Oľutoval, že má rodinu

9. mar 2024

Ženy ako by ste riešili, ak by vás muž oľutoval, že si s vami založil rodinu? Máme malé bábätko a je nespokojný a nepáči sa mu byť otcom. Opustiť nás nechce, neplánuje, len je stále na ňom vidno, že je utrápený.

danielinda
9. mar 2024

Mozno uz aj olutoval, ze toto povedal. Aj pre muzom je tazke zvyknut si na taku velku zivotnu zmenu, ako je narodenie babatka.
Co konkretne ho trapi? Urcite by ma ranilo, keby som nieco taketo pocula, ale snazila by som sa s nim rozdebatovat podrobnosti. Co konkretne mu nevyhovuje, co by chcel zmenit....

subartic
9. mar 2024

oľutoval že si konkrétne s tebou založil rodinu , alebo že si vôbc založil rodinu - oženil sa alebo že splodil potomka ?

tykat
9. mar 2024

Vrátila by som ho mamičke lebo evidentne je ešte decko.
Ale vazne podla mna je len zlaknuty z toho ze sa mu zivot zmenil, ze je tu zrazu niekto za koho bude stale zodpovedny. Ak je to dobry chlap a povedal to len preto ze si uvedomuje tu tarchu ktora na neho teraz dolahla tak mu to odpust a podrz ho, ze to date spolu, prestriedate sa, raz bude lepsie raz horsie ale vychovali ini vychovate aj vy. Ale to musis ty vediet akeho otca si dietatu vybrala.

Btw. co si vsimam tak kopec ludi sa rozhodne nemat dieta prave z pohodlnosti, nechcu prist o slobodu v rozhodovani kedy kam pojdu, ako dlho budu spat, ako dlho budu hrat hry, kukat telku, byt na mobile, chodit na párty... chcú mat volnu ruku. A vela chlapov-otcov tak aj zije.
Vacsinou je matka ta co sa musi obmedzovat a zo zaciatku je to fakt tazke, neprespate noci, uvrestane mimino, furt to kadi, furt to chce jest, stale okolo toho treba chodit, zistovat co tomu je, preco nespi, preco spi dlho, preco je nervozne, potom choroby horucky, sople, 5,6,7 choroba, alergie, grcacky, usi, kiahne ...no na palicu. ALE jedno co je iste, kazdym dnom sa clovek zase blizi k slobode 🙂

martinami274
9. mar 2024

Skúste sa porozprávať ako to myslel. Niekedy sú chlapi ako buldozéry. Ale muži poväčšine sú pohodlní,a keď majú ubrať zo svojho pohodlia,zrazu utečú. Sú to ešte nezreli muži. Možno nikdy nedospejú. Nevravím,že hneď utiecť zo vzťahu,ale ak to myslel vážne... rozísť sa a radšej sama a časom si nájdeš muža čo vie čo je zodpovednosť a láska.

autor
9. mar 2024

Nevadí mu že so mnou, práve naopak mňa vraj považuje za dobrú mamu aj partnerku.. skôr tie starosti okolo dieťaťa, že veľa plače, málo spíme, máme málo času na seba, na oddych, záľuby… Je to pre neho obrovská zmena a veľmi ťažko to znáša

subartic
9. mar 2024

a koľko má rokov ?

autor
9. mar 2024
martinami274
9. mar 2024

Je to zmena aj pre teba. Skúste si nájsť čas aj sami pre seba.mizno stačí doobeda dať dieťa babke napríklad a až večer zobrať. Teda pokiaľ nekojite.

autor
9. mar 2024

Takže podľa vás je šanca že neodíde, zmieri sa s tým a bude s nami šťastný? O všetky tieto veci čo ste písali sa snažím. Podržať ho, nesiliť nič, dať mu priestor na oddych, dať malú k starkým aby sme boli aspoň chvíľu spolu dvaja.. trošku to pomáha, ale nie na 100%..

