icon

Odišli by ste od muža kvôli svokrovcom?

22. jan 2023

Ahojte . Tak si predstavte ze mate muza dve dcery a svokrovcov ktori sa vam stale do niečoho miešajú . Podla nálady sa k vam správajú bud dobre alebo vykrývajú maju uštipačne poznámky atd. A ked nieco o tom poviete muzovi tak vam odvrkne ze oni si len robia srandu alebo to tak nemysleli . Vsade ma ohovárajú ale najviac ma štve ze muz im stale teda mamičke dava za pravdu považuje ju za sväticu a ona nim manipuluje🤦🏾‍♀️ Ked nieco neurobí tak ako oni chcu uz ho citovo vydierajú . Proste je toho vela nechcem to vsetko rozpisovať . S muzom mame celkom pekny vztah ak neuraduju oni . Ja neviem ci ho huckaju proti mne alebo si na mna nieco vymyslaju ale ked pride od mamičky je iny nervozny niekedy sa aj pohadame pre blbost , ale nikdy mi nic nepovie ci ma nejaky problem potom sa to nejako utrasie. Co by ste robili? Zili by ste stale v ich tieni? Ja totižto citim ze my s detmi niesme na prvom mieste . Ked sa mu snazim vysvetliť ze my sme teraz jeho rodina tak to nechce pocuvat pretoze jeho mamka mu tlači do hlavy ze oni su rodina. Ja ale nechcem aby na nich zabudol ale ved vy viete o com pisem😊Je toho vela tak ak vam nieco nebude jasne tak sa pýtajte odpoviem😊

karolinakr
24. jan 2023

@blondtana svokor zbožbuje svokru čo mu robi peklo zo života..to je ďalšia diagnoza 😆

katkami123
24. jan 2023

Tak to sa nacakas, keď ma iba pred 50… treba sa ozvať, hneď, keď padne poznámka na teba. Ty si utváraš hranice kto si koľko ku tebe dovolí. A keď nepomôže, prerušila by som kontakt s jasným odôvodnením, že úcta je potrebná na oboch stranách, nie iba na tvojej.

wendika
24. jan 2023

@janka0702 všetky máme rovnakú ako čítam

valerya
24. jan 2023

Vezmeš deťom otca, rozbiješ im rodinu pre svoju pýchu? Mama je mama, aj ty si mama, tak vieš, ako svoje deti miluješ. S mamou svojho muža nebojuj ani sa s ňou neporovnávaj. Buď nad vecou.

matussara
24. jan 2023

Vas muz este nedozrel do muza, stale je syn matky. Kym sa mentalne od nej neodpoji, dovtedy vy budete citit ze ste druha. Matka ho este nepustila a manipuluje s nim cez citove vydieranie.

autor
24. jan 2023

@valerya toto nieje o pýche 🙄 to chcem tak vela aby sa ku mne správali normalne ako k človeku? Ci budem dobra len vtedy ak ich budem na slovo pocuvat ako psik

autor
Autor odpoveď zmazal
kvietocek87
24. jan 2023

@valerya pre pýchu???Veď to sú vážne veci, čo píše autorka.Kolegyne v práci sa sťažujú, že žijú v partnerských alebo v manželských zväzkoch,ale ako keby muža nemali.Oni vychovávajú deti malé deti, lebo muzici musia okrem práci obskakovať rite rodičom namiesto toho,aby sa venovali deťom.A potom tu horekujeme, že aká mládež nám vyrastá,bez pevnej ruky otcov.Ja keď to počúvam, mám dosť.V živote nebudem zasahovať do životov svojich detí , keď budú mať svoje rodiny.Sama som povedala, že ak sa nebudem vedieť postarať sama o sebe a bude možnosť ísť aj do domova dôchodcov tak pôjdem sama od seba.Nevyzadujem to od detí,aby mi skákali okolo rite.Moji rodičia si nedovolia ani vojsť do domu, keď nie sme doma a pritom kľúče majú.Minule mama v aute sedela,kým sme prišli a ešte ja sama som jej povedala, že prečo nešla dnu a ona nie.Ze nebude nám chodiť po dome, keď tam nie sme.

