icon

Otec je na týždňovke, dlhší čas mimo domu. Funguje to?

babatkoling
9. apr 2014

Dievcata,
ak mate polovicky, ktore pracuju mimo domu a vidate ich len cez vikendy / kazdy druhy vikend, pripadne este menej - ako to zvladate?
Riesim do buducna mozny problem - ja a maly doma a ocinko by bol s nami len kazde dva-tri tyzdne na predlzeny vikend.
Funguje Vas vztah? Odcudzili ste sa? Alebo dokonca je to lepsie a jednoduchsie?
Ako to zvladaju deti, ze nevidia otecka tak casto?
Dakujem za akekolvek nazory a rady.

stormie
9. apr 2014

@maminuska iba komentar k tej rodine na Novom Zelande - myslim ze kazdy piatok maju kratku reportaz aj na radiu Express a oni takto nechcu zit navzdy, nazvali tu cetu zivotny restart a ako si pisala vysssie - ako rodina boli malo spolu preto hladali cestu ako sa to da inak, nasli nejakych sponzorov, vybrali zivotne uspory a vydali sa na cestu, oni sa chcu za par mesiacov vratit domov - na sr. Pracuju na farmach ako dobrovolnici, nie za peniaze, iba za jedlo a ubytko, takymto sposobom precestuju celu krajinu, verim ze ako rodinu ich to spoji, budu mat zazitky na cely zivot a hlavne - deti su este male, nie su este skolopovinne

anatalia77
9. apr 2014

@stormie tak toto je ake mile 🙂

matozazzo
9. apr 2014

@babatkoling Ja som to zvladala tazko, preto sme sa stale spolu stahovali. Po narodeni dcerky to bolo tazsie, ale kebyze ja som s dcerkou na Sr a manzel mimo, nas vztah sa rozpadne. Bolo to najtazsie nase rozhodnutie, manzel bol chvilu aj bez prace, ale pracovala som ja, ale sme spolu,aj ked nezarabame tolko ako v zahranici. Pri 2 detoch si to uz neviem predstavitn. Pre nas boli aj "odstrasujuce" priklady znamych, ktori ked sa rozdelili-manzelka s detmi doma, muz v zahranici, po par rokoch sa vztah rozpadol :( bud si uz nemali co povedat, alebo nevera alebo jednoducho sa nevedeli opat zzit :( Teraz mam v skolke 2 deti, ockovia su v zahranici... mamicky hotove, na vsetko same, deti vseliako, mladsie ok ale starsie sa casto pytaju, ci ich ocko este lubi a preco ich nevezme so sebou. Ked pride su najprv stastns a potom nervozne..vacsinou po par dnoch povedia, ze mamka sockom sahadaju ocko nema na nich nervy. Mala som aj dievcatko, kde ocko chodil na misie. Raz ked prisielnpo polroku dcerka k nemu nechcela ist. A dodala: zase prisiel a mamka bude s nim a nie so mnou :( dnes su uz rozvedeni. Poznam aj pary, ktore tak funguju a viem; ze to nie je lahke. Rodina by mala byt spolu a chlap ma mat zodpovednost. Po case sa odnauci zit s rodinou a opatovny navrat je vacsinou tazky. Vsetko je o dovere a type cloveka. Len ja takych nepoznam ..

sissmiss
9. apr 2014

@maminuska ja mam rada dosahovanie cielov a dobry pocit z uspechu...ale zacina mi ovela viac vyhovovat nebyt ctiziadostiva