luccija
9. mar 2024

Koľko má bábo?začiatky sú rozpačité veľa mužov nevie čo s malými deťmi myslia si, že iba potrebujú mamu, mlieko ..veľa chlapov nájde zábavu v deťoch až, keď majú vyše roka, dvoch už sa s nimi da viac zabaviť. Prečo to chces riesit ty?je otcom nech sa sám s tým vysporiada podľa mňa sám nevie čo je problém a možno žiaden nie je.Vsetci sú nervózni, keď bábo place.Chodis okolo neho po špičkách on sa Ta spyta či si šťastná, vyspatá...hlavne nesprav to, že všetko prevezmes ty len, aby chudáčik nebol frustrovaný.

janka95
9. mar 2024

Ahoj. Koľko máte rokov ? Môj bol podobný . Ono nie každý chlap sa hneď prispôsobí. Vieš. Chodil predtým kde chcel, mal viac voľna, času, peňazí. A zrazu zodpovednosť a po väčšine domáci stereotyp, vstávanie v noci...
Možno to chce tiež len čas. 🙂

martinami274
9. mar 2024

@luccija správne. On sám musí chcieť rodinu a všetku tú zodpovednosť ako partner a ako otec. Muži si myslia,že ženy sa rodia matkami..nie, učíme sa to tiež.

subartic
9. mar 2024

ja osobne by som to nijako neriešila, 29 rokov je dosť na to aby sa prispôsobil situácii a bol manžel a aj kvalitný otec . Nemá 15 aleob 18 rokov aby bol utrápený. Môj muž mal 23 rokov a kmital ako hodinky okolo dcéry , o 4,5 roka syn atď. Jednoducho tvojmu mužovi zrejme docvaklo že už si nemôže robiť čo chce, ale tak nie je decko .

luccija
9. mar 2024

skôr tie starosti okolo dieťaťa, že veľa plače, málo spíme, máme málo času na seba, na oddych, záľuby… Je to pre neho obrovská zmena a veľmi ťažko to znáša

Ale to je normálne.Stretol sa s realitou a buď zacne unikat, alebo sa prispôsobí.Ja som v tomto asi chladná či potvora neviem ako to navzat, ale on nerodil, asi nevstava ako ty, cely deň k dispozícii tiež môžeš byť neistá a nie ešte ratovať chlapa, lebo fúha vyzerá, že to nebude ako sa píše v časopisoch🙂daj mu bábo do postele a nech si "tvoria" vzťah.A, keď chces byť veľmi empatická povedz mu, že je a bude super otec.Moj muž stále spal pritom v noci nevstaval, ale tak spánok mal plytký vždy poobede cez víkend spal skôr ako dieťa.S dnešným rozumom by som ho zapriahla oveľa viac🙂aj, keď kúpal, kocikoval už by som si viac šetrila energiu

zuzina1988
9. mar 2024

Akoby si pisala o mojom mužovi. akurát že on má uz 37 rokov, a tiež sa este pred 3 rokmi necitil na ulohu otca, a potom po narodeni syna cakal, ze zazracne sa nim stane, ze zrazu to pociti, tu lasku, radost a nic… nestalo sa.
Ale moj to vyjadril slovami, ze nie je rodinny typ, zial to zistil az v manzelstve a s babatkom. ach jaj. tiez mi to zle padlo.

Ale potesim ta, ze u nas to dobre dopadlo, velmi dobre,ako maly rastol, zlepsoval sa im vztah, hraju sa s legom… Treba mlademu ockovi pekne pomalicky nakladat povinnosti, tym ze sa nauci, zvysi sa mu otcovske sebavedomie. Nebudem klamat- 90 percent roboty okolo babatka do 1,5 roka bolo na mne.
Ja som stavila na toto, plus k tomu moj je zodpovedny, takze vydrzal tlak a naucil sa.
Ano, nie kazdy clovek je rodicovsky typ, ale vo vsetkom sa da zlepsovat.Ked sa chce.
drzim palce nech to aj u vas ma happyend ❤️

janinah
9. mar 2024

Určite by som okolo neho neobskakovala ako okolo Malovaného vajca.lebo milosť pán sa stal otcom a nezvláda to...okolo teba ako okolo matky.ktora má okolo dieťaťa oveľa viac roboty aj starosti obskakujem kto? Kto je ti oporou?
Tak nech sa čím skôr postaví k situácii ako chlap a nie ako posera a aj by som mu to takto rovno povedala.To dieťa tu už je a potrebuje ho.Ak to nezvláda tak nech sa vráti do detskej izby k mamičke a porozmýšľa o živote .ty máš dosť roboty s dieťaťom AS domácnosťou a kukať na zbombuleteho nešťastného pána tvorstva ti na energii nepridáva.

