icon

Ostalo mi smutno

22. jan 2023

vyjadrit mu city, ak sme si doteraz hovorili, ze sa este nelubime, ze to je este skoro...ostalo mi naposledy smutno, hoc som reagovala rovnako.
mame sa radi, to si hovorime...povedal mi par krat laska...ja som mu to opatovala, ale s tym, ze to este nie je taka laska, ze to este bude silnejsie...
naposledy mi povedal, ze si myslel, ze aj ano, ale nevzniklo to a asi ani nevznikne, nelubi, nezalubil sa...ze ma ma velmi rad a velmi ho pritahujem, ze inu nehlada a dolezita je vernost, ze to nechame plynut...reagovala som rovnako s tym, ze je este skoro, ze to vznika a rastie casom....ale ostalo mi smutno...zacalo mi na nom viac zalezat...
povedal, ze to asi nevznikne, lebo ja budem asi chciet rodinu skor a on je este mlady, tak som reagovala, ze este to tak necitim a ked to pride potom si to nejak sama vyriesim a ze to tak hned nevzniklo, lebo nas ani nenapadlo, ze by sme mohli spolu zazit tak krasne chvile a ze dolezita je vernost...to co je medzi nami sme dokonca posunuli...citim, ze ma ma rad...
planovali sme aj byvanie, ak pride vhodny cas, ja som to chcela uz cochvila skusit...myslim si ale, ze sa nechce uponahlat, to ale ani ja...len akokeby to bol dovod...vnimam to tak, ze sa boji citov a toho, ze sa nieco medzi nami bude menit, aj ked nam to zatial vyhovuje takto...paci sa mi tiez cely, fyzicky, povahovo...
chcem mu povedat o svojich pocitoch...
porozpravat sa s nim aj o buducnosti, otvorit tu temu byvanie, kedze spominal, ze by chcel, ze ako to vidi teraz alebo to nechat plynut?

autor
22. jan 2023

@tykat spolocne byvanie nie je problem, ja byvanie mam...tehotna byt zatial nepotrebujem....s rodicmi ma dobry vztah, tiez maju medzi sebou vacsi vekovy rozdiel

moonlight1210
22. jan 2023

Jeho mama je od otca starsia?

loginexistuje
22. jan 2023

teraz citam ze on ma len 20 sak to len nedavno maturoval alebo maturovat este len bude
co ty riesis ? hlavne si daj pokoj s planovanim rodiny dufam ze chlapec ma rozum a pouziva ochranu

janka_23
22. jan 2023

@loginexistuje tiež si myslím ze 20rocny je ešte na nejaké veľké záväzky nezrely. Nemá nič odzite a keď to neprežije teraz tak mu "prepne" v 30tke

mirco50
Odpoveď bola odstránená
toskanka
22. jan 2023

Inu možnosť ani nemáš, ako nechať to plynúť. Ak by sa ti aj podarilo posunúť to na vyššiu úroveň, doplatila by si na to. V 20 nie je muž zrelý na vazny vzťah s (ako píšeš oveľa) staršou ženou. Skôr či neskôr začne doháňať zameškané a budú sa mu páčiť mladšie ženy. Len ti to ublízi. Obzeraj sa po rovesníkoch pripravených na vážnejsi vzťah.

