Otec je na týždňovke, dlhší čas mimo domu. Funguje to?
Dievcata,
ak mate polovicky, ktore pracuju mimo domu a vidate ich len cez vikendy / kazdy druhy vikend, pripadne este menej - ako to zvladate?
Riesim do buducna mozny problem - ja a maly doma a ocinko by bol s nami len kazde dva-tri tyzdne na predlzeny vikend.
Funguje Vas vztah? Odcudzili ste sa? Alebo dokonca je to lepsie a jednoduchsie?
Ako to zvladaju deti, ze nevidia otecka tak casto?
Dakujem za akekolvek nazory a rady.
@janickacrazy stále cestoval rozumej vždy sa na jednom mieste zdržal max mesiac
@monikabubko
ale ja som nikde nepisala ze ty natrcas ruku statu... nechapem o com pises teda 😉
Jasne ze som si studium hradila sama 🙂
a ze ta otazka je smiesna? Myslim si, ze je len "odhalujuca" realitu.
@babatkoling Z vlastnej skusenosti: kratkodobo sa to da, dlhodobo pre mna nie. Pre nas oboch je rodina na prvom mieste a byt spolu kazdy 2 vikend je proste malo. A telefonaty a pisanie si to vobec nenahradi. Kratkodobo sme tak fungovali, ze manzel bol doma len cez vikendy, ale nevyhovovalo nam to vobec, vydrzali sme to asi pol roka a potom s tym prastil. Starostlivost o dieta sa zvladnut da v pohode, ale vztahu to podla mna nepomaha. Aspon tomu nasmu nie 🙂
Vela stastia pri rozhodovani.
@monikabubko položila jednoduchu otázku na ktoru nie ste ochotné odpovedat, na to nemusí byt školená psychlogička. Mne teda na smiech tá otázka nieje. Som vysokoškolsky vzdelaná, všetko čo mám mám vlastnou prácou ... takže myslím že ja sa k tomu vyjadrovat môžem. 🙂)
A áno ja deti mám , situáciu som prežila. 🙂 .
@monikabubko draha to tu nema cenu sa s takou osobou davat do reci ona bude mat vzdy svoju pravdu. ja som citala tuto diskusiu a vcera som aj prispievala, ale vzdy sa najdu zeny co musia vyryvat, moralizovat a hovotrit otom co je skutocna rodina a co nie je rodina a bla bla....... ja sa ti aj cudujem ze jej vobec este odpisujes, mne ta mima pride uplne mimo 😀 😀 😀 😀
@mima4 ja ti odpoviem na tu tvoju otazku, aj ked si myslim ze to je uplne od veci. Ja mam iba jedno dieta, a keby nebola ina moznost - ze by manzel nepracoval, tak by som urcite isla pracovat ja aj do zahranicia, na mesacenky, na tyzdnovky - iba preto aby som zarobila korunky pre rodinku. nastastie tento problem nemusim riesit. osobne poznam zenu, ktora svoje osem mesacne babo nechala svojej mame a chdodila na troj mesacne turnusy pracovat do irska. nemala inu moznost bola slobodna mamicka. teraz uz ma jej syn sedem rokov a zobrala si ho do zahranicia zo sebou a obaja to prezili. a nemam pocit ze by to dieta niecim trpelo, zeby malo citovy nedostatok. skor jeho maminke bolo smutno ze nemoze byt prinom, ale opakujem inu moznost nemala. su vseliake rodiny a osudy ludi. ty hned zatracujes co sa podla teba vymyka "normalu", ale co je ten normal? to nemozes ani ty vediet, ani nik........ tak prosimta nemoralizuj a nepoucaj nas otom ako ma vyzerat podla teba typicka rodina. a ano da sa vyzit aj zo slovenskeho platu, aleeeeee ma to jeden hacik - ze z vyplaty do vyplaty to nikoho nebavi.
@evkakorcek ja by som sa @mima4 trosku zastala-nie je mimo-ono ma v mnohych veciach pravdu,len mam skor pocit,ze mnoho veci si este "neodzila",no a preto jej nazory pridu niekedy naozaj prehnane.
a ako som uz pisala,zivot nie je iba cierno-biely
v zivote sa aj super dari,aj pridu tazke casy
neda sa vzdy moralizovat a hodnotit veci,kt.casto cele nepozname do detailov.
zivot rodin je tazky a myslim,ze kazdy zije ako najlepsie vie a ako sa niekedy najlepsie da
a praca na dialku je riesenim-hoci urcite nie na dlhe roky,ale zit z niecoho treba.
@monikabubko ...aka bola teda ta nestastna otazka?...nech si aj ja ponamaham mozgove zavity
@monikabubko ....tak mne hned napadlo:....lebo by mi puklo srdce za nim 😖 ....nevidiet ho,nevediet co ma nove,ako sa mu dari.A keby sa mu nieco stalo a ja by som mu nemohla pomoct tak by som si to v zivote neodpustila.
