Chcem odísť od manžela, ale deti so mnou nechcú ísť. Čo mám robiť?

jaluma1986
23. nov 2018

Asi 2 roky mame z manželom problemi a moc velke a ja už nevladzem s nim žiť.Uz je to v takom štádiu že má uráža ponižuje a aj bije dopočula som sa že mal nejakú známosť. A nasla som mu strašne veľa správ čo si pisal zo zakaznickami už som pár krát odisla ale deti somnou nešli lebo ich namotava na peniaze drahé dary a tak.prosim vás čo mám robiť keď chcem odísť a deti somnou nechcú ísť ja to tu už nemôžem vydržať vyhráža sa mi te má zničí že pozri sama sak ani deti tá už nechcú atd je toho fakt moc

zooeynka
23. nov 2018

Ake stare deti?

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@zooeynka dobrý 9 rokov a 14 rokov

zooeynka
23. nov 2018

@jaluma1986 mas kam odist? Ak ano tak rozvod a striedava starostlivost, nech si ich aj ocko uzije

pribinak
23. nov 2018

@jaluma1986 to su uz pomerne velke deti, ak sa bude riesit zverenie deti, tak sudca sa moze pytat na ich nazor s kym chcu zit a preco.
14 rocne decko uz vie jasne popísať veci ako to s ktorym rodičom ma, ktory rodic aky je.

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@zooeynka áno mám ale striedavú starostlivosť nechcem

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@pribinak starší syn vždy všetko videl a ajtak drží pri otcovi lebo im kupuje drahé veci a drahé hry

pribinak
23. nov 2018

@jaluma1986 ďalšia vec je, ze kam s tebou maju ist? Ak teraz bývajú v peknom dome ci byte a vsetko maju, v okoli maju skolu, kruzky, kamosov a nemajú s otcom ziadny vacsi problem tak sa nemozes čudovať, ze s tebou nechcu ist.
Pôjdu k babke? Do podnájmu? Odídu od kamosov?

pribinak
23. nov 2018

@jaluma1986 zial, je to komplikovaný vek a decka nemusia automaticky drzat s tym komu je zbližovanie.
Syn sa vidi v otcovi a tak s nim drzi.

Bola si sa napr poradiť u psychologicky? Ako s nim komunikovať, aby rozumel situacii?

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@pribinak ti mu ich mám ako nechať a mám odísť preč bez nich alebo sa nechám bit urážať a ponižovať a naj podvádzať.Ano majú tu všetko to čo ste napísali ale čo majú z toho keď jeich matka trpi

pribinak
23. nov 2018

@jaluma1986 co ti poviem. Zle vzťahy rodicov neznamena automaticky zle vzťahy rodic a dieta.
On mozno fakt nevidí dovod odist. Nemozes sa na neho hnevať. On mizno fakt súhlasí s otcom.
Nikde ti nepíšeme, ze mu ich mas nechat.

evalin88
23. nov 2018

@jaluma1986 si si ista ze by sa o ne chcel otec starať??? Pre neho bude jednoduchšie ak sa postaraš ty. Ty vychovavaš a on len kupuje darčeky.

didileo
23. nov 2018

Deti chcú zostať s otcom, ale bude mať o nich záujem aj prípadná manželova nová priateľka? Deti neporebujú len otcove peniaze, ale aj lásku oboch rodičov. Možno nechcú ísť s tebou, lebo nechcú, aby si odišla. Čas ukáže. Budeš to mať ťažké ty aj deti. Neznamená, že keď sa dnes rozhodnú pre otca, že to bude tak aj zajtra. Prajem veľa trpezlivosti, nech to všetko dobre skončí.

olinaaaa
23. nov 2018

@zooeynka pravda.. Pravda.. Aj ja to tak mam

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@didileo teraz mi povedal že má zničí a isol preč a deti s nim 😢😢zas som tu sama že on na dvokazi že som odišla

zooeynka
23. nov 2018

@jaluma1986 co sa stalo? Vzdy to bol kreten, alebo preco ta "neznasa" a depta? Co bol spustac?

pribinak
23. nov 2018

@jaluma1986 chod k psychologicke. Porad sa ako komunikovať s detmi a ako prežiť a ustať tlak, ktiry vytvára tvoj muz
Plakanie je fajn, ale velmi ti nepomoze. Porad sa aj s právnikmi. Dom/byt mate spoločný? Ved trochu bojuj.

zooeynka
23. nov 2018

@olinaaaa aspon mas na seba dost casu....deti mas velke?

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@pribinak mám ísť z detmi socialnicke????

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@pribinak musím ale má viac peňazí a známych ľudí ako právnici a tak

pribinak
23. nov 2018

@jaluma1986 ku sociálnej - kuratorke mozes ist, ale najskor chod ku psychologicke, aby si si trosku upratala hlavu

didileo
23. nov 2018

spolupracuj s psychologičkou, aby si sa z toho nezbláznila. Deti Ťa budú ešte veeeľmi potrebovať. Keď budú dospelé, mnoho vecí sa im premelie v hlave, reálnejšie zhodnotia situáciu. Ale ty musíš byť zdravá, aby to náhodou manžel teraz nezneužil. On sa cíti veľmi silný, ako píšeš, má peniaze, známosti. Život vie byť niekedy veľmi krutý. Behom sekundy sa vie otočiť na ruby a vtedy ty musíš byť tým stabilným pilierom. Nedaj sa deptať, ži si vlasný život. Ty nie si žiadna handra. Deti aj keď nebudú pri Tebe, raz to určite pochopia. Dávaj im veľa lásky, nenadávaj pred nimi na manžela, radšej to stavaj do pozácie, že takto sa žiť nedá, že Vaše cesty s manželom sa musia rozdeliť, ale oni stále budú mať tvoju lásku a pomoc. Že ich v podstate aj chápeš, že chcú byť s otcom, lebo tam majú lepšie finančné zabezpečenie, ale Tvoje srdce žije pre nich. Nemusíš so mnou súhlasiť ale ja by som to asi takto riešila.

