icon

Opis našej finančnej situácie a problémov

mataklinec
9. nov 2011

Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu

maminuska
9. nov 2011

@kohutovci vieš ja neviem ako tvoje , ale moje deti už spia.
Moje príspevky ta môžu vytáčat , ale to nie je môj problém.

anjelicek26
9. nov 2011

@maminuska - aky je rozdiel vlozit tu fotku priamo ci vlozit sem link k fotke? Jedno ako druhe, sama tie fotky zverejnila.

benne
9. nov 2011

@maja22 mám cyklus 28-74 dní, mám teda dokonca viac, než len 30 neplodných dní, ale vieš, fakt bez rúhania, iba Boh vie, ktoré to sú 😝

cirkev má niekoľko nezmyselných pravidiel, ale z rešpektu k Bohu ich rešpektujem, no pod tlakom tejto debaty, že mať 4 deti lebo sme veriaci, nehnevaj sa, ale môj koment vyznel jednoznačne viac k veci, než tvoj

anjelicek26
9. nov 2011

@maminuska - neviem ja dufam, ze rano niekto zdvihne telefon a prave vdaka tejto fotke pomoze uradom dostat tie deti s tejto rodiny prec. Vies kolko ludi dava ruky od takychto pripadov prec, ze sa ich to netyka? A co tie deti? V akych podmienkach ziju? V jednej izbe a spia v neomurovanej spalni, len medzi tehlami :( Co vobec jedia? Starsie deti v skole dostavaju prispevok na obedy, ale co tie malinke? Mne je ich luto, velmi luto tych malych, vidim svoje stastne, napapane deti spat v peknych tepluckych postielkach, v bezpeci milujucej rodiny a nic im nechyba a vies, co ich odlisuje od tych druhych? Nezodpovedni rodicia :(

maminuska
9. nov 2011

@anjelicek26 na to aby si vypichla jej fotku , ti nedala suhlas.
Jej fotka je verejná , ale je verejná v jej albume, nikde inde. O komentároch ktoré sa k danej fotke poskytli sa nemusíme ani baviť.

leeenka26
9. nov 2011

@anjelicek26 Pozri, tu o nase rady nikto nestoji. Ani deti nelutujme, zatvarajme pred vsetkym oci a tvarme sa, ze problemy neexistuju. O to tu predsa ide, nie? Niekedy mam pocit, ze zijem v najekej prekrutenej republike s par prekrutenymi ludmi.

kaby
9. nov 2011

milujem ľudí, ktorí sa oháňajú zákonmi a paragrafmi, ale vedia veľkú figu o výklade zákona a náležitej judikatúre.... Odporúčam vám milé mamičky nereagovať na diskusné príspevky mimo témy...
alebo žeby niekto autorke úvodného príspevku podsúval chrobáka do hlavy ohľadom podania satisfakčnej žaloby, z ktorej by cosi vytrieskala??? (ked uz jej nechcete nič poslať dobrovoľne... ) 😀 😀 😀

anjelicek26
9. nov 2011

@leeenka26 - len pokial bude kazdy zatvarat oci, deti budu trpiet. A potom ked niekde najdu zubozenu, vychudnutu mrtvolku dietata, zrazu si vsetci spomenu - ano v tej rodine uz dlhsie nebolo nieco v poriadku, dhlsie sme to dieta nevideli, poculi sme plac... zrazu kazdy vie, ze sa nieco dialo, ale kym bol cas nezasiahol nikto!

Mne sa z anglicka sakra tazko riesi slovenska socialka :( A aj tak to zvazujem 😠

leeenka26
9. nov 2011

@kaby 😀

anjelicek26
9. nov 2011

@kaby - juj vies ako normalny clovek ak mu nieco vadi stlaci na koniku vykricnik a admin prispevok zmaze, ale toto asi nebude ten pripad ;)

maja22
9. nov 2011

@benne Ok, nechajme to, aj tak som sa odpoveď na moju otázku nedozvedela. Ak tvoj koment vyznel jednoznačne viac k veci, o to viac je potrebné, aby bol aj pravdivý 😉

veve39
9. nov 2011

@martina2001 ako veriaca katolicka ti na tvoju "pikosku" o tom, kedy maju sex "hlboko veriaci" poviem ze je to nespravna informacia, vobec nekorespondujuca s ucenim cirkvi
ak vsak takto niektori manzelia ziju, je to ich slobodne rozhodnutie
avsak nema to nic spolocne s katolickou vierou a jej ucenim o sexualnom zivote manzelov
pravoslavneho knaza komentovat nebudem - ich ucenie nepoznam a ak ta takto informoval farar ako spominas, bud si to zle pochopila, alebo ta zle informoval....

