Opustila som tyrana a chce mi zobrať dieťa
Ahojte, pred 2 mesiacmi som opustila partnera, lebo po narodeni syna sa ku mne zacal spravat velmi zle .. vycital mi, ze sa staram len o maleho a nie o dom .. vecer chodil domov v case, ked som maleho kupala a uspavala a on cakal, ze vsetko hned zahodim a pojdem mu hriat veceru ..pritom ju mal nachystanu, mal si ju dat len do mikrovlnky. Nevazil si nic, co som doma robila, ze som sa vzorne starala o jeho syna. Dokonca aj ked som si nasla brigadu a chcela prispiet do rozpoctu, tak som bola je...ta . Proste sa z neho vyklul manipulator, ktory chcel doma putku bez vlastneho nazoru. Ponizoval ma, psychicky tyral a ked na mna druhykrat polozil ruku, tak som povedala dost. Neskor som sa dozvedela, ze svoje byvale priatelky regulerne mlatil.. Vyhodila som ho z domu, ktory je pisany na mna, takze majetok neriesime .. Aj po tomto vsetkom som mu nebranila vidiet maleho, aj ked za nim bol len parkrat na polhodinku. Neprispieva mi na neho nic a ja som to nechala tak, lebo to chcem vytiahnut na sude. On sa mi vyhraza, ze mi nikdy neda pokoj, ze mi zo zivota urobi peklo a ze maleho bude ziadat do opatery alebo striedavej starostlivosti. Pritom mu nejde o maleho, ale o pomstu .. Mate s tymto niektora skusenosti? Moze mi ho naozaj zobrat? Maleho este kojim a neviem si predstavit, ze spolu nebudeme .. Som normalna celkom inteligentna baba a chcem bojovat co to da, ale uz som s nervami v koncoch ..
Tato diskusia davno stratila svoj vyznam,... 🙄
@radopp nemá to nič spoločné s kostolom si nejaký divný...
Pozdravujem vsetky nestastne mamicky...Pracujem v zariadeni,kde poskytujeme docasne ubytovanie hlavne pre tyrane matky s detmi.V pripade potreby,zaujmu ma kontaktujte.
@radopp mala som takeho napadnika ako ty...a najlepsie rozhodnutie mojho zivota bolo: ze po prvom rande som ho kopla do prdele.
😀 😀 😀 že v kostole zistíš, ako si muža preveriť pred sobášom. Skoro som si cvrkla. 😀
Ver mi, že manipulátor pomaly dlhodobo spracováva svoje obete. Niektorým ženám ale ani tak nieje pochuti taký človek, tak ani nespoznajú jeho druhú tvár a nepustia si ho k telu. Potom sú ženy, ktorým imponuje majetníckosť, prehnaná starostlivosť a iné malinké pocitové nápovedy. Toto však končí v okamihu, keď už sú záväzky, či obeť už nemá svoje zázemie a je odkázaná na spolužitie. Až vtedy postupne začíná peklo.
Ak je chlap hovado na začiatku, nejedná sa moc o manipulátora.
ľudkovia skľudnite hormóny, neťahajte sem nadprirodzené bytosti, neriešte si tu chlapci svoje pošramotené ego, je tu zadaná téma a ak nemáte k nej solídny príspevok, odbavujte sa niekde inde.