elementissa
22. jan 2023

"ešte ťa neľúbim, možno neskôr". No ja by som s takým teda nebola. Vzťah začíname práve preto, že sa do niekoho zaľúbime. A to je tá fáza, keď je všetko ružové. Potom sa zaľúbenie premení na dlhotrvajúcu lásku. Tá je pokojná, nepotrebuje už také citové výlevy, je vo vzťahu vzájomná úcta, opora, jeden druhému bezhranicne verí, jeden v druhom má najlepšieho priateľa. Láska je starostlivá, chce dobro toho druhého, chce šťastie pre toho druhého. V tej prvej fáze je to "milujem ťa" 258x za deň a jeden od druhého sa nevie odtrhnúť... Dostať vyjadrenie od niekoho "ešte ťa neľúbim"... No už by ani nezačal. Lebo buď sa do niekoho zamilujem a milujem ho od zaciatku vzťahu, len časom sa tá láska mení z veľmi intenzívneho citu na rozhodnutie zotrvať a na hlboké pochopenie a poznanie toho druhého. Neexistuje, že "budem s tebou spávať ešte 5 rokov a možno potom sa zaľúbim". Nie je to fér. Každý má právo nájsť si človeka, ktorý ho bude ľúbiť hneď. Nie až o 3-5-10 rokov. Takto to fungovalo storočia dozadu. Dohodnuté manželstvá. Teraz sa vezmete, budete spolu bývať a mozno raz sa začnete ľúbiť. Niektori sa do seba možno aj zaľúbili. Ostatní si iba zvykli na spolubyvajuceho. Už nežijeme v 16.storoci. Nájdi si niekoho, kto ťa bude ľúbiť od začiatku, nie špekulovať. A zajko nech si nájde rovesníčku.

lindous
22. jan 2023

Ja si myslím, že áno, máš sa s ním porozprávať, možno nie úplne na tému bývania, ale určite by si mu mala povedať o svojich pocitoch, riešte budúcnosť, však to je normálna téma, nemusíš ho do ničoho tlačiť, nútiť, jednoducho rozprávať sa... sama si to napísala, my sa s vami nestretávame, nevieme ako to medzi vami vyzerá, nepoznáme ani jedného z vás, odpovede na tvoje otázky má len on a ja nevidím význam v tom len čakať a čakať a čakať... ono láska má naozaj niekoľko stupňov, vyvíja sa, mení sa, pevnie, ale to šialené zaľúbenie je najsilnejšie práve na začiatku a nie, že mám ťa rád, ale nie až tak a ešte to len príde, to mi príde trochu zvláštne... v prvom rade by si mala byť úprimná asi sama pred sebou, lebo z tvojich slov nemám pocit, že to ešte nie je láska (aspoň z tvojej strany)

elenita
22. jan 2023

@autorka nevyjadrujes sa k tomu, kolkoze to mas Ty rokov? Myslim, ze vek Vas obidvoch je v tejto situacii asi dost podstatny.

lavinis
22. jan 2023

Inú nehľadá, kým si iná nenájde jeho...potom sa zaľúbi a hádaj, čo sa stane...

autor
22. jan 2023

@elementissa ja sa nezvyknem zalubit, u mna ta faza nevznika, ale lasku viem zacat citit...

autor
22. jan 2023

ja som mu povedala, ze este je skoro lubit sa...lebo ako pisem laska ma vela stupnov...mimochodom zalubenie nie je laska

lindous
22. jan 2023

Za mňa je zaľúbenie sa prvým stupienkom lásky, jasné, že opadne a začne sa budovať niečo hlbšie, ale neviem si predstaviť to preskočiť, no to by sme sa tu mohli hrať so slovíčkami do nekonečna, takže to je asi jedno.. keď si však predstavím, že by mi niekto povedal, že ešte je skoro na to ľúbiť sa, ale nie je skoro na to skúsiť spoločné bývanie, tak si poklepkám po čele a určite by som sa nehrnula do veľkého plánovania spoločnej budúcnosti... s veľa kamarátmi sa máme radi, ale bývať by som s nimi nešla... možno sa fakt desí tých slov, aj ja by som sa pri tebe asi bála, keď z toho robíš neviem čo obrovské (chápem, že každý má toto nastavené trochu inak a prikladá im väčší/menší význam).. na jednej strane hovoríš, že ti ostalo smutno, že si nepoviete, že sa ľúbite na druhú aj keby ti to povedal, tak mu povieš, že na ľúbenie sa je skoro? nejak som sa stratila v tom čo vlastne chceš a cítiš

brembo
22. jan 2023

A koĺko máš?

siska53
22. jan 2023

Nechaj to plynut, ak ti to neprekaza v stave, v akom to je. Ak ti to prekaza, tak sa ho spytaj a rozhodnes sa, ci to ma zmysel.
P. S. Co znamena ovela starsia?? Ocakavala som tak, ze si starsia minimalne o 10 a viac rokov.

