Otec dieťaťa sa prehnane stará do výchovya nedáva mi peniaze na malú.
Ahojte, od porodu sa priatel strasne zmenil. Velmi sa stara do veci co sa tykaju matky. Pribehol ku mne s mobilom v ruke, ze ako mam kojit. Aj ked v nemocnici mi odporucili s klobucikom kojit on len huci, ze mam bez. Poprosila som ho ci mi nenavari aspon prve mesiace mala bola velmi uplakana. Tak mi povedal, ze ho vyuzivam len na domace prace a ze on chodi do roboty. Pyta odo mna peniaze na najom polovicku, ja kupujem plienky, uz aj sunar , do obchodu na nakupy mu davam kartu..az raz som odmietla dat kartu tak bol ohen na streche ze si sturam peniaze na ucet a on ma vsetko minut..ako sa sprava vas partner??...hovori vam co mate a akorobit s doetatom ...lebo ked som malej urobila slaby feniklovy caj tak urobil scenu ze mam vyluhovat 8 min...co robi vas partner doma?
@luci550 my máme od svadby účet spoločný,takže všetky peniaze idú na jednu kopu,tak neriešime kto co platí,proste je tam.určitá čiastka a z nej sa platí vsetko! A čo sa týka veci okolo malej,neviem, vychovavame rovnako,keď poviem ja nie,tak aj on, nieje to tak, že on dovoli ja nie a potom som ja v ociach malej ta zla,to nie! A čo sa týka kojenia, nikdy mi do toho nehovoril, ani do ničoho, keď bola malinka,no už ma 5 rokov! Variť varim ja, ale strašne rada, takže to tiez neriešim 😊 A domáce práce si delíme ako má kto čas
@janinah, ak opomenieme vieru, tak je manželstvo zmluva ako akákoľvek iná. Ponúka iste výhody a nesie so sebou ako každá iná zmluva aj balík nevýhod. Ak nie som veriaca, tak si jednoducho zratam, či prevažujú výhody ci ta druha strana. Lenže podľa diskusii tu na koni spústa žien "počíta" spôsobom "je to fyziologicky chlap, je ochotný si ma vziať, super!" Že je to inak patologický jedinec, nevadí, hlavne aby bol prsteň na ruke. Veď on sa po svadbe zmení. 🤦♀️Toto Individuum, čo si ho autorka zavesila na krk rozhodne nie je vhodným partnerom do života. Mala by otvoriť šampanské, že to NIE JE jej manžel. A vôbec nie je pravda, že voči nej nemá vyzivovaciu povinnosť. Veru ma. Ako otec dieťaťa ma vyzivovaciu povinnosť na jeho matku po dobu dvoch rokov. Aj keď nie je jeho manželka.
@vroni ved to je ten problém,hrnieme sa do vzťahov pre výhody,nie z lásky....dieťa si robíme ako poistku,pre výhody /aj od štátu napr./ doslova s hocikým ...a potom plačeme....nie je ľahké nájsť partnera pre život,nájsť muža,s ktorým chcem byť do smrti,zobrať si ho za manžela a POTOM mať deti,ale ak to niekomu trvá dlhšie,tak to neznamená,že idem robiť dieťa s kdekým,len aby bolo...ono totiž trpí potom aj to dieťa,nielen matka
@janinah, až takto kruto by som to zase nebrala, tých vzťahov pre výhody je minimum a nekončia na MK. Skôr mam taky pocit, že sa ženy boja definovať svoje podmienky. Neslobodno tlačiť chlapa do svadby, finančnej zodpovednosti, zodpovednosti k žene a dieťaťu, lebo chlap je náramne plaché zvieratko a hneď zuteka.... A tak sa ženy vrhajú do vzťahov s kadejakymi, prepytujem, sračkami, dúfajúc, že to tých akožechlapov raz osvieti a dospejú a dieťa ich zmení, vzťah ich zmení, čas ich zmení.... A potom tu vznikajú masovo takéto témy. Pokiaľ je chlap chlapom, stoji pri svojej rodine v dobrom i zlom, je oporou a zatne zuby aj keď mu deti občas pijú krv a žena lezie na nervy, tak je úplne fuk, či je manžel alebo nie je (traumu z manželského stavu ma množstvo ľudí). Pokiaľ toho nie je schopný alebo ochotný, nemala by sa na neho žiadna baba ulakomit. Alebo len taka, čo potrebuje muža len ako doplnok do bytu.