valerya
24. jan 2023

Nepotrebuješ byť dobrá u nej na to, aby si mala svoju hodnotu? Potrebuješ si cez ňu potvrdiť svoju sebareflexiu, sama nevieš akú máš cenu? Si jej dieťa? Nie. tak sa správaj ako dospelá žena, povznes sa nad to. Na svoje uspokojenie si povedz, že už je stará, nechápe, nerozumie, nemá takú inteligenciu... A nechaj to tak. Venuj sa svojim deťom a svojmu mužovi. To je rada odo mňa 🙂

valerya
24. jan 2023

@kvietocek87 Každý človek má nejakú povahu. Zo všetkého sa dá nejak vykorčuľovať, rozprávať sa s mužov, robiť program pre rodinu, zapojiť muža do toho, aby odnášal a prinášal deti na krúžky a z krúžkov... Je veľa tých možností ale určite nerozbíjať rodinu deťom, ktorú vybudovala. Raz darmo, v rodine je žena najčastejšie manažer 🙂 A čo sa týka nejakých nadávok, ohovárania a podobne, nad to sa povzniesť. Stará žena, možno menej inteligentná, čo sa tam s ňou treba naťahovať.

kvietocek87
24. jan 2023

@valerya no ale povedzte,ako zapojíte muža do chodu rodiny, spomínali ste krúžky a atď keď ako aj kolegyňa vravela, keď má voľno, musí utekať ku rodičom nákupy robiť, voziť na vysetrenia, keď bývajú v domoch,tak samozrejme kúriť aby nepomrzli a atď.Ved sama mi povedala, že keby sa rozviedla tak žiadna zmena by u nej nenastala.Lebo starostlivosť o domácnosť a deti je na jej pleciach.No čo by ste urobili vy

katkami123
24. jan 2023

No a ja si opäť kopnem…. Ale ako stara generácia nadáva na tú mladú, ze čo z nej bude, čo z nej vyrastie. Viď tuto príklady svokier, že kto tú mladu generáciu vychováva a na koho obraz je.

@valerya
Pokým si si na svojej koži nezažila človeka s poruchou osobnosti a tých po svete behá neúrekom, ktorí si o sebe myslia, že oni sú stredobod vesmíru, všetko sa točí okolo nich a ich zadku, na každej oslave musia byt oni centrom pozornosti, empatiu majú iba k sebe a druhí sú dobrí len k tomu, aby ich slepo poslúchali a obdivovali, dokazu sa rozplakať na povel, aj z malichernosti urobia melodrámu, nemajú problém situáciu akokoľvek vyextrémizovať, len nech je po ich ako oni chcú, citovo vydierajú, manipulujú …. tak sa ti tu v teoretickej rovine dobre radí. Každý jeden človek má svoju sebaúctu a hranice, pokial znesie. Keď mi niekto sústavne šliape po sebaúcte, tak to na každom jednom zanechá následky, pohár trpezlivosti pretečie. To nie je pýcha, ale psychická sebaobrana pred zbláznením sa. Ja som zvedavá, keby sa tak niekto z jej rodiny správal k jej manželovi podobne, či by mal tiež taký postoj ku sebe ako má k svojej žene.

dadka128
24. jan 2023

Zlepšiť komunikáciu medzi vami vo vztahu je najdôlezitejšia

bea777
24. jan 2023

@pipistrel13 toto iste mam aj ja ale presne ako píšete aj môj manžel si povedal svoje a na tento rok mam pokoj nech 🤣🤣🤣a mam neskutočný kľud pokoj no radosť žiť prajem pevné nervy ✊️✊️✊️✊️ved nebudú žiť večne 🙏

cacianka
24. jan 2023

@blondtana tvoja mama by mu mala dať ochutnať polievocku, ako kŕmi teba tvoja svokra. Či by to prehltol...

katkami123
24. jan 2023

@cacianka
S istotou neprehĺtol. To bude taký teoretický mudrlant, múdry iba pri druhých. Svoju lásku k blížnemu môže ukazat ku všetkým kolegom a šéfovi, susedovi atď., ktorí mu možno lezú na nervy.

jaroe
24. jan 2023

@ahhola tuto pasáž z biblie nám citoval kňaz na predmanzelskej príprave a dodal, nech nedopustime, aby nám vlastní rodičia zničili manželstvo.