monikabubko
9. apr 2014

My takto zijeme dva roky.Niekedy su to turnusy 10 dni prec a 4 dni doma,niekedy zase ako napriklad teraz 6 tyzdnov prec a 10 dni doma,zavisi to od statu a stavby.Je to tazke, ale musime to zvladnut. Prevolam mesacne okolo 5000 minut a vecer, ked pride manzel z prace, tak sme na skype v kuse kazdy den az kym spolu nezaspime 😀. Bez tychto technologickych vymozenosti by som to asi ani nezvladla,lebo mi strasne chyba a detom tiez.Ale zvykli sme si a ked skypujeme , tak kecame jeden cez druheho a mame z toho srandu.Je to tazke aj pre manzela, lebo si nas nemoze uzit,tak ako by chcel a kedze mame babatko,tak je to este horsie prenho.Ale uz aj mala ho spoznava, ked ho zbada na obrazovke zacne kopat rucickami-nozickami 😀.Ked pride domov vazime a uzivame si kazdu jednu minutu.Jednoducho niekedy to inak nejde a manzel musi pracovat v zahranici.Milujeme ho najviac na svete a on nas tiez.Nikdy sa nestalo, ze by mi liezol na nervy,ked je doma,jednoducho fungujeme ako keby ani prec nechodil.Deti sa nanho tesia a odratavaju dni, ked ma prist. Ale nemienime takto zit cely zivot.Toto leto ideme my za nim,lebo bude menit stat a potom,ked sa tam on poriadne usadi,odchadzame za nim na rok a ked sa mi tam bude pacit a aj detom, tak aj na dlhsie.A kedze aj tu byvame v malom zapadakove a na vsetko som uplne sama,zvladam to v pohode,tak to budem zvladat aj hocikde inde, len treba chciet.Najtazsie pre nas bolo, ked musel odist dva dni pred narodenim malej,ale zvladli sme to. A to som sa pekne krasne odsoferovala z porodnice domov sama, vyzdvihla zvysne deti a hotovo,dalej som neriesila. Vieme preco to takto este chvilu musi fungovat a ta doba, kym budeme moct byt spolu kazdy den sa krati 🙂 Ono, nic nie je len cierno-biele. Niektore deti maju otca doma denne a kolko minut svojho casu im venuje? Moj muz , ked pride, nam venuje kazdu minutu. A bez penazi len z lasky nikto nevyzije, nezaplati detom stravu, kruzky, oblecenie,lieky atd. Peniaze nie su ani zdaleka najdolezitejsie, ale nech si niekto vyskusa zit bez nich. Velmi casto sa potom aj laska vytrati,ked pridu problemy financne, na ktore sa veelmi casto navazuju aj psychicke a dalsie. Podla toho, co vidim okolo seba sa vytraca laska skor, ked su financne problemy ako ked manzel odchadza za pracou na tyzdnovky. Ale v podstate vsetko je len o ludoch a ich postojoch.

slavkaadusko
9. apr 2014

my takto fungujeme uz niekolko rokov,zatial my to moc neprekaza,lebo byvame u nasich ale kazdu chvilku sa ideme sathovat do svojho a neviem si to predstavit ze tam budem cele dni sama.bude to pre mna zo zaciatku strasne tazke,s manzelom sme sa o tam bavili ked sme zacali stavat, ze si najde pracu tu aby bol somnou kazdy den,tak dufam v to ze si tu nieco najde.

6mia6
9. apr 2014

@silvinuska6 tak takto si budúcnosť predstavujem aj ja 😀 😀 😀

lucikusik
9. apr 2014

My sme na týždňovky fungovali cca 5 mesiacov. Manžel odchádzal v pondelok o 5:00 a vo štvrtok okolo polnoci prichádzal. V piatok chodil normálne do práce. Drobec mal vtedy 5 mesiacov, ale vždy veľmi plakal, keď už bol tatino doma a odbehol len do obchodu, alebo niečo vybaviť- bál sa, že odíde. A keď sa párkrát stalo, že nemal letenku na pondelok ráno, ale letel už v nedeľu, tak keď odchádzal tak to boli nerváky ako veľmi plakal - to sme plakali všetci traja. Postupne sa to zhoršovalo, drobec si nezvykol. Naštastie to trvalo len kým mal cca 10 mesiacov, potom už služobky skončili. Ja som to zvládali celkom dobre, lebo som dopredu vedela, že to bude cca len pol roka. Jasné, že sme si každý deň skypovali-chvalabohu za internet 😀 A naše spoločné víkendy boli vtedy úplne obyčajné, nikde sme nechodili, lebo mm bol chudák ku koncu tak vyčerpaný, že bol rád, že je doma ☹ som rada, že sme toto prežili, keď bol drobec relatívne ešte bábätko, lebo prišli oveľa horšie obdobia a to by ma asi niekedy z neho piclo, kebyže som len sama.