maminuska
9. nov 2011

@kaby vieš ja nie som právnik, ale čosi som sa nasedela s právnikom práve kvôli môjmu príapadu a čosi so m si aj tom prečítala.
Ja nedávam nikomu návod na to ako z koho vytrieskat peniaze , ale len upozorňujem na to že konáte aj vy nezodpovedne a to voči sebe.

leeenka26
9. nov 2011

@anjelicek26 Ja si to uvedomujem, ale vysvetli to inym. Mne je tych deti luto. To, ze niekto poukazuje na fotku, kde sa nachadza tatko, ktory nehladuje, predsa nie je urazka, je to skor konstatovanie veci, ktora sa temy bohuzial TYKA. Takze niekto si to vyberie z kontextu a hned to inak vyzera. Vyzerame ako bestie, ktore sa prisli niekomu vysmievat a pomocnu ruku nepodat a este sa navzajom huckat. Silna salka pre mna. 😠

anjelicek26
9. nov 2011

@maminuska - ako myslis 😉 Len to bude tazky oriesok s medzinarodnou jurisdikciou, kedze ja som oficialne nemka, ale tak nech skusia 🙂 Nas pravnik sa zabavi. Ich pravnik asi menej, kedze mu nebudu mat cim zaplatit... sorry za of topic, len aj tvoj prispevok je totalne mimo temu ;)

@leeenka26 - ta fotka podla mna situaciu len a len podskrtava. Rodicia ziju na ukor deti. "Vdaka" nim sa dostanu k darovanemu satstvu, hrackam, ved kto by nedal detom? Vdaka nim maju aspon nejaky prijem - rodicovsky prispevok a pridavky na deti. nebyt deti, tak by "bohuzial" museli zdvihnut zadok 😠

zuzana_m
9. nov 2011

Hm, strašne "zábavná" téma,naozaj! Chápem že ste rozhorčené , aj ja som, ale zabávať sa na tom? To je fakt sila. Vidno že mate dostatok, a ohanate sa tym aki su ti rodičia neschopni, ano su, ale nie každy je silný a rozumný,su aj blbí ludia, čo si narobia deti, poberu uvery, ale nebudem sa im vysmievať. Ja som jej pisala do IP,že som ochotna poslať nejaku hračku,oblečko,popripade nejake potraviny. Žiadne financie,nakolko nemam istotu že to splni učel. Ale je mi zle z vašich prispevkov. Už aspon kvoli tym detom,mi nie je do smiechu. A tliachať tu, že zavolajte soc. pracovnikov, DD alebo podobne? To su silne reči a každa si pokojne lažkate spinkať a zajtra na to ani nepomyslite. A tiež suhlasim s nazorom,že davat sem nejaku osobnu fotku je privela. Aj kebyže mam verejny album,nikto nema pravo mi brat fotky a lepit ich kde sa mu zachce. To je obrovska drzost.

kaby
9. nov 2011

@maminuska aj ja som sa čosi nasedela na právnickej fakulte a na súdoch... Tvoje príspevky sa mi zdajú proste zbytočné a zastrašujúce... toto je diskusné fórum.... 😉
Mamičky, ktoré o danej pani diskutujú ju poznajú trošku dlhšie z inej diskusie, ktorá bola uzamknutá adminom kvôli jej dvojitej identite.....
V pokoji si zaželajme dobrú noc .... 😔

leeenka26
9. nov 2011

@anjelicek26 sak toto, sere ma to a este ma tu niekto bude povazovat za nejaku neviem co, co si tu zvysuje na niekom ego. Sila. Tak podme lutovat tu rodinu. Tak im pomozeme. Poslime im kazda nieco. Ved uvidime, mozno sa spametaju. Ale kdeze. Takychto ludi poznam. Keby islo len o to, nie je problem. Ale problem je v ich hlavach.

