icon

Otec ma nechce pustiť na víkend k priateľovi

natyreggae
9. nov 2020

Ahojte, mám 16 rokov a môj priateľ má 33 a býva v BA čo je 100 km od môjho bydliska ... vidíme sa 2-3x za mesiac keď on chodí sem zamnou a má tu aj rodičov tak chodíme vtedy keď tu je k nim... no lenže on chodí stále zamnou a chcem aj ja ísť za ním.. mama by mi to dovolila ale oco moc s tým nieje okej... neporadíte mi niečo čím by som ho mohla presvedčiť aby ma pustil..má v BA svoj byt.. v piatok by som išla k nemu v nedelu zase naspať domov.. ďakujem

mmoni89
10. nov 2020

@natyreggae tiež by som ťa nepustila takže ocino chápem 😁

sissy27
10. nov 2020

@evaachesa tak za klávesnicou je každá hrdinka a má plno múdrostí o tom, čo by ona keby... lenže poväčšine sú to ženy, ktoré nemajú doma dieťa v tom veku a netušia, že to tak ľahko nefunguje. V puberte decká bežne skúšajú alkohol, drogy, sex, chodia poza školu, rebelujú - myslíš, že je to so súhlasom rodičov? Nie, každý jeden im to zakazuje. A oni to aj tak spravia. A čo spravíš ty ako rodič? Vyhodíš si decko z domu? Nedáš mu jesť? Zoberieš mu telefón? Priviažeš o radiátor? Strčíš do polepšovne? Ja viem čo platí na moju puberťáčku, ale sú decká v jej veku, ktorým je jedno, že dostanú trest, aj tak si spravia po svojom. A ver, že tí rodičia sa trápia, ale nebojujú s vlastným dieťaťom. Pozri sa na Kulyho z Desmodu - tiež sa rozviedol, lebo sa zamiloval do o 20 rokov mladšej žabky. Myslíš, že jej rodičia skákali dva metre do výšky od radosti? Určite nie. Ale prežili to, a dnes sú manželia, majú rodinu a stále 20 ročný rozdiel. 17 ročná Pavlína a tuším 53 ročný Nedvěd.. 47 ročný Matuš a jeho tehotná 17 ročná Lucinka... Olga Menzelová a už nebohý Jiří Menzel - rozdiel 40 rokov... a to je len pár verejne známych vzťahov s obrovským vekovým rozdielom. Takéto veci sa dejú, ale to neznamená, že matky tých dievčat (a vlastne aj chlapov) si zaslúžia nejaké osočovanie a už vôbec nie od teba.
A nie, nezastávam sa jej, aj mne by to ako mame veľmi vadilo a určite by som sa s tým nezmierila len tak. Ale jednoducho viem, že občas je voči puberte človek bezmocný.
@nenne27 porovnávaš hrušky a jablká. Trestnú činnosť, kam tebou spomínané aktivity patria, už naozaj rieši niekto iný ako rodičia.

jana_eyre_2
10. nov 2020

@sissy27 mňa len pri týchto hádkach o vekovom rozdiele napadne, koľko tých žien ochkalo kedysi nad románom Jany eyrovej a rochestera mali za sexi hrdinu.. a pritom to bol tiež 40rocny chlap a ona 19r slečna 😂😂😂

Inak s tvojim príspevkom absolútne súhlasím.. preto som aj písala, že si neviem predstaviť čo by som robila na mieste jej mamy, čomu pomôže striktný zákaz?

ferala
10. nov 2020

Prepáč, neber to v zlom, no ako tiež by som ťa nepustila. Ja viem, že vekový rozdiel nie je všetko keď si dvaja rozumejú, no ty máš ešte stále len 16

nice202
10. nov 2020

Jasná Hebefília inak Korofília z mužovej strany.

karelova
10. nov 2020

@jana_eyre_2 stále je vsak rozdiel 19 ročná žena a 16 ročné dospievajuce dieťa,ktoré sa vyvíja. V tomto veku je to sakra rozdiel.

