icon

Odsťahovali by ste sa kvôli manželovi do zahraničia?

29. jún 2021

Ahoj. Môj manžel a ja máme spolu 2 deti. 4 a 2 roky. Doteraz sme žili na SVK, no manzel kvôli pandémii o prácu prišiel. Je to cudzinec a najst pracu tu je pre neho velmi tazke. Jeho znamy mu ponukol pracu u nich. Ja tam vsak nikoho nepoznam. Jazyk tiez velmi dobre neovladam a som dost introvert. S jeho rodinou si tiez velmi nerozumiem, nakolko som nepresla na ich vieru a zijem s manzelom inak ako si praju, velmi ma nemusia. Manzel chce, aby sme sa tam vsetci prestahovali. Docasne k jeho rodine a neskor, ked predame dom na Slovensku, pojdeme do svojho. Mne sa vsak tento napad vobec nepozdava. Milujem Slovensko, aj nasu klimu. Tam to fakt nemam rada a nedokazem si predstavit, ze tam zijem. Ako by ste to riesili,? Je tu nejaka zienka, co si zvykla?

Strana
z2
lenkakravcova
29. jún 2021

A žijete teraz niekde pri nejakom väčšom meste alebo úplne na dedine? Máte tu svoj dom/byt?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sissy27
29. jún 2021

to je milé, že 6 rokov žil na SVK a potom stretol teba, ale stále tu bol cudzinec a to si vedela. Ako samozrejme ak tam nechceš ísť tak nechoď, len proste toto sú veci, ktoré si treba naozaj poriadne premyslieť, keď ideš do vzťahu s cudzincom a skúsiť sa na to pozrieť aj jeho očami. Chápem aj teba, že nechceš opustiť rodnú krajinu, ale chápem aj jeho, že ho to do rodnej krajiny ťahá... Kto z vás má väčšie právo zostať v tej svojej a tlačiť k tomu aj toho druhého? 🙂 ani jeden z vás... Tu sa naozaj bude ťažko hľadať kompromis. Možno nejaká iná krajina, ale tam sa fakt natíska otázka, či chce len odísť zo SVK, alebo chce ísť vyslovene domov...

alexandra1990
29. jún 2021

Akú prácu vykonával tu na SR a aka sa mu naskytla doma?Pozri s jazykmi, ktoré ovláda si určite niečo nájde aj tu prípadne v okolitých štátoch.Len v takom Švajčiarsku denne hľadajú ľudí s nemčinou a zárobok slušný.Môj muž tiez odišiel pracovat do Švajčiarska a aj keď zarobí desaťnasobok minimalnej mzdy na SR aj tie naklady na život sú tam väčšie.Napriklad len ubytovanie, zdravotka ho vijde na 900 frankov .Jedlo si chodia kupovat do Nemecka lebo vo Švajčiarsku je všetko drahé.Do Švajčiarska by som nemala problem sa s detmi odstahovat, ale do moslimskej krajimy nikdy.Treba pozerať pracovne ponuky v okol.krajinach pripadne korporaty,ked vie 3 cudzie jazyky.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
29. jún 2021

A co tak keby ide do rakuska nemecka ? Tam je plno ak Turkov. A ty ostan na Slovensku. Vela ludi tak funguje v pohode cely zivot. Nesla by som do týcho krajín arabských. Može mu prepnut a bude ta mať tam za handru. Celkovo tyto ludia to je ina mentalita a asi si stym mala aj rátať že toto raz príde.

number19
29. jún 2021

Autorka, co robil tvoj manzel na Slovensku pracovne...

sapetka
29. jún 2021

Ano aj som sa kvoli nemu odstahovala do zahranicia😊neviem sice kde by ste mali vy namierene ale my sme ostali v europe

number19
29. jún 2021

@sapetka V tomto pripade ide ale o Bahrain. Takze trochu ine "kafe".

21oktober
29. jún 2021

Ja islamskú kultúru moc nemusím . Ale ak by som si mala vybrať moslimskú krajinu kde by som žila tak by to bolo napr. Turecko , Bahrajn, Irán , A to kvôli liberalite , vzdelanosti a celkovo prístup k životu . Moja kamarátka sa odsťahovala s manželom do Bahrajnu , všetci sme boli zhrození ale je tam už 15 rokov , má 3 deti a je veľmi spokojná . Manžela má Bahrajčana, veľmi príjemný a liberálny , služby sú tam na vysokej úrovni aj vzdelávanie dievčat . Na moslimskom oblečení u žien tam nikto extrémne nebazíruje , ženy chodia aj bez pokrývky hlavy alebo ako to my voláme na pol žrde.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
29. jún 2021

No. Tak vedela si do čoho ideš. Ja by som šla. Zase robotu si tam ty môžeš najst takisto.

kitycat
29. jún 2021

Ja by som nesla, ale ja by som si ani takeho manzela nehladala.

Ako to on vezme, ze nechces ist? Nepremyslala si nad tym, ze o pracu moze prist tak ci tak, aj bez korony?

Vydala si sa za urcitu kulturu, inu ako zvoju, a aj u nich urcite v manzelstve plati v dobrom aj v zlom...

number19
29. jún 2021

@annamalaga No neviem, Bahrain nie je Spanielsko. Aku robotu, kde, ako?
Toto by sice bolo dobrodruzstvo, ale velmi riskantne.
Vlastnu dceru by som sa snazila odhovorit.

sari24
29. jún 2021

Išla by som cestou kompromisu - ostať v Európe, ale iná krajina, ktorá ponúka lepšie možnosti uplatnenia v práci. Najväčší kompromis je asi Praha - je to blízke Slovensku, pre teba žiadna jazyková bariéra a keďže on si zvykol aj na Slovensku, tak to nebude až taký šok. Navyše je v nej x možností.

magnetk
29. jún 2021

podla vášho opisu, by som sa nesťahovala.

annamalaga
29. jún 2021

@number19 no keď vie jazyky tak to je natom tak isto ako on tu. Skúste sa teraz vžiť dol jeho situácie. Ťažko radiť. Autorka s takouto variantou mala rátať.

heidy222
29. jún 2021

Zvykat si v novej krajine je vzdy tazke, aj Ked ides do vysnivanej krajiny, ale ty nemas rada klimu, jeho rodinu a celkovo mas rada Slovensko, cize si si odpovedala. Este treba vziat na vedomie, ze muz sa zmeni Ked Bude v rodnej krajine. Napr moj muz, nemec, bol uplne iny Ked sme sa zoznamili a zili v Holandsku, odkedy zijeme v Nemecku cize ,,co svojom" sprava sa inak a ja som to zo zaciatku musela stravit.

dzejsik
29. jún 2021

ja by som bola ochotná max. do Česka (muž tam má polku rodiny), aj to len v stave veľmi veľkej núdze ... do horúcej krajiny iného životného štýlu k rodine čo ťa nemusí - veru nie

srferreira
29. jún 2021

Nevychadzaj zo stereotypov. Sama by si mala poznat svojho manzela najlepsie a vediet co od neho ocakavat. Moslim, nemoslim, krestan, nekrestan, verieci aj neveriaci vsetci vedia ublizovat a menit sa.

Strana
z2