Oplatí sa sťahovanie do zahraničia s deťmi?
Manzel sa chce aj kvoli situacii na sk prestahovat do zahranicia.
Mlmentalne pracuje v zahranici ako manazer dobre platene atd. Chodi obcas tam obcas z domu. Byvame v novom dome na sk samozrejme hypo a pod. Mame dve male deti. Ja sa vsak odstahivat zatial nechcem. Je mi tu dobre a som ucitelka momentalne md. Cize ja sa v zahr nezamestnam s mojou kombinaciiou. Ucitelstvo bol
Moj sen.. deti su male ale bojim sa ako to bude v zahr skolke skole. Ja jazyk som popravde uz tiez zavudla dohovlrim sa ale bejake vybavlvacky urad dr skola nehrozi. Som nestastna ... neviem kde im bude lepsie ale slovensko smer rusko... uz fakt neviem
@liliblacky nad ktorou krajinou uvazujes?
@liliblacky mozes mi napisat🙂
@tundra my nad Rakúskom… a muž kvôli mojej chabé nemčine aj nad Českom ale viac Rakusko u nás prevláda
@liliblacky mas 📩
Vsetko by sa dalo otazka je skor o tom či chces. A z tvojich odpovedi ako sa nic neda mam pocit ze nechces. Radsej si sama s detmi doma bez manzela? Ved tam by ste boli na ne dvaja a Snad by ti pomohol aby si mala cas sa ucit . Si ucitelka jazykov tak ake mega tazke je pre teba zdokonalit sa v tretom jazyku? Spanielcina je lahky jazyk naucila som sa sama uz len 2r zivotom v mexiku. Hoci mi tam stacila AJ. Ani AJ nie je tazky nie je to mandarin.. UK je tak blizko a lacne letenky chodila som od tial kuknut mamu kazde 3m . Si na materskej tak je jedno kde si. A vzdy sa mozete vratit nie je to Sibir.
@liliblacky
a tvoj muz uz v AT pracu ma? Kludne napis ak by si chcela niečo vedieť. Mate deti?
To máš ako z blata do kaluže. Vzdelaní Briti odchádzajú a nepoznám jedného, ktorí by sa vrátil. Radšej putujú do ďalšej krajiny.
@21021996 mame nieco podobne ale naopak. Pred 2 rokmi sme sa vratili z UK nazad na Slovensko. Ci to bolo dobre rozhodnutie? Aj ano, aj nie. Blizkost rodiny urcite pozitivum - ty ale pises ze vasi su 500km daleko takze to mas v podstate jedno ci letite zo zahranicia alebo idete autom na druhy koniec slovenska. Dolezita vec ktoru by som zvazila su financie. Pises ze manzel robi pre zahranicnu firmu. So zahranicnym platom na Slovensku ruka hore ale ako budete vychadzat s rovnakym platom v zahranici? Jazyka sa neobavaj. Budes s detmi chodit na ihriska a stretavat sa s mamickami - aj na mna sa anglictina nalepila takto. Po roku som uz nerozlisovala ci hovorim po slovensky alebo po anglicky. S tym co sa tu momentalne deje sa manzelovi necudujem ze o tom uvazuje. Moj by sa tiez chcel vratit…
@yanni a kam odchadzaju vzdelani Briti?
@tehulka2011 väčšinou mimo Európy. Poznám veľa, žijeme v zahraničí a boli sme ešte ďalej mimo Európy, mnoho z nich pracovalo s mojim mužom, cez deti som veľa rodín poznala a aj teraz mám okolo veľa buď zmiešané rodíny alebo kde sú obaja Angličania. Sú to väcsinoú ing, lekári, učitelia atd. Dcérin bývalý triedny na British School mimo Európy, s ktorým máme naďalej kontakt, povedal , že do UK už nič nedostane. A takto ich zmýšľa veľa. Keď sa raz dostanú von, už sa neradi vracajú.
@liliblacky rada
@yanni no ale kam hlavne? Australia, Kanada, Azia?
@tehulka2011 Tak co ja viem: Holandsko, Belgicko, Skandinavia. Potom poznam pripaday: Quatar, HongKong, Australia.
Aha cize tu sa ti nepozdava situacia a preto chces ist do krajiny,ktora vystupila z EU. Zaujimave...