nwind
9. apr 2014

Všetko sa dá zvládnuť, závisí to od prístupu jednotlivcov, niekto pri myšlienke na taký život sa chytá za hlavu, a pre iných to je to každodenná realita, a funguje to v ich rodinách z generácie na generáciu..
A celkovo pre mňa je život je príliš krátky, ubieha to veľmi rýchlo a radšej prežiť život v skromnosti, ako sa raz chytať za hlavu, že mi celý život ubehol pred očami a som ani nevidel deti rásť, dá sa vyžiť, aj zo Slovenského platu, len je to cestá plná skromnosti a sebazapierania..

mima4
9. apr 2014

@helencek človek moze ovplyvnit svoje povolanie, jeho vyber aj neskor, je to o prioritach, ale ak sa najde chlap pre ktoreho cas s detmi nie su prioritou a zena, ktoru potesi domcek a bubaciky a zivot bez partnera, tak OK, kazdemu nieco ine 😉

Normalny clovek tuzi byt s rodinou, hlada na to sposoby, cas ide rychlo a nevrati sa uz nikdy spat...

mima4
9. apr 2014

@monicm
nie je to preto rodiny zivot, ze realne ludia nefunguju ako rodina, netravia spolocny cas, nebudu medzi sebou vztahy. Toto cloveku ziadny domcek, peniaze, majetky a ine veci nenahradia. Skus si predstavit, ze by si fungovala tak, ze by si chodila na mesacne turnusy neviem kde a potom bola 3-4 dni doma s tvojimi detmi, muzom - bola by si stastna? myslis si, ze toto je zdrave fungovanie rodiny?
Dieta nepotrebuje drahe veci, ani domcek, dieta potrebuje travit cas s rodicmi, oboma rodicmi, a hlavne v case detstva, kedy aj ten muzsky vzor je pre neho velmi podstatny a je pre neho dolezite, aby sa mohol aj s tym tatom denne pomojkach, stravit s nim nejaky ten cas.
Taktiez vztah medzi manzelmi, nech si tu navrava hocikto cokolvek, pokial ludia netravia spolocne cas a ziju odelene, co vlastne sa v tychto pripadoch deje, ten vztah odchadza, ...

Poznam velmi vela pripadov mladych ludi, ktori sa hnali hlavne za domom, muz niekde v tramtarii mukloval, zena sa doma starala o deti..postavili dom jak svet a v klude sa rozviedli...

Rodina ma zit spolocne, ma sa denne zdielat, travit aj cas pri spolocnej praci, ist na vylety... byt jeden druheho sucastou... fungovanie cez skype a podobne preto povazujem za chore.

A ano, vidim, ze zeny tu kvituju taketo vztahy, ale potom nech sa necuduju, ked budu uvazovat, kde sa "laska stratila"

mima4
9. apr 2014

@maminuska
suhlasim, slovaci su na majetky a co je zarazajuce, ako niektore zeny lyncuju tu mamicky co idu po roku-dvoch do prace so slovami "mne by puklo srdce, ja by som ho neodlozila atd", pricom vecer su z prace doma s dietatom... a kvoli vysnivanym domom a peniazom vykopnu chlapa nielen na cele tyzdne, ale aj mesiace prec do cudzieho sveta...
Ten asi nepotrebuje budovat si puto s dietatom, vidiet dieta rast... vsak bude domcek 😉

