icon

Ostali by ste na dedine, alebo by ste išli do väčšieho mesta?

23. feb 2023

Bola som zmierená že asi ostaneme tu, plánujeme a máme vybratý aj dom. No mňa to stále láka niekde inde, BA alebo Praha, kde je viac pracovných možností. Čo by ste robili vy? Vek 37 rokov - bez detí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
23. feb 2023

moja neter to vyriešila veľmi rýchlo...
s priateľom sa rozišla, v práci dala výpoveď a odišla do Prahy...Je tam už asi 8 r.

býva, pracuje, našla si partnera...

reanda
23. feb 2023

ja by som ostala na dedine.. ty chod do prahy

anjelicek26
23. feb 2023

Tak kazdy mame iny zivot, mesto ponuka omnoho viac moznosti, ci pracovnych, ale aj spolocenskych, dedina je zas pokoj, klud, idealne na vychovu deti, vacsie byvanie za menej penazi, zahrada, terasa, grilovacky, ale zas vozenie na kruzky a podobne perly ked su deti starsie, to my mame teraz dost intenzivne... ak deti neplanujete, tak urcite mesto...ak deti planujete, tak dedina, kym maju deti pod 10 rokov, potom tiez ocenia aj oni mesto...

h2
23. feb 2023

37, bez detí? Otázka je, či tie deti budú, alebo nie. Ak áno, zostala by som. Ak nie, išla do mesta. Ja som z BA, vyrástla som tam a aj veľmi dlho žila, ako dospelá. Na dedinu som išla, keď sme plánovali dieťa. Ďalšia otázka je aj to, o akú dedinu sa jedná, čo tam je, aké sú možnosti, ako ďaleko je do mesta... Lebo ja som od nás v centre BA za menej, ako pol hodiny.

petamich
23. feb 2023

myslim, ze kazdy ma nejake preferencie, ja by som na dedine zit nechcela 🤷‍♀️ zijem v BA, roky som fungovala napr. v Bukuresti, mne mesto vyhovuje a sme s manzelom mestske typy - ty si sadni s tvojim partnerom a povedzte to ako to mate vy dvaja

pracovne prilezitosti su sice jedna vec ale zivotne naklady druha a inak v dnesnej dobe relativne castych home officov, to s tymi pracovnymi prilezitostami nie je az take zle aj ked zijes na dedine

nelca0510
23. feb 2023

@h2 nie každý chce mať deti. Takže tu nie je mieste na sušenie a rušenie jej veku a absencii detí.

h2
23. feb 2023

@nelca0510 Ja viem, že nie každý chce mať deti. Preto som tam napísala tie možnosti dve. Pre každú variantu jednu. Neviem, čo je to "sušenie a rušenie" 😂 , ale keď to malo byť "súdenie a riešenie", tak ja som predsa nikoho nesúdila.

danulicek
23. feb 2023

záleží, ako sa zhodnete na tom s partnerom. za mňa - ja som po výške zahodila život a rozbiehajúcu sa kariéru vo väčšom meste (chcela som svadbu, rodinu). neľutujem to, ani som to v podstate nikdy neľutovala, no stále mám kdesi v hlave, že ako by to bolo, keby... láka ma cestovať, milujem ruch mesta a život na dedine je pre mňa nočná mora - a to nemyslím v zlom, proste to tak mám. niekto to práve miluje. takže je na tebe, ako veľmi to vnímaš a či sa to prípadne nedá skĺbiť - žiť na dedine a s partnerom cestovať. ste dvaja, myslím, že sa to dá zorganizovať ľahšie ako s deťmi či pri starostlivosti o niekoho iného.