@monikabubko
v dobe kamenej mali zeny deti kazdy rok a bolo ich x.. a predsa mas len 3, v dobe kamenej nemali elektriku a ty ju vyuzivas, v dobe kamenej zili v jaskyni a ty uz tam nezijes... v dobe kamenej by ta rodicia vydali v 15tych a by si ani nepipla a predsa si si slobodne vybrala manzela...
prepac ale taketo reci... od zeny v 21. storoci by som ocakavala uvazovanie nie zeny z doby kamenej...
Dnes je dokazane, ze pritomnost otca je rovnako dolezita ako pritomnost matky. Ziadne ohen a lovenie mamutov 😉
Ale drzim palce v zivote! Nech je podla tvojich predstav 🙂
@monikabubko mne nevadia nazory druhych, nezijem podla ich ocakavani. Mnohi to takto robia, prisposobuju sa tomu, co si myslia ini a potom lutuju, ze ziju zivot, ktori vobec nechceli zit. 😉
Ja sa ani s tebou nehadam, len uplne si zabila tou dobou kamenou... 😀
@mima4 no,nehnevaj sa na mna,ale napisem aj ja svoj nazor
nepoznam ta a samozrejme,mozem sa mylit,ale zjavne si ziadny vaznejsi problem v zivote nemala
zatial sa sny plnia a nemusela si sa zrejme prisposobovat ani chorym detom,ani chorym rodicoma,ani nicomu a zila si svje a pracovala na sebe
klobuk dole,nehovorim,co ta tak tu citam uz dlhsiu dobu-nazory mas dobre,aj s mnohym suhlsim
ale zjavne si si toho v zivote zleho prezila malo
samozrejme ti ani nezelam,aby sa ti to zmenilo
lebo keby si to mala,co len troska v niecom tazke a niecoho sa musela vzdat,bola by si empatickejsia
dakuj Panu Bohu,mas za co
este raz,suh;lasim s tebou v mnohych temach,ale nepaci sa mi tvoja "empatia"
ale naozaj ti uorimne prajem,aby si si zila presne tak ako si naplanujes a zariadis
lebo niekedy nezijeme ako by sme chceli,ale ako musime 😉aspon chvilu 😉
@monikabubko ono pokiaľ niekomu nezapína, že teraz sa môžem mať dobre, bude mať rodinu-deti, a za 5rokov sa to zmení a dostane sa do ťažkej situácie, ktorú bude musieť radikálne riešiť aby sa mal lepšie, alebo aby dokonca prežil, tak je ťažko sa s ním dohadovať ... asi tak by som to zhrnula.
@monikabubko mne sa tá otázka primitívna nezdá ...
Ja som človek ktorý má rád ked sa operuje s faktami. A fakt ktorý je nepopieratelný je ten že to nie je dobré ani pre deti ani pre partnerov ako takých .
Keby ste mi napísali , že je to nahovno , ale jednoducho sa to inak nedá , pretože neviete tu na SR vyžit, tak verím že proste inak sa nedá .. ale ak niekto tvrdí že toto je rodinný život, pričom deti otca nevidia aj mesiac dva a potom ho vidia týždeň poobede, lebo chodia do školy, a možno aj matka chodí do práce .. tak ja to ja na rodinný život nevidím , bohužiaľ.
V čase existenčných problémov ... beriem dá sa to nejaký čas vydržať, ale nie dlhodobo takto žit vedie to zvyčajne k uplnému odcudzeniu partnerov, čatokrát vedie muž druhý život v zahraničí a verte tomu že nie su to iba robotníci , su to aj napr. IT čkári , jeden taký je môj klient , doma manželka + dieta, tam priatelka ktoru mi ešte blb aj predstaví ako jeho gazdinú 😅 , mojej kamarátky muž je námorník ... po 8 rokoch takéhoto spolužitia mi povie som rada ked príde, dva dni ... potom počítam dni kedy už vypadne- všade po nom bordel , chrápe, chrchle a ráno si dávam obklady na tú onú ( šušku) čo sa tak snaží všetko dobehnut. 😅 .
Vieš , tiež si myslím že doba pokročila a muž nie je len živitelom rodiny a žena sa len nestará o domácnosť. Takže je mnoho žien ktoré od detí by neodišli, niektoré z pohodlnosti , niektoré preto že si to nevedia predstavit byt bez detí a iné preto lebo im proste nestačí to čo muž zarobí - niekedy je to objektívne ( bieda ) a niekedy subjektívne - dom , pozemok , dobrý život.