nenne27
10. nov 2020

@sissy27 neporovnavam hrusky a jablka, stale hovorime o rezignovanej apatickej mamicke😉ktora si nevie rady s pubertakom

sissy27
10. nov 2020

@nenne27 🙄🙄🙄 aj prekrúcanie ti ide... ozaj, koľko tých puberťákov si už vychovala, pani premúdrelá? 😀

kiwi3
10. nov 2020

@natyreggae no uz len na vas barbershop v bratislave cakaju, ked ich tu za posledny rok vzniklo asi tridsat. ty si tak nabijes drzku, dievca, ale asi ti to treba.

neviem, ci som divna, ale fakt ma nikdy nenapadlo riesit niekoho vo veku mojho otca. si pamatam, ked som mala sestnast, ako prisiel za spoluziackou "stary" cca 20-rocny frajer, vysokoskolak. sme vsetky ostatne kukali ako puk. vydrzalo im to asi dva tyzdne. uz 5-rocny rozdiel mi prisiel obrovsky.

natyreggae
autor
10. nov 2020

@derdia ano ano uuuurčite ho poznáš keď si toto dovolíš tvrdiť o ňom že je úchyl.. už som písala vyššie že aj prvú pusu som mu dala ja.. a predstavila som si.. môj otec má 50 a keby si priviedol domov o 17 rokov mladšiu tak by mala 33.. a nebolo by mi to divné ani nechutné😉

natyreggae
autor
10. nov 2020

@fokuska no nevideli sme sa čoskoro mesiac.... tak preto sa chystám ja za ním.. a máme negatìvne testy na koronku takže sa báť nemusíte.. a inak sme ok😉

sissy27
10. nov 2020

@jana_eyre_2 presne, ja sama za seba tiež poviem, že absolútne neviem čo by som robila. S nejakým zakazovaním by som asi ďaleko nedošla, my chodíme do práce, puberta do školy, alebo teda teraz je sama doma. Reálne si povedzme, čo môžem odkontrolovať. Dám výpoveď a budem sedieť nonstop pri nej do jej 26 rokov?
Sesternici tiež rodičia zakázali frajera (aj keď tam vekový rozdiel nehral rolu). Dva roky sa stretávali potajomky, utekala po nociach z domu cez okno, klamali sme kvôli nim všetci 😂 výsledok? vyše 20 rokov sú manželia, majú tri deti, obľúbený zať. Ale pointa - robili si svoje aj cez všetky zákazy a príkazy, rodičia nezmohli nič, len sa nervačili. Takže skôr ako sa tu budem biť do hrude, že ja ako matka nedovolím a neexistuje, tak si musím aj reálne zhodnotiť svoje možnosti.

jana_eyre_2
10. nov 2020

@karelova 16r dievča už MOZE byť fyzicky úplne vyvinuté, každé je totiž iné a autorku vôbec nepoznáme.. čo však dokazuje že je rozdiel 19r a 16r?

Jej mama predpokladám proste len nechce stratit dcéru a zamknúť ju na tri zámky na dva roky, tak sa snaží akceptovať jej výber a dcéra jej preto verí a možno aj vďaka tomu ju nebude klamat.. to tu žiadnej žene nedáva právo ju urážať, nikto nechodí v ich topánkach a nežije ich život..

Dokonca nerobia (myslím autorku a jej priateľa) nič nezákonné, týka sa to len jej, priateľa A samozrejme JEJ rodicov.. to ako na vekový rozdiel pozera spoločnosť je vlastne úplne jedno..

derdia
10. nov 2020

@natyreggae napísala som nazor ,príspevky som vymazala.,mne si úplne ukradnutá.pa

natyreggae
autor
10. nov 2020

@jelenka84 takže zase sa opakujem.... JA SOM UROBILA PRVÝ KROK ... Tak by som vás poprosila aby ste s neho nerobili úchyláka a tobôž nie pedofila keďže on je v tom nevinne 🙏a ja som ho chcela uz dlhšiu dobu... A áno bavíme sa o škole keďže chceme po škole spolu pracovať v kaderníckom odvetvií...

