Išli by ste za prácou do zahraničia?
Na Slovensku mam odrobenych 13 rokov. Crta sa mi moznost pracovat na projekte na pobočke v CZ. Bolo by to na dlhšie obdobie, kým trvá projekt co je cca 1-3 roky, potom kto vie, môžu ma dat na ďalší projekt a bola by som tam dlhšie.
Dieťa má 4 roky, išlo by tam do skolky.
Manžel je programátor, ten by problém s pracou nemal....
Praca by bola veľmi dobre platená, plus nové výzvy, skúsenosti..
Išli by ste do inej krajiny, začínať odznova? Kde by ste nemali žiadnu rodinu ani známych a priateľov?
Hneva ma aj politická situácia na Slovensku, ale neviem ci je to u susedov az o tolko lepsie...
Musím sa rozhodnúť do augusta ....
@anonym_autor v takej zostave a moznostiach jasne hned, a uz sa skusil zariadit, aby sa clovek nemusel vracat...
Idealnejsia situacia na odstahovanie pre bezneho smrtelnika asi neexistuje...
Išla hneď už len kvôli tej politickej situácii aj práci a hlavne kvôli jazyku keďže v CZ není problém moja dcéra žije v Prahe a už sa na SK nechce vrátiť má super prácu a kúpili si byt za menej ako u nás v KE a platovo tu by nezarobili toľko urcite
Závisí od zázemia. Ak tu máš vlastný dom a dobré vzťahy s rodinou, nešla by som nikde.
Išla hneď už len kvôli tej politickej situácii aj práci a hlavne kvôli jazyku keďže v CZ není problém moja dcéra žije v Prahe a už sa na SK nechce vrátiť má super prácu a kúpili si byt za menej ako u nás v KE a platovo tu by nezarobili toľko urcite
@anonym_9d4610 nás každý strasi, že sú tam nehnutelnosti veľmi drahé
@anonym_autor a kde su lacne😂
@anonym_autor nielen drahé, ale pozri si aj úrok na hypotékach
Do Ciech? Hned. Byvam na hranici a stale hovorim, ze ak bude velmi zle, prehodime kufre do Ciech.
Ak máš možnosť, CHOĎ. Manžel nemá problém, dieťa nemá ešte také zázemie, treba ísť ak je možnosť 🙂
jasné, že áno, o CZ ani nerozmýšľaj ako o cudzine, jazyk a mentalita podobné. čo sa týka rodiny, treba si uvedomiť, že kedysi sme boli jedna republika, aj vtedy maličká, precestovať ju z jedného konca na druhý netrvá večnosť, môžete sa navštevovať často
@anonym_autor veď u zamestnávateľa požiadaj, nech ti prispeje na ubytovanie alebo preplatí podnájom. Veď oni chcú, aby si tam išla. To by mal byť štandard, keď sme potrebovali dostať sem ludi zo zahraničia, firma im normálne prenajala byty keďže prišli aj s rodinami.
@anonym_autor Ja byť mladší tak pri takej ponuke neváham. Mám v blízkom príbuzenstve mladú rodinu, s dvomi malými deťmi, ktorí na základe takejto ponuky (pre manžela) odišli do Prahy. Dostali na výber z troch bytov do prenájmu, manžel nastúpil na ponúknutú pozíciu, manželka si ihneď našla prácu v nejakej právnickej kancelárii, deti nastúpili do školy a do škôlky. Byt na Slovensku dali do prenájmu...a vrátiť sa už nechcú. Domov chodievajú asi 4 krát do roka, hlavne na sviatky a nevedia si vynachváliť tú možnosť, ktorá sa im naskytla. Na Slovensku nemali zle platené zamestnanie, avšak v Čechách je to ešte lepšie.
Do Česka sa vyplatí, len ak máš veľmi dobre platenú prácu. Inak už nie.
Závisí od zázemia. Ak tu máš vlastný dom a dobré vzťahy s rodinou, nešla by som nikde.
@anonym_c0a4c5 s akou rodinou?vsak.muz a dieta idu s nou
@anonym_c0a4c5 s akou rodinou?vsak.muz a dieta idu s nou
@anonym_f8d7a9 napr. Rodicia. Tým sa to nepáči...
@anonym_f8d7a9 napr. Rodicia. Tým sa to nepáči...
@anonym_autor je to tvoj zivot nie rodicov. Je to o tebe, muzovi a dietati, my sme isli a nelutujeme.
@anonym_c0a4c5 nemáme vlastné bývanie. Sme v podnájme a tam by sme šli do podnájmu. Neviem kedy a ci by sme nešetrili na hypoteku
@anonym_9d4610 kde v Prahe je byt lacnejsi ako v Ke? to by som chcela vidiet. Neviem si ani predstaviť hádam ani na nejakom zapadnutom sidlisku nie a muselo to byt velmi velmi davno uz.Este ked neboli take rozdiely.Keby povies ze nejake ine mesto v cechach ale Praha?
V Prahe určite nie, to je nezmysel.
@anonym_9d4610
@anonym_autor Nesla. Trava tam zelensia nie je. Zlepsi sa v praci a dobru ponuku dostanes aj na Slovensku. Cele je to postavene na vode. IT uz nie je take terno ako volakedy. Nahradza ho raketovym tempom AI. Aby to neskoncilo tak, ze budete zit rok z jedneho platu, projekt sa skonci a co dalej? 2 bez prace v CR?
V Prahe určite nie, to je nezmysel.
@anonym_9d4610
@anonym_cbfe81 no ved to som aj ja zvedava ci nam prezradi to vysnene miesto lebo tomu neverim ani ja.Bud to ako hovorim bolo este za cara Jozefa alebo myslela ze v Ke trojizbak a tam akurat tak ledva garzonka za taku cenu.Inak tomu nechapem
@anonym_cbfe81 no ved to som aj ja zvedava ci nam prezradi to vysnene miesto lebo tomu neverim ani ja.Bud to ako hovorim bolo este za cara Jozefa alebo myslela ze v Ke trojizbak a tam akurat tak ledva garzonka za taku cenu.Inak tomu nechapem
@anonym_71df83 Možno niekde v mestách ako Chomutov alebo Most, Litvínov. Ale Praha v žiadnom prípade. Žijem v Prahe xx rokov.

@anonym_autor