vanilkovazmrzka
9. mar 2024

Mozno to chce len cas. Vravis, ze babatko. Tak asi je to cerstve, ako aj matka, tak aj otec si musi zvyknut na kompletne iny rezim… mozno sa to po par tyzdnoch/mesiacoch utrasie a zlepsi. Hlavu hore 💚

zuzina1988
9. mar 2024

@janinah zbombulety nestastny pan tvorstva 😂 pobavila si ma. presne tak to u nas vyzeralo s babatkom 😂😂
moj muz este dostal aj hodinovu vypoved ked bolo doma 4 mesacne babo 🫣🫣 teraz sa smejem z toho uz, ale vtedy… uff
muz ma teraz skvelu pracu a babo sa uz bicykluje tak uz je dobre 🙂

barbora0308
9. mar 2024

Mozno sa to casom zmeni a mozno nie. Mne moj otec raz pri rozhovore povedal, ze ak by si mohol vybrat, tak by sa rozhodol rodinu nemat...ze by radsej cestoval a zil. Nasledne, ked si uvedomil, co to vlastne povedal, tak sa snazil svoje slova napravat a vyvracat, ale to je jedno...Nebolo to v navale nejakych emocii, len pri jednoduchom rozhovore. Ci ma to zamrzelo? Uprimne ani tak velmi nie, ako by si clovek pomyslel. Skor mi to dalo konecne odpoved na to, preco nikdy nebol takym tym "ozajstnym" otcom. Ano mala som vzdy vsetko, financne nas zabezpecil...ale uprimne, nikdy sa velmi nezaujimal o nase pocity, o zivot svojich deti, o travenie casu s nami, bolo vzdy na nom vidno, ze ho to absolutne nerobi stastnym a iba zatazuje. Myslim, ze su jednoducho ludia, ktori si az rodicovstvom uvedomia, ze to zial nie je nic pre nich...a slova v zmysle "Naco si si robil rodinu?" su bezpredmetne. Nikto predsa nevie, do coho ide, ake to naozaj bude a pod.

mogaa
9. mar 2024

Treba mu povedať, že je to len obdobie...o pár mesiacov bude dieťa už spať možno celú noc a rovnako budete mať aj viac času na seba, dieťatko dáte k babkám a vy si urobíte pekný večer...

subartic
9. mar 2024

@barbora0308 priemerne inteligentný človek predsa vie že založiť si rodinu a mať deti prináša so sebou zodpovednosť, finančnú záťaž , ombmedzenie voľného času , ruch , krik a aj plač detí . Takže priemerne inteligentný človek vie do čoho ide . A ak to nebudem zvládať alebo to nechcem , tak si jednoducho tú rodinu nezaložím .

jazula
9. mar 2024

Koľko má bábätko? Ono chlapi často vôbec nevedia, čo si s tou zmenou počať, len vedia, že už nie sú pánmi svojho času, ani na prvom mieste pre partnerku, sú zrazu veľmi limitovaní a ani nemajú tie endorfíny po dojčení… Ale môj napríklad sa vytešoval z toho že malá má rovnakú krvnú skupinu (citujem “krv mé krve” so širokým úsmevom 🤣😁), rovnaká farba očí a podobne. Tak možno občas hoď poznámku “teraz sa usmial úplne ako ty”, pochváľ ho, ako mu to ide (za akúkoľvek blbosť), daj mu najavo, že ho potrebuješ, že to dáte len spolu…situácia u nás, prišiel domov z práce, ja aj novorodenec doma v plači, zbalil dieťa do kočíka, mňa poslal do postele a vrátili sa po vyše hodine…všetkým trom nám to prospelo 😅. Alebo ho dosť rušilo nočné dojčenie a on je horší ako malé dieťa, čo sa potreby spánku týka, tak šiel spať do obývačky a hneď bolo lepšie, keď sa aspoň jeden z nás vyspal..
Držím palce a verím, že to bude čím ďalej tým lepšie. Onedlho bude malý “interaktívnejší”, budú z nich parťáci 🙂.
A možno len poznámka - ja som dieťa veľmi chcela, ale takúto stratu slobody som si tiež nejako nepredstavovala... No už drobčeka nikam nevrátime, max požičiame na chvíľu starkým 😉.