beronsche
10. nov 2020

@natyreggae nepustila by som svoju 16r dceru za frajerom na cely vikend taku dialku, ani keby medzi nimi nebol takyto velky vekovy rozdiel... A uz duplom nie, ak su spolu 2 mesiace!
Vyjadrenia tvojej matky, ze je fajn, ze si si takehoto nasla, zabezpecny, s bytom, nauci ta varit atd. mi pridu naozaj zvlastne, hodne zlatokopky.. Mam z toho pocit, akoby ta chcela stoj, co stoj dobre vydat, o to viac, ze mas len 16r a ci sa ti to paci, alebo nie, si viac dieta ako zena.. Zaujimalo by ma z akeho socialneho prostredia pochadzas...

cervenaruza123
10. nov 2020

@natyreggae Ahoj. No co by som ti napisala... Mala som 22, ked ma mamka nechcela pustit prespat k frajerovi a nesmel ani on u nas prespat 😀 . Ked sme sa zasnubili, tak horko tazko to povolila, v oddelenych izbach samozrejme 😀 . Byvas u rodicov, su za teba este aj pravne zodpovedni, proste ich musis respektovat. Ja napriklad moju mamku chapem, akokolvek je to nemoderne a trapne. Povedala mi, ze jej je jasne, ze otehotniet mozem tak ci tak, ale neodpustila by si, keby ona bola ta, co k tomu dopomohla tym, ze nam umoznila bez obmedzeni spolu travit noci. Plus je stara skola a proste tak sa jej to pacilo, zeby sme spolu noci a spolocne zobudzanie a podobne zazivali az po svadbe, co je mozno hlupe, ale na druhej strane velmi pekne. Tak ci tak... Aj keby neviem ako som s nou nesuhlasila, kym zije clovek u rodicov, platia ich pravidla. U nas doma s muzom tiez platia nase pravidla a vieme, ze niektore su mozno hlupe, ale nam vyhovuju a komu sa nepaci, tak nech u nas neprespava. Si uz skoro dospela, takze by si mala chapat, ze ludia mozu mat rozne nazory a ze este musis pravidla rodicov respektovat, aj ked mozno nemaju vzdy logiku, ale u seba doma, vo svojej rodine nastavuju pravidla oni. Ty si tiez tak raz budes nastavovat svoje pravidla. Rodic sa snazi urobit pre svoje dieta to najlepsie a ked otec citi, ze ta nechce ohrozit, lebo on by si neodpustil, ze by sa ti potom nieco stalo, tak by si to mala respektovat. Vies, nejde ani tak o to, co sa realne stane... Ide o to, ze ked to rodic priamo povoli a nieco sa nahodou stane, rodic by si to nikdy neopustil. A ja si nemyslim, ze by rodic mal povolovat v niecom, ak citi, ze to nie je dobre, je za teba stale zodpovedny, ci chces ci nie. Jasne, aj ked budes ovela starsia, bude ich trapit, ak sa nieco zle stane, ale uz nebudu mat neznesitelne vycitky, ze ti to nemali dovolit, ze ako rodicia mali povinnost ta ochranit a viest, takze za to akoby moz... Neskor uz tu povinnost mat nebudu. Ale zatial stale maju. Skus sa vzdy snazit pochopit aj druhu stranu, aj ked samozrejme chapem aj teba a tvoje tuzby a urcite to chapu aj rodicia, ale necudujem sa im, ze nechcu tomu dat pozehnanie, aby si pendlovala hore dolu a prespavala tak daleko a u frajera. Aspon to preveri vas vztah. Ked sa naozaj lubite, tak vam to nijak extremne neuskodi, skor naopak.

jana_eyre_2
10. nov 2020

@sissy27 presne tak.. ja sa na pubertu svojich detí vôbec neteším, viem že to bude ťažké (keďže si pamätám svoju pubertu) ale stále si myslím, že v tom veku už žiadne zákazy a hádky deti nezlomia, povedie to len k tomu že sa nám pokazia vzťahy a ktovie akoby reagovali na striktne zakazy... koľko krát tu čítam príslovie "ohybaj má mamko pokiaľ som ja Janko".. ono to naozaj tak je, keď je dieťa už veľké, aj rodič sa musí predsa naučiť akceptovať že má právo na svoje názory aj keď sú diametrálne odlišné od tých našich.. a my sa musíme predsa naučiť s nimi komunikovať a hľadať kompromisy.. to podľa mňa urobila mama autorky.. našla kompromis, teraz je už na autorke aby si uvedomila že ten kompromis je aj pre ňu výhodný..

