Osamostatnenie

martinka1993
3. okt 2016

Ahoj aj ked moj problem nie je celkom "rodinny" budem vdacna za kazdu radu. S priatelom sme nedavno oslavili prve vyrocie nasho vztahu. Kedze sme kazdy z roznych miest ja som sa po skonceni vysokej skoly rozhodla nechat doma vsetko tak a prestahovat sa k nemu, teda k nemu a jeho rodine kedze este stale byva s rodicmi ( ma 26 r ja 23 r) byvam tam uz skoro tri mesiace ale chcem aby sme sa osmostatnili. Vzdy sme rozpravali o tom ze ked skoncim skolu pojdeme do podnajmu a teraz ked k tomu prislo mam pocit ze priatelovi sa z domu nechce a ze ho do toho nutim. Aj ked stale hovori ze sa chce osamostatnit. Co sa tyka najmu pride mi to ako vyhodene peniaze pretoze platime za nieco co nie je nase a mohli by sme si radsej vziat auto na uver ale vidim ze je to jedine moznost ako sa osamostatnit a nebyvat pri rodicoch a mal om bratovi. Stale to riesime dookola a hlavu mam uz z toho ako balon preto prosim aj o nazory inych ktore mi mozno ukazu nieco co ja nevidim. Dakujem

dominika6
3. okt 2016

@martinka1993 ak chodíte obidvaja do práce a zarábate,nájom zvládnete..problém ale bude,že ty nezvládneš maminho cecka,ktorému je vmamahoteli lepšie ako si pravidelne ukrajovať z rozpočtu a bývať sami..

littleslovak
3. okt 2016

@martinka1993 ahoj... nechcem ta teraz sklamat alebo odradit, ale dobre si to prmysli. myslim to osamostatnenie s priatelom. ked som citala tvoj text, ako keby som sa vratila o 6 rokov naspatv svojom zivote...bola som vo velmi podobnej situacii ako ty, skusim to tu co najstrucnejsie popisat a preco to nevyslo.
mala som priatela, ktory skolu koncil neskor ako ja. uz od zaciatku sme sa bavili, ze po skole sa osamostanime. tak som cakala. skoncil skolu a nic. tak som nechcela tlacit a cakala asi dalsie dva tri mesiace. potom konecne dosla na pretras nasa tema, kedy som sa ho jasne spytala ci chce a on ze jasne, ze stale plati co povedal. byvali sme v tom case este obaja u rodicov. no kedze skoncil skolu jeho rodicia prisli s tym ze je po skole, ze uz ma aj zamestnanie tak nech prispieva na domacnost a navrhli ozaj vysoku sumu. to bolo asi to preco sa vtedy rozhybal, ale vtedy som to tak nevnimala. totiz to co som doma prispievala ja plus to co mal prispievat on by nam vyslo na paradny podnajom, ozaj paradny a navyse by sme boli konecne spolu. kedze teda tema bola aktualna, nasla som nam byvanie, boli sme to pozriet, boli sme nadseni a sli sme do toho. no nefungovalo to. hadali sme sa a ja som si myslela ze sa len musime naucit spolu zit. moj nazor bol ale chybny, skratka to nefungovalo a ja som si to nechcela pripustit. udialo sa skoro dva roky spoluzitia kadeco, nejdem do detailov ale raz pri hadke z neho vypadlo, ze ked sme sa mali ist stahovat, ze on to vlastne dlho zvazoval a ze nad tym dost premyslal a tak. bolo to ako studena sprcha, lebo ja som ho v tom case milovala a chcela som byt len s nim a nemala som pochybnosti ani nad cim uvazovat. potom mi doslo, ze u neho to tak nebolo. to preco nam to nefungovalo bola samozrejme vec nas oboch. ale dnes uz viem, ze ked niekto nieco mysli naozaj a vazne tak nema pochybnosti a potrebu si nechvat zadne vratka (zial nevedela som o jeho postoji a to som myslela ze si hovorime uprimne vsetko) a ze neexistuje nieco ako zvyknut si na spolocne byvanie. ale to viem az dnes, dnes kedy mam krasne fungujuce spoluzitie... no ma to svoje pozitiva. vdaka tomu co som prezila, mam skusenost a posunulo ma to dalej aj ako osobu.
nechcem tym povedat, ze vam to klapat nebude. uz spolu byvate u jeho rodicov a nespominas nejake problemy ci nezhody. no je fakt ze potrebujete byt sami, spoluzitie s rodicmi usti do roznych nezhod. no chcem ti poradit to, aby si si naozaj dala pozor na to ci to priatel mysli vazne. aj ked tvrdi ze ano, sleduj ine naznaky. lebo ked do toho nejde na 100% nemusi to dobre dopadnut, aj ked sa milujete. drzim palce a nech vam to klape.
p.s.: podnajom nie su vzdy nevyhnutne vyhodene peniaze a na zaciatok je to lepsie ako hned nieco kupovat, najma ked nie ste svoji.