subartic
9. mar 2024

´Daľšia vec čo ma tu udivuje a je to aj v tejto diskusii , dáte dieťa k babkám a urobíte si pekný večer , babky postrážia atď ... v iných diskusiách sa mnohé bijú do prs že však vy ste rodičia a nemôžete požadovať po babkách a dedkoch aby sa vám o deti starali , vy ste si deti robili ..

rozculena
9. mar 2024

sorry,a on čo urobil pre teba? Mamičkin maznáčik.....

barbora0308
9. mar 2024

@subartic Myslim, ze je to ovela zlozitejsie, ako to zvalovat na inteligenciu. Samozrejme, ze si vsetky tieto veci uvedomujes (aspon si to teda pred dietatom myslis), ale naozaj nevies, ako to pohne z tvojim emocnym svetom a ako velmi budes mat schopnost komunikovat a vychovavat to dieta. Jedna vec je stat sa rodicom, druha vec je mat naozaj rad ten pocit byt rodicom. Moj otec nebude nikdy emocne zrely na to, aby "bol rodicom", aj ked je priemerne inteligentny.

luccija
9. mar 2024

@rozculena presne ..nedaj Boh by mala popôrodnú depresiu či zápal prsníka čokoľvek ...to by nemal čas premýšľať či je šťastný a či to je to "otcovstvo"
Chlap má byť žene oporou a nie ho ofukovat.Aby sa potom dieťa neodkladalo často.

barbora0308
9. mar 2024

@subartic Dovolim si sem este pridat jeden clanok, ak by ta to zaujimalo ☺️.
https://dennikn.sk/3362866/psychologicka-o-emoc...

slovakboy
9. mar 2024

Je to pre neho naraz veľká zmena. Ešte sa s ňou nezmieril. Musí vydržať. Možno bude odbiehať od povinností. Treba nakladať postupne nie naraz. Možno sa cíti pod tlakom, že teraz musí podávať plny výkon a bráni sa panicky tak, že nepodáva nakoniec žiaden. Preto mu dopraj slobodu a Netlač na neho. Viem, že sa budete na mňa hnevať, že ty to máš predsa ťažšie a jeho treba ofukovať? Lenže ja som to pochopil tak, že on by aj chcel ale nemôže. A ty nemáš problém s motiváciou. Preto z určitého uhla pohladu to je pre neho ťažšie ako pre teba. Neprijal ešte rolu otca. Nútiť ho nemôžeš, ale môžeš mu poskytnúť podporu a pochopenie. Nech sa zlepšuje postupne. Nie naraz. Nech ide spať k rodičom na tri dni a príde keď bude chcueť. Potom malého postráži aj revajúceho a tolko to vydrží. A potom zas oddych. Dieťa je taký úžasný zázrak, len on to ešte nevie, neciti, ešte to nepochopil. Chyba mu jemnosť a niečo ženské, čo by aj muži mali mať a s príchodom detí aj majú. Trpezlivosť. Obaja. Netlačte na seba. Predstav si, že by si bola slobodná matka. Aj tak by si to musela zvládnuť. Váš vzťah je dôležitý. Možno aj dôležitejší ako to dieťatko. Nemôže taký ostať stále, to vam musí byt obom jasné. Požiadaj ho aby pracoval na vzťahu s dieťatkom ale nemusí ho mať hneď. Povedz mu že určite sa zmení. Nech nestráca nádej.

yelena159
9. mar 2024

@tykat Prepáč, ale čo je zlé na tom, že jeden z hlavných dôvodov, prečo nechcem mať dieťa je to, že chcem slobodu? Áno, chcem cestovať, rozhodovať sa, kedy kam pôjdem a nechcem, aby ma niečo obmedzovalo, brzdilo. Proste chcem voľnosť. Keby som otehotnela, úplne by mi to zničilo život. Navyše nie som materský typ.

janettdamian
9. mar 2024

@subartic tiež som si to veľa krát všimla a dvíha mi to ako "babke tlak" 😀