@luci550 vo vasom vztahu toho nefunguje velmi vela...je to smutne. Vycitky kvoli tomu, ze sa o dieta nestaras podla jeho predstav a on to vie lepsie mi pripadaju ako ventilovanie si nejakeho hnevu, ako zasterka. A pristup k financiam - pisala som to uz viackrat, ale takto podla mna zdravy vztah fungovat nemoze. Delenie na moje a tvoje.... My mame1 ucet z ktoreho idu vsetky platby a z ktoreho nakupujeme (plus z neho odosielame peniaze na sporiaci ucet a 2 ucty s nasim “vreckovym”. Tvoj partner by ma asi prizabil, lebo 90% platieb - ak nie viac- z nasho bezneho uctu robim ja. Ja totiz nakupujem prevaznu vacsinu veci, ci uz jedlo, lieky, drogeriu, topanky a oblecenie ( sme 3 baby v rodine!) Moj prijem je mensi ako jeho. Napriek tomu mi nikdy nevytkol, ze minam vela.
evidentne máte málo detí a starostí...
mm posiela e zo svojho účtu na náš spoločný....cca 1000 e, plus dáva mi aj lístky do obchodu... Vôbec sa nestará čo nakúpim, za koľko nakúpim....všetky platby sú na mne, vlastne kasu držím len ja...Mám pocit že jemu to véééľmi vyhovuje...odovzdá peniaze a má servis...
Dobre si to napísala, otec dieťaťa... Popracovat treba na tom, aby bol tvoj partner. Odo mňa keby môj kedykoľvek pýtal peniaze nakup a robil sceny, tak by letel balkónom. aj môj bol múdry o jedení, kakani, a prdeni bábätká vedel asi všetko... Nuž bohužiaľ, Google... Variť nevaril. Ak mu to robí problém, tak si navar na 2-3dni a máš vybavené.
Moj muz robi normalne doma vsetko co aj ja. Vari upratuje, stara sa o maleho... Okrem toho chodi do prace. Ucty plati on kedze ja nezarabam, to je snad jasne. Partnera si treba vyberat zodpovedne a ked bidim ze je blb nezakladam si s nim rodinu.
@luci550 a kojila si ze dá s klobúčik mi, keď už nekojis😂😂😂ako nie v zlom, všetko by bolo ôk a normálne až na tie financie... Co on nezaraba?
Tie klobuciky ze riesil je take nepodstatne. Ved kazda zena si aj tak v tomto urobi po svojom. Kazdy partner urcite mà nejake reci napady o tom ako by starostlivost o dieta mala byt podla neho .. jedine ak by bol uplne bez zaujmu tak o tom nepipne. A kazda žena si vypočuje a aj tak si robi po svojom. Ale v podstatnych veciach by sa mali partneri/rodicia zhodnut. Ale to ako riešite financie by mi vadilo. Dava to zmysel jedine ak on velmi malo zarobi a proste musite ist na polovicu. Nic ti nepomoze ked ti poviem ze moj muz plati vsetko. A s jeho kartou nakupujem. Je podnikatel a tie $ co idu od statu na dieta mne su moje. Je to uplne iba na mne na čo ich použijem. Ja neviem aky je vas vztah ? Si vlastne iba jeho spolubyvajuca? Vies kolko zaraba tak vies ci ozaj potrebuje tvoju kartu. Ty nezarabas. Nemas ani len istotu ze sa o vas on postara. Nedavaj mu peniaze pekne šetri nech vas živy on ak spolu vydrzite kym budes znovu zarabat potom mozete davat do domacnosti pol na pol ak vam to tak vyhovuje .. ak sa rozidete on bude ok sam no ty s babom budes potrebovat peniaze aj ked ti bude posielat vyzivne. Kam pojdes? K rodicom? Bud opatrna. Aby sa nestalo ze na ucte budes mat nulu a rozidete sa. Šetri pre vaše dieta a jeho buducnost.
Ano, narodenim dietata sa menime. Vy si vsak musite uvedomit, ze vy si mate byt navzajom na prvom mieste a potom dieta, ktore tak lubite. Kazdy vztah musi zazit taketo tazkosti, drzim palce. Peniaze si musite dat vsetky spolocne, co budete kupovat aj setrit, a napr. 150€ vreckove, nech si kazdy kupi co chce. V manzelstve su vsetky prijmy spolocne aj zo zakona.

@evittam ja som reagovala na to, čo písala o právach manželov. Ako priatelia to majú čisto o dohode, so spomínanými zákonmi sa oháňať nemôže. A samozrejme, dala by som si na jej mieste vyrátať výživné na dieťa.
S ostatným súhlas.