@lucie0505 ak je pravda, že tvoj partner ti fyzicky ubližoval, požiadaj príslušný súd o vydanie predbežného opatrenia, v ktorom budeš žiadať o predbežné zverenie syna do tvojej starostlivosti, kým súd nerozhodne...v tomto predbežnom opatrení môžeš tiež žiadať o úpravu styku s otcom dieťaťa a taktiež o výšku výživného....ako tu už písali niektoré maminy, ťažko sa na vec pozerať iba z jednej strany...už som zažila aj takú matku, ktorá oznamovala na svojho bývalého také nezmysly, že sa mi rozum zastával, keď som to čítala...a bolo to účelové, pretože chcela na súde dosiahnuť úplný zákaz stretávania sa s ich dieťaťom...ťahalo sa to od narodenia ich dieťaťka až do veku 4-5 rokov, ak sa nesúdia dodnes...matka mala pri návšteve vždy nejakého "svedka", ktorý jej prišiel dosvedčiť, aký je jej bývalý partner despota....ak chceš byť objektívna a umožniť bývalému stretávať sa so synom, robte to vždy za prítomnosti iných osôb, ale tak aby ste neboli ani jeden znevýhodnený...neutrálna pôda a pri tebe jeden človek a pri ňom druhý...najlepšie tiež niekto nestranný...lebo rodina je ovplyvnená a často nepovie pravdu, keď k niečomu dôjde....a s tým natáčaním tiež trošku pozor...treba si pozrieť občiansky zákonník...nie je možné bez súhlasu druhej osoby len tak niekoho si natáčať...toto povolenie bez súhlasu majú napríklad tzv. detektívy, ktorým to vyplýva priamo z ich postavenia....niektorí rodičia si ich platia práve z dôvodu problémov pri stretnutí partnerov s deťmi...neviem, ako sa tvoj partner správa k vášmu dieťatku, ale ak majú dobrý vzťah, je aj v záujme dieťaťa, aby sa stretával aj s otcom...dieťa potrebuje oboch rodičov....samozrejme pokiaľ nejde o tyrana resp. inak narušeného človeka...čo v tvojom prípade ťažko povedať....ak si bola týranou osobou, určite ťa neminú psychologické testy, ktoré potvrdia alebo vyvrátia to, čo máš syndróm týranej ženy...u veľa žien je to pozitívne, ale stretla som sa aj s tým, že si manželka na manžela psychické týranie vymyslela a v tých testoch sa to prejavilo....
milá lucka, obrň sa trpezlivosťou a silou, aby takýto magor nad tebou nevyhrával, lebo ak nájde u teba slabú skulinku, vrhne sa na ňu s ešte väčšou vervou ale to len preto, aby ťa zdeptal a ukázal ti že je nad tebou, že ťa môže manipulovať, buzerovať a deptať.
žiadny človek si takéto zaobchádzanie nezaslúži a už tobôž nie žena ktorá sa stará o malé dieťa.
chlapi, ale niekedy aj ženy, sa vedia veľmi dobre maskovať, zastierať svoju pravú tvár, pravú povahu a konajú podľa "ked vtáčka lapajú, pekne mu spievajú" , ked ho lapia - obeť svojich zvrhlých praktík - tak až vtedy sa ukáže čo pod tou maskou je. našli si svoju obeť, aby si mali kde a na kom vŕšiť svoju frustráciu z hociakého pôvodu.niekto sa poddá a nerieši, niekto sa pozbiera a koná proti takýmto praktikám.
ty si sa pozbierala a ja ti držím palce, aby si túto silu mala aj naďalej, aby si svojmu dieťaťu vybudovala zázemie kľudu, lásky a pohody. ak jeho bio otec nie je na takej úrovni, aby ti v tom pomohol, podporil, ale dokonca robí opak, tak ho vylúč zo svojho života, aj zo života dieťaťa. nezaslúži si takého otca. ak potrebuješ rady po právnej stránke, choď do skupiny Právne poradenstvo, dozvieš sa viac a lepšie, ako niektoré blbé poznámky tu. prípadne sa obráť na katkavan - pracuje v zariadení pre týrané ženy, aby ti poradila postup ako bojovať proti tyranom.
takisto ti poradili - skús kontaktovať jeho bývalky, spoločnými silami dokážete viac.
drž sa dievča
STARA TEMA STARA TEMA STARA TEMA STARA TEMA
radopp má buď 13 alebo 103 rokov, podľa mňa si ho netreba všímať....nakoľko v tejto diskusii vôbec neporadil, len provokoval "kostolnými" rečami.... Ona nie je zvedavá na to koľko ho mala spoznávať...pýtala sa na niečo iné....
