Otec nechce uznať dieťa za svoje. Čo mám robiť?
Dobry chcem sa
Snami poradiť ...
Mám dieťa v auguste nude mat dva roky ... od kedy som otehotnela tak nejsom otcom dieťaťa iba sme si písali ... ohľadom dieťaťa čo ďalej a tak .. on nechce uznať dieťa za svoje nepýta sa ako mu je či mám so z čoho živíš om žije Rakúsku a je Afganistan raz mi povedľ že mu mám dať čas aspoň 6 mesiacov dokim si nájde poriadnu prácu a vezme mna aj malého k sebe do rakúska no ale nestalo sa všade má blokom vôbec somnou nechcel mat kontakt stále som sa pokúsia aj do teraz snim kontaktovať povedal mi že vraj má nejakú frajerku máte je jeho žena nemám si robiť problémi a že nemám tam ani chodiť pretože to popadané že tak že toto sa mi stalo aj keď som bola tehotná stále
Som chcela ísť za ním ale on má veľmi strašil vraj keď tak pôjdem má zabije aj dieťa a cez kameru ukázal aj nôs mám aj fotku a od tej dobi od kedy som otehotnela a má takto strašil som dostala úzkosti dieťa som tiež rodila sekciou zo strachu .. no neviem ako ďalej mohla by som ho udať za dieťa a podať aj tesne oznámenie čo by ste mi poradili stratené ho nenavidim dosť času som
Mu dala ale čo je Veľa je veľa neviem ako kde mám začať prvé ďakujem 🥺
Preco s nim komunikujes vobec.....je to riziko . O urcenie otcovstva sa podava ziadost na sude prislusnemu kde mate trvaly pobyt...je zapisany v rodnom liste dietata?
Kokso,ty si uplne mimo.... na čo s ním vôbec komunikujes? Chceš aby ti vzal dieťa??
Boze ruky prec od neho zabudni nato aj na vyzivne ...najde sa milujuci tatko pre drobca....henta krv nieje nic dobre..zobere ti dieta a uz ho neuvidis ak bude mat narok....budcrada ze neni zapisany !
@andyh20 nie on to nemôže spraviť nemá nato nárok pretože od kedy sa narodil ešte ho nevidel a povedal že to neni jeho dieťa ako mi ho môže zobrať však to ja ho udam a vôbec nechcem aby sa snim stretával
...to nie je take jednoduche ze co si myslite vy ze nema narok a zaroven chcete aby platil vyzivne....slovensky sud kontaktuje cez ministerstvo zahranicnych veci rakuske organy....to vsetko sa da riesit..ale je to na dlho a nic nebude jednoduche...
Aku mate predstavu ze co chcete docielit; aby platil vyzivne? Lebo bude dost mozne ze sa tam bude riesit aj stretavanie...nakolko ak by mu bolo dokazane otcovstvo a mal by zaujem...
No ja nechcem byt sprostá , ale ty aj po sebe čítaš?
Nemozete chciet aj to aj to....aj ho nevidiet (za to co vam spravil)...aj chciet aby vam platil....
Skusit si rozmysliet ake mate moznosti bez jeho pomoci....rodicia...alebo tak
Prosím vás som
Tu nová moc sa v Tom nevyznám ďakujem ... musím si to poriadne popremýšľať. Ako sa dá vimazal tento príspevok ?
Ja by som prerusila kontakt s bola rada, ze mam pokoj. Ak si myslis, ze dostanes nieco od neho na decko tak to tazko. Predpokladam, ze je to tazka smotanka z U6 a nepracuje. Dostan rozum a zariad sa sama s tym dietatom. Pridavky alebo co z Rakuska tazko uvidis. Nic ine by ma nenapadlo ako dovod vybavovania sa s nim.
Neviem..ako sa da vymazat ..asi naois adminovi tejto stranky
Popremyslaj ci si videla vobec jeho cestovny pas...je dost mozne ze bol aj na falosny pas v rakusku...co by fakt veci komplikovalo.