beronsche
10. nov 2020

@natyreggae a k tomu veku - 50r chlap a aj 33r zena z tvojho prikladu su dospely ludia, maju cosi odzite a pokojne mozu mat rovnake hodnoty a pod.. Ty, hoc sa aj na hlavu postavis, dospela nie si.. Zamilovana, zrejme aj ostrielana (kedze pises o niekolkych vztahoch pred tymto), mozno zrelsia ako spoluziacky, ale dospela nie!

natyreggae
autor
10. nov 2020

@kiwi3 a čo ty vieš možno v tom budeme taký dobrý a vypracujeme sa že to bude jeden z TOP barbershopov v BA 😉 ani ja neriešim chlapov vo veku môjho otca.. moj otec má 53 a ja si nehľadám 50 tnikov...

lenka1993
10. nov 2020

A mna ešte napadlo ako tak čítam tie tvoje naivne odpovede že aby tá na tom byte nečakala žena a dve deti 😂😂😂

evaachesa
10. nov 2020

@sissy27 ešte raz ... Mama jej toho frajera schválila .. o čom to ty píšeš? Pomýlila si si asi diskusiu ;)

natyreggae
autor
10. nov 2020

@jana_eyre_2 samozrejme že ju nebudem klamať... ak by som chcela tak jej o ňom nemusím ani povedať .. ale ja chcem aby sa poznali.. a aj sa spoznali a vyšlo to úplne super ☺

natyreggae
autor
10. nov 2020

@beronsche hm.. aha takže to, že ma môže naučiť vela vecí keďže je starší a skúsenejší je zlatokopectvo?😀

stary_ujco
10. nov 2020

Bude tu písať dovtedy, kým nebude počuť čo chce...
Tak ti to povieme. Je úplne cool, ze si dokázala v 16tich zbaliť 33 ročného chlapa. Je fasa, ze sa za ním po 2 mesiacoch "chodenia" (kedy ste sa videli asi 5x) chystas na víkend, kde budete mať konečne súkromie a povymeta ti všetky pavučiny v špajzi. Naučí ta variť praženicu, date si rychlovku v sprche, prechadzka po meste, pozriete si film, zase poupratujete špajzu, odvezie ta na stanicu a posle domov k mamičke do detskej izbicky robiť si ulohy a snívať o tom, ako si spolu o 3 roky otvoríte barbershop. A dovtedy bude čo? On kde pracuje? Naďalej sa budete vidieť raz mesacne u neho na byte a raz mesačne u vas doma, kde mu mamicka nabali kolaciky na cestu?

fokuska
10. nov 2020

@natyreggae Negativny test ma vypovednu hodnotu v tom momente - odvtedy nezijes izolovana v bubline, cize pokojne uz mozete byt nakazeni (to plati pre vsetkych samozrejme). Takze treba byt stale opatrni a chranit sa a dodrziavat opatrenia. Navsteva priatela nepatri ku vynimkam, je zakaz vychadzania, tak sed doma. A chodite spolu 2 mesiace vratane toho mesiaca co ste sa nevideli?

natyreggae
autor
10. nov 2020

@lenka1993 to sa naozaj báť nemusíš😉 poznám ho vyše roka a žiadna žena ani dve deti nehrozia😊

0silvia0
10. nov 2020

@natyreggae buď rada, že máš ústretovú matku a buď rada, že to máš tak ako to je. Ako vidíš, 90 percent diskutujúcich by ťa nikam nepustila, ešte by ti po držke dala, zatvorila by ťa, potrestala, starého frajera vyhnala atd. Takže nerýp do osieho hniezda a fungujte tak ako doteraz, možno, keď už budeš mať 17 rokov, tak všetky diskutujúce zmenia rétoriku, lebo veď v 17tich sa už môže aj sexovať, aj s dedami chodiť. A možno zmení postoj aj tvoj otec. Nemáš sa kam ponáhľať.

karelova
10. nov 2020

@jana_eyre_2 nejde o fyzické dospievanie....

lenka1993
10. nov 2020

@natyreggae aj kamoska poznala, a typek mal 3 a pol roka frajerku 😂😂😂