Opitý syn na mestskej polícii
Dobrý deň prajem. Prosím vás stala sa nám taká vec. Syn v januári bude mať 18 rokov. Včera sme museli prísť po neho na mestskú políciu, nakoľko ich chytili opitých. Nechodí opitý domov, včera oslavoval nejaký jeho kamarát ktorý kúpil alkohol a pili. Vraj sa zápis posiela na mesto, do školy aj na sociálku. Čo to prosim pre nás znamená ? Čo nás čaká? Má niekto prosím s takouto nešťastnou situáciou skúsenosť ? Syn nemá problémy vonku ani v škole. Nie je problémový, len bohužiaľ stalo sa toto.
@kaja30 alebo aj ked nie policia posle list, tak nam zvykli poslat zo socialky, lebo vyzadovali vyjadrenie triedneho ucitela, overovali si, aka je to rodina, ako sa o dieta staraju. Ako triedny ucitel som pisala take spravy, pravdivo, o dochadke, prospechu, spoluoraci rodicov so skolou. Neislo len o alkohol, aj ine priestupky, napr dieta bolo chytene pri kradezi atd… ono skola sa to vacsinou dozvie, ak nie od policie, tak od socialky.
@zuzana76
Tak nemá nič okrem tohto čo sa stalo včera. Na rodičovskom združení ktoré sme doteraz mali leb online a teraz naposledy prvý krát aj na škole a to je už tretiak 🙈 sa triedny nikdy nesťažoval, prepadať neprepadá, je taký priemer hoci keby sa snaží tak by mohol mať aj lepšie známky... Za školu našťastie tiež nechodí. Čiže neviem ako sa v podstate triedny vyjadrí. Jedine s zo známok a zo správania sa v škole 🤔 Ach jaj no bolo nám toto treba 🙄
Chapem, ze teraz si v strese, ze to nemas lahke a bojis sa. Ale ved nic hrozne sa nestalo. Nadych, vydych, ide sa dalej. Odlahcim to a otocim z ineho uhla, kopec mladych sa po covide stiahlo, tazko sa im nadvezuju priatelstva, nechcu nikam chodit, najradsej su pri pocitaci. Tvoj syn je normalny teenager, ma kamosov a boli sa zabavit, no a urobili blbost a chytili ich. Myslim, ze kazdy jeden policajt a “sudruh”, ktory bude tento vas pripad riesit ma z mladosti podobne zazitky.
@namornicka no možno hej ale tak som sa slušne opýtala či sa to musí až tak riešiť keďže je to prvý krát a povedal že musia to ohlásiť keďže je z toho spísaný záznam 🙄 Vraj nafúkal skoro 2 promile ja sa v tom nevyznám ale tak nebol neschopný chodiť alebo že by nevedel komunikovať tak mne sa to zdalo viac namerané ako vyzeral opitý 🤔 Ale tak toľko vraj nafúkal.
@kiki68 áno 26.1. bude mať 18. Len ide o to že máme najstaršieho syna postihnutého a poberám opatrovateľský príspevok, tak či nebudú na nás pozerať inak ako na bežnú rodinu kde by sa také niečo stalo. Nemáme s ním inak žiadne problémy či doma či v škole, proste si hlupáčik uhol . To že by sme prišli o rodinné príspevky už nejak prežijeme hoci chýbať budú určite, len proste nie je to nič príjemné vedieť že na vás má niekto dozerať ako na asociálov alebo teda čo sa bude vôbec diať 🤦
@kaja30 Snažila by som sa vysvetliť že chlapec je o chvíľku dospelý, nech nerobia z toho vedu. Stávajú sa oveľa horšie veci a tiež by som policajtovi vysvetlila že sme normálna rodina a poprosila ho že ja synovi aj s manželom dohovorim a keď vytrezvie tak od nás dostane riadne kvapky. . Zároveň by som ho poprosila aby sa vžil do našej situácie a o kúsok ľudskosti,nech nás nikde nenahlasuje. A nezabudla by som poďakovať.