Asi som divna na slovenske pomery, ale vobec nemam ziadny citovy vztah k nehnutelnostiam... majetkom..proste to nie je to co ma nenaplna. Je to fajn mat, ale milovani ludia su prave tu a teraz..

monicm
10. apr 2014

@mima4 máš svoj názor a ja ti ho neberiem,ale...........................myslíš,že je fer odsudzovať našu rodinu a tvrdiť,že toto nie je rodinný život,ked nás nepoznáš a nevieš ako žijeme? reagovala som na priamu otázku
@babatkoling ako to zvládame a vzťah bude fungovať aj vtedy,ak sa budú vidieť jeden týždeň za mesiac,ak budú na ňom pracovať.čuduj sa svete,v minulosti bolo bežné,že muži chodili za prácou nie len na druhý koniec republiky,ale do zahraničia a vieš čo?fungovali bez mobilu,internetu,skypu................vzťah nie je o kvantite stráveného času spolu ale o jeho kvalite.ale o tom,že nám to funguje a sme šťastní (možno nie dokonale,ale kto dnes je?) ťa nepresvedčím,to je mi jasné,takže......................

@babatkoling na záver,dá sa tak fungovať,nie je to ľahké,chce to trochu viac práce a tolerancie a pochopenia,ale je to možné.a ak vám to nebude vyhovovať,treba hľadať iné riešenie.

6mia6
10. apr 2014

@mima4 stále hovoríš o majetkoch, drahých hrackach atď. Predstav si nič z toho nemáme. Jediný kto tu o tom hovorí si ty. Nenapadlo ťa ze nám ide o prežitie aby som sa nemusela báť co dám deťom jesť. Predstav si chodime na výlety a opekacky. Vzdy mame vymyslene co kde kedy a kam. Každý máme ten život zariadený inak a ty tu nie si sudca co je správne.
Poznam rodiny aj take ako my aj uplne bežné ked sa chlap vrati z prace večer, na deti nahuci alebo ide na pivo. Proste kazda to mame nejak. Keby sme si porovnali cisty cas kolko sme akp rodina spolu možno to mame úplne rovnako. Stale nerozumiem kto ti dal právo nas sudiť?

mima4
10. apr 2014

@6mia6
@monicm
baby nesudim vas, konajte podla svojho uvazenia, pripadne vy chodte na par tyzdnov vzdy "vonka", pridte na par dni a tak fungujte... ked je to pre vas OK.
Pre mna osobne (moj subjektivny nazor) to OK nie je, dokonca je to chore a ublizuje to predovsetkym samostnym detom, ktore si nevytvaraju puto s otcom a ten cas, ktori takto stratia sa uz nikdy nevrati, ale nikdy. Dieta vasim muzom vyrastie ... a oni si budu do konca zivota vycitat, ze ten cas, kedy ich deti najviac ptorebovali, boli v zahranici ... ziadne pardnove "navstevy" nenahradia otcovsku rolu taku, aka ma byt a co ma vsetko poskytnut dietatu.

Nechcem vas presviedcat o svojom nazore, je to len moj pohlad... ale hovorila som o tom aj s jednym znamym dnes rano na ranajkach a sam mi potvrdil ako muz, ze nie je to zdrave .. upozornujem, mal dve prace, jednu zrusil aby bud rano alebo vecer mohol byt s dcerkou, ktora ma 1,5 roka a potrebuje ho..potrebuje citit, ze je tu pre nu aj tatino...