zmrzlinka2021
23. feb 2023

Určite BA alebo Praha. Čo by som robila na dedine???? S frajerom si koľko? Máte vážny a kvalitný vzťah? Idete sa brať? Ak nie, úplne ho kašľať

mirco50
Odpoveď bola odstránená
modrykonik33
23. feb 2023

Mať viacej odvahy idem hneď do Prahy

h2
23. feb 2023

@modrykonik33 Ako sa ti to pekne rýmuje! 😃

modrykonik33
23. feb 2023

@h2 fakt,.až teraz som si všimla 😀

beata_k
23. feb 2023

Tak porovnavat dedinu a Prahu. Co ti ja viem 😀 Pre mna na dedine nuda

mpg
23. feb 2023

Mne sa lepšie ako BA alebo Praha páčia menšie mestá napr. Brno, na Slovensku napr. Žilina, Nitra. Je to celkove tak, že v meste viac zarobí, ale sú aj väčšie náklady. Záleží aj, akú má prácu, či má rád také spoločenské akcie ako sú v meste, záleží vlastne od veľa vecí.

tahomi
23. feb 2023

Ako pisu baby vyssie, je to na vas. Ja som si skusila byvanie aj na dedine, no po 4 rokoch sme odtial velmi rychlo odisli naspat do mesta. Ja konkretne byvam v Bratislave, som mestsky typ cloveka, maximalne mi to vyhovuje, na dedinu ani keby dom zadarmo mam.

ropucha6
23. feb 2023

Tak zalezi aj kde na dedine? Ja som z BA, teraz som sa prestahovala do prvej dediny, takze toto ani nevnimam, som tam za chvilu. Ked budem mat peniaze na dom v BA, prestahujem sa spat 🙂

marsmykkok
23. feb 2023

@nelca0510 Ale aj mňa by to zaujímalo. Ak chce mať deti, tak asi dom na dedine prvé roky, hlavne kvôli nákladom ak teda nechce ísť po dvoch mesiacoch od pôrodu do práce. Lebo utiahnúť hypotéku alebo podnájom v Bratislave alebo v Prahe len s jedným platom muža a ešte živiť dieťa môže byť problém. Ale ak sa chcú venovať kariére, určite veľké mesto, viac možností aj na kariéru a aj na spoločenské vyžitie, nebudú sedieť na riti celé poobedia a víkendy niekde v altánku v hornej-dolnej alebo okopávať zemiaky v ich veku.

vroni
23. feb 2023

Tak ja by som na dedinu ani nešla, čiže nie som objektívna, ale čo tam akoze? Mat dom a ďalej? Kariéra v záhrade medzi zemiakmi, kultúra v miestnej krčme a správy od suseda cez okno? Ale zase keď chcete mať vlastnú farmu a hospodárstvo, tak ta Praha na to asi veľmi vhodná nebude.

vilma7
23. feb 2023

Išla by som do dediny neďaleko veľkého mesta.

tim3ka
23. feb 2023

zalezi od toho aka je to dedina, ako daleko to je do mesta a podobne. ak by to bolo oki, ja by som do mesta v takom pripade asi nesla. nie kazda dedina je zla a taka, ze tam nic nie je

lenusiatko
23. feb 2023

Zila som aj na dedine, aj v BA, aj v Prahe. Dedina uplne o nicom, muklujes na dome, furt cosi opravujes. Lokalne mas krcmu a kostol, to je vsetko. V lete fajn, mas zahradu, vybeh, prirodu. Pokial nie si typ, ktory vylozene prahne po takomto zivote, tak casom ti to zacne vadit. S detmi ok, ale v 18 ti zarucene odidu do mesta a uz sa nevratia. Teraz som v BA, ale ked sa pozriem spat na 20 rokov svojho zivota, mala som ostat v Prahe. Stale tam rada chodim, za mna super mesto, plne moznosti pre rodiny, aj pary, kozmopolitne, bez predsudkov, dostupna zdravotna starostlivost, skoly, neostane tam z teba teliatko. Karierne neporovnatelne s BA a uz vobec nie s inou castou SK. Uz teraz vidim, ze mozno moje deti pojdu do Prahy na vysoku a vobec sa tomu s manzelom nebranime sa tam prestahovat s nimi a to budeme dost po 50. Daj si pragmaticky na papier za a proti a uvidis.