Otec neprispieva do domácnosti: Je to normálne?
Ahojte,máte niekto takého otca ako ja ? V živote nám nič nenavaril,v živote som ho nevidela upratovať,doslova mu mama dáva všetko pod nos ,riady umývame tiež len my s mamou ,taktiež nákupy,no proste všetko a on väčšinu mimo práce sedí na gauči a obsluhujte ma,je to normálne u mužov po 50? Alebo je to čisto len o povahe človeka,že ak chce ,pomôže ?
Doba sa vôbec nezmenila. Za socíku takmer každá žena robila a 5 mesačné bábätká nastupovali do jaslí. Bola to samozrejmosť, neexistovali až do 80. rokov žiadne rodičovské dovolenky a pod. Žena nemala času na seba, na nič i keď jej muž pomáhal ako mohol. Ak nemala času na seba, tak doslovne. Napr. vždy sa našla šikovná suseda, ktorá doma ostrihala iné. Kaderníčka bola luxus, ktorý si žena nemohla dovoliť. Nie z dôvodov finančných, ale časových. Ísť si sadnúť na kávu, to sa dalo až po cca 20. rokoch, keď už všetky deti vyrástli. Tak isto aj pozeranie televízie neprichádzalo do úvahy. Jednoducho, ak deti zaspali, prišli na rad domáce práce... Dnešné ženy to majú podstatne jednoduchšie a sťažujú sa. A dalo sa to zvládnuť. Muselo, lebo z jedného platu sa dalo iba živoriť. Životná úroveň takýchto rodín bola veľmi nízka.
Áno..u našich to bolo aj je tak,že oco Max povysávať a vynesie smeti ..jasné,omaluje keď treba ale tak nerobí to často😅Ale keď došla napr máme z nemocnice navarila si sama. Nevie variť absolútne nič. Môj muž je opak našťastie
Predtým to tak proste bolo. Ja som to zažila, keď som sa vydala. Cez deti sme sa stretávali nejaké rodinky a tam, kde boli manželia od nás starší, tak cca 6 až 10 rokov, tak tam to bolo vidieť. Ženy svojim mužom nedovolili nič okolo bábätiek, ani prebaliť nedovolili. U nás to bolo úplne normálne, že manžel prebalil, nakŕmil, postaral sa. Raz sme mali takú rodinku aj na návšteve a keď sme dojedli, tak kamarátka vyhnala našich mužov z kuchyne, že ideme popratať 😅. Môj muž kukal ako puk, že čo to. 😅
Ahoj,poznám také prípady..aj opačné,že muž robí viac domácich prác ako žena. Nuž,ako si to dvaja nastavia,tak majú.
Ja vam napíšem iný ,, extrém,, 🙈🙈🙈🙈
Pani cez 80 rokov mi hovorieva. Mne keď zomrel muž , ja som nevedela ako mám prať. V živote som práčku automatickú neobsluhovala. Museli ma to učiť . V 70tke. Jej muž doma porobila všetko . Stále mi rozpráva ako jej prikázal po robote sadnúť si, oddýchnuť a on všetko robil. Bol od nej starší, už na dôchodku a ona ešte aj na dôchodku chodila do práce.
Môj otec je takýto. Domáce práce sú ženské. V detstve si pamätám, že aspoň vysával. Okolo domu robil, lebo mal svokra, čo ho k tomu motivoval. Ako svokor zomrel a ostal na dôchodku, stará sa iba o skleník, malú záhradu, drevo a kúrenie. Ostatné veci sú na mame.
Mala som takého muža... Vzdala som to po 15r manželstva. 💪
náš otec sa tiež zrovna nepretrhol, ale variť som ho videla viackrát a skriňu so svojim oblečením mal vždy vzorne upratanú 🙂
Neviem od čoho to záleží moja mama ma krstného vyše 80 r a on vždy doma varil teta pracovala v obchode prišla domov už bol obed, káva oddýchni si a z rodiny kde vyrastal to nepoznal.Maju jedného syna a vnuka pre toho chodil do škôlky, skoly zatváral, víno robil.Moja teta iba upratovačka na to je pedant, ale čo sa týka ostatného nákupy, vybavovačky všetko robil ujo.Dodnes je veľmi aktívny
Moj otec vari/pecie a naozaj vyborne. Sice neupratuje, ale robi chlapske prace a hlavne na chalupe vsetko robi sam.
A svokor, to je zas ina kapitola. Nevie uvarit ani parky, v zivote neupratoval, o deti sa nestaral, a ani tie "chlapske" prace mu moc nejdu, ale schovava sa za "kutilstvo"- tj cely den v dielni ale vysledky nikto nevidi 😀
Môj tatko mal 45 keď som sa narodila. Takže po jeho 50 musel behať okolo malého dieťaťa. Všetko robili s mamkou spolu, záhrada, chovali sliepky svine. Vedel aj navariť, aj piecť pomáhal. Aj povysaval, kávu navaril. U nás nebol nikdy jeden špinavý hrnček na linke. 😞 Ja som mala obetavých rodičov, kiež by mohli byť všetky deti tak milované a obstarane.