Ano, suhlasim, volakedy takto sa bezne fungovalo ale prinieslo to tragicke dosledky. Zeny co takto vyrastali sa neraz hrnu do vztahov s podivnymi muzmi, lebo si tuzia vynahradit to, co im chybalo - otcovsku lasku, tak beru co sa da - toto je psychologicky potvrdene. Ak v rodine absentuje pritomnost otca (kazde tri tyzdne par dni nie je pritomnost ale navsteva), tak dievcata si podvedome tuto stratu kompenzuju v buducom vztahu, su nachylensjie na rizikove vztahy...

opakujem, nepresviedcam, kazda z nas ponesie dosledky svojho konania, kazdy clovek nesie zodpovednost a nemoze ju zvalovat na nikoho ineho (susedu, stat, školu,..), iba MY urcujeme, co zijeme.

operaphantom
10. apr 2014

Ja by som na tyzdnovky alebo ani do zahranicia ist robit nechcel, chcem byt uz doma vecer. Robil som chvilu v zahranici a to som bol este slobodny, a uz mi to liezlo krkom. Z mojho pohladu vam ale mozem napisat, ze kopu chlapom tento zivot na tyzdnovky vyhovuje. Viem to lebo to vidim denno denne v robote. Aj ked vam doma povedia ako strasne im chybate a chcu byt s vami. 😀 Pracujem v oblasti, kde je kopu chlapov prec od domova aj na tyzden alebo dva, vacsinou su z chudobnejsich casti Slovenska kde je menej roboty....
A viete ako vyzeraju vecery niektorych na tyzdnovkach ked su ich zeny doma? Niektori sa tam veselo ozieraju po veceroch, niektori robia este horsie veci(defky a tak). A potom pridu na vikend domov a tam pri zene sekaju dobrotu, pomahaju okolo domu a vecer so zenou si daju jeden poharik vina a zena je hotova ze akeho uzasneho starostliveho muza ma. A pridu naspat do roboty na tyzdnovku a hned prvy vecer su ako utrhnuti z retaze. Jeden to robi tak este, ze vecer najprv triezvy zavola zene, vola s nou asi polhodinu a potom uz nevie o sebe. Iny chlap z oravy vam nerozrpava o nicom inom ako alkohole, kazdy den jedina tema alkohol (vecer opity). A hovorim mu: zena ma doma z teba radost,co? A on: Nie, zena je spokojna, s nou si dam cez vikend jeden pohar vina. Dalsi kolega fajci ako turek, ale doma pred zenou si nezapali, ta si mysli ze ma nefajciara 😀 a podobne..Proste des, tato tyzdnovkarska falos. Samozrejme nie vsetci, ale velmi vela je takychto. Ako hovorim, keby som to nevidel na vlastne oci, tak asi neuverim. 😀

piacere
10. apr 2014

@6mia6 ona nesúdi, ona píše len svoj názor 😉 ... (len aby nedošlo k omylu: súhlasím s tebou 🙂 )

mima4
10. apr 2014

@operaphantom
som rada, ze si tu napisal ako muz...

nechcela som to tu pisat, ale tiez viem o tomto, vacsina chlapov vyuziva odluku od rodiny aj na chlasty a ine zeny... hlavne taki, co ani nemaju zaujem riesit tento stav, kedy takto funguju v rodine, ci skor nefunguju...

Minuly rok sme boli v Prahe a uz sme nevedeli zohnat ubytko, tak sme skoncili v robotnickej ubytovni, .. s majitelom som kecala, ze ako im to ide..a on mne na to, ze najvacsi problem pre nich su robotnici z vychodneho slovenska.. ktori po robote sa hned nacengaju... vodia si lacne stetky na izbu.. a pritom ako sa on vyjadril...mnohi takto funguju roky a maju aj 4-5 deti...a ich zeny ziju v tej najivnej predstave, aku uvadzas ty

6mia6
10. apr 2014

@operaphantom tato robotnicka trieda je mi velmi blízka no sú chlapi ktorí to robia aj doma. Nebudem sa tu dušovať že môj muž taký nie je. No je abstinent. A nie len doma. S chlapmi som si vypila ja na večierku. Stetky tu rozoberat nebudem. Za tych niekolko rokov som vypozorovala, ze chlapi su ako deti, veľa zalezi od partie.
Nejdem tu podsúvať co všetko som videla a zazila na ubytovniach deje sa veľa vecí v našom okolí, ktoré mi hlava neberie. Niektorí chlapi sú prasce a vodia si stetky domov kym zena nie je doma ako môj sused ale asi im to vyhovuje. Hľadať chyby je veľmi ľahké.
Nám to funguje, deti sú v pohode.
Či je správne to co teraz robíme, my všetci, sa dozvieme možno niekde inde.

