icon

Odišli by ste od muža kvôli svokrovcom?

22. jan 2023

Ahojte . Tak si predstavte ze mate muza dve dcery a svokrovcov ktori sa vam stale do niečoho miešajú . Podla nálady sa k vam správajú bud dobre alebo vykrývajú maju uštipačne poznámky atd. A ked nieco o tom poviete muzovi tak vam odvrkne ze oni si len robia srandu alebo to tak nemysleli . Vsade ma ohovárajú ale najviac ma štve ze muz im stale teda mamičke dava za pravdu považuje ju za sväticu a ona nim manipuluje🤦🏾‍♀️ Ked nieco neurobí tak ako oni chcu uz ho citovo vydierajú . Proste je toho vela nechcem to vsetko rozpisovať . S muzom mame celkom pekny vztah ak neuraduju oni . Ja neviem ci ho huckaju proti mne alebo si na mna nieco vymyslaju ale ked pride od mamičky je iny nervozny niekedy sa aj pohadame pre blbost , ale nikdy mi nic nepovie ci ma nejaky problem potom sa to nejako utrasie. Co by ste robili? Zili by ste stale v ich tieni? Ja totižto citim ze my s detmi niesme na prvom mieste . Ked sa mu snazim vysvetliť ze my sme teraz jeho rodina tak to nechce pocuvat pretoze jeho mamka mu tlači do hlavy ze oni su rodina. Ja ale nechcem aby na nich zabudol ale ved vy viete o com pisem😊Je toho vela tak ak vam nieco nebude jasne tak sa pýtajte odpoviem😊

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
24. jan 2023

@lauraaaaaa aku uctu maju potom oni ku nej.
Toto nieje o ucte a neucte ale o chorom zasahovani do zivota druhych

matussara
24. jan 2023

Bojite sa lebo si neverite...v minulosti ste pri kom takto reagovali?
Manzel sa tiez boji....mozno v hlbke duse aj vie, ze je problem, no boji sa...
V com bolo jeho detstvo zle..., ked vravite ze si s nimi svoje uzil

matussara
24. jan 2023

@karolinakr syn prevzal vzor po otcovi v style-niekto sa ku nim zle chova, je to v poriadkuva este ho milujeme. Nulova sebahodnota

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
24. jan 2023

Toto o pyche nieje. Blbe myslenie svokry

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
24. jan 2023

Skuste sa pozriet na to, ci je ich spravanie bezne, je to ich styl spravania....len ku vam alebo su taky aj ku inym. Ako o nej hovoria kamosky atd. Mozno pridete na to, ze to nieje ani tak o vas-ze by bola proti vam ale jednoducho je taka.
To ale neznamena ze budete slepo pocuvat a nechate si na sebe rylovat. Len mozno ziskate nadhlad a nebudete reagovat z pozicie-oni mi skodia.

valerya
24. jan 2023

@kvietocek87 Oznámila by som mu, syn končí na zuš o 16:00, vyzdvihni ho, ja nemôžem. A uvideli by sme, či ho tam nechá. Neodvážil by sa tam decko nechať, ak je normálny.

valerya
24. jan 2023

@katkami123 Len dovtedy sa môžu angažovať, dokedy majú odozvu. Keď nereagujete, nech sa háda sám so sebou. Ako vietor, čo fúka, kto ho počúva 🙂

katkami123
24. jan 2023

@valerya
Lenže ľudia nie sú sochy bez citov.

blondtana
25. jan 2023

@karolinakr Muž by aj išiel sám s malým k svokrovcom, ale malému tam ide o život, navyše svokra používa na neho nesprávne spôsoby vychovy, bojím sa, aby mu nepošramotila hodnoty do budúcnosti a muž sa tiež moc o malého neobzrie, zarozpráva sa a hotovo 🤷

karolinakr
25. jan 2023

@blondtana no a ako to chceš riesit? byt tam za puťku?

lauraaaaaa
25. jan 2023

@vecicky1805 súhlasím.

