icon

Ohundraný manžel

23. sep 2022

Ahojky, prišla som sa sem vyzalovat.
Som v 8 mesiaci tehotenstva na rizikovom.
Zajtra ma môj muz narodeniny a robíme menšiu oslavu.Vsetko som dnes pripravila sama,kedze bol v práci.Urobila som domáci vlašský šalát,nachystala všetko na chlebíčky,tie budem robiť čerstvé a na večeru uvarila bryndzové halušky.Prisiel domov,ohundral halušky,ze ich jest nebude.Ze si da šalát,ten ohundral,ze mu nechutí,ze on to nema rád,ze ci ja som nevedela,ze on vlašský nemá rád?Ze on iba parížsky a ze sa tešil na večeru ale toto?Tak nasilu zjedol,ale s nevôľou.Syn 16 ročný,ten chválil,ze oco ved je výborný, mne chutí ,manzel že nie,ze je horký.Tak celý večer tu chodí po byte, vzdychá,hundre ze je hladný.Aj som mu navrhla, ze mu teda uvarim niečo iné on odmietol, že nie ved to kedy bude hotové, že netreba a ze aj tak mám dost práce s tortou.Neviem ci to je tehotenstvom,ale cely cas sa mi chce plakať . Večer volala jeho mama,tak jej to spomenul a uz som nevsimava manželka.Za iných okolností by ma to nezranilo,teraz mi je to však ľúto.Cely den dom tomu venovala.

elizabet173
23. sep 2022

môžeš mi povedať, prečo si mu navrhovala, že mu navaríš niečo iné?

autor
23. sep 2022

@angel993 ja oddychujem,aj veľa ležím.Cely den som tomu venovala,lebo to robim pomaly všetko.A chcela som ho potešiť, preto mi je to celé ľúto.

momoftwo
23. sep 2022

No ved zato sa tak sprava lebo vie ze si to k tebe moze dovolit. Nevdacnik to je. Trosku asertivity by som ti poradila a nebehaj mu okolo zadku vobec.

solange7
23. sep 2022

Prepac, ale mne tam teda najviac rezonuje to, ze si mu navrhla ze mu navaris este nieco dalsie. Bezne takto robis zo seba sluzku?
Bud trochu sebecka a mysli aj na seba a nie na zaludok chrapuna. Este k tomu fajnoveho... ja by som mu ani ten salat nedala. Tam mas halusky a ked nechces sprav si chleba.

lenka591996
23. sep 2022

No zobrala by som mu to jedlo spred huby a keď sa mu nepáči to čo je navarené nech je hladný. A keď hundral a volala maminka, tak by som ho poslala najesť sa ku nej. Prepáč, ale čo je to za nevďačného idiota?

ahhola
23. sep 2022

Syn má 16, teda ty okolo 35 a to je prvý manža? Ja myslím, ze ma depku z teba, v zmysle, ze ti nepovie.. Bojím sa o teba... v takto pokročilom tehu a tak vyripuje blbosti, keďže nevie co zo sebou....keby mohol posunúť čas, možno by chcel byť o rok dopredu, s batolatom stvornozkujucim po koberci s babom zdravým a veselým... Takto ma des každý deň, co bude, ako bude... Väčšou oporou ti bude možno syn, ako on... S oslavou, neviem ci to bol dobrý nápad takto sa vyčerpávat, ale možno sa všetci rozptýlite a dobre bude. 🌞

osky
23. sep 2022

Moj muz bol na zaciatku takyto..kym som sa naucila varit aj ich jedla,alebo tak,ako to varia oni/v at/...mal tendenciu mudrovat.
Chlieb z predosleho DNA,jedlo z predosleho DNA..vsetko sa vyhadzovalo..
2,3 x som si poplakala a potom som zmenila Taktiku.
Rsz dva som ho prevychovala.
Kolko ludi nema co do huby a my takto.
To urcite.
Chlieb-dar Bozi.
Raz dva Sa naucil,aj usetril,aj dobry pocit,aj pochvalil...
Po 14 rokoch ma Este obcas potrebu uistit ma ,ze prava snicla Sa obracia 7x😅😅😅😅😅,ale raz prevratim oci a je klud....
Nechuti?
Na dvore je travy dost! Mozno bude chutit!