monicm
10. apr 2014

@mima4 neodsudzuješ,ale povieš nám,že je to choré?úprimne,podľa mňa je to to isté.a ako písala
@6mia6 ide nám o prežitie,nie domy,chaty,autá..................manžel má s deťmi úžasný vzťah,venuje sa im viac,ako možno tvoj manžel,ktorý je doma každý večer.vieš,keby si povedala,že pre teba by to bolo ťažké a nevieš si to predstaviť,že ty to takto nechceš,tak je to v poriadku,ale ty tu stále tvrdíš,že to nie je normálne,že to nie je v poriadku a že je to choré.a to nie je názor,to je presviedčanie ľudí o tom,že my nežijeme správne a ubližujeme svojím deťom,a to sú dosť vážne tvrdenia a slová,ked nás vôbec ale vôbec nepoznáš

a ozaj,ešte reakcia na to,že to zle vplýva na dievčatá pri výchove...................,môj otec tak pracoval a myslím,že som normálna,mám dobrého manžela,ktorý nepije,nefajčí,má svoj názor a hoci nie sme jedno telo a jedna duša,ľúbime sa a sme šťastní,nie dokonale,ale sme.

@piacere osobne si myslím,že súdi,podľa jej slov,že je to choré,že ubližujeme svojim deťom...........lebo ja keby som niekomu povedala,že ubližuje svojim deťom,tak odsudzujem to,čo im robí a nebudem tvrdiť,že je to len názor.......................

ale ok,tu nedôjdeme k žiadnemu záveru,takže táto debata nemá zmysel..................želám krásny deň

mima4
10. apr 2014

@monicm
ale moj nazor je, ze je to chore...
Prečo ty nechodis do sveta a nevratis sa vzdy po troch tyzdnoch na par dni? Matku by deti videli par dni do mesiaca...a takto cele roky... Myslis si ze je to OK? rovnako to plati aj u otca, lebo otec je rodic ako matka

sashabb
10. apr 2014

nechcela som sa vyjadrovať, keďže nežijeme v takejto situácii, no poniektoré názory su na zaplakanie 🙄
@mima4 ako sorry ale tvoje názory su choré 😨 😕
Tak manžel, otec rodiny nemôže chodiť na tzv. týždňovky, lebo to nieje dobré pre deti a bla bla, a ty by si do takejto NErodiny dieťa nepriviedla. Hmm ... a nieje rovnaká situácia keď sa rodičia rozvedú? alebo sa nebodaj stane tragedia? potom ako čo? treba to dieťa kam dať? už nebudu vedieť normálne fungovať?
Keby sa všetci radili tvojim názorom, tak asi nikto ani deti mať nebude.
Inak je zaujímavé ako sa ohradzuješ na deti, pritom sama žiadne nemáš (a to nemyslím v zlom).
Len sa treba trochu zamyslieť, a pochopiť, že nie každý ma na ružiach ustlané a nedá sa všetko naplánovať. Jednoducho ludia robia to čo treba aby sa mali dobre, aby neprežívali ale žili!
@monicm
@6mia6

