icon

Odísť alebo ostať s priateľom?

27. jan 2020

Ahojte..s priatelom sme spolu 2 roky,mame 7 mesačného syna ..problémy a hádky začali už v tehotenstve,aktuálne sme pár dni pred podpisom hypotéky a ja neviem či chcem s nim zit ..s priatelom nemame žiadne spoločne záujmy,nemá rad keď sa v spoločnosti smejem príde mu to neslušne,mám panickú poruchu a pri prvej možnej príležitosti mi vykričí že sa somnou nikam ani nedá ísť lebo mi je všade zle,všetky peniaze ktoré mi pridu mu dávam tak vždy si musím od neho pytat keď niečo chcem-samozrejme je k tomu hodinový preslov,s malym sa síce pohra ale to je tak všetko,na prechádzke s nami bol možno 2 krát..príde mi že si ma ako muž neváži,keď príde z prace už ma ani nebojíme nedá mi pusu,nulová vášeň..ale nahovaram si že sa to kupou bytu zmení ..čo je ešte horsie moje podvedomie začalo pracovať a skoro každú noc sa mi sníva o mojom ex..čo by ste na mojom mieste spravili? Lebo som vážne zufala a neviem čo mám robiť ..

soviatko
28. jan 2020

Neviem či sa ťa to už niekto pýtal, diskusiu som len prebehla, ale prečo chcete ručiť rodičovskou nehnuteľnosťou, a nie bytom, ktorý idete kupovať? My sme tiež uvažovali nad založením rodičovského domu/bytu no nikdy by som to jedným ani druhým nespravila. Takže ak sa u nás niečo pokašle, tak na to doplatíme jedine ja s partnerom a prídeme o byt. Za tých niekoľko mesiacov čo ste žili u vašich sa vám nepodarilo našetriť dosť na doplatenie hypo? Lebo síce sa úplne hypotékam a ich podmienkam nerozumiem, no príde mi to absolútne nezodpovedné, čo sa chystáte spraviť tvojim rodičom...

mogaa
28. jan 2020

v žiadnom prípade by som s takýmto chlapom nešla do hypotéky - nie ste ani manželia , na hypo budeš pravdepodobne len ručiteľ a hypo bude písaná naňho....rozídete sa, prestane platiť, ty budeš s deckom sama a ešte budeš platiť jeho hypotéku....bože dievča rozmýšlaj!!!už teraz ťa vydeluje s peniazmi, celý život budeš od neho "žobrať"na bežné náklady na domácnosť a aj na dieťa hoci budeš tiež pracovať o peniazoch bude rozhodovať len on....odíď aj s malým že potrebuješ čas na rozmyslenie čo ďalej ale zatiaľ žiadna hypotéka - a dobre si rozmysli či toto je život aký chceš pre seba a svoje dieťa

preliezka
28. jan 2020

A prečo máte spolu dieťa? Či vtedy tie záujmy boli?

kittykat22
28. jan 2020

Snivas o ex, pretoze realita ktoru zijes je tazka. Je to prirodzene. Utiekas sa ku snom, dobrym casom a pocitu ako to bolo s ex, pretoze si v tazkej situacii a nemozes z toho von. Tak snivas. To je jediny unik z reality - a je to bezne. Niesi prva, ma to tak vela zien. Ale to neznamena, ze milujes ex - to znamena, ze vo vztahu v ktorom si, je nieco vo velkom neporiadku. Co sa tyka vztahu - akonahle davas muzovi vsetky peniaze tak pocit, ze ma nad tebou nadvladu. S peniazmi sa dohodni tak, ze vyberie xy (stoviek) eur, vlozi ich do krabicky, kde si ich ty budes slobodne brat, bez toho aby sa pytal kde idu. My sme to tak mali s manzelom. Sice bude mat reci kde tie peniaze idu 😀 ale je to lepsie pocuvat 1x mesacne ako kazdy treti den 😀

clarke
28. jan 2020

Tak ho prepis na seba. Ci to už sa nedá.. Však to auto je tvoje keď si si naň zarobila

