Odísť alebo ostať s priateľom?
Ahojte..s priatelom sme spolu 2 roky,mame 7 mesačného syna ..problémy a hádky začali už v tehotenstve,aktuálne sme pár dni pred podpisom hypotéky a ja neviem či chcem s nim zit ..s priatelom nemame žiadne spoločne záujmy,nemá rad keď sa v spoločnosti smejem príde mu to neslušne,mám panickú poruchu a pri prvej možnej príležitosti mi vykričí že sa somnou nikam ani nedá ísť lebo mi je všade zle,všetky peniaze ktoré mi pridu mu dávam tak vždy si musím od neho pytat keď niečo chcem-samozrejme je k tomu hodinový preslov,s malym sa síce pohra ale to je tak všetko,na prechádzke s nami bol možno 2 krát..príde mi že si ma ako muž neváži,keď príde z prace už ma ani nebojíme nedá mi pusu,nulová vášeň..ale nahovaram si že sa to kupou bytu zmení ..čo je ešte horsie moje podvedomie začalo pracovať a skoro každú noc sa mi sníva o mojom ex..čo by ste na mojom mieste spravili? Lebo som vážne zufala a neviem čo mám robiť ..
BABY, kaslite na to,ona.je aj tak tozhodnuta... 100 zien jej tu napisalo, ze kasli na neho, ale aj tak si melie svoje. KAZDY SI JE STROJCOM.SVOJHO STASTIA ( NESTASTIA) asi.ma zlaty penis...sorry,ale toto mi fakt hlava neberie, niekto potrebuje v zivote velky preplesk...a k tym rodicom, to je nonsens.
Proste si mu naservirovala vsetko na zlatom podnose a citiš, že nič za to nemáš.Nežijeme v stredoveku, nikto ťa netlačí a nenúti robit zlé rozhodnutia. Rodičia ani rody za vas neosnovali vašu budúcnosť Si svojpravna a máš slobodnú vóĺu- ked raz povieš, že do tej hypoteky nejdeš, musi to akceptovať.Alebo ťa len využije a ked ho omrzíš, pojde ďalej ale aj s polkou tvojho bytu.
Mysli na synovu budúcnosť a keď máš zlý pocit, nenechsj sa do ničoho vtlačiť. Čítala som od Iris Galeyovej- Neplakala som, ked otec zomrel.Tiež sa nechala navrtať do manželstva a den pred sobášom sa modlila, aby bolo zemetrasenie.Tak aj boli- robila mu sluhu, nedbal na jej pocity, pri rozvode ju okradol o auto, byt decko .Ostali jej oči pre plač, ale mala zlú intuíciu a napriek tomu do toho šla, tiez pisala, že nič nemali spoločné, žiadne zaujmy.A ked to chcela riešiť a u vyhlásil ju za blazna
Toto sa ti snažím vysvetliť, nerob rozhodnutia skór, ako si budeš na 100% istá, že je to správne.Hlavne ked sa jedna o veci v horizonte 30 rokov
Nehnevaj sa na mna,ale on ta chce pripravit o vsetko,ma to velmi dobre premyslene ako ta osklbat.Nemala by si s nim ostat,nevyzera to dobre,on ta uplne ovlada a lepsie to nebude.Ja by som sa venovala dietatu,ostala by som u rodicov a ziaden byt s nim,nejako sa to casom vyvrbi.Nedavala by som mu uz ani peniaze,pretoze byvate u rodicov.Je chamtivy a takto ako on sa sprava len psycho....never mu a uz mu na nic nenalet,lebo ta znici......