@zuzana76
Tak nemá nič okrem tohto čo sa stalo včera. Na rodičovskom združení ktoré sme doteraz mali leb online a teraz naposledy prvý krát aj na škole a to je už tretiak 🙈 sa triedny nikdy nesťažoval, prepadať neprepadá, je taký priemer hoci keby sa snaží tak by mohol mať aj lepšie známky... Za školu našťastie tiež nechodí. Čiže neviem ako sa v podstate triedny vyjadrí. Jedine s zo známok a zo správania sa v škole 🤔 Ach jaj no bolo nám toto treba 🙄
@kaja30 to bude v pohode, mozno ani nic nebudu posielat, ked uz bude mat 18 rokov a aj keby, tak vyzera byt v poriadku tvoj syn, aj rodina spolupracujuca, tak sa nemate coho bat. Ano, nejaka komplikacia to bude, mozno aj nejaka navsteva zo socialky prebehne, alebo si vas predvolaju.
@kaja30 Snažila by som sa vysvetliť že chlapec je o chvíľku dospelý, nech nerobia z toho vedu. Stávajú sa oveľa horšie veci a tiež by som policajtovi vysvetlila že sme normálna rodina a poprosila ho že ja synovi aj s manželom dohovorim a keď vytrezvie tak od nás dostane riadne kvapky. . Zároveň by som ho poprosila aby sa vžil do našej situácie a o kúsok ľudskosti,nech nás nikde nenahlasuje. A nezabudla by som poďakovať.
@anonym_4fcad7 no veď som sa ho hneď pýtala či je to nutné tak riešiť že veď je to prvý krát... Dal mi podpísať papier že musí to poslať keď je z toho záznam... Chcela som to tak vybaviť ale bohužiaľ policajt bol akčný 😃
@sevrin tak keď po vás nešli na políciu tak logicky žiadne keď o tom nikto nevedel
@kaja30 suhlasim s @ivett1 - urcite ho to mrzi a je mu to luto. Dakujte Bohu za to, ze sa takto popalil hned na zaciatku "alkoholovych skusenosti" a zoberie to vazne. Ty sama ho poznas aky je a velmi by som ho teraz netrestala, ved aj ty robis chyby a nuie je to koniec sveta. Tak sa s nim len porozpravaj a stoj pri nom, aby vedel, ze rodina stoji za sebou aj ked niekto z nej zlyha
@kaja30 suhlasim s @ivett1 - urcite ho to mrzi a je mu to luto. Dakujte Bohu za to, ze sa takto popalil hned na zaciatku "alkoholovych skusenosti" a zoberie to vazne. Ty sama ho poznas aky je a velmi by som ho teraz netrestala, ved aj ty robis chyby a nuie je to koniec sveta. Tak sa s nim len porozpravaj a stoj pri nom, aby vedel, ze rodina stoji za sebou aj ked niekto z nej zlyha
@jennky13 no veď to že nie sú s ním problémy ani z vonku , v škole ani na praxi žiadne sťažnosti nemáme. Nie je ani nejaký akčný, skôr taký že treba z neho všetko ťahať... Neviem no dosť nepríjemná situácia aj keď bude mať čoskoro 18 🙄

Chapem, ze teraz si v strese, ze to nemas lahke a bojis sa. Ale ved nic hrozne sa nestalo. Nadych, vydych, ide sa dalej. Odlahcim to a otocim z ineho uhla, kopec mladych sa po covide stiahlo, tazko sa im nadvezuju priatelstva, nechcu nikam chodit, najradsej su pri pocitaci. Tvoj syn je normalny teenager, ma kamosov a boli sa zabavit, no a urobili blbost a chytili ich. Myslim, ze kazdy jeden policajt a “sudruh”, ktory bude tento vas pripad riesit ma z mladosti podobne zazitky.