mogaa
28. jan 2020

teraz som si prečítala aj ostatné príspevky v tejto debate....bože vážne chceš založiť dom svojich rodičov? hypotéka bude len na neho a ty ručiteľ? ale je uplne jedno či nový byt bude len na neho alebo na vás oboch , podstatné je že ak on nebude chcieť predať byt v prípade problémov(aby sa vyplatila hypo a zrušilo záložné právo na dom tvojich rodičov) tak si nahratá aj ty aj tvoji rodičia....on bude mať byt a tvoji rodičia ak sa prestane platiť hypo prídu o dom....ale nechápem jednej veci - bežne sa totiž robí záložné právo na daný byt na ktorú sa berie hypotéka - nezakladá sa iná nehnuteľnosť.....toto celé smrdí vypočítavosťou.....choď sama do banky a spýtaj sa na tú hypo sama či sa nedá ručiť len bytom ktorý chcete brať...ja osobne by som do toho určite nešla

clarke
28. jan 2020

Ten chlap sa nezmení a ty zo sebou dovolíš manipulovať.. Ako prečo neprepises auto na seba je tvoje... Tak to sprav keď ma dobru náladu alebo bez jeho vedomia... A súhlasim že ho zbal lebo ono sa to bude čím ďalej tým viac zhoršovať... A ver ze neni normálne aby si nemohla ísť len tak von a na všetko si pytat povolenie... Skus si nejakú čiastku odpozit bokom a šetrí si a ké dôjdeš von tak použi tie peniaze nepýtaj si furt od neho... Neviem podla mňa není normálne vyzerá to ako keby sa na tebe prizivoval a chce si co najviac uchmatnut a keď Ty nebudeš mať nič tak vtedy odíde... By som od takého utekala kade ľahšie... Ako fakt si sa nechala zmanipulovať... Nič naňho už neprepisuj lebo prídeš aj o to co ešte máš a ver ze to nechceš... Neriskuj domom svojich rodičov lebo keď odíde tak fakt ti ostanú dlhý a ty sa z toho položis na dno a to nechceš

dopolbokaodrata
28. jan 2020

Občas si poviem, čo mám doma za truľa, ale potom stačí prísť sem a hneď ma to prejde.
A autorke, keď už si sem napísala, už aj urob, čo ti radia, nebuď taka blbá aspoň ty. Jedna sa tu radila či sa má odsťahovať k chlapovi do ČR a dochádzať do roboty, s tým že je to debil a lakomec a ona ho už nechce. A o pár týždňov písala ze tam s nim už žije a má zo života peklo. Samozrejme potom to všetko zmazala, lebo pravda bolí a ktovie, čo s ňou je..
Ale každý si je svojho šťastia strojcom však.

katkati
28. jan 2020

Píšeš, že keď nepôjde splácať hypotéku, tak predáte byt. Byt bude písaný na teba? Lebo ak na obidvoch, alebo do konca na neho ako ho k tomu prinútiš? Vyzerá to tak, že kvôli tomu, že nechceš byť bez chlapa, ťaháš do prúseru seba, syna a dokonca aj svojich rodičov, tých najviac. Pre jedného takého ..., nechápem.

karolinakr
28. jan 2020

@dopolbokaodrata tiež na ňu občas myslim, ako dopadla.Diskusiu zmazala, ale pochybujem, že je spatky v Bratislave. On že 4x tolko zarobil ako ona a všetko si nechal preplácat.

nairia
28. jan 2020

ospravedlnenia typu "mam toho vela teraz" a podobne ho neospravedlnuju... ste spolu 2 roky... 2 roky maju byt stale este to najkrajsie obdobie o to viac, ze mate spolu dieta, na rukach by ta mal nosit a hyckat si ta a prve posledne by ti mal davat a nie, ze TY mu kupis auto (na ktore nemas ani narok uz, lebo pochybujem, ze ti ho niekedy vrati - to je chrapunstvo a uz len toto by ti malo byt jednym z varovnych prstov), TY s nim pojdes do hypoteky spolocnej, bude nanho pisala, ty budes rucit, ale TVOJI rodicia maju zakladat svoj vlastny dom? pre chrapuna, ktory je hajzel na ich dceru? uz to tu zaznelo, opakujem sa... dievca zlate, vyser sa nanho... co ta pri nom drzi? ze mate spolocne dieta? NO A? kolko takych je? a sama nie si - mas skvelych rodicov, ktori ti pomahaju a mas svojho syna... daj sa najprv doporiadku ty sama, odstrihni sa od hentoho nimanda co najskor a zacni sa venovat sebe a synovi...