Ano súhlasim peniaze si zober naspat svoje a jemu povedz, nech sa odstahuje Ked chce vidiet maleho, umožníš mu Stretavať sa možte
hlavne sa zamysli nad faktom že výška hypotéky bude oveľa väčšia ako je cena bytu ktorý kúpite.......bude tam okrem ceny bytu aj tvoj úver a aj jeho úver....a za celú hypotéku budete ručiť domom tvojich rodičov....on môže ostať na PN, môže mať úraz, prísť o prácu, ty si na RD....z čoho budete potom platiť tú hypotéku?ani jeden z vás nebude mať platiť z čoho....tak banka predá dom tvojich rodičov a v tom lepšom prípade, môžete všetci bývať v tom novom byte(kde bude majiteľom len tvoj priateľ, v lepšom prípade budete spolumajitelia)...len v podstate ten byt "zaplatia" tvoji rodičia ktorý prídu o dom ...ak sa s priateľom nechceš rozísť, ok, povedz mu že hypo až pôjdeš aj ty do práce ale určite nie tak že rušiť budete domom tvojich rodičov....to je čisté bláznovstvo....zatiaľ bývate u tvojich rodičov, treba si naskôr splatiť wxistujúce úvery a potom si zobrať hypotéku na nový byt kde budete majiteľmi obaja a len vy dvaja budete banke ručiť tým daným bytom.....ale nie do toho ťahať tvojich rodičov a ich dom.....
A tvoji rodičia s tým súhlasia? To oni nevidia ako spolu žijete? Ved u nich bývate preboha. Toto ja fakt nepochopím, aspon oni by mohli mať rozum. Ty sa neboj, že nebudeš vedieť žiť bez neho. Ved aj tak si na všetko sama, peniaze ti nedáva, o malého sa nestará, nepomáha ti, obral ťa o auto, nemáte nič spoločné okrem dieťaťa. Si mladá, nájdeš si v pohode normálneho chlapa hocikedy aj s jedným dieťaťom, len sa zbav tamtoho, nevidíš, že ťa využíva? Ste spolu len 2 roky a máte už toľko problémov, akoby ste spolu boli aspon 10 rokov. Bez neho ti bude lepšie.
To nieje vobec take jednoduche, ako pises.. Ver mi. Viac ti povie pravnik, chod sa len tak informovat.. Abo ak nechces ist za pravnikom najdi si financneho poradcu a on ti povie, ake komplikovane to je.. Ked si kupis byt, abo dom 3 roky ho nemozes predat. Navyse on s predajom nemusí suhlasit. A potom z predaja bytu ci domu nevyplatis celu hypo aj s úrokmi, pretoze musim mysliet na to, ze pri skorsom vyplateni hypo je pokuta.. Skor nez podniknes tieto kroky, sa riadne informuj. Daj si povedať, pretože cesta späť bude velmi komplikovana a nemusis to zvladnut, nemyslim to v zlom..
Na to ze ste spolu 2 roky a mate dieta sa panko spamatal naozaj neskoro... A teraz to plata tvojimi peniazmi ...toto nie je chlap do buducnosti naozaj nie
@tajuskollarova presne tak...navyse ak aj by suhlasil z predajom bytu, co je malo pravdepodobne ...sak jej zahlasi "pozri sa , co je na katastri" tak samotna hodnota bytu nebude stacit na vyplatenie celej hypo aj s urokmi a poplatkami za predcasne splatenie... v hypo maju zahrnute aj ine svoje dlzoby...ved prave preto zadlzuju alebo chcu zadlzit rodicovsky dom, ze samotny byt ako zaruka banke nestaci.
Chlapik sa tak elegantne zbavi aj svojich starych dlhov pri rozchode ...ostatne mu polka bytu, bude robit obstrukcie s jeho predajom. celu hypo aj s jeho starymi dlzobami v pripade drazby zaplatia jej rodicia rod. domom.
Oooo, ale on je ten starostlivy ze chce zabezpecit rodinu spolocnym bytom. Jasne clovek ktory peniaze deli na moje a moje, sa z nou bude spravodlivo delit s nehnutelnostami. No ale dal jej pusu , poknucal trochu nech zena necukne... ech. este to trpko olutuje ale bude uz v klepci ak tu hypoteku tymto sposobom zoberu.
