Otec mi vyčíta, prečo doma
Ahojte..Zaživam taku zvláštnu situaciu s rodičmi hlavne s otcom..Mam 21 momentálne som nezamestnaná ale už čoskoro nastupujem do práce..Otec mi vlastne skoro každý deň vyčíta že som vkuse doma aj keď to nieje pravda,lebo vyjdem si aj do mesta na par hodin,alebo vybavit lekarov a riešila som aj pracu.. Samozrejme podielam sa na domacich pracach,chodim na nakupy a všetko čo treba.A otcovi pomôžem so vsetkym čo potrebuje,o čo ma poprosi.Ale aj tak mam pocit akoby ani nechcel aby som tu bola.On pracuje na turnusy domov chodi tak raz do mesiaca na nejakych 8 dni..Mala som nejake vztahove problemy a nemala som jeden den vobec naladu z izby vyjst ale v podstate len rypal,že som vkuse zavreta.. Myslíte,že tymi všetkými rečami mi vlastne naznačuje že sa mam odsťahovať a doma ma už nechce?(samozrejme najneskôr v maji sa sťahujem,len potrebujem poriešiť ešte podnajom a planujem odist tak aby rodičia nevedeli kedy.odidem).. aky je váš pohľad nato?
@pribinak do práce nastupujem už na ďalší týždeň,otec doma momentálne nieje..opísala som situaciu ako to bolo keď doma bol ako to funguje
Ty sedíš doma, nechodíš do prace, ani do školy, podľa všetkého nemáš ani brigádu. A od otca chceš, aby ti prispel na depozit? Toto je úplne …….no fakt jak soplave decko a nie 21 ročná dospela žena
@pribinak Do práce nastupujem čítaj poriadne
Ja čítam poriadne. V pravi si už mala byt dávno a nie dokolecka opakovať že nastupujes budúci týždeň
Jak decko.
@pribinak tak skoro každému sa v živote stane že ostane istý čas bez práce nie? Kvoli tomu nemusím byť decko 😃
mať pribinaka za rodiča ... AMEN!!!
@bestmate pribinak je tu jedna z tych ktoré potrebuju do všetkého a všetkých rýpať..tiež to nebude velmi šťastná žena
A ty si ideálna ? Možno sa len o teba boji. A prečo im nechceš povedať že sa budeš sťahovať ? Možno by ich potesilo že si dospela a chcela sa osamostatniť. Ja by som bola na svoju dcéru hrdá a chcela by som vedieť kedy sa bude sťahovať.
Mozno chcú mať s mamou troška sukromie, keď je konečne doma.
ja svojím deťom poradím, nasmerujem, aj prispejem do prvých krokov do samostatného života, ale neskôr už musí zvládnuť veci sám, ale na druhej strane to neznamená, že pred nimi zabuchnem dvere a otočím sa deťom chrbtom. Na návštevu a stretnutia budú vždy vítané s náručou ako Zem. Len nie 2 generácie pod jednou strechou a už vôbec nie ak sú to baby, každá má svoj názor, vkus, atd.
🤦🏻♀️
neviem preco by ti mal otec pomoct s platenim depozitu 😀 si dospela zena. Rodicia ta platili 21 rokov. Platili ti skolky, skoly, kruzky, jedlo, oblecenie ... mozno je na case aby si za seba zacala platit veci sama. Si dospela. Nemyslis vazne, ze chces aby ti tatko platil za novy bejvak 😅
@kittykat22 ja na depozit našetrené mam svoje peniaze.. pišem len,že ak by im velmi vadilo že nepracujem tak sami by navrhli že prispeju
Ale veď ty strielas len tak od buka.Tak vedia, že chces odísť do podnájmu či ideš to robiť potajomky?veď ty ani nevieš čo otcovi vadí.Mozno tvoj frajer, možno sa o teba boji, možno....