patys123
28. jan 2020

Fuuha tak toto je sila. Dufam ze si aspon nieco z tejto diskusie zoberies a prinajmensom nezalozis rodicovsky dom... Ist dalej tym smerom akym sa poberas by bol velky omyl. Mysli aj na synceka, ak sa budes v takom vztahu trapit bude to aj pre neho tazke... O otca nepride, ak o neho bude javit zaujem. Je sice pekne ze ten tvoj sa s nim aj pohraje, aj vas obijme aj ti da pusu, ale tak by to malo byt normalne stale, a nie len ked si sype popol na hlavu aby si ta zase namotal... Myslin ze tu uz odznelo dost argumentov preco v tomto vztahu neostat... Vyber si sama, no nepozeraj sa na byt ale na to co ta s nim tych dalsich 30 rokov caka. Drzim palce k spravnemu rozhodnutiu.

kassandra25
28. jan 2020

Ty si absolutne bez rozumu. A on rozumu ma az prilis. Uz len to, ze nezalozil dom/byt jeho rodicov. Opytala si sa v banke, co by sa dialo dalej, keby tvoj iba priatel prestal platit hypoteku? Co by z toho plynulo? Mozno ze ma pravdu nakoniec on a tvoje kamaratky su naozaj strasne hlupe, ked tak vidim teba, aka si ty hlupa. A navyse, tolko bedakat, ze mas s nim 1 dieta. Co by si robila, keby si mala dve, tri, ....

kassandra25
28. jan 2020

@dopolbokaodrata diki moc, si ma pobavila, toto je lepsie ako komedia v telke.

kassandra25
28. jan 2020

@soviatko ved samozrejme, ani my sme nerucili nikoho domom a bytom, to len autorka uveri svojmu dobremu priatelovi absolutne vsetko, lebo je mudra ako tie jej kamosky. Hypoteku sme mali poistenu, nove byvanie tiez a tak sa splacalo, splatilo. Normalni ludia to tak robia, no.

januska20
28. jan 2020

Tiež veľmi nechápem prečo sa rieši založenie rodič.domu. To rodičia budú vedieť pokojne žiť,keď ich dom bude patriť banke?
Moja svokra takto žila cca 1,5roka zničilo ju to,lebo sa jej syn otočil chrbtom,nerozprával s ňou,ale ona mu dom "požičala" ako zálohu.

deti95060810
28. jan 2020

pre panickú poruchu ti nikto syna brať nebude...Ale hajzlík je to poriadny - prepáč ak som urazila.

ejanjelik
28. jan 2020

Skus mu navrhnúť nech auto napíše na teba

autor
28. jan 2020

Rodičovský dom sa ide založiť preto,lebo byt stoji 90k banka nám dá 70k a nemame na dofinancovanie,plus mám ja úver aj priateľ a keď založíme dom dostaneme sumu ktorú potrebujeme a vyplatíme môj a jeho úver,na hypoteku ručiť nejdem v hypotéke bude čisto len on ja budem vlastniť len polovicu bytu

majkydee
28. jan 2020

Nenechaj sa ovladat strachom. Vsetko bude tak ako ma byt. Neprestan bojovat za seba a synceka. Ak nie si spokojna, zmen to🙂 drzim palce, si silna zena a uzasny clovek, ktory si zasluzi len to najlepsie,na to nikdy nezabudaj!

