Opil sa a škrtil ma
Ahojte, chcela by som pocut vas nazor.. mam priatela par mesiacov, ktory je uplne super.. mily, starostlivy, dobry ku mne.. obcas ked mu poviem nejaku provokaciu naschval tak ma capne po nohe, trochu silnejsie ale nic hrozne, ja mu tiez vzdy capnem ked ma provokuje, tak som to nijak neriesila.. vsimla som si ale ze celkovo pouziva pri mne vacsiu silu ale skor to len nevie odhadnut.. pred dvomi tyzdnami sme sa opili a pohadali sme sa.. pocas hadky do mna sotil a udrela som si hlavu.. prebrali sme to, ospravedlnoval sa mi na druhy den a pod. - ok, prepacila som.. lenze tento vikend sme sa znovu opili a hrozne sme sa pohadali.. zacal po mne vykrikovat jak ma zabije, urazal ma a pod. -ja som sa v tej chvili vobec nebala, bola som presvedcena o tom ze len trepe, tak som ho aj dalej provokovala lenze potom ma zhodil na zem a zacal ma dusit.. chvilu..hned ma pustil a isiel prec.. na druhy den sa mi ospravedlnoval, ze on si nic nepamata a nadaval sam sebe do ko.. za to co porobil vsetko
@jkroc najnebezpečnejšie je že si to nepamätá. Mal by ísť za odborníkom sa poradiť. Nejako dusí v sebe agresivitu a keď si vypije ide to nekontrolovane von. Keby si to pamätal znamená že to má pod kontrolou. Takto ťa môže ozaj zadusiť a na druhý deň bude plakať za tebou. Treba to riešiť teraz a nie potom. Sú chlapi ktorí sa musia z toho liečiť lebo nevedia kontrolovať svoju agresivitu púšťajú sa ľahko do bitiek. Napadol aj niekoho iného neprimerane?
Ja som si hneď predstavila pri tom autorkinom opise životný štýl jednoduchých občanov, tam som už videla aj na ulici rôzne čoro-moro, čo mi nikdy rozum nebral, žeby som toto niekedy trpela, dobrovoľne. Tak ale láska je láska. 😀 Niekomu možno dramatickosť vo vztahu vyhovuje. V normálnych vzťahoch je minimálne prvý rok bezproblémový a ľudia sú ešte medzi ružovými obláčikmi, tu sa už v 3.-4. mesiaci škrtí 😀.
@katkami123 treba rozlišovať medzi temperamentom a agresivitou. Tzv talianska laska a čoro moro to môže byt len temperament. Škrtenie bez pamätajúc si a alkohol to je už nebezpečne.
@slovakboy
Ale on si veľmi dobre pamätá, len nechce byť už úplné hovädo, tak to hrá na stratu pamäte. To čo téma týranej zeny, to si záhadne ani jeden agresor na druhy deň akože nepamätá. Veď je s nou krátko, obtlkat ju začne v plnej krase aj bez alkoholu za dalsich pár mesiacov. Teraz sa našiel vinník alkohol.
Správanie vás oboch mi príde asociálne...Deti si určite spolu nerobte, trpeli by!
@slovakboy
Ešte aby som upresnila, pod pojmom temperament si predstavujem hlasnú artikuláciu a gestikuláciu. Určite nie bitie sa, škrtenie. To je už diagnoza, nie temperament.
@jkroc s manzelom byval jeden takyto expert na private po vyske ked sme spolu estelen chodili... v pohode typek, na debatky o zivote, ze ako sa tesi ked k nim pridem na navstevu, ako so mnou rad pokeca, sam si navaril, varil rad, secko fasa... a raz sa opil, tak muz sa az zamknut musel v izbe, taky bol ten spolubyvajuci agresivny, ze ho zabije a ze nech mu zaplati za tie energie ktore tam spotrebujem (platili fixny mesacny najom obaja, energie majitelka neriesila)... ako ti tu uz baby pisali, su chlapi ktorym kvalitne prepne ked si vypiju a to tak bude vzdy... ak nechces skoncit zle, velmi rychlo utekaj od neho, nenechaj sa obmakcit a spal mosty...
A možno je to jeho prejav lásky. Inde zaľúbený chlap kupi kvietok, pozve priateľku na večeru, tu ťa zas on strelí po nohe, ty mu to opätuješ, občas ťa poškrtí,… romantika ako víno 😀
Su ludia, co v zivote neboli opiti a ty 2-3 mesiace si nepila, len zrazu 2 vikendy po sebe. Super ospravedlnenie.. 😄
@oli18
Ale veď on ju udiera aj za triezva…. Každý bol aspoň raz v živote opitý. Len koľko ľudí sa vtedy potrebuje hádať a biť? Hovorí sa, že deti a alkohol hovoria pravdu. On len naliaty nedokáže kontrolovať svoju skutočnú povahu.
Nechlastajte, keď Vám z chľastu obom prepína !