Ja napríkald ako dieta takéhoto otca .. nemám s ním vztah , nemám spomienky na detstvo... je fakt že to nie je len tým , ale aj komplikovanou povahou môjho otca v spojení ešte s daným zeleným povolaním .. jeho neprítomnost to však uplne že dorazila.
ani ja nechapem preco povazujete tu otazku za primitivnu.Preto,lebo na nu neviete/nechcete odpovedat? 😀
my takto fungujeme, uz niekolko rokov, musime, sme z kraja, kde prace niet, preto musi za pracou dochadzat
@sashabb dakujem
moj manzel (vtedy este priatel) bol za zarobkom v zahranici 16 mesiacov. Videli sme sa na par dni zhruba kazdy 2,5-3. mesiac a s odstrupom casu zistujem,ze to boli nase (podla mna) najkrasie chvile 🙂 mozno to znie zvlastne,ale tak hrozne sme sa na seba tesili, pisali sme si krasne e-maily, kazdy den som sa tesila na telefonat, odlucenia boli plne emocii. A vedela som,ze tam robi pre nas. ALE deti sme nemali (nemame),takze ako uplna rodina si takuto existenciu velmi neviem predstavit
@operaphantom a ja poznam zase takych, ktori vsetko co si popisal robia 100m od svojho bytu, v ktorom sedi ich manzelka 🙂 a nemaju s tym najmensi problem 😀 taketo tvoje zovseobecnovania su veeeelmi vagne! Vzdy zalezi na jednotlivcovi!
@mima4 Nehovorim ze ked muz pracuje mimo svoje bydlisko, je to pre deti a rodinu to najlepsie, ale viacej chore je podla mna to ked muz chodi kazdy den do prace zavcas rana a vracia sa neskoro vecer, pracuje piatky, sviatky, soboty, niekedy aj nedele ked pride domov je z prace vycerpany a nervozny a nakoniec ho mily pan podnikatel ani nezaplati, ani sa nenazda a pracuje zadarmo niekolko mesiacov, kedze si davaju ako vyplatny den posledny v mesiaci a potom natahuju buduci tyzden, koncom tyzdna, pozajtra, zajtra a vyplata nikde, a to ani nehovorim o tom ze na pasku daju minimum, tak sa ani nemas poriadne ako branit. Nakolko moze byt pre rodinu zdrave, ked muz kazde rano vstane. Pohladi svoje spiace dieta po lici, usmeje sa na neho a ide do prace, ked sa z prace vrati da mu pusu na celo, pretoze dietatko uz spi, pocas vecere mu este niekolko krat zvoni telefon a tak si ju musi aspon tri krat prihrievat pretoze mu vychladne a potom aj tak zaspi za stolom od unavy. A ako sa asi citi ten muz, ked zrazu zisti ze toto vsetko kazde rano opustal vlastne pre nic, ked rezerva sa zrazu mina bleskovou rychlostou, len preto ze niekto iny si nabalil vrecka. A aky vplyv to ma na vztah, ked sa taketo nieco zopakuje niekolko krat. Ano najprv su manzelia silny, maju pocit, ze mozu prekonat vsetko, ale postupne dochadza k ochladeniu, nedovere a pocitu neporozumenia z oboch stran, zvysuje sa pocit bezmocnosti, nervozita postupne stupa, su v neustalom strehu ci tento mesiac pride vyplata atd. 😖 Toto je to co nas vztah ochladilo a cestu k sebe budeme hladat velmi dlho, ak sa nam ju vobec este podari najst. A to pracoval v blizkosti svojho bydliska. Teraz pracuje na tyzdnovkach a verim, ze konecne bude dobre, v piatky chodi o nieco skorej tak aj predvecernu prechadzku mozme absolvovat spolu, vikendy sa snazime travit spolocne. Postupne sa snazime na vsetko zle zabudnut a mysliet pozitivne ale ten stres z neplatenia u nas bude este velmi dlho 😵
@mariahpd Ved to je jasne, ze vzdy zalezi na jednotlivcovi. Len som opisoval situaciu ako vidim denno denne. Lebo je logicke, ze taky chlap bude viac vyvadzat ked je daleko od domova ako ked je v rodnom meste alebo dedine. A vies ako sa hovori: prilezitost robi zlodeja. A ked su prec, tak maju prilezitosti ajajaaaaj. Co si tu budeme nahovarat, tak to je 😀

@janickacrazy zbaliť by som sa aj chcela no manžel je proti. Momentálne je zamestnaný na jednom mieste už 10 mesiacov. inak stále cetoval aj keď bol doma alebo v zahraničí na iné miesto. Som veľký dobrodruh a láka ma to tam ale nechce lebo vie že ja by som sa už vrátiť asi nechcela + ako tu už niekto zo začiatku písal tie peniaze nie sú také veľké aby sme tam vedeli žiť. Keď ich donesie domov je to iné. Domáci čo s ním robia to nemajú žiadne terno. Ideme za ním na niekoľko týždňov, možno zmení názor alebo niečo vymyslíme