maslenka47
3. okt 2016

@martinka1993 tazko podavat nejake nazory, ked nikto z nas s vami nebyva. V kazdom pripade by somsa na tvojom mieste zdvihla a isla do podnajmu hoci aj sama (pripadne s kamoskou). A na zaklade toho, ako sa k tomu postavi "priatel" by som sa rozhodla, co dalej so vztahom. Byvat u rodicov pripadne u svokrovcov mi pride v tomto veku uz chore.

martinka1993
autor
3. okt 2016

Na obranu musim povedat ze priatel je asi najlepsia dusa na svete miluje ma fakt uprimne stara sa o mna skace okola mna ked som chora a zalezi mu na mne. Zatial sa hadame vecsinou len kvoli tomu ze mne u rodicov nrjake veci vadia a neviem to v sebe udrzat on zas na rodinu neda dopustit a nemozem povedat ani pol kriveho slova vsetko sa hned snazi ututlat a zahrabat
Niekedy mam pocit ze rodina je prvorada a ja som az na drhom mieste aj ked stale vravi ze to tak nie je. Obaja mame pracu ja este len kratko kedze som len nedavno zacala ale on ma zmluvu na neurcito a zaraba celkom pekne. Inak sa nehadame skoro vobec v poslednej dobe len preto byvanie

dominika6
3. okt 2016

@martinka1993 ked budeš staršia,pochopíš,že hádky pre bývanie a rodinu sú vždy prvoradým sygnálom..
1) povedz mu narovinu...drahý môj...bud budeme hladať nájom a bývať na vianoce sami,alebo každý zvlásť..
2) vadí mi na tvojej rodine to a to,nechcem to v sebe dusiť,viem že ani moja rodina nieje dokonalá,no ak je mi ukrivdené,mal by si sa ma zastať..
3) pokiaľ ty bývaš pod ich strechou sú to ich pravidlá
4) a neopovážte sa robiť z nudy dieťa,nieže tu bude svietiť téma o meiac, ,,,som tehotná,bývam u svokrovcov a priatel sa nechce osamostatniť ani ženiť..to sem radšej ani nepíš,v záujme tvojho psychického ujmu...🙂

dominika6
3. okt 2016

prepáčte signál s i 😀

lujza123
3. okt 2016

@martinka1993 to ti verim ze sa ti nechce byvat u "svokrovcov", mna by k takemu byvaniu neprinutil nikto a nic .. maximalne tam prespat 2 dni ale byvat niee. Proste 2 generacie spolu je o hubu aj keby su rodicia neviemako v pohode je to blbost..

Byt tebou by som pokracovala v prehovarani, donutila ho ist aspon na nejaku prehliadku bytu a asi aj trosku rypala do neho...co je mamkin cecek? Sa boji dospiet? Ved to je hamba aby sa dospely chalan motal mamke pri sukni...Co netuzi mat trosku slobody v zivote? Sex na kuchynskej linke kedy sa Vam bude chciet? Posediet si s kamosmi vecer na byte?

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
Zobraz