mandragora22
9. nov 2011

@anjelicek26 ty ale toto je trefne. uz sa kedysi v ktorejsi teme rozoberalo, ze SR je jedna z mala krajin, ktore poskytuju rodicovsky prispevok. mas pravdu v tom, ze kebyze ziju v inej krajine, uz davno by pomreli hladom, lebo inde sa stat tak nestara ako u nas. inde mas deti vtedy, ked si ich ty mozes dovolit a nemas deti preto, lebo chces peniaze od statu. to len tu sme tak komunisticko-socialno-ficovsky stat, ze ludia ocakavaju, ze ked si nahonobia deti, tak stat ich bude vsetkych zivit 😉

olifcek
9. nov 2011

inak.. aj o mojom 24 rocnom bratovi by ste donedavna povedali, ze je velmi chudy.. ale to mal geneticke.. po nasom otcovi... ale teraz uz konecne aj vidiet, ze papa ako dvaja drevorubaci, ale este nie moc, hehe

mandragora22
9. nov 2011

@olifcek no vidis to. tak vsetkych tych, ktori to o nom tvrdili, by mal zazalovat 😨 😨 ci? 😕 😅 😀 😀

anjelicek26
9. nov 2011

@kaby - ano zajtra admin temu zavrie ;)

@leeenka26 - vsak nech posielaju, ja tiez posielam pravidelne balicky, ale ludi si vyberam dost poctivo na to 😉

Martinaklinec tu - alebo inde - najneskor pred vianocami "zobrat" o darceky pre deti. Na to dam ruku do ohna.

martina2001
9. nov 2011

@anjelicek26 nerieš to vôbec, súhlas dala vtedy keď tu foto verejne zverejnila
@veve39 spýtaj sa konkrétne farára, nevytrhni z kontextu nič čo som napísala a uvidíš čo ti povie, nechci teraz po mne aby som vytiahla Bibliu, zavolala farárovi a odcitovala to

maminuska
9. nov 2011

@kaby tak zverejni svoju fotku do albumu , niekto ju tu stiahne a budeme sa baviť na tom ako vyzeráš , ako vyzerá tvoj muž alebo tvoje deti .
Myslím že by si potom inak uvažovala.

mandragora22
9. nov 2011

@kaby presne tak!!! daj tu nejaku svoju a muzovu sexi fotku, nech sa pobavime 😀 😀 😀 😀 😀 juj, ale uz ma brucho boli od smiechu, fakt, ale nie nad ubohostou tych deti, ale nad tymito tu vyhrazkami a debatami 😀 😀 😀

martina2001
9. nov 2011

@maminuska myslím že rozumný človek verejne fotku nedá, zamkne ju pre priateľov

olifcek
9. nov 2011

@anjelicek26 nemusis zit na slovensku, aby si mohla poziadat socialku o preverenie zivotnej situacie niekoho. podla mna staci, ked socialka oslovi priamo primatora, on uz vie, ktora rodina kolko ma deti... ale neviem, ci su fotky pravdive, to vie len zakladatelka temy...

mne ale pride, ze chlapci su bezne chudi... no ale ako som pisala.. ja to sudim podla mojho mladsieho brata... dokonca i moja segra, ktora ma 4 deti, ma len nejakych 50kg, tiez po nasom otcovi.. sestra ma 28 rokov.. a este mame jedneho brata, ten bol super, taky urasteny svalnatejsi typ, ma 26 rokov, ale mal velmi zly uraz, bol dva mesiace v kome, a odvtedy je velmi chudy, ak porovnavam aky bol x;o(((

bratovi a jeho priatelke, s ktorou sa mali v mesiaci toho nestastneho urazu brat, pomohli zienky tu z MK, z temy, kde to predtym zilo, i z vedlajsej temy, hladali pomoc kde sa dalo, le brat, i napriek zakazom lekarov, uz pracuje.. teraz uz apson co to ma povolene, ale i ked mu to zakazovali, tak aspon cosi hladal, aspon cosi robil, i ked fyzicky sa moc namahat nemal, aby mu nepraskla panva, ci klince v ruke neposkodili celu ruku...

ale to je o tom, chcel zabezpecit svoju rodinku, tak makal.. ale tiez ma deticky dve svoje a jedno prizenene... no dovolit si ich mohli.. kym sa bratovi nestalo, co sa stalo..

leeenka26
9. nov 2011

@anjelicek26 Sak ale tu sa zas ukazala inteligencia naroda. Ti co maju menej chapavy rozum to beru trosku inak. Ale zastanci ,,obete" sa najdu vzdy. Vsak my sme si preboha dovolili jej poradit, co sme to my za bestie 😉
Dobru noc prajem a nabuduce si dobre rozmyslim, ci tu niekomu poradim, alebo nie. Pretoze nie kazdy to prijme zial. Ale potom asi mala tema zniet inak.

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 ale moja ľutosťou nič nevyriešiš a pre tú pani ani ničím iným 😉

maminuska
9. nov 2011

@martina2001 bavit sa tu o rozume alebo o nerozume teraz nemá význam.