matussara
25. jan 2023

@valerya suhlasim, chlap musi prevziat zodpovednost sa svoje rozhodnutia. Treba vybrat dieta a cakam. Nediskutujem. Ak je naozaj taky ze vsetko nechal na zenu. Sice dospely ale maly chlapec.
Moze to ale aj robit zena, ze vsetko zvladne, nedoveruje podvedome muzovy, nenecha ho vymacat v srackach. Nahradi vlastne matku

matussara
25. jan 2023

@katkami123 ano ale tie pocity maju si spracovat sami. Rani ma to preco? Preco mam potrebu sa obhajovat uplne choro? Preco sa necham vtiahnut do nezmyselnej hadky, kt. Berie energiu mne?
Preco chodim niekam, preco sa stretam s niekym s kym mi nieje dobre?
Cas na zamyslenie

matussara
25. jan 2023

@katkami123 ano, s poruchou osobnosti beha vela ludi...aj tak je to len ich divadlo na druhych, kt.im to zeru. Nikto nam nekaze s takym clovekom zotrvavat, aj ked rodina. So svokrou som uz 4 roky neni v kontakte, deti tiez nie, manzel minimalne. A to mi 20r.trvalo nasrat sa...a dalsie roky ju vypustit z hlavy, ze to tak dopadlo. No co, nie s kazdym musim byt kamoska. A vztah s manzelom sa zrazu uplne meni. Vlastne som ju ja stale tahala medzi nas, lebo som chcela pevnu rodinu.
Len mi dovolujeme, ako sa ku nam druhy chovaju.
Ak nemame uctu ku sebe, nebudu mat ani druhy ku nam.
Ak nemame v sebe urcene hranice, pokial mozu ist druhy ist, budu nam ich druhy prekracovat.
Casto si ani neuvedomuju,ze nieco robia zle, ked sme ticho a drzime. Tak kde je nasa hodnota.

matussara
25. jan 2023

@katkami123
A vlastne casom im mozeme v musli povedat dakujem, lebo boli nasimi zrkadlami a ucitelmi

lauraaaaaa
25. jan 2023

@matussara ja som mala také že som tiež nemala kľudu,ale nejdem rozpisovať ...náhodou ...

vikinik
25. jan 2023

@janka0702 😂😂😂😂😂😂

pipistrel13
26. jan 2023

@bea777 hej hlavne ten pokoj,ktory neustale narusili svojim absurdnymi poziadavkami a klamstvami,to som rada,ze je viac muzov ako je ten moj,ze sa vedia zastat manzelky a netrcia mame z podsukne☺️
drzte sa aj vy😉

katkami123
Autor odpoveď zmazal
matussara
26. jan 2023

@katkami123 stretla.
Trochu zle pochopene...v detstve tazko.

katkami123
26. jan 2023

@matussara
To reagujem na tvoju vetu, ze tymto ľuďom máte v mysli ešte poďakovať 🤦🏻‍♀️ ze boli našimi učiteľmi a zrkadlom. Ja nemám za co ďakovať.

oranzovyvevericnik
26. jan 2023

@katkami123 ale coze by nie, ved za to, ze nam ukazuju ako to nema vyzerat a ako nechceme dopadnut.

sticker
katkami123
26. jan 2023

@matussara
Mimochodom, takíto ľudia nie sú určite učiteľmi a zrkadlom. Stretla som sa za život s rôznymi prípadmi a nikdy som nemala taký pocit, skôr naopak, ze oni sú stratení a nešťastní a parazitujú.

katkami123
26. jan 2023

@oranzovyvevericnik
To viem aj bez nich.

matussara
26. jan 2023

@katkami123 no ked tym prejdete-prevezmete zodpovednost, tak podakujete...lebo oni vas naucili si urcit hranice a vlastnu hodnotu dat nad druhych

matussara
26. jan 2023

@katkami123 ano su, inak by vas nechali na pokoji. Zrkadlom myslim, ze preukazuju vam taku hodnotu aku mate ku sebe vy. Ak ich spravanie tolerujete...

katkami123
26. jan 2023

@matussara
Asi toho veľa o takýchto ľuďoch načítané nemáte. Oni boli vychovávaní od dieťaťa v tom, ze sú niečo viac, lebo im rodicia nestanovili hranice alebo boli benevoletní a mohli všetko, vecne sa im obskakoval zadok a všetko robilo za nich. Úctu majú iba ku sebe, všetci ostatní sú pre nich realne odpad a je jedno akú veľkú sebalásku a sebahodnotu máte, nikdy si nikoho iného okrem seba vážiť nebudú. Každému jednému dajú pri najbližšej možnej príležitosti pocítiť, ze oni sú viac, lebo to potrebuju k životu ako kyslík.