motylik21
24. jan 2023

Ja by som Ti poradila v prvom rade začať pracovať na sebe... Potrebuješ sa naučiť odvážnejšie komunikovať s manželom aj so svokrou... Svokre nemusíš nadávať a vracať údery, ale vedieť rázne povedať, čo je už cez čiaru, aké reči si od nej neželáš a nebudeš ich od nej tolerovať... Ak máš problém samu seba takto brániť, neboj sa vyhľadať psychológa alebo terapeuta, ktorý Ti poradí, ako na to, ako komunikovať so svokrou, ako s manželom... ideálne by bolo, ak by ste šli spolu s manželom, ale to by musel chcieť (môj tiež nechcel ísť, keď sme riešili nielen svokrovcov, ale aj iné problémy... Šla som sama a veľmi mi to pomohlo, keď mi niekto "cudzí" ukázal iný pohľad na problémy a poradil, ako veci povedať).....
Manželovi skús v pokoji vysvetliť, ako sa cítiš, keď o Tebe svokra tak rozpráva, ako Ti to zle padne...ako sa Ti nepáči, že si Ťa nezastane, že to počujú aj deti a môže to mať negatívny dosah aj na ne.. neútoč v tom rozhovore na ňu, skôr sa sústreď na vyjadrenie svojich pocitov .. ak mu pri tom začneš v zlom na ňu hovoriť, neprijme Tvoje slová, lebo to bude brať ako útok voči jeho mame ...
A možno by čiastočne pomohol aj čas bez nich... Naplánuj celodenný výlet, mužovi vopred nič nevrav, až v daný deň ráno sadnite do auta, mužovi vtedy povedz, nech sa nepýta, kam idete, že je to prekvapenie (aby nestihol zavolať svokrovcov)... Nech má možnosť zažiť, aké je to mať zážitok len s manželkou a deťmi.... Alebo zorganizuj víkend na nejakej chate s priateľmi (ktorých svokrovcov nepoznajú, aby sa nenasáčkovali aj oni).... Ak máš rodičov a bývajú niekde ďalej, tak choďte k nim ... A pod.

motylik21
24. jan 2023

@jaroe presne.... Aj nám na príprave kňaz vravel, že bolo mnoho silne veriacich rodín, kde rodičia/svokrovci zničili manželstvo svojím deťom .... Nech po svadbe nezabúdame na to, že svojich rodičov si máme vážiť a ctiť, ale manželstvo si máme pred nimi chrániť.... A veru trvalo pár rokov, kým sme sa naučili nedať si zasahovať od nich do vlastného manželstva a rodiny...

matussara
24. jan 2023

No je medzi mlynskymi kolesami. Jeho rodicia cisty manipulatori-takto frcali pri nom ked bol decko.toto je klasicky priklad podmienej lasky. Budeme ta milovat, ked budes robit ako povieme.ktory syn chce byt zly. Jemu to ale ostalo doteraz a jedine vychodisko urcit si hranice.
Akekolvek reci-ak vam ublizuju-ludia,kt.vas maju ozaj radi nebudu vraviet...a to ze to potom hodia na zart, hoho cista manipulacia...nastudujte si system manipulatora, narcisa.
Vy zacnite pracovat na svojej hodnote a hraniciach.
Z toho co pisete su problem jeho rodicia. Sudim ze matka a oco len poskakuje, rovnako ako syn.
Nedavajte muza medzi matku a manzelku

matussara
24. jan 2023

Dovody?

matussara
24. jan 2023

@gabika0825 aj tie vyhrazky su len manipulacia a dari sa im to

matussara
24. jan 2023

Ten vazne je este decko

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
24. jan 2023

Tu vidim problem v tom ze si neverite-jednoducho ostanete ticho....preco? Co za tym mate?
Ked ste manzelovi vysvetlili, preco ste svokre ukazali zrkadlo-ostal ticho on.
Boji sa hnevu vlastnych rodicov. Nieje nahodoubtyp cloveka, len nech je dobre, az nevznikne konflikt...? Tak radsej poslucha az sa nedostane do potycky s vlastnou matkou?

matussara
24. jan 2023

Chodte sama.ziskate iny pohlad, postavite sa za seba.

matussara
24. jan 2023

@janka0702 opicia laska je skor ked nevesta sa stazuje na blba manzela a svokra si ho obhajuje, ci?

ahhola
24. jan 2023

No to si ma dorazila😀50tnici tak lipnu na synovi a stihnú deptat všetky svoje deti? Mojtyboze..... Však by ešte mohli vytiahnuť za prácou do zahraničia, neviem, čím sa živia, ale zrejme celý život prežili na SK... Mohli by všeličo podniknúť, nedrzani nikým a ničím, voľny ako vtáci... 🌍🌎🌏

autor
Autor odpoveď zmazal
matussara
24. jan 2023

Postavte sa vy do svojej sily...nebude sa vam nieco pacit-povedzte, zite ako vy chcete, nastavte si hranice a nedovolte nikomu presahovat. Nemate sa coho a koho bat. Len si verte. Od manzela nechcite aby vas obhahoval, ste dospela zena. Nechcite aby sa dostal medzi dva kamene. S manzelom skuste temy na svokrovcov uplne vynechat-len sa zbytocne hadate.