Oplatí sa ešte bojovať o rodinu?
Oplatí sa ešte bojovať o rodinu? Na jednej strane by som to najradšej zabalila, od muža odišla a deti by sme si striedali. No na druhej sa bojím čo povie rodina, kamaráti, kolegovia, čo s hypotékou, domom, ako to bude vplývať na deti. V skratke...sme spolu už 15 rokov, máme 4 deti a najmladší má 5 rokov, no už od jeho narodenia spolu vôbec nespime. Aj keď som mala snahu, on ma skoro vždy odmietol, tak som sa na to vykašľala že raz hádam príde....no doteraz nič- žiadny sex, bozky, objatia.... Nechodíme spolu na dovolenku, výlety...ideme každý sám s deťmi väčšinou keď ten druhý nemá čas. Doma riesime veci len ohľadom deti, nemáme sa už ani o čom porozprávať bez toho aby sme sa nepohadali. Najradšej som keď ani nie je doma, aspoň mám od neho kľud a nemusím počúvať kritiku za všetko čo urobím. Niekedy mám pocit že som mu dobrá len na varenie, pranie, upratovanie a staranie sa o deti a záhradu. Vyčíta mi že sa o seba nestarám, že mám ísť ku kaderníčke, kúpiť si niečo lepšie na seba, schudnúť ale peniaze by mi na to nedal a pritom zarobí aj 2-3x viac než ja. Len sa stále sťažuje že nemá,lebo všetko platí....čo tiež nie je pravda lebo oblečenie, veci do školy a potraviny platím ja.Tento mesiac som čakala na výplatu ako na spasenie, keď som všetko poplatila zostalo mi na účte 5€. Ešte aj školský klub si dcéra musela zaplatiť sama z pokladničky. Neviem čo robiť či ešte zabojovať a zmeniť sa nech sa to vráti do tých krásnych zamilovaných čias spred 15 rokov, alebo pockat kým budú deti väčšie a potom odísť. Deti ho majú radi, je celkom dobrý otec, len či im neubližuje to naše vzájomné správanie 😔
krasne zamilovane casy z pred 15 rokov? to uz asi nie
podla toho, co pises sa jedna o mrtvy vztah, neviem, co by sa muselo stat, aby sa to zlepsilo
kolko zivotov mas ked ti neni luto tento prehajdakat takto? a kolko rokov budes zit 200-300 ked si mozes dovolit luxus stracat takto svoj cas pri cloveku s ktorym to mas takto.
no ja mam napriklad len tento jeden. a keby som na tom bola takto tak ano, pojdem kadernicke, kozmenticke a neviem kam vselikam. kupim si aj super handry. detom nech zaplati oblecko pan co "vsetko plati". uz len kvoli sebe a svojmu zdraviu by som zacala cvicit.
ale teda rozhodne by som to nerobila kvoli nemu ale kvoli sebe. ja by som sa chcela citit dobre. druhemu aj tak nikdy vo vsetkom nevyhovies.
no ja neviem ci je u vas este co zachranovat a o co stat. chlap ktory nema doma 5 rokov sex ho ma isto niekde inde. uz davno. aj ta kritika a to vsetko tomu nasvedcuje.
na druhej strane este stale mozes so svojim zivotom nieco urobit a nieco zazit.
naco byt martyrom. kvoli comu. co povedia ludia? rodina priatelia? to fakt?
deti o otca nepridu.
pozri ak ty o neho stojis tak to skus zachranit. daj si nejaku hranicu dokedy si ochotna skusat a uvidis.
mne by hypo, dom ani reci nebranili chciet od zivota viac. je to na tebe. deti nie su vazenskou gulou predsa.
