Ohundraný manžel
Ahojky, prišla som sa sem vyzalovat.
Som v 8 mesiaci tehotenstva na rizikovom.
Zajtra ma môj muz narodeniny a robíme menšiu oslavu.Vsetko som dnes pripravila sama,kedze bol v práci.Urobila som domáci vlašský šalát,nachystala všetko na chlebíčky,tie budem robiť čerstvé a na večeru uvarila bryndzové halušky.Prisiel domov,ohundral halušky,ze ich jest nebude.Ze si da šalát,ten ohundral,ze mu nechutí,ze on to nema rád,ze ci ja som nevedela,ze on vlašský nemá rád?Ze on iba parížsky a ze sa tešil na večeru ale toto?Tak nasilu zjedol,ale s nevôľou.Syn 16 ročný,ten chválil,ze oco ved je výborný, mne chutí ,manzel že nie,ze je horký.Tak celý večer tu chodí po byte, vzdychá,hundre ze je hladný.Aj som mu navrhla, ze mu teda uvarim niečo iné on odmietol, že nie ved to kedy bude hotové, že netreba a ze aj tak mám dost práce s tortou.Neviem ci to je tehotenstvom,ale cely cas sa mi chce plakať . Večer volala jeho mama,tak jej to spomenul a uz som nevsimava manželka.Za iných okolností by ma to nezranilo,teraz mi je to však ľúto.Cely den dom tomu venovala.
@elizabet173 lebo sa citila vinna, ze muzikovi nechutilo😆autorka rychlo to zmen, lebo sa zblaznis.Moj muz, ked frfle hned mu poviem, ze byvame pri lese nech si ide zabehat, ze ma to nezaujima.
Povedz mu, ze ti dnes nie je dobre, ze si to s pripravami vcera prepiskla a ostan lezat. Oslava-neoslava v prvom rade mysli na babo a seba. Vcera si sa vystresovala, dnes by to mohlo byt este horsie, naviac obskakovat hosti a svokru co ta bude kritizovat, vykaslala by som sa na to. Obcerstvenie maju aj tortu, spravila si viac ako dost. Rozmaznala si si muza, ty mu chces urobit radost ale on to uz berie ako samozrejmost a tvoju povinnost. Presne tu nastala chyba a odnaučis ho to tak, ze ho prestanes obsluhovat.
@autorka Ty si v 8. na rizikovom, navarila si a prichystala a on ofrflal a este si sa ponukala, ze navaris nieco ine 😲? Neskusila by si sa niekedy tak z chuti nasrat, zobrat spred neho ten nalozeny tanier a vysmarit do kosa s poznamkou, ze kto je hladny, tomu chuti? Potom si sadnut, vylozit nohy a relaxovat? Je to velmi oslobodzujuce 🤷🏼
Pokiaľ by som bola na rizikovom a toto by mi za moju dobrotu a ochotu chlap stváral, tak by som mu to zobrala z pod nosa a rovno drbla do smetiaka. Tortu by som nedokončila a celú oslavu by si mohol akurát tak pripravovať sám.
Ach ženy, nechápem prečo z tých chlapov robíte neschopákov s lavými rukami. Potom sa čudujete, že sa k vám takto chovajú. 😖
Si velmi šikovná žienka,ja by som to nedala...a to nie som ani tehotna. Verim,ze ti to prišlo ľúto... tvoj chlap sa zachoval sebecky a škaredo. Snad sa ti dnes ospravedlnil s tym, ze mal blby den...a priniesol ti velku kyticu
Mala si pekne nahlas kym telefonoval so svokrou mu povedat, ze je nevdacny. Ze si mu urobila halusky, salat, tortu chystas a jemu sa nic nepaci. Otocila by som sa a odisla.
Ešteže jeho syn ti pomáha a zastane sa ťa, keď nie jeho tatko. Vyznieva ako veľmi dobrý syn
@luccija veď to je to, že sa cítila vinná. Len nechápem KTO a PREČO v 21. storočí stále živí v ženách tú predstavu, že majú kmitať okolo muža a ak sa mu niečo nepáči, vziať vinu na seba, aj keď sa mu nepáči, že prší 🙉. Ja nie som taký typ, ale ani som sa nestretla s takým volom, ale moja temperamentná teta by mu tie halušky zobrala spred nosa a šmarila ich do koša aj s tanierom, šalát a torta by išli za nimi a povedala by mu, že môže zajtra pozvať rodinu na oslavu do reštaurácie a skúsiť frfľať pre zmenu tam.