Ja poznám po 50 takého, čo zarába, varí, upratuje, nakupuje, všetko vybavuje a rozváža všetkých všade - toto všetko ako jediný v rodine a popritom este pomáha každý deň svojim rodičom a aj každému priateľovi v núdzi. Má manželku a dve deti. T.j. ako si to kto zariadi, tak to má🤣🤣
Ale nie je to môj manžel🤣🤣
Mám takého otca nič nerobí iba sa dookola opakuje ako nám dal život a ako jednými táčkami postavil dom v živote som ho nevidela po sebe upratať alebo niečo umyť rozum sa mi zastavuje keď toto vidim
@natalka13 určite to tak je niekde aj dnes, resp. aj u mladých. Ale čo sme sa stretávali rovesníci, tak väčšinou aj chlapi sa spolupodieľali na starostlivosti o deti, alebo na domácnosti. Aspoň teda v našom okolí. Aj kolegov mám takých, čo normálne doma robia, čo treba. Z môjho pohľadu sa to mení k lepšiemu oproti minulosti. Alebo záleží možno aj na tom, s akými ľuďmi sa stretávame 🤔.
Moj muz ma po 30 a tiez nic nerobi doma. Musim ho hnat aby aspom daco. Ale myslim ze niekedy je to tym, ze cosi z domu donesu. U nich ani jeho otec nic nerobil nikdy, tomu sa ani do prace velmo nechcelo. Jeho mama do prace sice chodila aj chodi, ale doma tiez moc toho nespravi, pospi aj do 10, je neuveritelne pomala, obed dovari o 17.00... Ako ja osobne ked vidim manzelovych rodicov nedivim sa jaky je on.
Môj exmanžel taký bol, a aj preto je exmanžel. Všetci muži v mojej rodine vedia porobiť všetko v domácnosti, vrátane žehlenia. Nejak som to brala ako samozrejmosť, že to vedia všetci, a neoverila si toho môjho.
Daj si na to dobrý pozor pri výbere partnera, lenivosť je dôsledok sebectva a taký vzťah nemôže fungovať. Všetci ľudia sme do istej miery leniví, ale len ten, kto je sebec, žije na úkor druhých a nechá sa obskakovať.
Nečítala som všetky komentáre, ale myslím si, že to čo opisujete je presný príklad toho čo vy vždy doma nikdy nebudete chcieť, myslím ako manžela, partnera do života. Môj otec vždy doma mojej mame pomáhal keď sme boli malé a choré nespal s mamou chodil s nami k lekárovi, do kina vymýšľa program, aké malé dieťa si pamätám ako nás nosil na chrbte a ručal ako medveď. 🤭😅 Mám 37 rokov a toto sú najkrajšie spomienky môjho života spomienky z detstva. Plus chodil do práce staral sa najviac ako vedel. Ženy keď si vyberáte manželov a hlavne otcov svojich detí myslite na to aké spomienky vaše dieťa bude mať, spomienky do konca života na to aký je život žili aké malý detstvo mali a aký bol ich otec aká bola ich mama to je to čo s nimi bude do konca života. Môj otec týmto nastavil veľmi vysokú latku všetkým mužom v mojom živote. Preto som našla toho svojho až 35 roku a neľutujem. Ženy vy nie ste slúžky matky ani otrokyne ste rovnocenný partner svojmu manželovy. Žena od prírody má vždy vytvárať ten domov pocit tepla ale nie je byť slúžkou do konca života ženy tak isto chodia do práce zarábajú peniaze a vedia sa postarať výber partnera je o voľbe nie o nutnosti.
@majlo1234 mne vždy všetci hovorili že veľa "preberám" že na môj vek si to už nemôžem dovoliť, lebo ostanem stará dievka. V preklade zober prvého čo prejaví záujem. Strašné neviem si predstaviť takýto život, proste byť len a niekým preto aby som nebola sama. A to som bola 6 rokov single čo nie je málo. Už aj ja som začala o sebe pochybovať 😆

Neviem prečo píšeš či je to normálne u mužov po 50 keďže bol taký tvoj otec celý život. Ani môj nám nikdy nenavaril,neumýval riady,nepral ani na nákupy nechodil. Ale vždy vedel všetko opraviť ,vždy keď som niečo nevedela tak mi to vedel vysvetliť ,je veľmi múdry a sčítaný. No on bol tiež tak vychovávaný,že dostal pred seba plný tanier ,zjedol a išiel niečo robiť. Ženy sa starali o domácnosť a muži okolo domu. Nevysedávali na gauči pred telkou. My všetci bývame v domoch (rodičia,súrodenci aj širšia rodina). Ale ak sa teda máme baviť o panelákových rodinách tak tam je to o povahe. V tom prípade by som takému chlapovi slúžku nerobila. Ak tvoj otec nerobí vôbec nič a len vysedáva na gauči ,tak je to chyba aj tvojej mami.