icon

Opustil nás a vrátil sa k bývalej manželke

tanja61
16. mar 2012

ahojte pisem sem lebo v mojom zivote prezivam peklo.....ked sme sa zoznamili uz so zenou nezil zil u rodicov len kvoli tomu sme si vobec zacali ze so svojou zenou uz nezil a mali byt v rozvodom konani ale vlastne cely cas ma len klamal....s nasho vztahu mame rocneho syna a ja som sa dozvedela 3dni dozadu ze so svojou este zenou stale spava.hovoril ze som zena jeho zivota ze nas nikdy neopusti lebo nikdy nebol tak stastny a zrazu taky sok.......za dva a pol roka co sme spolu boli sa vlastne nerozvadzal stale tvrdil ze ona podala papiere a on caka ale nestalo sa ☹ teraz pise ze vie ze urobil chybu ktora je neodpustitelna a ze mu chybame ale stale chodi za zenou...moj syn ma rok a ja ho nechcem v nasom zivote aj ked viem ze to nieje fer ale je fer co nam spravil? ☹

maminuska
19. mar 2012

@petkave preto vravím že deti velmi vela menia, pretože cez ne si v kontakte s bývalým partnerom.
Zväčša z dlhodobých vztahov ( mnželstiev aj partnerstiev ) pochádzaju aj deti.

maminuska
19. mar 2012

@petkave ono treba mat aj gule zo vztahu odíst a to dôstojne, zavriet jedny dvere a potom až druhé otvorit.
Mne sa to tiež nie uplne podarilo , ja som už dvere do druhého mala pootvorené ked som podávala žiadost na rozvod.
Môj exmanžel nemal ani tu kvapku cti si priznat mimomanželský pomer.

petkave
19. mar 2012

@maminuska jasné, to si žena musí uvedomiť, či je schopná s novým vzťahom prijať aj nové deti a či je ochotná tolerovať skutočnosť, že muž sa jej nebude venovať naplno z dôvodu, že má niekde inde deti, ktorým chce venovať svoj čas. Ale zakladateľka písala, že ten jej partner mal už deti odrastené, čiže tam až taký veľký problém asi nebol. Problém bol v tom mužovi, ktorý evidentne nevedel (nevie), čo chce. 😒

maminuska
19. mar 2012

@petkave deti su deti či su odrastené alebo malé ,stále ťa to spája s bývalým partnerom, je tam to spojítko.
Možno to bola aj pomsta jeho manželky voči zakladatelke a chlap keď nie je citovo odputaný tak to takto dopadá.
Niekto tu napísal že ako mohla s ním spat manželka ked vedela že má zakladatelku , no mohla, lebo bola jeho manželka, jediná a zákonitá. To isté by sa mohla opýtat aj manželka, ako mohla zkaldatelka spat s jej manželom ked vedela že je ženatý.
Každá minca má dve strany. 🙂
@petkave a popravde poznáš muža ktorý vie vždy čo chce ? 😀

petkave
19. mar 2012

@maminuska veď hej, ale ja som skôr mala na mysli rozdiel v tom, že keď sú deti menšie, tak aj bývalí partneri asi častejšie prichádzajú do kontaktu. Keď sú deti dospelé, už to tak nemusí byť. A za rodičmi si zájdu samé podľa vlastného uváženia. A expartneri sa kvôli nim nemusia stretávať alebo rozprávať. Teda určite nie tak často, ako je to pri malých detičkách.
Ja som tiež položila otázku, že čo na to jeho zákonitá? Ale to sa asi nedozvieme. Rozdiel bol ale v tom, že kým zakladateľka si naivne myslela, že muž je jej verný, tak zákonitá zrejme vedela, že tento muž spáva s oboma naraz. Alebo si ten chlap vymyslel aj pre ňu nejakú dobrý story? Všetko je možné.
Veľa ľudí nevie, čo chce. A príde na to až vtedy, keď je už neskoro. Nemusí to byť iba muž. Aj ženy vedia byť takéto nerozhodné.