6mia6
10. apr 2014

@sashabb ďakujem

monikabubko
10. apr 2014

@6mia6 Presne tak, predpokladam,ze ani jedna z tych, co to kritizuju nebyva v kartonovej skatuli, bud byvanie dostali od rodicov ,ci od mesta alebo zdedili alebo este stale byvaju u rodicov. Ak ho maju na hyposku,tak silno pochybujem, ze tych tu od niekoho spominanych 500 eur staci na pokrytie vsetkych zakladnych uctov a potrieb aj pri vsetkej skromnosti. Vela bab si ani len nevie predstavit,co to je ked im manzela za robotu nevyplatia aj 5-6 mesiacov, to potom ide o prezitie. Nie kazdy ma rodicov, co ich bude dotovat v case, ked maju financny problem.A vyprosim si, aby ktokolvek kritizoval taketo vztahy, ked ho sam nepreziva. Otazka v tejto teme je dana jasne. Ked tu poniektore neprezivaju podstatu temy,tak nech sa zdrzia priblblych komentarov a vyryvaju inde. Ono hranie sa na dokonalu rodinku,svedci len o nejakom skrytom probleme tej rodiny. Ani jedna rodina a ani jeden vztah a ani jeden clovek nie su dokonali.Viete vy vobec ako rychlo sa moze zmenit velmi pekny vztah a dlhorocny aj za par tyzdnov a je upne jedno , ci bol manzel kazdy vecer doma...staci aj jedna pekna nova kolegyna alebo internetove znamosti , alebo cokolvek ine

mima4
10. apr 2014

@monikabubko
tak to sa velice mylis, ziadne byvanie od rodicov, dedenie, ci od mesta, ci byvanie u niekoho...
U nas je to kvalitne vzdelanie, makanie na sebe, nenatrcanie ruk statu... to je to co prinieslo ovocie.
Mas 3 deti, ktore vyrastaju bez otca - to je to co povazujem za chore. To ze tebe to nevadi, ze nezijes v muzom, to je tvoja vec, ale deti si zasluzia mat plnohodnotneho rodica, ci matku, ci otca.
Preco ty nejdes od deti takto pracovat? - skus si na tuto otazku odpovedat. Vezmi si, ze mozes dat deti napr. babke a budes ich chodit navstevovat na par dni cez mesiac.

maminuska
10. apr 2014

@mima4
"Preco ty nejdes od deti takto pracovat? - skus si na tuto otazku odpovedat."
Všimla si si že si tuto otázku už niekolkokrát položila viacerým ženám , ale ani jedna ti na nu neodpovedala ?

mima4
10. apr 2014

@maminuska
neodpovedala a myslim si, ze obe rozumieme preco 😉

oktoberka
10. apr 2014

myslim,ze to nie je iba o tyzdnovkach...kolko muzov-otcov rodin odchadza denne rano,ked deti este spia a prichadza domov vecer,ked uz spia,to je akoby boli na tyzdnovkach.
casto je to preto,ze nie je vzdy na vyber a peniaze treba.
su preto horsi otcovia?
myslim,ze netreba vsetkych hazdat do jedneho vreca-ze im to vyhovuje a ze aj zenam-manzelkam to vyhovuje-ze je vseko iba pre velke domy,atd...vacsinou ide o dennodennu potrebu-jedenie,oblecenie...skratka,na urcitu dobu je to mozno tazke,ale da sa to zvlanut.
skor z dlhodobeho hladiska vidim problem.

@mima4 nerozumiem celkom,preco sa tak "radikalne"vyjadrujes k mnohym zenam-mamam,nepoznas ich zivoty,nerozumiem,preco hodnotis,kto ma aky vztah.
ano,mas v podstate pravdu,ale realita nie je vzdy iba cierno-biela
a ked ty mas stastie na zivot,kt.si realizujes podla vlastnych predstav a si si ho aj riadne oddrela a makala na sebe-to je naozaj chvalihodne,ale preco si myslis,ze vsetci,kt.sa nedari su automaticky lajdaci,kt.sa nesnazia,iba beru,chcu nieco,atd.?preco?
tvoj nazor beriem,ale ako hodnotenie a vynasanie sudov-hm,trosku prehnane 😒
bud trosku empaticka,ono darit sa ti moze cely zivot a aj nemusi
vaz si,co mas,vaz si svoj zivot-nemusi byt taky stale
ale nik ti nedava pravo riesit druhych a ponizovat ich-lebo niektore tvoje reakcie su velmi povysenecke
drzim ti uprimne palce,aby ti nikdy nikto nemusel takto odpisovat ako ty odpisujes teraz babam,kt.potrebuju radu,nazor,povzbudenie.