jaluma1986
autor
23. nov 2018

@didileo dalujem veľmi pekne napísané dalujem Vám všetkým za radi idem do toho som sila matka žena aj od nuly sa dá všetko zvládnuť a moje deti čo si výberu budú mat🙏🏻

whatever1
23. nov 2018

@jaluma1986 pozri ako pre chlapa je pre nho urcite lepsie ak deti ostanu s tebou. Uz len z toho dovodu ak je zaletnik, bude musiet byt s detskami, nebude mat cas sa kur..t. A ked tam nebudes tak to sam nezvladne, zodpovednosť za dve deti, prať im, zehlit, varit, venovat sa im, chodit do prace....A pochybujem ze neaka milenka sa k nemu nastahuje aby mu vychovala synov, to odradi 99 percent zien..Myslim ze sa ti len vyhraza a robi mu to dobre ako ta nici, dobre ta pozna a vie co na teba plati, doslova sa v tom vyziva. Odíd od neho. A neurob mu tu radost, neodid ako chudera ale ako hrda zena ktora ho ma v riti a ktoru caka lepšia buducnost bez chlapa ktory ju podvadza, ponizuje a bije... Ak sa deti rozhodnu pre otca, nebude trvat dlho a budu chciet mamu.

seva22
23. nov 2018

Nevesaj hlavu,tiez si myslim,ze naozaj sa o deti nechce sam starat,urcite ti ich nechce zobrat, a striedava starostlivost nie je zly napad...ved aj ty budes potrebovat cas pre seba a deti cas s otcom...nechci uplne prerusit ich kontakt,mozu ta za to znenavidiet...

loliki
23. nov 2018

@jaluma1986 Ake mate problemy? Ked si odisla, kam si isla, ku komu? Preco a po akom case si sa vratila? Zmenilo sa nieco obcas aj k lepsiemu? On nechce, aby si odisla. Ak mate problemy len 2 roky, to by ste mohli skusit aj vyriesit. Radia tu uz ist k psychologicke, manzelske poradne. Od nuly sa tazko zacina.

seva22
23. nov 2018

@loliki ale ked ju bije a ponizuje,to by som ani ja nezniesla a uz by som s takym chlapom nexhcela byt! Aby ma chlap udrel a ponizoval,to je moj strop? Nemozes predsa tolerovat vsetko? Potom si chlap vsetko k tebe dovoli

didileo
23. nov 2018

@loliki prepáč, ale ja som napísala názor, ako ja by som riešila takúto situáciu. Zakladateľka témy sa musí rozhodnúť sama. Je to jej život a nie je jednoduchý. Neviem, ale kto raz položí ruku na omnoho slabšiu ženu ...... V každom prípade musí zvážiť sama.

11mirka22
24. nov 2018

@jaluma1986 tvoj muž používa deti ako zbraň voči tebe. Nedovol mu to! Deti nepresvedčis ľahko, tak sa upokoj hlavne a nedaj najavo, že ti to ubližuje. Normálne sa tvár akože " dobre, tak sa teda staraj o deti, ja si pôjdem po svojom, keď ma už nepotrebuješ ", uvolni sa, nedaj sa vyprovokovať. Ak si sa rozhodla odísť, začni sa sústrediť na to, premýšľaj nad novým bývaním, prácou a deťom to pomaly vysvetluj. Ale nie emotívne, iba vecne, stroho: že otec ťa už neľúbi a nechce aby si s nimi bývalá, tak musíš odísť. Že sa budete striedať s otcom pri starostlivosti, že ti budú veľmi chýbať, keď nebudú pri tebe, ale že nasilu ich ťahať nebudeš. Nerob scénky, nenechaj sa vyprovokovať, nehadaj sa s ním, potlač si keď budeš sama. Choď na víkend k rodičom, bez detí, nech sa stará. Keď nebudeš reagovať na jeho vystúpi, keď nedáš najavo ako ťa to bolí, to ako keby si mu vzala zbraň z ruky.

11mirka22
24. nov 2018

@jaluma1986 a súhlasím s tebou, nechci striedavú starostlivosť! S mužom ako je ten tvoj by to bolo len pokračovanie toho boja, čo teraz vediete. On by ich naďalej rozmaznaval a kupoval blbosti a ty by si sa iba starala o oblečenie, školu, povinnosti... Predstav si, ako by ti doma deti vyvadzali. Ja som radšej jedného syna nechala u otca, keďže bol ním veľmi ovplyvnený, a predstav si, o pár mesiacov bol u mňa, lebo ocko už nemal do koho kopať, keď som tam nebola, tak svoj hnev obrátil voči synovi,. Syn si tam musel sám upratovať (celý dom, záhradu), variť, nakupovať, vesat a skladať prádlo....

olinaaaa
24. nov 2018

@zooeynka no boli male ale uz su veľké. A su pri mne uz... Neboj jedneho dna všetko pochopia a sane ostanú pri tebe