Neviem ci to este precitas...dokazem pochopit preco vahas..si empaticka dusa a partnera neberies iba ako suhrn tych zlych vlastnosti co si tu spomenula, ale aj ako cloveka co sa sam trapi, s ktorym si zazila aj dobre veci... Verim ze ste pod tlakom aj on, aj ty. A jedina moja rada znie: nerozhoduj sa za tri dni o tak vaznych veciach ako podpisanie hypoteky, hazard s rodicovskym domom, pripadny rozchod a buducnost dietata aj tvoja. Lebo to sa neda. Koho tlaci cas, robi zle rozhodnutia z nudze a tu to plati niekolkonasobne.
Na tvojom mieste by som muzovi vysvetlila ze hypoteku teraz brat nebudete. Ze potrebujes cas aby si sa rozhodla co vlastne do buducna chces naozaj. Bolo by dobre keby ste aspon chvilu zili od seba, nech si najde podnajom na par mesiacov. uvidis ako ti bude bez neho, on uvidi ci ho k tebe bude este tahat nazad. Uvidis ako to bude brat vase dieta. Ziskas novy pohlad na vec. Potom sa rozhoduj. Vela bab ti tu napisalo ako by sa rozhodli ony. Mozno po par mesiacoch to budes vidiet rovnako ako ony...mozno nie. Ale jednoznacne sa nerozhoduj pod tlakom casu. Mozes tym znicit zivot sebe, vasmu dietatu, rodicom...
@negymama no uprimne som necitala vsetky prispevky len niektore.. A vyzera to tak, ze sa ho vzdat nechce a, ze je to s prepáčením riadny hajzlik..
Najednej strane ju viem pochopit. Niesu este ani manzelia.. Tak kym sa jej da nech ide od neho co najrýchlejšie prec.. No je to ich problem..
no neviem, opravte ma ak sa mylim... hypo berie len on, zalozi sa byt + rodicovsky dom... na zaklade coho sa teda stane majitelkou polovice bytu ako hovori, ked nikde v zmluvach, uverovych ani zaloznych jej meno nebude figurovat?
Auto si vzala ty a je napísané na neho? A o tom dome tvojich rodičov ani nevravím....prestane platiť a dom im vezmú, veď ostanú bezdomovci....ty si úplne sprostá ? Čo má falus zo zlata, že si s takým vychcaným debilom? A tvoja naivita ma odrovnala na celej čiare 👎
Prosiiiim ta. Nedaj sa okabatit tym lacnym divadlom, co predviedol. Slzy a 3 dni bude sekat dobrotu. Aby dostal to, co chce. Ked si budes predstavovat nejake najhorsie scenare, co tu baby pisu, ze sa mozu stat, nesprav tu chybu a nenamyslaj si, ze to by on isto neurobil. Teda ze nepripravil by tvojich rodicov o byvanie,a teba by psychicky a financne a cez syna nevydieral.
Takto vychcano sa dobry muz nechova. Dobry muz sa neobohati na ukor svojej frajerky- zrovna uctivo ten vyraz neznie, kedze uz mate dieta, ale to realne si, kym si ta nezoberie za zenu, a nezalozil by dom tvojich rodicov, aby si vyplatil vlastne dlhy 🤦♀️ uz to tu bolo pisane, zle sa stane rychlo, co bude v pripade jeho PN a tvojho RP?
Mojej kamosky ex tiez "podnikal" , odvody minimalne no a kedze ona dostala lepsie podmienky na uver, tak uvery boli na nu, ze vsak on to bude splacat. Po rozchode zaplatil splatku za jeden mesiac a z druheho 200e. Rok a pol platila 850e za jeho nehnutelnosti, prosim pekne po 8 rokoch vztahu, a to ho par krat vytiahla z uplnej biedy. Poslusne platila, lebo ked mala cely zivot pred sebou, nechcela hned skoncit v uverovom registri dlznikov.
Takze zahod ruzove brilky, nedaj sa zmanipulovat a zastrasit.