@tehulka2011 ja poznám veľa jednotlivcov a rodín z GB, ktorí odišli hlavne do Middle East, Austrálie, Kanady, Singapur, HongKong. Pred Bexitom poutekalo veľa ľudí. Ti o už boli vonku povedali, že teraz sa už vôbec nemienia vrátiť.
@noonna manzel je na vysokej pozicii cize aj tam by sme zili ok zivot. Krierne este porastie ak vsetko bude ok. Añe neviem teda kolko tam stoji skolka naprikñad. Samozrejme kym by sme sa zabyvali a ja som sla do prace tak peniaze by boli ozaj tam ltt, to nevravim. Preco ste sa vratili?
@11bodka11 tak ako neporovnavajme 5mil slovensko, ktore sa priklana k rusku😀 a anglicko🤣 plus manzel tam ma pracu a ako take zazemie🙂 takze urcite pre nas lepsia volba ako rakusko. Slovensko totiz led vystupi z Eu bude uplne dno a uz ani dom tu nepredame a pod.. ale to je ina tema
@21021996 Veď to je v poriadku, že premýšľate. Je aj v poriadku, keď pôjdete von, na tom nič nie je. No netreba byť hystericky, že ideme von z EU a preto utekať preč. Alebo kvôli vedeniu štátu a podobne. Slovákom tu nič nechýba, všade je chlieb o dvoch korkach...Možno sa vám zadarí v zahraničí a možno nie. Na to však človek musi prísť sám .. nikde však nepadajú pečené holuby samé do úst..
ahojte. my mame moznost ist do usa... zvazujem ze by sne sli ked na cca 2
- 3roky... neviem ci ti vibec zvazovat ci nie. hlavna motivacia su,financie. prakticky by sme splatili hypo a teda znechutenie z toho kde zijeme.... naor na moju mamu bola surova sestricka vcera v noci v nemocnici :/
@juliet86 Ak ste mladí a teda mama to bez Teba zvládne, že nepotrebuje tvoju starostlivosť ešte, choďte.. nic nestratis.. Ludia sú všade aj dobrí, aj zli..Treba vidieť svet, ako ludia inde žijú.. ja osobne mam na Ameriku dobre spomienky, stretla som tam veľa fajn ľudí.. ale uvidíš tam aj peknu chudobu, na to som ja nebola pripravená. Bola som ale mladá a mala trochu skreslené predstavy🤷
@21021996 neviem teda kam presne sa chystate ale v UK su skolky jedine sukromne. A stoja priblizne to co jeden mesacny plat napriklad ak si niekde v administrative. Priblizne 1200-1500 eur, zalezi na kolko dni v tyzdni. Cize si vela matiek vybera zostat doma a pockam kym budu deti skolopovinne - skola pokial nieje sukromna je bezplatna.
Vratili sme sa kombinaciou roznych faktorov. Korona, ja som mala nejake zdravotne veci a zrazu som si uvedomila ze mi rodina velmi chyba. Plus sme si povedali ze zahranicny plat bude na slovensku super. Ale realita je taka ze s rodinou sa az tak casto nevidime a ked ma vyssi zivotny standard tak aj plat moze byt zahranicny 🙂
Kazdopadne na ulahcenie si povedzte ze nemusi to predsa byt finalne rozhodnutie. Vyskusate - ak nebudr dobre stale sa mozete vratit.
@yanni
@noonna
Ja poznám Angličana, ktorý prišiel na Slovensko. Je tu už pár rokov. V Anglicku spoznal Slovenku, zobrali sa, a potom už s deťmi prišli na Slovensko. Vravel mi, že máme lepší sociálny systém ako GB, aj prístup voči ľuďom v zdravotníctve, voči pacientom. Tiež vravel, že tu máme lepší plat v porovnaní k cenám služieb a poplatkov. Že síce v Anglicku mal vyšší plat, ale keď zaplatil všetko, čo bolo treba, zostala mu o dost nižšia suma, ako tu na Slovensku, keď z platu všetko poplatí. On povedal, že do GB sa už vrátiť neplánuje. A že my Slováci máme veľmi skreslený pohľad, že tam nie je tak dobre ako si myslíme. Že od nich ľudia odchádzajú a smejú sa, keď východná Európa vraví, že sa majú dobre a každý tam chce ísť. Vravel, že možno za socializmu a v porovnaní s Ruskom, to bolo lepšie, ale že už niekoľko rokov to tam ide dolu vodou.

@liliblacky kľudne napíš