brembo
22. jan 2023

Prečo? Keď chceš,môžem nahlásiť. Ale či vymažú,to nemôžem zaručiť

pralinka25
22. jan 2023

ja neviem no. je to zlozite. on nemusi cielene hladat a zvacsa to byva len nahoda. je este velmi mladucky. v tomto ho chapem ze nevie co bude ani co este chce. v jeho veku som to ani ja nevedela. to ma on este fakt kopec casu riesit buducnost.
tak bud pockas na to kym dospeje (tym teraz nemyslim ze by nebol vyspely, ale skratka toto je vec na ktoru clovek musi dozriet, samej mi to trvalo pomerne dlho takze tomu rozumiem) alebo prispustis aj moznost ze pride niekto dalsi.

autor
22. jan 2023

@siska53 o osem rokov

autor
22. jan 2023

@pralinka25 to sa moze vzdy stat, ze pride niekto dalsi...kopec manzelstiev sa preto rozviedlo...my sme si povedali, ze nehladame a sme si verni, tak z oboch stran zaujem je

loginexistuje
22. jan 2023

cize on ma 20 a ty 28 ? hladaj si niekoho ineho zbytocne s nim stracas cas
on uz skoncil strednu skolu ? chce ist na vysoku alebo je prvak ?

autor
22. jan 2023

@loginexistuje studuje a je druhak. cas s nim nevnimam ako strateny.

loginexistuje
22. jan 2023

ved v poriadku ze ten cas nevnimas ako strateny len musis respektovat ze on sa zjavne este nechce viazat strednodobymi planmi
ak vies cakat este 6 -7 rokov nez dokonci skolu a bude mat stabilne zamestnanie a pod a potom zacne riesit co dalej tak si pockaj

co hovoria jeho rodicia na to ?

tehulka2011
22. jan 2023

Je ti verny kym nestretne inu

autor
22. jan 2023

@tehulka2011 to su hluposti

loginexistuje
22. jan 2023

verny ti moze byt to by som nespochybnovala ty mas ale vaicere handicapy v suvislosti s vekom a tie vyplyvaju z toho ze tebe uz zacinaju pomaly tikat biologicke hodiny na usadenie sa rodinu a pod jemu este nie a aj z pohladu rodicov je to dost velky rozdiel pre toto garde v tomto veku ako nevravim ze sa nenajdu aj vyninky ale tie reci okolo co mas v uvode svedcia ze to neberie vazne (mozno len reprodukuje nazor rodicov)

zooeynka
22. jan 2023

Raz stretne 21 rocnu spoluziacku a bude vybavene. Teraz si pre neho zaujimava, suka starsiu zenu - borec.

autor
22. jan 2023

@zooeynka si sprosta, precitaj si diskusie kolko takym parom to vydrzalo

janka_23
22. jan 2023

Vo svojom prvom príspevku si viackrát napísala, že ti povedal ze to asi nevznikne. Takže podľa mňa to on ma vyriešené dávno. Keď ti toto povie nejaký muž má v tom dávno jasno len ta nechce zraniť. Kľudne predtým zatváraj oči ale uvidíš ze nakoniec to skončí tak ako ti to tu hovoríme viaceré. Dookola ho obhajujes, hľadáš steblo ktorého by si sa chytila ale ver mi, muži keď to s nejakou ženou myslia vážne tak to vedia hneď od začiatku a nepotrebujú na niečo čakať. Ani ten môj nehľadal a stretol nejakú úplne náhodou. A zrazu robil aj veci ktore predtým neboli možné alebo bol na ne ešte cas

toskanka
22. jan 2023

@autor Tak si ďalej zi svoj sen ...

0kristina0
22. jan 2023

Ja si myslim, ze ti velmi jemne a taktne naznacil, ze mu to vyhovuje tak ako to je, cize ma pravidelny prisun sexu ale zaroven si na krk nezavesi 28 rocnu zenu. Dobre to ma chlapec vymyslene.