zuzana581
19. mar 2012

@maminuska no ale rozvod nejakú dobu trvá, ja teda neviem, ako dlho presne, ale môže sa ťahať, tak to že je niekto rozídený a nie je rozvedený, to podla mňa problém nie je. A jednoducho si myslím, že byť rozvedený, je len stav uradný. Nič iné. Aj slobodný muž, alebo žena sa môže po čase odlúčenia vrátiť k dlhoročnému partnerovi (partnerke). Jednoducho je pre mňa názor, že s rozvedeným nikdy, tak nejak nepodložený alebo nelogický, lebo opakujem byť rozvedený je len stav na papieri. Každý partner môže po čase sklamať a už raz rozvedený partner môže byť zasa ten najlepší pre ďalší život, lebo ho rozvod (rozchod) mrzel a už to nechce zažiť...

maminuska
19. mar 2012

@zuzana581 určite každý partner môže po čase sklamať v tom s tebou súhlasím.
Nesúhlasím že rozvedený je len stav úradný je to stav s minulosťou , bývalou partnerkou , deťmi, majetkom a možno aj množstvom problémov. Nie každý nový partner je to schopný ustáť.
Môj druhý manžel problémy ktoré mi vyplývaju z prvého manželstva a ktoré sa ťahaju dodnes a ktoré ovplyvňuju celý chod rodiny zvláda dobre, Keby to bolo naopak nebola by som si sebou tak istá.
Manželka môjho exmanžela situáciu už tak dobre nezvláda, naše spoločné deti s exmanželom u seba nechce, platit chce čo najmenšie výživné na ne, do všetkého ale zasahovať chce ...... je to zložité.
Takto posplietané vztahy su veľmi náročné . A nie každý ich zvláda.

zuzana581
19. mar 2012

@maminuska určite s tým súhlasím, že tie vzťahy môžu byť komplikované a nie každý to môže zvládnuť. Len som chcela vyzdvihnúť to, že aj slobodný muž s predchádzajúcimi záväzkami (aj keby ten "záväzok" bola len dlhoročná partnerka) môže do života priniesť zmätok. Nie je to len o tom, že bol muž (alebo žena) pred tým vo vzťahu papierovom (vydatá, ženatý)
Hlavne si myslím, že vzťahy nie sú len čierne alebo biele. Je vela okolností, ktoré ich ovplyvňujú. Určite ale nie je žena hlúpa, ani naivná, ani na vine, ak partnera miluje a verí mu. To je tá moja hlavná myšlienka. 🙂

maminuska
19. mar 2012

@zuzana581 a k tomu rozvodu ako dlho sa tahá , tak pokiaľ su dvaja partneri rozídený a chcu sa rozviest obaja tak je to otázka jedného dvoch stáni, u mna to boli 3 mesiace od podania.
Ak sa jeden z partnerov rozíst nechce, tak sa absolvuje manželská poradna, rozvod trvá max,rok.Ak su tam deti a chcu ich obaja do starostlivosti , tak to trvá asi najdlhšie - rôzne psychologické posudky, natahovačky a tak .
Potom su extrémne rozvody, kedy sa jeden z partnerov na sud nedostavuje, sud váha s predvedením políciou , následne sa odvolá proti rozvodu a tak to ide dokola .... myslím že na SR rozvod najdlhší trval 8 rokov.
Ale to su skutočne výnimočné stavy.

K tomuto konkrétnemu prípadu keby som napísala čo si skutočne o tom myslím bez nejakých škrupulí tak zkaldatelke len pridám a naložím . Nie je v tej fáze momentálne aby uniesla tvrdu pravdu , ale ona do nej príde. Ja si naozaj myslím že toto je možno jedna z dobrých vecí ktorá sa jej stala, teraz to ani tak nevyzerá ale človeka to posunie dalej . 🙂

maminuska
19. mar 2012

@zuzana581 je to otázka volby a schopnosti niest riziko.
Pre mna ako osobu je rozvedený partner rizikový partner viac ako slobodný, preto som volila slobodného alebo by som volila vdovca.