Nejako som nepochopila prečo nutne potrebuješ, aby uznal otcovstvo? Lebo s ním máš málo problémov?Ty buď rada, že s tebou nechce komunikovať a nemá o vás záujem. Dieťa má dva roky, nemusíš sedieť doma na zadku, vybav jasle, k tomu prácu, prípadne si doplň vzdelanie / zvýš kvalifikáciu nech máš lepší príjem a postaraj sa o seba aj o dieťa. Čo myslíš, že ten tvoj afgánec ti aké výživné kedy pošle? Aj od slováka žijúceho na svk je občas ťažké vytĺcť súdom stanovené výživné a nie ešte od afgánca žijúceho bohvie či legálne v at. A pracuje vôbec či len nejaký nemakačenko zaťažujúci sociálny systém a jednou nohou v base za obchod s drogami, zbraňami a inými šmakocinkami? Kým ho úrady nájdu a niečo z neho dostanú, tak ti vnúčatá do školy pôjdu.
Ach jaj zase jedna z tých čo chrapali s afgáncom, šmyklo a teraz sa snaží mu nahuckať jeho dieťa len aby boli groše....tam mu daj svätý pokoj a hotovo staraj sa sama o seba, keby si bola prv premýšlala nemusela by si skončiť tak ako si skončila sama s deckom habešana z Afganistanu na krku
prosim ta kolko mas rokov? Lebo tvoj prispevok nema ani hlavu, ani pätu a rozumu nikde.
@judar
Vas prispevok je dost neprijemne napisany. Skuste sa vcitit ked to mlade dievca cita...ako sa asi citi...nech je to akokolvek.
Kokso.bud rada ze ho nechce a daj si s nim pokoj.lebo raz budes vyplakavat ze ti aj s dietatom zmyzol
...
Ana
Mat dieta s cudzincom znamena vzdy polovicnu cestu prist o dieta. Ak ho uzna za svoje je mozne, ze si v buducnosti narokuje viac a viac ho neuvidis. Ak ti ide len o vyzivne, nepokusala by som osud. Viac by som s nim nebola v kontakte!
Nuz to je cena za exotiku ... Bud rada, ze ti nezoberie dieta, neodide s nim spat do Afganistanu a neurobi z neho mudzahedina alebo babiku v burke (s celozivotnym ruskom).
Radsej skus najst nejakeho slovenskeho "trapka" s dobrym srdcom, co tvoje dieta prijme a pomoze ti to dieta vychovat. Rodic je ten, kto vychova, nie kto splodi.
viac toho cloveka nekontaktuj a bud rada ze v rodnom lieste nie je uvedeny ako otec, lebo sa moze kludne stat ze mu prepne a dieta ti zoberie. To chces? Bud rada ze nema zaujem...kolko zien uz bolo takych ze im takto cudzinec doslova uniesol dieta a uz ho nikdy neuvideli...
@pieksamaki to mladé dievča sa dobrovoľne ťahalo s Afgáncom, info má v dnešnej dobe viac ako dosť, napriek tomu malo s ním dieťa, myslím, že príspevky sú na mieste a napísala by som to isté
@daganov
Ale nepotrebuje odsudit....ale poradit pri znasani dosledkov. Kazdy sa uci na vlastnych chybach.a neznamena to ze vieme vsetky info. Informacia je dolezita ale nie je cielom. Cielom je najst riesenie akoby mala vyzit. Afganistan je krajina ktorej boli dlho vojny.........atd.a ti ludia odtial asi tiez maju svoje traumy a dovody preco tam nie su a idu inde.....nielen kulturne rozdiely...netreba byt hned utocny na nu.....ved to dieta za to nemoze....a zivot ide dalej ......najde riesenie.
Ženy ja som chcela iba radu a nie aby ste mi tu urážali dieťa a mna no dovoľte !!!!! O moje dieťa je veľmi dobre
Postarané jemu nechýba nič má mna moju rodinu a má všetko ani to výživné nepotrebuje len soľ dosť smutná že sa kumne takého zachoval .... a trápi má že moje dieťa vyrastá bez otca som prvorodička .... peniaze je to najposlednejšia protéze mám úžasnú rodnú a o moje dieťa je veľmi dobre postarané má všetko na svete viac než dve dety ......... niekto tu písal vraj sa mám tešíš že mi ho nezoberie a tak ... to nemôže pretože on nemá záujem oňho od kedy som otehotnela tak má nechce a tvrdí že to neni jeho dieťa . A keď ide o to to neni len tak že môže prísť a si vziať dieťa musí sa zdokladovať že bol snim od malička a nie teraz keď uz má zúbky a všetko no môže iba snívať živote bi mu to Súd neschválil ďakujem a už nekomentujem prosím vás chcem odstrániť tento príspevok ale neviem ako

Buď rada, že nechce. Afganec? Nič v zlom, ale nič dobre.