Ospevujete život v zahraničí, ale k lekárom chodíte na Slovensko
Väčšina tu ospevujete život v zahraničí ale k lekarovi chodíte na Slovensko lebo v zahraničí na neho nemáte.
@valeria_h A čo ze si taká negativistická? Chodím aj do Čiech pracovať tak raz za mesiac😜.
@valeria_h Vieš čo je to flustracia?
Tak keď je niekto dajme tomu na sezónu čo je pár mesiacov v zahraničí kde oberá dajme tomu jablka, musí si zaplatiť za ubytovanie, stravu atd. Tak tam chápem že radšej počkajú a idu k dr na Sk. Lebo taký ľudia sem zväčša prišli koli nejakému dôvodu rýchlo zarobiť a ist nazad na Sk. Nemáš sajnu aké všelijaké dôvody ludia majú. My sme napríklad isli do zahraničia už pred 14rokmi a boli sme nastavený stále tak že tu aj ostaneme takze sme vždy isli k dr tam, kde sme ktulne žili. Na Sk tak ci tak chodime len raz ta rok a to len pozrieť rodinu na pár dni a ideme nazad. Nemám čas a ani ho nehodlám stráviť ešte aj cez dovolenku u dr na Sk. Takze, nie nie každý ide k dr na Sk. Ale aj keby áno, tak ta je do toho toto makový. By si ešte mala byt rada že niečo prispejú do Kasse 🙈
@konikmodry111 Mam byť rada že prispeju do kasse? 🤣🤣🤣. To nemyslíš vážne.
A to čo som pred tým písala si prehliadla ci ako? Ty asi dnes nemáš lepšie na robote ako písať na mk chobotiny čo ? Daj si pohárik vínka a bude ti lepšie, prajem ti pekný dnik 🍀
boli sme v minulosti velmi vyspela krajina , jedna z najvyspelejsich z celeho sveta, nielen v medicine, niet sa comu cudovat, osobne si myslim, ze za to moze krestansky duch co tu vladol, Slovaci vela spravili pre cely svet a aj robia, len sa to lahko nevidi.
@konikmodry111 Vyzerá to, že už si ho dala a nie jeden 🙈
Ehm.. ja by som chcela vediet, co je flustracia 🤷♀️
@konikmodry111 Nepijem už štvrť storočia...
ty si jedným statusom akoby povedala, že je to všetko len čierne alebo biele, tí ktorí majú riadne zmluvy a poistenie tak chodia asi tam, tí , ktorí poistenie nemajú tak idú tam väčšinou kde ho majú ( predsa záleží, aj od zdravotného pistenia) a to, že niektoré úkony sú tu lacnejšie je rovnaké ako ked si niekto ide dať robiť zuby do maďarska či turecka, lebo je to tam o dosť lacnejšie..... to, že chodia na SK je rovnaké ako iní hľadajú lekárov v zahraničí.. záleží už potrom len od poistenia, , no áno, v zahraničí niektoré úkony sú drahšie ako na SK, niekde je lepšia starostlivosť a niekde horšia, ale zas v inej oblasti sa tam možno lepšie žije, ale netreba byť uštipačný...
@mirka414 Radšej by si zomrela..Ako sa dostať mne pod ruky? 🤣 Hej som horšia než Hilter.
Baby keď sa Vás to netýka, nereagujte. A keď už reagujete neuražajte.
Kde zijem je fantasticka zdravotna starostlivost. A mam ju zadarmo. K zubarovi som chodila este dlho na Svk lebo som ho poznala od puberty a bol velmi prijemny clovek. No cenovo je rovnako drahy ako u nas. Chodia k nemu z rakuska klienti.pred cca 10r som unho nechala 300e za dve plomby. Dokonca kamoska co zije na Svk riesila 10 plomb u dietata v mliecnych zuboch v uspani a stalo ju to 2 tisic e. Kamoska co zije v kanade mala rovnaky problem s dietatom rovnaky zakrok a stalo to okolo $2000 ale polku jej este hradil zamestnavatel jej muza lebo mà Taketo benefits. Tie ceny su svetove co pocuvam kolko dali znami za zuby.
Aj moja švagriná tak chodí a čo :D jezin čo všetko dokáže niekoho rozčúliť 😅
@aurora33 Mna to nerozčuluje len chcem vedieť prečo chodí sem? Su tu lepší lekari? Je tu lepšia starostlivosť? Je to lacnejšíe? Alebo ani jedno? Veď keď by som žila so svojej vysnivanej krajine liečila by som sa tam.
Pisala tu jedna že ma alergiu na biofarme, dalsia ze čo to má priatel na nohe predtým ďalšie a nikto z nich nechcel ist k lekarovi tam kde zrovna sú, že vydržia a pojdu tu. Pacienti tak isto. Tak zrovna vy všetky chodite bez problemov po celej zemeguli a ešte si radi priplatite. Tak neviem, tie ine su este v robote.