tanja61
autor
19. mar 2012

dakujem a este raz dakujem za vsetky nazory je dobre citat kto si co mysli a hlavne nazory takych ktore vobec nevedia o com sa tu bavime bez urazky.....poprve este stale nieje rozvedeny......bol na najlepsej ceste ale nestalo sa 😀 ziada mal o odpustenie ale ked zistil ze som to dala vediet manzelke tak o mne vyhlasil ze som klamarka 😀 tak toto ma robi teda silnejsou to nieje chlap ale hovno ...ano je to otec mojho syna ale je naozaj otcom??nechcem branit v styku ani otcovi ani svojmu synovi ale nedovolim aby mi braval syna k jeho manzelke a jeho sibnutej rodine...kde na vianoce sa manzelka opila spolu s dcerami a potom sa tam bili tak to teda nie a je mi jedno co si ktora myslite....syn potrebuje dobry priklad do zivota niekoho kto ho nauci zodpovednosti a myslite ze toto hovno ho niecomu nauci ked nevie co to znamena?cely zivot zije v klamstve a bude to ucit aj maleho?nie.....moze prist na hodinku tydenne pozriet sa na maleho ako sa ma zaplatit vyzivne a to je tak vsetko co pre neho spravim.....stratil co uz neziska spat..... 😉

tanja61
autor
19. mar 2012

@kika1111 len tak mimochodom ak by si dobre citala moj prispevok tak by si sa dozvedela ze spolu nezili a ked sme sa spoznali uz sa isli rozvadzat ze to nedotiahli dokonca to nikto netusil alebo to snad neznamena ze ked s niekym uz nezijem a idem sa rozvadzat ze si nemozem zacat iny vztah a novy zivot?ved pre nieco sa ludia rozhodnu rozviest alebo?

maminuska
19. mar 2012

@tanja61 máš skusensť do života, vezmi z toho to pozitívum .
Keď sa na to pozrieš max. optimisticky, tak si mala to štastie odhaliť povahu tvojho partnera skôr ako ti narobil ešte väčšie problémy.
Každý robí chyby ( aj ja som v živote urobila pár pruserov), len je dôležité a podstatné sa z nich poučiť.
Takže hlavu hore , požiadaj o výživné a skonči to s ním s hrdostou a úctou k sebe samej. 🙂 .Veľa štastia prajem.

maminuska
19. mar 2012

@tanja61 nový vztah a nový život je dobré si začat s uprataným a čistým stolom, jeho bol viac než zasvinený.
Možno je pravda že spolu nežili ale skutočne aj spolu nespávali ?
Pozri , kašli na to , situácia je taká aká je , máš od neho syna a teda pozeraj na neho.

kika1111
19. mar 2012

@tanja61 ja som to nepísala konkrétne tebe... ale ked už tak, odkiaľ máš istotu, že sa už išli rozvádzať? Chlapovi, ktorý nie je ešte rozvedený by som neverila... sú to čudné stvorenia.. a ak povedia nejakej žene, že sú ženatí, hneď im klesnú šance na nový úlet..- môj názor, ale to moja skúsenosť ma možno urobila príliš nedôverčivou..

zuzana581
19. mar 2012

@maminuska tak to si myslím tiež, že všetko zlé je na niečo dobré.

zeleny_cajik
19. mar 2012

@tanja61 pozri, ci je to sviniar alebo nie a ci je to tvoja, jeho alebo spolocna chyba, je v danej chvili nepodstatne. V prvom rade si MATKA a mala by si uvazovat tak, aby si konala v zaujme tvojho syna, nie z pomsty, nenavisti, urazenosti...tieto vasne bokom. Tvoj syn ma na otca pravo, urobili ste ho spolu, spolocnym rozhodnutim, bez ohladu na to, ako to dopadlo s vami, mali by ste sa nad to povzniest a naucit sa komunikovat vecne. A mala by si s tym zacat co najskor, aj ked to je tazke. Takze poriesit stretavanie sa s otcom, vyzivne a pod. Lutovat a nadavat si mozes aj neskor. Niezeby ti to nejako pomohlo...
Jediny, kto je v tom naozaj nevinne, je vase dieta. Podla toho sa spravajte.