Ak mu chces dat sancu, vyberte si mensi byt. Reci, ze teraz sa predava uplne dobry za dobru cenu atd atd vypustaj, vzdy bude nieco na predaj a mozno aj lepsie. A podla toho, ako sa zachova, uvidis. Ak mu na tebe zalezi, pristupi na to. Ak mu zalezi na peniazoch, bude ta obvinovat zo vsetkeho- vsetko si znicila, uz ste mohli mat krasny byt, uz ste mohli byt ako rodinka sami, mali by ste vyhodnejsiu splatku kedze by ste zrefinancovali svoje predosle uvery a mohli ste ist na krasnu dovolenku. Ze vsetko si mu znicila, ze on prisiel o velke peniaze ked si platil vysoke odvody, kvoli tebe o to teraz prisiel, zevsetko si znicila, on moze j.b.t zivot s takymto nespolahlivym clovekom ako si ty. Atd atd atd. Manipulacia, strach, vycitky. Hadam si nemyslis, ze po kupe bytu zacne mat zrazu rad tvoje kamosky, pustat ta von, prejavovat ti lasku, rozducha vasen 🤦♀️ bude ta mat uplne v hrsti.
Tolko pribehov je na poucenie, ale nebud taka dobrucka. Nevid v nom len to dobre, co kedysi davno bolo. Triezvo si zosumarizuj aktualnu situaciu.
Toto nie je laska a uz vonkoncom to nie je pôda pre 30rocnu hypoteku.
@topasitta ďakujem ..toto bolo veľmi rozumne napísané ..
Alebo ma tak napadlo ze by hypo vzali tvoji rodicia a bola iba na nich a teba, rovnako aj byt len na teba. Ze ako sa zachova ked mu tu moznost predostriete. 🙂 Nepridete o nic, bude byt a ked bude k tebe hnusny aj nadalej a uz viac nezvladnes to znasat, vyhodis ho, lebo bude byt len tvoj. A ak bude s tym suhlasit, budes vediet ze je z to jeho strany laska. Ale na 100pro bude robit problemy, tak odpoved pravdepodobne poznas. :(
Vies normalne sa mi chce revat ze by si nieco taketo urobila svojmu dietatu a rodicom. Cuvni kym je cas. :( Ale nechapem ani tvojich rodicov ze s tym suhlasia.
Stále si ideš len to svoje....môžu si tu dievčatá aj dušu vypľuť a ty si slepá....hluchá...ty tak padneš na hubu, že sa to ani opísať nedá....nechápeš, ako s tebou manipuluje, ale začni rozmýšľať hlavou a nie tým tam dole, lebo ostaneš ty...tvoje dieťa a tvoji rodičia bezdomovcami ☹
Zvladnes to, dietatko si vravela ze mas ukazkove, aj teraz okolo neho behas sama, a ostatne sa uprace casom, najdes si pracu, dieta do skolky alebo do jasli.
Len teraz neuviaz slucku na krk sebe aj rodicom. Lahsie je zacinat od nuly ako z hlbokeho minusu. Drzim palce 😘
Ďakujem všetkým za reakcie a názory,priateľ to pochopil ako to cítim respektíve necitim do ničoho ma netlačí a necháme tomu voľný priebeh ako sa to časom medzi nami vyvinie..potom poriešime bývanie 😊chce sa zmeniť viac sa venovať synovi,mne tak verím že to nakoniec dobre dopadne ..ešte raz,hlúpa niesom ale taktiež niesom sviňa pretože som si s nim niečo za tieto dva roky preskákala či dobre či zle ..už len čas ukáže ako to celé bude-na margo auta,povedal že ak chcem kľudne hneď zajtra ho prepise na mna
@danielinaa naši hypoteku zobrať nemôžu keďže ocino je na invalidnom a mama nepracuje na Slovensku
Tak sa to snad da do poriadku casom.Bud opatrna velmi....