Keby ma chlap, aj “zo srandy” z ničoho nič strelil do nohy, ruky, kdekoľvek, keď ma už predtým sotil, ze som si udrela hlavu alebo škrtil… moja reakcia by bola nie, ze mu to vyškerená vrátim, ale poviem mu, ze toto urobil posledný krát a nijakým spôsobom na mna ruku nepoloží už nikdy viac. Ani buchnutia zo srandy, ani neviem čo. Proste nič.
@veronikaszabova myslis, ze podla toho, co autorka pise je prave ona normalne zmyslajuca zena? 🤣
@katkami123 presne tak. Ani buchnutie po pleci po nohe po rukách ani drgnutie dokonca ani agresívne vyjadrovanie. Iná vec je hádka a hnev. Kedy po sebe ľudia kričia výčitky. Ale agresívny útok v akejkoľvek aj najmenšej forme ani slovnej je neprijateľný.
Hej, hej, bezne sa mi stava, ze chlap slope, potom ma skrti, nepamata si a ja mu potom vsetko odpustim... Normalna vec u nas. Ostatne to vari mate inak?
@mandzula
On ju nebije, on len “ vsimla som si ale ze celkovo pouziva pri mne vacsiu silu ale skor to len nevie odhadnut” a ešte ju “silnejšie capne” 😀 to znie potom tak jemnejšie.
@slovakboy
Blbečkovi na autorku vylietava ruka až príliš často a nie je to iba v opilosti. Nech si kupi boxovacie vrece ak si tak veľmi tie ruky nedokáže udržať. Iná by ho už dávno kopla niekam, takze aj autorka, nech sa odúva koľko chce, toto je socka štýl chodenia. Takéto problémy ako autorka tu riešia vydaté zeny s deťmi po niekoľkoročnom manželstve a zvažujú rozvod. Tuto to má 3-mesačný spád a dievca nevie čo ma robiť.
Nechlastajte a bude po probleme..proste.mu prepne a nevie co robi.zazila.som niekolkokrat..chalani v pohode a po par poldecakoch uplne zvery.
Poznám takýto prípad... keď si vypije je agresívny až by zabíjal... má od manželky zákaz alkoholu...len by raz sa skúsil opiť a je KONIEC....na tvojom mieste by som si veľmi dobre premyslela či sa chceš zabávať tak že sa zakaždým ožerete a budeš pokúšať šťastie.... skôr ty by si mala byť tá čo naopak budeš dávať pozor aby nedal do úst ani kvapku alkoholu.... veď môže vtedy ublížiť hocikomu inému ...nie len tebe ..
Katastrofa...ale nemáte si čo vyčítať, našli ste sa...
I heard the stockholm syndrome is really nice this time of year
Toto by mi raz povedal chlap, ze mu po alkohole prepina a vyvolava bitky...uz by ma viac nevidel. Ok, mozes zacat abstinovat spolu s nim, ako ti tu niektore radia - ale co ak raz pojde s kamosmi niekam do krcmy, vrati sa k tebe v noci domov a zabije ta? Toto neovplyvnis a mozes cely zivot trpnut, co ti spravi. Odid od neho, kym sa da.
@jkroc ukoncit vztah. Proste toto je velky alarm, ako tam konci vsetka sranda a zalubenost. A to hovorim z vlastnej skusenosti, moj expriatel bol presne tento typ, ja som sa klepala ked si dal viac ako pohar vina. Klepala. Nechces tak dopadnut. Moj muz sa moze opit, ten sa bude iba tulit, proste nema ziadne agresivne sklony. Nekrici, proste je taky v pohode aj keby je fakt jak doga. Pri nom som si vydychla, lebo sa nemusim bat, ze keby viac vypije, ze co bude doma. Viem, ze nic zleho, skor naopak.
Ahojte, asi budete zas nakladat ale pisem update :D po tom poslednom raze som odisla mame a povedala mu ze sa ma este raz chyti hocijako aj len zo srandy tak je koniec.. odvtedy je pokoj, ono aj ked sa stala ta vec tak ja som vedela ze mi nic neurobi.. nikdy som sa ho realne nebala.. ono my pri sexe.. no obcas mam rada ked je to trochu na tvrdsie 🙃 a teda bezne ma "skrtil" resp. drzal za krk aj pri tom, robil to lebo ja som to tak chcela, nie preto ze by on s tym zacal.. ale teda hovorim uz sa nic z toho nedeje, pit prestal sam, nemusela som mu nic zakazovat, on vie co s nim alkohol robi a nechce taky byt.. ja chapem ze pre normalnych ludi je toto sila ze takeho chlapa vobec riesim ale ja som extremny exot a on tiez a nedokazala by som byt s normalnym muzom, unudila by som sa 😂 ale teda ako nasilie fakt netolerujem a nebojte sa neni to tak ze sme sa otlkavali zo srandy.. prakticky sa ani nehadame, on nie je vobec hadavy typ.. a inak ho vidim ako vtipneho, uspesneho, starostliveho, inteligentneho a pekneho.. takze mi to za to stoji

@jkroc no jednoznacne vobec nepit. Otazka je, ci to pomoze, ak ma taketo sklony. Ja by som asi neriskovala.