025

jak si to teda vyriešila, ked to neni vymyslene, bez peňazi s 3 detmi, kam ste odišli ako sa máte..

motorkarka1
9. apr 2025

Tomu sa hovori v pravnej terminologii tzv. financne tyranie a je to padny dovod na rozvod, ak su peniaze vase spolocne a muz ta takto vydiera. Financne tyrznie ma tsku ist vahu pri navrhu o rozvid ako psychicke alebo fyzicke tyranie. Zaroven pri rozvode mozes poziadat sud, aby rozhodol vo veci financneho vyrovnania - az na 5 rokov dozadu ak ti taku dobu manzrel peniaze odmietal dat. Pozor! Dokazpvanie je vsak v tomto pripade dost narocne - vypisy z uctu, bloky a pod.

athia
9. apr 2025

@motorkarka1 no on tvrdi ze nie su spolocne a ze mozem ist na lamparen a myslim si ze dnesnymi sudmi co pocuvam zeny bohati muzi ak nechcu sami od seba platia minimalne vyzivne zena sa len financne trapi a muzi kupuju detom iba co chcu. Ja bojujem o rovnopravnost ale bohuzial on to ma takto v hlave nastavene a inac to nebude tvrdi a pritom rodicovsky model mal uplne iny ked jeho otec zaval podnikat do podielu dal aj mamu aj deti a mama mala pristup k vsetkemu. Ale tam aj asi ide o to aby som ja nevidela kolko on mina ked nezarabal tak mi to nevadilo ale teraz ako je znacny rozdiel medzi nami to vnimam paradne. Vies co ja to tak beriem ze bozie mlyny melu pomaly ale isto a vsetko ma tak byt. Nech sa moj muz zadrhne majetkom aj tak zdedi vsetko moj syn ma sice 10 rokov ale mame krasny vztah tak verim ze na starobu ak budem potrebovat mi pomoze.

samiramis
9. apr 2025

Super,že si odišla.

autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2