tanja61
autor
20. mar 2012

@zeleny_cajik ano suhlasim s tebou hlavne som matka takze budem robit vsetko aby mojim detom nic nechybalo.... 😉

tanja61
autor
20. mar 2012

@kika1111 nemam istotu a ani som nemala videla som len zdrap paiera od pravnika s navrhom na rozvod a dovodmi ktory mal podpisat a ododlat spat...videla som ho to podpisat ale uz som ho nevidela to naozaj odniest na postu 😒 ale nevadi berie to ako pozitivim aj ked stale sa citim velmi zle a prazdno..... ☹

maminuska
20. mar 2012

@tanja61 daj tomu čas. Na takéto pocity máš v podstate aj právo .

kika1111
20. mar 2012

@tanja61 po všetkom zlom prichádza niečo dobré... aj u mňa to tak bolo.. môj ex, s ktorým som žila 4 roky ma pol roka podvádzal so spoločnou kamarátkou, navyše bola trošku čiernejšia... mne tvrdil, že ma miluje, jej tvrdil, že spolu už nič nemáme, hoci to nebola pravda - spávali sme spolu.. ja som však mala pochybnosti o tom, že s ňou nič nemá a pátrala som...aj som veľa vecí zistila.. ked som ho vyhodila z bytu, začal sa mi vyhrážať, že mi zničí život a že to oľutujem - akoby som bola ja tá, ktorá zapríčinila koniec... s tou babou sme zostali kamarátky - chcela som jej ukázať aký je to hajzel, tak som mu navrhla, aby sa vrátil, ale pod podmienkou, že si založíme rodinu - boli sme spolu 6 rokov.. on predtým o svadbe a deťoch nechcel ani počuť, ale môj návrh prijal.. ukázala som to JEJ aby videla, o akého "úžasného" chlapa ma pripravila...Teraz je ešte stále s ním..ale dostávam otázky typu "Bol niekedy agresívny? Ublížil ti? Mám sa ho báť?" Teraz sa na tom len bavím..
Som šťastne vydatá za muža o akom sa mi ani nesnívalo... je milý, vtipný, pozorný, inteligentný, pekný, miluje deti, vie ako sa treba správať k žene aj k iným ľuďom a naozaj ma miluje.. takže tým dvom som vlastne vďačná za to, že si spolu začali..
aj na Teba určite niečo pekné čaká... 😉

tanja61
autor
20. mar 2012

@kika1111 ano mas pravdu ja viem ze po vsetkom zlom prichadzaju pekne veci a aj viem ze vsetko zle je na nieco zle ved vlastne takto zijeme cely zivot stale dookolo aby sme pochopili co je na nasom zivote take vzacne.....niektori to pochopia niektori nie...ale ja sa tak snazim zit a zmyslat....otazkou vsak je budem dobrou matkou ak mu dovolim sa podielat na vychove syna?vies jeho manzelka je psychicky chora trpi depresiami,porezala sa do pol tela pojedla lieky aby ziskala pozornost....nechcem nikoho urazat a ani sudit ale mala by vyhladat pomoc pokial je psychicky chora.....pije aj s dcerami a potom sa biju no to snad nie......jej starsia dcera ma doma tyrana,drogovo zavisleho a alkoholika ktory ju bije uz zacala aj drogy brat a to ma dve male deti.....mladsia dcera neskoncila skolu a jemu to je jedno ved co uz ma robit?toto je len vyvrcholenie vychovy jeho a jeho zeny....budem spravna matka ak svojho syna pustim jemu do rodiny a nakoniec budem velmi nestatna ze som tomu mohla zabranit ale neurobila som to lebo som sa zlutovala?on zije cely svoj zivot v klamstve,nema ziadnu zodpovednost je to naozaj spravny clovek aj ked to je otec?co myslis co bude s mojho syna ked toto vsetko v jeho rodine bude prezivat...?teraz je to co ma trapi lebo maly ma len rok,nemusi sa trapit co sa stalo a zato som vdacna ale co bude ked bude starsi?co ho moze taky chlap naucit ked zlyhal v kazdej zivotnej skuske a stale sa nepoucil? ☹