@majka99999 no vidíš - ani sme si nevšimli, že to katkavan vytiahla po 2 rokoch. lucka by však mohla napísať, ako to dopadlo
Ahojte, tiez som prekvapena, ze sa to tu po 2 rokoch znovu otvorilo 🙂 Ale teda co sa dialo: postupovala som tak, ako mi tu radilo viac bab - najskor ziadost o predbezne opatrenie, potom sud. Maly bol zvereny do opatery mne, jeho otec ma navstevy kazdu stredu 2hod. a kazdu druhu sobotu a nedelu od 11 do 16:30. Na zaciatku som absolvovala niekolko sedeni u psychologicky, aby som sa zbavila toho strachu z byvaleho. Dost mi to pomohlo a dnes uz len krutim hlavou nad tym, ako som sa mohla nechat takto zahnat do kuta. Samozrejme ex mal este silne reci, ale na sude bol preposraty a nedovoli si priecit sa rozhodnutiu. Asi po roku si nasiel frajerku a zacal sa spravat relativne normalne. Ta jeho priatelka bola velmi zodpovedna a spolahliva a aspon som sa nebala, ked bol maly u nej. Samozrejme po case aj ona zistila, co si zavesila na krk a bolo po laske 🙂 A tam sa ukazal aj vztah byvaleho k malemu - kym sa starala frajerka, braval si ho na cely vikend. Teraz, ked je sam, chodi len soboty, lebo vsak co by robil s malym dietatom, ze? Co sa tyka ponuky azylu, chvalabohu to nepotrebujem. Este s ex sme "kupili" maly domcek, ale kedze on velkodusne nechal cely uver na mna, dom je len moj. Nie je to luxus, ale je to nase. A nehovorim o tom, ze hypoteka zhltne uplne cely rodicovsky. Nastastie som mala obrovske stastie na ludi okolo seba. Kamaratka, ku ktorej som chodila na kone, ma jazdecku skolu a ponukla mi brigadu. Na zaciatku na 2hod, to chodil maly so mnou. Od 9 mes. este v kociku sa so mnou motal okolo koni, oviec, sliepok, zajov a neskutocne ho to vzdy bavilo. Teraz je viac koni, robota na 4hod, tak maly je doobeda v jasliach, poobede so mnou. Okrem toho suseda ma obchod s bizuteriou, sami si vyrabaju a ked nestihaju, tak mi dava robotu. Takze ked maly spi, ja navliekam koralky 🙂 Nehovoriac o tom, ze jej zazobana znama ma o 2 roky starsieho syna a vsetko oblecenie po nom nam vzdy daruje. Takze setrime aj na tom. Mam sa co obracat, ale viem, ze som dopadla asi najlepsie ako som mohla 🙂 A som za to velmi vdacna 🙂
@lucie0505 wau, super si to zvladla 🙂
@lucie0505 Zvladla si to uplne uzasne, klobuk dolu.
Prepac, trosku si rypnem, ale prosim neber to v zlom, skor ako dobre myslenu spatnu vazbu: Vaz vyber slov, ktorými ozbńacuje toho, kto ti pomaha. "Zazobana" znama by sa mohla urazit. Mas tu fotku, nikdy nevies, kto to cita...
Drzim palce. Myslim, ze Tvoj syn ma velke stastie. Denno denne vidi v Tebe vzor, ako sa da "popasovat" s problémami. Plus - co by mnohe deti "zazobaných" senior bussiness development managerov 🙂 a pod., dali za to, aby vyrastali pri konikoch a videli a chapali, co konkretne rodicia robia. Kolko prace je za tym, aby sme mohli byvat, jest, ist na vylet. Si velka sikulka.
@rutie Ahoj, asi mas pravdu, nebolo to stastne zvolene slovo. Aj ked si myslim, ze dotycna osoba sa na MK nenachadza 🙂 Ale vazim si ju velmi za to, co robi. A velakrat som rozmyslala ako by som sa jej mohla odvdacit.. lenze co poslete cloveku, ktoremu nic nechyba a moze si dovolit vsetko? Asi sa budem musiet spolahnut na svoj "talent" .. kedysi som sa trochu venovala kresleniu, tak mozno portret jej deti by ju potesil 🙂
@lucie0505 juj aká som šťastná keď čítam ako si zmenila svoj život. A hlavne ako dobre si spravila pre synčeka. Prajem veľa šťastia a teší ma že máš okolo seba skvelých ludí.
A ešte sa musím strašne smiať ako sa chlapi vyhrážajú ženám, že im zoberú dieťa 😀 😀 😀 😀 😀 no jasné. To sú také tie drísty aby vystrašili už aj tak zadupanú žienku bez príjmu, lebo je na MD. K0K0TI sú to nič iné.

@david1991 co nie je, moze byt... a jedneho dna aj ty, aj ja, aj kazdy mrtvola bude... ja hovorim o tolerancii a ucte, nie o chodeni do kostola...