@elizabet173
Rodina a prostredie, v ktorom zena vyrastala.
Ak dievča od mala videla, ze mama je ta čo kmitá, čo vyvára, zavára, vypeká a lutuje sa a v okolí toto má ako častý jav, tak to prijme ako svoje, ako súčasť svojej identity.
Nech si tu akokolvek budeme drukovať "v nasej bubline", značná časť slovenska je skor mentalne zaostalejsia, este bezne ludia rozmyslaju "muz zivitel rodiny" a zena "domaca", pričom aj zeny dnes pracujú.
Pozri sa aj na x diskusii tu na koniku, kolke zeny riesia, ze pridu z prace a idu varit, upratovat, ucit sa s detmi... prirodzene to beru ako "ich rolu", pričom chlapa chápu ako "zivitela rodiny" a v konecnom dosledku aj ony chodia do prace "ako chlapi", len spolocnost zeny ignoruje ako ludske a hodnotne identity.
Tiez mnohe su vychovavane k tomu, ze ak nebudu dobre gazdinky, nepostaraju sa, neziskaju si lasku muza...
.... viem chore, ale zial dost caste.
Ach, debil je to.. kasli nabuduce veru na to.. a ano, prezivas to mozno o daco silnejsie, lebo hormony, ale aj tak...to rani kazdeho.. aj netehotneho.. a matka sa vzdy bude zastavat synacika... nevdacnik!
Nakopať ho do riti
Ďakujem vám všetkým za komentáre.Oslava prebehla v poriadku.Jeho matke som dnes povedala aj svoj pohľad na vec a šetrne,ale od srdca povedala,ze toto bola posledná oslava,ktoru pripravujem.Onedlho budeme mat dieťatko a tym sa všetko mení.Hostia boli vlastne len nasi príbuzní a predstavte si,ze najväčší úspech mal moj spomínaný ohundrany vlašsky šalát.Sestre som sa vyzalovala, nakoľko si vsimla ,ze som nejaká odmerana.Zajtra žiadny nedeľný obed,chystám sa ležať.A co sa tyka manžela,dnes uz sa aj snažil byť milý,ale........ To len tak nejde mávnuť nad tým rukou....A áno,syn aj ked nie je môj biologický ,mame pekný vzťah,je to dobrý chlapec a tesi sa na súrodenca.Som rada,ze ho mam.
ahoj. v osmom mesiaci a taku paradnu hostinu. to vobec nie je sranda. urcite bolo vsetko super. tvojmu stariganovi len cosi cez nos preletelo, tak sa zachoval ako male decko.v noci isto lutoval, ze viac halusiek nezjedol. tak mu treba 😃
@lija22 💯👍😁
Dobre si urobila a len v tom dalej pokračuj a nielen čo sa týka prípravy jedla. Pamätaj, dobré ženy sa dostanú do neba ale tie zlé všade 🤪😄. Nemyslim to doslova, nemusíš byť potvorou, ale vaz si samu seba.
@bodka70 ďakujem 🥰🥰🥰
Jeeej, ako sa teším, že to všetko dobre dopadlo...manžel má už trest - vlastne svedomie ho hryzie, keď nevedel prehryznut zlu náladu 🙂
Si úplne super👍👍👍🥰
@mariaveronikag ďakujem 🙂🙂🥰
Možno mal len depku, že je zase o rok starší. 🤔😂
@zmrzlinka2021 viem, že máš pravdu, napriek tomu nechápem, veď tie matky tých žien sú v mojom veku, smutné
@nevenka plakať ? Áno z únavy a snahy trochu, ale potom by videli dračicu a fest nasratu, muž a schytala by aj svokra, by v pozore stáli , také poriadky by som porobila. A zaviedla by som nové pravidlá, nie jemu okolo riti behať, 3. jedlo variť, ! ale vôbec !. Iba pre seba lebo tehotná, pre chlapca, lebo ten je fajn a vychovávame ho aj ja.
Jemu nechutili moje 2 normálne jedla ? Nech si kúpi v bufete alebo navarí sám. Štrajk by veru dlho trvalo !

@konikkon no presne toto mi napadlo, že ja na oslavu vždy len rezne urobím, tortu a zákusky objednám, šalát mi tiež viac chuti z obchodu. 😀 A všetci sú spokojní.