No 4 deti a rozchod a menenie byvania, predaj domu aby sa vyplatila hypoteka, to je dost level, ktory si treba rozmysliet... neda sa s partnerom rozumne porozpravat? Nehovorim o tom "znova sa do seba zamilovat", ale o tom, ako fungovat ako partneri pri sebe a nerobit si zlobu a proste vychovavat deti v obchobi, kedy je to proste financne-starostlivostou jednoduchsie... povolit si vztahy pomimo, aj tak ste len spolubyvajuci, uvolnit tlak, hlavu, povenovat sa sebe... upravit financie, takto to nejde, ak teda nemate brutal hypoteku nie je dovod, aby si financovala ty vsetko ostatne, dajte si to na papier, ked nakupujes vsetko ty, podla man ani netusi, co v dnesnej dobe stoja kvalitne detske topanky kazdu sezonu x4 deti a tam to este len zacina... najdite si svoje volne dni, kedy - pravidelne - bude doma len jeden a ten druhy si moze naplanovat kamosky, sport, cokolvek... aj keby ste si na to mali vziat mediatora...
Ak mas dostatocne financne zazemie utiahnut byvanie pre 4 deti, naklady a vsetko okolo toho sama, tak to skusit samozrejme mozes. Len to bude neskutocne narocne manazovat pracu, domacnost, vsetky deti, vsetky ulohy, vsetky kruzky, ani sa nenadychnes... alebo mozno ano a budes sa citit volnejsie, to ja uz neviem... situacia je zlozita, podla mna ine ako - kompromisne - riesenie momentalne nie je...
poziadaj o vyzivne na deti uz pocas trvania manzelstva s tym by som zacala
keby mi manž. nedával peniaze tak ho pošlem do zadku...
je hrozné že musíš všetko platiť a ešte aj dieťa dáva zo svojich e...
nemá frajerku? lebo však vieš akí sú chlapi ....😉
Nemá peniaze alebo ich len sype mimo rodiny?
@januska12323 vsak presne toto. ktovie kam peniaze idu alebo skor komu
Nebola by som s nim. Na druhej strane - ak ty zaplatis stravu, oblecenie, veci do skoly a si na nule - z coho chces financovat zivot seba a 4 deti? Byvanie, energie, cestovne, hygiena, zdravotna starostlivost? Ako vyriesis byvanie?
aj ja som si volakedy dala otazku, ze len jeden zivot mam a potom som si uvedomila, ze nevadi. ovela viac by som si asi vycitala, kebyze po rozvode su na tom deti este horsie a pripravim ich o moznosti z dovodu znizenia financii. To sa asi udeje aj tebe, ci nie? Takze toto je individualne. Ci riesit s nim nieco? Neviem, ked ste za 5 rokov nevyriesili? Spytala si sa ho, ci by ti mohol dat 100 eur na kadernicku? Alebo si si rovno sama odpovedala? A co vsetko plati?, je to realne, ze vsetky peniaze minie na rodinu? Nie je sranda zivit velku rodinu. Mozno ste obaja frustrovani, a mate pocit, ze kazdy z vas je na tom horsie ako ten druhy a to vas stve.
Ja za seba by som ho uz neriesila a fungovala si takto dalej. Dieta nech si ide od neho pytat peniaze na to, co potrebuje, nechod ty. Ak je dobry otec, da.
A skusila by som aspon schudnut, ak je to objektivne, uvidis, mozno to pomoze.
Nie, v tomto prípade sa neoplatí. Život máme iba jeden... Možno ešte zažiješ tú pravú lásku.... Tento muž ním ani nie je. Podľa mňa už má iný život s milenkou..... A o to , čo povedia ostatní sa nestaraj - je to tvoj život a máš ho iba jeden..... Tak porozmýšľaj, či ti to za to stojí.
schudnúť... takých trúbov mám najradšej čo žene vyčítajú váhu....a neraz oni samy majú kilá navyše...😉
Tak toto sa ťažko číta, nechcem ti radiť rozvod, ale zaslúžiš si lepšieho muža. Pouvažuj o odchode…
Skus mu navrhnut rozvod, myslim ze on sam nebude suhlasit a bude sa snazit spamatat, lebo ro by bola nelahka situacia aj pre neho, ale kolko by mu to vydrzalo to uz neviem.
Vždy pri týchto témach čakám na povestnú poslednú vetu v príspevku "ale inak je to celkom dobrý otec" 🙏🙏

Otec roka, ak si deti svoje potreby financujú zo svojej pokladničky. Toho sa drž.