kukulienka999
23. sep 2022

Asi by som bola tiež nahnevana, smutná…skús mu nabudúce dať do ruky nejaký leták z reštaurácie, kde je menu, kľúče od autá a povedz, že keď nieje sookojny s haluškami, tak tam si niečo určite vyberie.

autor
23. sep 2022

@ahhola áno,je to prvý manžel.Syn je jeho.Pte mňa je to nevlastný syn, ale nemám to takto za potreby označovať.Mam ho rada ako svojho, máme pekný vzťah.

mima999
23. sep 2022

@panb presne tak. Ja nie som ani tehotná a keby toto všetko zariadim, navarím, pripravím, tortu upečiem, chlap ma na rukách do smrti nosí . Som mizerná kuchárka, ale nikdy nič neofrflal . Keď sa mu nepáči, alebo nechutí , uvarí si to, čo mu chuti ...vybavená vec a spokojnosť na oboch stranách 🙂

panb
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
24. sep 2022

nakrájaj salámu do šalátu a už bude špeci parížsky...
tvoj manžel je chmuľo...

janai1
24. sep 2022

Ehm, to si za tie roky spolužitia nevedela že manžel nemá rád ani bryndzové halušky ani vlašsky šalát?

alex49
24. sep 2022

Dnes oddychuj, hostí nech obsluhuje manžel, ty si na rizikovým z jeho dieťaťom, mal by ta na rukách nosiť 😔 Aj keby mu ten šalát nechutil, tak mal poďakovať a spraviť si niečo iné. V našej rodine sa varené večere nikdy nerobili. A keby mi takto ofrflal jedlo, tak by som prestala variť aj obedy a starala sa iba o seba a bábätko.

ivangeline
24. sep 2022

Asi mal zly den a pricina bola inde. Hadam si chutnala jedlo aj ty,ci? Co tak sa narovinu spytat? A prestat sa utapat v ziali? Co sa deje? Co tolko hundres? Co sa ti stalo? Natrapila som sa a ranilo ma to...

mariaveronikag
24. sep 2022

na Tvojo mieste by som to s ním prebrala. Normálne by som mu povedala, že som sa s tým kvôli nemu celý deň babrala, kvôli jeho oslave a že jeho hundranie som si nepredstavovala ani v najhoršom scenári. Ak má nejaký problém, nech ho definuje, ale neventiluje sa na Tebe. A sťažovať sa mamičke mi príde detinské, načo toto riešiť s mamou??? Povedz mu, že Ťa to zranilo a veľmi. A pokazilo aj dnešnú oslavu.
Minimálne sa má ospravedlniť. A zmeniť správanie. Toto nie je v poriadku. Opýtaj sa ho, ako si Ťa váži, keď robí scény pre nič? A kto je naozaj taký hladný - nepreberá.

letfenixa
24. sep 2022

K tomu napíšem len známy vtip:" Príde manžel večer domov, sadne k stolu, dá si za lyžicu polievky a vyleje ju von oknom s krikom - to sa nedá žrať!- Tak manželka chytí tanier s rizkom a zemiakmi a tiež ho vyhodí von oknom. A prekvapenemu manželovi povie- myslela som si, že dnes chceš večerať na záhrade!"
Takže takto sa to robí, milá @autorka, a nie že ešte tretie jedlo mu budeš núkať.

jaskolka
24. sep 2022

Tak už by jedol... A rozhodne by som mu nenukala ešte tretie jedlo. Nechce, bude hladný, alebo nech si dá chlieb s maslom.