autor
28. jan 2020

@majkydee ďakujem veľmi pekne
Ženy ktoré sa tu vyjadrujete na moju osobu že som hlúpa a sprostá,keby ste boli v mojej situácii chcela by som vidieť či by ste sa svihnutim prútika rozhodli ..rozhodla som sa tak,že sa minimálne nechcem založiť dom

mogaa
28. jan 2020

Dievča zlaté už ti to tu viacerí vysvetlili a po lopate....nie ste manželia, na hypotéke budete asi ako dlžníci obaja ale ak prestanete platiť alebo sa rozídete, tak ak jeden z vás nebude hypo platiť, tak banka predá dom tvojich rodičov a budú bezdomovci! A byt aj keby bol písaný aj na teba a aj na priateľa - musia obaja z vás súhlasiť s predajom a ak sa rozídete bol by sprostý keby s predajom súhlasil - on v podstate nepríde o nič, jemu byt ostane , ale tvoji rodičia prídu o dom - chápeš to? Ty v prípade rozchodu (ak bude byt písaný aj na teba) budeš mať nárok max.na polovicu z hodnoty bytu) ale ak sa rozídete a on prestane hypotéku platiť tak ju budeš musieť platiť aj ty! a ak ju nebudeš platiť ani ty tvoji rodičia prídu o dom !!! A výška hypotéky je vyššia ako cena bytu(ty ak bude byt na teba, po predaji bytu budeš mať nárok len na 1/2 , v prípade že bude byt len na tvojho drahého) tak nemáš nárok ani na tú polovicu...Ano môžeš ho dať potom k súdu ale ten trvá dlho a zatiaľ budú z tvojich rodičov bezdomovci

sipopa
28. jan 2020

nie, nesla by som s nim isto do ziadnej hypoteky a snazila by som sa celkovo od neho dostat co najdalej. nefunguje vam to a byt spoplu len zo zvyku? tie peniaze mu tiez nedavaj vsak to prislo tebe. ja neviem, co si cakala, ze ti tu povieme. bohuzial vidis kolke na to mame rovnaki nazor

katkati
28. jan 2020

Toto je veľmi dôležité a dobré rozhodnutie.

petronelka47
28. jan 2020

Mne sa nezdá tento pribeh (nielen tento) pravdivý. Niekto sa nudí a píše sem na MK . Neviem že tie ženy takto uvažujú 🤦‍♀️

autor
28. jan 2020

Príbeh nieje absolútne vymyslený,je to reálna situácia v ktorej som sa ocitla ..

autor
28. jan 2020

Celé dni sa s nim o tom rozprávam a rozplakal sa že maká ako fredka aby všetko zaplatil aby zabezpečil rodinu aby sme mali vlastný byt..som na pokraji zrútenia

77daniela77
28. jan 2020

Nechcem byt zla,ale podla mna hra divadlo aby ta vtiahol do tej pre neho vyhodnej hypoteky....potom ti bude mozno zase kricat ze byt je jeho.To auto by si mala dat napisat na seba,povedz mu.....Bala by som sa s nim nieco planovat do buducna.Ked vtacka lapaju,pekne mu spievaju....ale nerada by som mu krivdila.....

autor
28. jan 2020

@77daniela77 auto na mna neprepise pretože mi povie že on platí servis na auto ..a tankuje -keďže mne neostane v podstate ani 20€

blunka
28. jan 2020

Prečo píšeš že ty nebudeš ručiteĺom v jeho hypotéke ? Však ty ručíš rodičovským domom a on ničím 😂😂😂.
Fakt si až taká hlúpa ?

Aj ja som zobrala hypoteku na byt za slobodna.
Ručil mi moj muž.
Byt napísaný len na mňa.
Potom sa ručenie prepísalo z muža na ten kupeny byt. Potom sme sa vzali.
Už sme tu 8 rokov a byt je stale napisany len na mna, som mu aj nukala vuac krat ze polku na neho prepisem ale nikdy nechcel, ze mam nechat tak.

A mame 10 mes. dievcatko a predstav si kazdy bozi den s nou ide von.
Cestou na obed mi zavola ze vydrz do piatej a beriem ju von. Ak ked nevladze aj ked ho boli hlava .... Cez vikendy ju ma tiež stale 2 dni vkuse aby som di aj ja čosi porobila.
A ty napišeš že bl so synom vonku s 2x a potom same vyhovorky a bojis sa ze ti ho vezme ??????
A čo by s nim robil ?