Ja by som pockala kym ti dieta odrastie, nastupis do prace a uvidis. Aj keby sa zmenil, comu neverim, 2 az 3 roky sa urcite nedokaze pretvarovat. Ale skutocne daj velky pozor. :( Mozno pre zaciatok ked to chces skusit, ako vam bude samym, ist do jednoizbaku, do podnajmu. Len ziadna hypoteka. Ale podla toho ako si o nom pisala, to nebude dobre. :(
@topasitta ešte som chcela odpísať na toto,navrhla som mu tuto alternatívu a nemá s tým problém,síce prideme o 10 000€ ktoré sme zaplatili za odvody,rezervacnu zmluvu a posudky ale že pokial to tak necitim tak pôjdeme naspat do nájmu a potom uvidime čo a ako dalej ..samozrejme povedal že mu to bude ľúto koľko času energie a peňazí sme vložili do týchto 5 mesiacov aby sne mali svoje bývanie -to mu zas ale nedávam za zle pretože sa nebavíme o 2€ ..ale nevravel to v hneve alebo výčitkami -cize ma aj dosť prekvapil ..priznal si že už to maximálne preháňal ale miluje nás a nechce prísť o rodinu kvôli bytu alebo peniazom -plus navrhol že od dnes budem s peniazmi hospodáriť ja a všetko bude dávať on mne aby som videla koľko musíme mesačne teraz platiť 1300€ odvody 270€ úvery 100€ oba telefóny a ešte sme nejedli a malému nič nekúpili ..preto som aj napísala že nieje zas tak strašný ako to tu vyznelo,niesom ani zmanipulovaná len som pociťovala OBROVSKU neistotu..viem že veľa z vás napíše že je to forma hry ale dnes 2 krát v živote prebalil pokakanu plienku keď som ho poprosila čo som necakala že bez problémov urobí ..verím že sa po tejto celej búrke náš vzťah zmení a zocelí a budeme šťastní 😊
@danielinaa my sme už sami bývali..ale vzhľadom na tie odvody ktoré sme museli platiť sme sa presťahovali na čas ku našim aby sme zbytočne neplatili ďalšie peniaze za nájom ..coz nám navrhli moji rodičia aby sne išli sem a ušetrili za nájom
@danielinaa samozrejme,pokial sa nezmeni a bude to len pretvárka časom sa to ukáže,to už bude potom pre mna naozaj na facku aby som už odišla od neho ..
1300e za odvody to som este nepocula. Max 300 sa plati. Ci tych 1300 je priatelov prijem?
Ok,tak som zvedava ako vam tieto zmeny dlho vydrzia.Mozno bude takto lepsie,ale uz necuvni a chyt sa tychto navrhov,uvidis co bude dalej.....lebo mne sa to nezda,to bude asi zase nejaka jeho finta a len na kratko.....
Toto tiez bude nejaka vymyslena tema,neverim ze nejaka cajocka moze byt az taka tupa 🙂

a preco ti neostane ani 20€? lebo vsetko davas jemu a on hospodari s peniazmi... ale kto kupil auto? TY! hadam nemas platit aj servis a tankovat mu ho, ked na nom jazdi len on... ved nech sa on aj stara... ak ho nechce, tak si ho zober ty, nech ho na teba prepise a panko si moze kupit vlastne auto ZA VLASTNE peniaze... keby to bol on, kto zabezpeci to, aby ste mali byt, tak by si ty absolutne toto nemusela riesit s nami a toboz nie rozmyslat nad zalozenim rodicovskeho domu...
najsmutnejsie na tejto situacii je to, ze ty mu davas vsetky peniaze a snazis sa mu pomoct a ked mozes, tak das a financne ho podporis, ale akonahle si na nieco narokujes, na co mas plne pravo, tak on ta uplne odpali a este to otoci proti tebe, ze co ty vobec chces? no tak toto nie... ja viem, ze nam sa lahko radi, lebo sa nas to netyka, ale ver tomu, ze je tu dost zien, ktore by si to uz davno vyriesili...
mas velku vyhodu - mas pri sebe rodicov, ktori ti pomozu a si financne sebestacna, mas kam sklonit hlavu... taketo stastie nema kazda, ktora zije s kretenom a ver, ze mnohe by usli, no nemaju kam... ak necitis istotu, ale len ponizovanie a utoky, lepsie to nebude uz, ver mi...