Preco ta trapi aky maju nazor na politiku ci zivot zakaznici / pacienti? Ved to je jedno odkial k tebe pridu ci ziju za rohom ci v zahranici. Za svoju pracu si rovnako platena ci uz si oni platia na Svk zdravotne poistenie ci su samoplatcovia. Riesit ich nazor je neprofesialne. Ak si neprijemna tak negativny nazor na teba si urobia aj pacienti co ziju na svk. Ja sa napriklad na Svk nechodim liecit ale za mamou zabavou a kulturou a vobec mà to nevyde lacnejsie. Keby som chcela lacnejsie tak idem do karibiku mam to blizie . Riesis uplne nepodstatne veci . Ako ti to pomoze ? Ved opytaj sa tych co k tebe chodia. Dovodov mozu mat xy ale teba je do toho prd. Tak nerob v sluzbach ked ti vadia ludia.
Ja som stale nepochopila, preco to autorku trapi. Osetruje pacientov zo zahranicia zadarmo?
Garantujem, ze zahranicna turistika za lekarmi existuje vsade. Skutocne nechapem, preco to niekoho trapi.
@autor
Áno veľa ľudí tak žije v zmysle "delaj machri a hajzle majú na chodbe". Akože žijú v zahraničí,tam pracujú 16 hodín denne aby zarobili na bývanie a na stravu,ani na pivo tam nejdú lebo "to je drahé" a k lekárovi,zubárovi a pod idú na Slovensko. Ale žijeme v zahraničí, závidite mi.?? 🤣
aj keby som sa na kraj sveta odstahovala, vzdy by som sa aspon 2x do roka vratila k mojmu brutal drahemu, nezazmluvnenemu zubarovi na dentalnu hygienu a preventivnu prehliadku 😍.
Ja žijem v UK a tu aj chodím k doktorom, ale naposledy som šla na vyšetrenie krvi na SK, zaplatila som 160 £ lebo nemam poistenie na SK. Niekedy človek natrafí na dobrých lekárov ale ja mam asi smolu na zlých. Raz som skončila so zápalom okostnice, lebo som dlho čakala kým ma zobral zubár a naposledy, keď som mala herniu, tak povedal, že s tým mam fungovať- vynútila som si operáciu.po pôrode ideš hneď druhý deň domov po operácii ma poslali hneď keď som sa prebrala
Ja keď som sa jej pytala, tak že tu chodí rada, preto si obeha lekárov behom dovolenky. Jednoducho vie kedy bude na SK a objedná sa všade kde chce. Keďže tu nie je poistená tak si všetko plati sama. Zazila aj pár sestričiek ktoré ju odbili slovami, že keďže žije v zahraničí nech sa lieči tam a tresnú sluchadlom. Nastatie su aj normalne, ktoré jej dajú termín. Ja v tom problém absolútne nevidím a fakt netuším prečo ta to aj tak trápi že o tom zakladať diskusiu.
Žijem v zahraničí 20 rokov, nemám najmenší dôvod chodiť k lekárom na Slovensko a aj keby mam nech by bol akýkolvek odbornik, nemám nervy ani chuť na ten arogantný prístup, ktorí je na Slovensku štandardom, radšej vydržím…
Stačilo mi raz.
Keď som bola so synom po materskej doma bez prace (materská bola len rok) bola som na návšteve Slovenska na dlhšie a nechala som si urobiť jeden zub, v tej dobe to vyšlo lacnejšie, tak som si povedala, prečo nie, zubára som roky poznala a pracoval kvalitne. Pán doktor mal problém zahryznúť si do jazyka a tiež mal podobný nevhodný koment, ako tuto autorka. Bolo to už dávno, pred 14. rokmi, ale po tomto zážitku radšej vydržím, ako sa ísť dať urážať nejakým závistlivým doktorom.
Chvalabohu ako píše
@miadi mám v Kanade bezplatnú zdravotnú starostlivosť a k nej dobré pripoistenie od zamestnávateľa , takže nemám problem s opravou zubov, predpísanim okuliarov, minimálnymi doplatkami za lieky a k tomu mám ešte ako bonus celoročné cestovné zdravotné poistenie do výšky $2 miliónov. No, sme tu všetko chudáci, čo drieme v zahraničí a po ničom inom netušíme len po slovenskej zdravotnej starostlivosti a arogantnom personale.
@nepic, ty chodíš k zubárovi na pivo? No dobre, uznávam, takého zubára tu nepoznám.
Nezdá sa mi vhodné dehonestovat ľudí, ktorí robia ako otroci za mizerný plat, len preto, lebo si vyberú lekára, ktorý im rozumie (jazykovo) alebo ho dokážu zaplatiť. Ze sa vyťahujú? No a? Vyťahujú sa aj milionári, vyťahujú sa celebrity, prečo by sa nemohli vyťahovať oni? Je to možno ich jediná príležitosť mat pocit, ze sú niečo viac. Aj autorka sa vyťahuje, ako jej lezú socky zo zahraničia do ordinácie. Co už. Ze aj z nich žije jej už akosi nedocvakava. 🤷♀️
@vroni Preboha aké socky? Tych čo dru jak koni tych mi je ľúto, ale píšem o paničkach čo nad všetkým slovenskym ohrňuju nos ale k doktorovi idu sem.

Autorka,
a z kade mas také myslienky, ze:
- u nas je iba zle zdravotnictvo
- v zahranici je zivot iba super?
Vsade, v kazdej krajine su plusy a minusy a neraz to zavisi fakt iba od ludi.