nevenka
24. sep 2022

Teba to zranilo? Mna by to v prvom rade nasr**lo, ja by som mu povedala, ze ked je hladny a chce dobre halusky, nech si navari sam, nikdy v zivote som na veceru nerobila halusky ani nebudem! Moj chlap, ked som chora a nevladzem, ide do kuchyne bez slova a navari, este mi aj naberie a donesie do postele, ked treba. Oslava neoslava, vyprdla by som sa aj na tortu. Aj celu oslavu! A svokrine blbe reci by som si nenechala len tak. Si na rizikovom, nemusela si robit nic pre pana velkomozneho a ze nevsimava! Ja nie som konfliktny typ, ale toto nie ze by som tisko sla plakat do vankusa, ale by som mu to dobre vytmavila, aj svokre by som svoje povedala.

buberova
24. sep 2022

@janinah áno áno, moja svokra vie dať za pravdu mne nie synáčikovi 😂😂 lebo niekedy povie alebo urobí takú somarinu že to proste vidí že pravda je na mojej strane.. ale možno som výnimka potvrdzujúca pravidlo

nevenka
24. sep 2022

@janinah ja taku mam. Ked sa na nieco postazujem, tak este je schopna jemu zavolat, ze co ma "neposlucha". Toto mi aj svagrine hovorili, ze boli v soku. Ale vacsinou riesime take malickosti, napriklad hucim do neho cely cas, ako mi tu kasle a sopli vyse tyzdna a ani za svet k doktorke, tak uz ho ona zdrbe, ze co nejde, ze mam pravdu. A potom uz "posluchne" 😁😅
Ale takuto svokru treba asi hladat lupou, to je fakt.

nevenka
24. sep 2022

@jaskolka maslo je drahe 🤣🤣🤣. Ale jasne, chapem, co si chcela povedat 🙂

heidy222
24. sep 2022

Vieš čo mi prvé napadlo keď som si toto prečítala: prečo som sa dokelu nemohla narodit ako lezba 😭 žena by mi vynosila dieťa a ešte aj uvarila halušky a vlašský šalát! Mňam mne by to na 100% chutilo ❤️

konikkon
24. sep 2022

Niekedy sú najlepšie tie manželky, ktoré celé občerstvenie objednaju a ešte zaplatia s mužovou kartou. A ony namiesto toho trebárs kávu pijú a je im jedno, čo hovorí muž, svokra, či ktokoľvek. Niekedy musíš aj pri Tom najlepšom mužovi byť sebecka.

komplikovana
24. sep 2022

By som mu varechou potukala po cele, nech si uvedomi ako sa sprava. Prestan byt smutna, tvoj chlap si to aj tak nevsimne. Riadne z ostra mu povedz, ze jeha spravanie je cez ciaru a ze si mu posledny krat chystala oslavu.

tykat
24. sep 2022

...a mozno je nervozny z oslavy tak je protivny, a ty si tehotna tak to viac vnimas.

zmrzlinka2021
24. sep 2022

@autorka

Mna by zaujimalo, ci to bola iniciativa a hlavne velka prosba zo strany tvojho manzela, aby si prichystala pohostenie alebo ty sama si sa do toho pustila?

Poprosil ta tvoj muz, ci by si bola taka laskava a pomohla mu s tym?

Za mňa: taketo saskovania ja nikdy nerobi a vobec nechapem, ze ked mu nieco nechutilo, tak ty sa nukas, ze spravis nieco ine

Z toho co tu pises, spravas sa ako sluzka, nie ako jeho zena

danyelia
24. sep 2022

...tak nech si niečo objedná alebo ide do reštiky alebo navarí sám, vôbec by som sa nad ním netrápila 🤪

luccija
24. sep 2022

Uff to sa este postazoval maminke?🤣
Casom zistis, ze cim viac sa snazis, tym menej si to ostatni vazia a povazuju za samozrejmost.Ja by som mu dobre nalozila je to dobry smrad prepac...ked ma narodeniny mal Vas pozvat na obed a nie, aby si ty vsetko chystala.Zmen pristup, lebo budes nestastna

lady_hurts
24. sep 2022

Zle si si ho naučila. Môj sa boji pipnut, už len keď mu je málo slané, lebo by vedel, že si nabudúce vari sám 😁 treba zmeniť taktiku, pri dieťati toľko vládať nebudeš. Aspoň, že jeho syn je ti nápomocný 🙂