Tvoje správanie je detinské a môžeš sa hádzať o zem koľko chces.Ty si bez chyby, keď aj mamu si skritizovala?Asi otec tiež ma dôvod prečo chodí na turnusy, aby ty, rodina sa mala lepšie.Preco si vôbec myslíš, že otec chce, aby si sa osamostatnila?
A vôbec neviem prečo by Ti mali prispieť...ty si doma prispievala, keď si robila?určite len najnutnejšie
Haha ale to nie je osamostatnenie ked ti stym mà pomoct rodic alebo Niekto iny.. a to len ty tvrdis ze Ta chce prec z domu. Aj do roboty by mali chodit za teba?
A neobuvaj sa tu do
@pribinak lebo ti nic zle nenapisala, Normalne realne slusne na rovinu. A uz radsej nic nepis lebo len seba zhadzujes. Nehladaj problem v rodicoch ale v sebe. Bud vdacna ze ti dali zivot vychovali Ta a nevykopli Ta v 18 z domu co by legalne mohli, otec dojde domov zrobeny po 3t v ubytovni a doma najde dospelu zenu ktora caka ze jej da $ na ubytko. 🙄no mas pravdu Asi nieco pokazili vo vychove..
@miadi ja som sa na svet nepýtala,takže nemusím im byť absolútne za nič vďačná,bola to ich povinnosť starať sa o mňa keď som bola dieťa teda do tej 18tky
Po tvojom poslednom komente sa im ani nečudujem ak ťa majú dosť. Prerastene nevydarené, nevdacne decko s nulovou sebareflexiou.
no ja mám rovnako starého syna ( študúceho ) zachvíľu bude mať 22 , celé leto aj jeseň brigáduje od 16 rokov , ale keď ho porovnám s tebou je myslením troška ďalej. A ani on sa na svet nepýtal .
autorka , ani moje deti sa na svet nepýtali .... a preto vyrastajú v náhradnej rodine ( u mňa, aby nedošlo k nedorozumeniu) , takže máš za čo byť rodičom vďačná.
Odsťahovať sa tak aby rodičia o tom nevedeli? Nechápem.. aký to má význam? To je také pubertálne riešenie.
A to či ťa otec nechce doma alebo prečo má také reči aké má.. nie je jednoduchšie sa to opýtať priamo jeho ako pytat sa to tu? Určite by ti to vysvetlil.
keď si taká hrdinka, že odídeš v máji bez ohlásenia, že niekde odchádzaš, tak buď tou hrdinkou naozaj a odíď už teraz. Neurobíš to, že....lebo na to sú ti ešte rodičia dobrí
Nikdy by som rodicom toto neurobila,ze odidem potajomky. Nevies si predstavit,aka rana a sok to musi byt pre rodicov,z toho sa uz nespamataju. Odid normalne ako dospely clovek,podakuj za vsetko. Otec si o teba zrejme robi starosti,mozno ma pocit,ze si taka nemastna,neslana a nic ta nebavi. Mozno len ma pocit,ze mlada zena by mala byt plna energie a pobehovat kade tade. Urcite nechce,aby si vypadla z domu,chce ti len dobre a chce ta nakopnut.
Co zle ti urobili,ze nemas ziadne city voci nic ? Mozno zlyhali oni ako rodicia,ked sa o nich takto vyjadrujes. Ja som mala velmi prisnych rodicov,ale nikdy som k nim nestratila uctu,dala by som im aj to posledne,postaram sa o nich,ak raz bude treba,venujem im vela svojho casu a som im dodnes napomocna vo vsetkom. Je povinnostou rodica,starat sa,ale aj my deti mame povinnost im to vratit.
Tak už 3 roky nadsluhujes.Este budeš rada spomínať ako si doma žila, mala navarené, neminala toľko peňazí ty spratek nevdacny.
no vidíš ako ti skúsené a hlavne milé žienky poradili, a takto to v diskusiách chodí žena ženu by najradšej v čajovej lyžičke utopili.

@domireb ak by mi chcel skutočne pomôcť osamostatniť sa tak by mi sám navrhol že mi prispeje na depozit...