tanja61
autor
20. mar 2012

chyba vsetko zle je na nieco dobre 😀

tanja61
autor
20. mar 2012

@maminuska no vselico je mozne aj to ze stale spolu spavali 😀 a ked sa na to pozeram s odstupom casu tak asi ano lebo skryval telefony a casto utekal z domu akoze za dospelymi dcerami 😀

kika1111
20. mar 2012

@tanja61 ja by som mu syna nedávala... jednoducho si mal život upratať.. a pokiaľ je nezodpovedný ako píšeš, tak nech si žije tak ako kým ťa spoznal..
ja by som dieťa nevystavovala takému prostrediu a už vôbec nie ľuďom, od ktorých nemá čo dobré "pochytiť" .. ale to už musíš vedieť ty, čo bude pre malého lepšie.. Moja sesternica žije s dcérkou sama (jej ex je niečo ako sobášny podvodník, zobrali sa, vybielil jej účty a po narodení malej zmizol), otca videla ked sa narodila, a asi 2x bola s ním vonku. Má len 3 roky a sama prišla na to, že ocino nie je dobrý a že ju nelúbi, nechce sa s tým človekom stretávať...

radustek
20. mar 2012

@tanja61 urcite to neni tvoja vina kazda zena ktora sa zamiluje tak jej je jedno ci je rozvedeny proste si mu verila a on je ten co ta klamal...ty si sa starala a vase babo bola doma starala sa o nho o domacnost a on ti toto urobi???nepekne od neho...ja ti drzim palce aby sa to vyriesilo ale uz s nim neostavaj lebo by to aj tak robil stale za tvojim chrbtom...nech si ide k zene myslim si ze ta ho este posle do kelu a ty budes ta ktorej sa bude prosikat lebo az potom zbada co stratil ked to uz mat nebude.....uvids ze to bude lutovat....drz sa.... 😉

tanja61
autor
20. mar 2012

@radustek myslim ze sa uz zbadal pretoze ak nepristupim na dohodu on podla zakona moze vidiet maleho na hodinu jeden den do tyzdna v mojej pritomnosti a v mojom dome....kazdy den pise ze mu ublizujem 😀 ze ja jemu a ze ho to zabija byt bez syna no hold mal na to mysliet ked mal este cas....ale ja sa nechcem ani mstit ani nic podobne dostane len to co si pekne poprosil a to ze uz mu syn nebude tak blizky lebo uz nato nedostane priestor...teraz mi sme dolezity a podla toho zaujmem aj postoj 😉

kveta
20. mar 2012

@tanja61 Vzdy ked sa mi dvoril nejaky rozvadzajuci sa, som mu povedala nech sa ozve az bude rozvedeny.. Vsetci ostali zenati.. Prepac, ale pre Teba mi nejak lutost neostala. Lutujem jeho manzelku, ze si sa objavila v jeho zivote a zobrala jej tak drahocenny cas, ktory mohla stravit so svojim manzelom..

boka79
20. mar 2012

Ahoj, ja ked to citam, tak Ta uplne chapem, nepaci sa mi, ze niekto ty chces sa chces o niecom takom porozpravat, lebo si na dne a dostavas taketo odpovede, v tomto momente je to jedno, kto je na vine, staci len trochu pochopenia pre situaciu...
ja si mysim, ze nikdy nepis nikdy, ako tu niektore pisu, laska Ta moze stretnut , bez ohladu na to, ci je niekto rozvedeny, zenaty, stary, mlady...
A vtedy je clovek slepy...Ale ked mam pravdu povedat z racionalneho hladiska by som ho nechala tak a ostala radsej sama s malym, lebo kto raz klame , bude aj nadalej, aj ked je to tazke a neznesitelne, si mlada, mozes si najst niekoho normalneho...

A ty to urcite zvladnes, hlavne koli malemu..

prajem Ti vela uspechu,aby si mala tu silu to zvladnut.

tanja61
autor
20. mar 2012

@kveta ja tvoju lutost nepotrebujem naozaj nepisem tu kvoli lutosti a vlastne ani kvoli nazorom .......len som to potrebovala povedat alebo napisat.....ale dakujem za nazor 😉