monikabubko
10. apr 2014

@mima4 Moja zlata, ja som nikdy nenatrcala ruku statu,praveze my platime sakra velke dane a odvody.To kvalitne vzdelanie si si zabezpecila sama?Lebo ja som si vysoku skolu sama zaplatila,studovala pri dvoch detoch a nie na ukor nich,ale mojho spanku.Od 18-tich, hned po maturite som byvala sama a vsetko od kavovej lyzicky som si musela a aj chcela kupit sama.A predstav si museli sme si prezit s detmi aj rok, kedy som musela pracovat v dvoch pracach, aby som detom zabezpecila vsetko ,co potrebuju, lebo v niektorych regionoch Slovenska si nie vzdy najdes hned pracu adekvatnu svojmu vzdelaniu.Situacie,ktore som musela zvladnut ja, by niektore zeny polozili,no ja som stala nohach a robila vsetko,co bolo treba.Moje deti nie su ani citovo , ani nijako inak vyprahnute,su slusne vychovane,prejavuju lasku a uctu voci sebe aj ostatnym a vazia si ludi a aj to ,co doma maju.Mimochodom nie su bez otca. Opakujem este raz,nemas co povedat k teme,lebo taku situaciu neprezivas,dokonca pravdepodobne ani deti nemas a ocividne ta este zivot neprefackal,takze nevies ani to, ze sa osud moze nepekne zvrtnut proti tebe v jednom okamihu. Tvoje komentare v rovine teorie tu nikomu nepomozu a ako tak pozeram nikoho ani nezaujimaju,nerobis nic ine len vyryvas, ty a tebe podobne robia z konika kurin(a to ta nechcem urazit 🙂 ),len pisem svoj nazor ako si ho napisala ty.Lenze tvoje nazory tu kazdeho ,co v takomto vztahu zije len urazaju. A tvoja tolkokrat polozena otazka,citujem:"Preco ty nejdes od deti takto pracovat?" je len kazdemu na smiech.Takze ta poprosim, zaoberaj sa radsej niecim comu sa naozaj rozumies, alebo niecim , co aj ty prezivas,pretoze my ostatne chodime na modreho konika pre radu,pre pokec s kamoskami alebo pre zdielanie spolocnych nazorov, zaujmov a pod. Nechodime sa sem hadat ,pekny den 🙂

janickacrazy
10. apr 2014

Moj muž tiež pracoval v zahraničí a chodil domov raz za 3 mesiace na týžden alebo na 2 týždne a to som bola ešte rada, že chodí tak často, lebo niektorí chodili ešte menej. Po roku som išla za ním, otehotnela som tam, chodila tam k lekárom, ja zyk som vedela, nemala som s ničím najmenší problém, všade som sa dohovorila. Ked som mala pár týždnov pred porodom, išla som sama domov lietadlom v pohode, doma som porodila. Ked mal malý 6 mes. išla som aj s ním za manželom na 3 mesiace, potom zase na 3 mesiace doma a tak na striedačku. Netvrdím, že to bolo ideálne, ale dalo sa to vydržat, vždy sme sa na seba tešili a náš vztah sa len utužil. Teraz sme už na Sk, postavili sme dom, manžel si tu našiel dobrú prácu a sme spokojní obaja. Ja sa skor stretávam s tým, že máloktorá žena je ochotná všetko tu zabalit a vycestovat na manželom do zahraničia a s dietatom to už fakt máloktorá a potom sa čudujú, že im vztah nefunguje. My sme sa tam stahovali 4krát, vždy do iného mesta a mne to nerobilo absolútne žiadny problém, vždy som sa tešila, že spoznám nové mesto.