icon

Otvorili sa mi oči?

14. okt 2022

Svagor zacal pred mnohymi rokmi robit v jednej malej firme. Ma 2 starych sefov. Jeden vraj dobry a mäkky, druhy vraj hlupy a despota. Svagor tam robil nejake IT veci. Ked sme sa stretli, rozpraval, ze ako to tam vymyslel, ze pozdvihol firmu, zmodernizoval, lebo sefovia to uz nezvladali, a ze sa tam zaroven poistil, aby ho nemohli vyhodit, lebo ze tazko niekto iny zvladne obsluzit ten softver. Vymyslel lepsie odmenovacie systemy pre kolegov a pod. vsetci si platovo prilepsili. A vacsina si ho oblubila. Ziskal povysenie. Tak som si pomyslela, ze celkom sikovne. Potom sa svagor zacal prejavovat, ze by mal o firmu zaujem, zevraj riesil so sefmi, ze uz ked by ju kvoli veku nechceli a nemali zastupcov (deti mali, len nebolo jasne, ci by mali zaujem pokracovat), ze rad firmu odkupi a vyplati ich. No nic sa dalsie roky nestalo. V poslednych 2 rokoch ako prisla korona, prisla firma o niektore zisky, zakazky, mali menej penazi, platy sa nezvysovali, odmeny neboli. Moj svagor zacal byt nervozny. Svagrina vravela, ze sa zhorsilo jeho spravanie, bol nervozny na nu, deti. Zacal kricat, ked neurobili co povedal. Casto sa stazoval na sefov, ze ho to uz nebavi, ze firma nerobi progres a ten despota odmieta firmu predat, lebo ju chce nechat svojim detom, ktore ale nemaju ani paru o tomto biznise a tak. S druhym sefom a kolegami sa vraj dohodol, ze by suhlasili. Navstivil pravnika aby zistil ako legalne vystvat toho despotu prec. Medzitym u nejakych kolegov sa zacali objavovat psychosomaticke tazkosti, ktore sa pripisali udajne napätiu vo firme, ktore sposobuje svojim jednanim vraj ten despota, ktory zuri, lebo nevie, ako sa zbavit svagra, kedze v tej chvili by firma skoncila. Viackrat mal svagor s despotom obrovsku hadku v praci.
Niekde v tomto bode som zacala pochybovat, ze ci to nie je zo svagrovej strany jedna obrovska dopredu pripravena manipulacia a teraz neviem, ci to je len nahoda, ktora sa tak vyvinula. Strasne mi tam totiz rezonuje ta myslienka, ze sa poistil proti vyhodeniu. Ja som sa s takym niecim este nestretla. Ak je niekto nespokojny v praci, mal by si hladat novu. To sa ale nedeje a caka sa na "nieco" a hustne atmosfera v praci aj u nich doma. Co si myslite vy?

pribinak
14. okt 2022

Už dávno mal byt preč

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
danieli
14. okt 2022

Velke oci, nekorektny pristup a nesplnene sny…samozrejme, ze je z toho nervny

stanulienkat
14. okt 2022

Svagor je pekne vychcany a vypocitavy. Necudovala by som sa, keby bolo dusno vo firme kvoli nemu.

januska12323
14. okt 2022

Na mieste majiteľov si najmem experta na IT aby o tom švagor nevedel, ten zisti ako čo sa s tým robí a potom švagra vyhodiť. Tvári sa akoby mu firma patrila a pritom je len obyčajný zamestnanec.

pinkgirl
14. okt 2022

Vieš čo, nikto nie je v práci nenahraditeľný. To by si mal švagor uvedommiť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
777januska777
14. okt 2022

Tak poznám nejakých ludi co si tiež zabezpečili, aby ich nevyhodili, lebo tým co vedia a co urobili si dokázali vydupat vyšší plat. Nie je to úplne korektne správanie, ale zas správanie firiem, tiež nie. Takze si nemyslím, ze správanie švagra musí byť úplne problém, ak má vedenie aké má, ak je to teda pravda. Toto sú také veci, ktoré ty nemáš absolútne šancu zistiť, kým tam nie si a nevidíš na vlastné oči ako sa veci majú. A zas švagor tiež ma pravo byť nervózny, nie vždy ide všetko tak ako si to predstavujeme a aj ja niekedy kricim po detoch ci manzelovi, ak neurobia co chvem a to pritom ani nezazivam v zivote napätie. Nefabuluj si to co tam absolútne byť nemusí. Btw. A nie každý dokáže vymeniť firmu a zahodiť svoju tvrdú prácu, ak sa švagor na tej firme tak nadrel, tak sa mu nečudujem, ze nechce odísť.

oli18
14. okt 2022

Ak sa to priamo netyka teba, ani tvojho manzela, zbytocne sa tym zatazujes a riesis.

kittykat22
14. okt 2022

ano ano, stretla som sa s tym! Moj kamarat robi vo velmi velkej firme a tiez vymyslel software na migrovanie dat - velmi komplexny system. Hovoril, ze tiez je jediny ktory to obsluhuje a nie je mozne ho vyhodit. Firma to dlho tolerovala a potom nastala nejaka medzinarodna spolupraca, boli zmeny vo firme, a nove vedenie mu pridelilo mu 2 zamestnancov, ktorych mal naucit co robi - pretoze pre firmu nie je bezpecne aby jeden clovek poznal software. Keby sa mu nieco stalo, tak firma nema back-up. Tvoj svagor pokial ma ambicie robit veci sam, tak si tu firmu musi zalozit sam. Ma pocit dokonalosti a nadradenosti a despoticky rozvracia veci vo firme. Uvazovat ako sefovi zobrat firmu? No prepac, ale kde sme. Ked chce, nech si zalozi vlastnu. Mat takeho zamestnanca - to je radost.

loginexistuje
14. okt 2022

nechapem naco sa ty do toho staras neni to tvoj muz nechaj ho na pokoji ty musis byt toxicka osoba
ty sa do svagra nestaraj on je svojpravny robotu si poriesi ty svoju blbu povahu tak lahko neporiesis

marca12
14. okt 2022

Myslim si jedine to,ze chuda svagrina. Musi s nim mat peklo. On sa upol na pracu,mal vidinu,ze dostane firmu,to sa nedeje a namiesto toho,aby si nasiel inu pracu,bude sa zhryzat a minat energiu a cas na vymyslanie figlov ako vysachovat z hry sefa. Tvoj svagor je riadny pacient. A cele si to odnasa rodina.

lowe123
15. okt 2022

Čistý Ego maniak ten tvoj švagor. Ešte aby sa nestalo že z jeho paranoje. Pravdepodobne sa bojí že ten koho z tade idú dať preč je on (keďže je nepotrebný, firma už tak neprosperuje , čo podľa mňa ani predtým neprosperovala kvôli nemu ) , takže teraz je nervózny a bojí sa toho že šéfovia už idú vykopnúť jeho , s takou povahou "ja som vymyslel , ja som vyrobil" , nečudo . Logika prečo doma kričí na manželku, deti a snaží sa vyšachovať druhého šéfa, logicky uvažoval že ktorého by vyšachoval ale keďže jeden je evidentne slabá povaha zatiaľ čo druhý ten ktorého on volá despota si asi nenechal skákať po hlave od takého vychcanca. Dlho mu to asi netrvalo , ľutujem tú švagrinú, takéhoto šmejda z tade čoskoro vyrazia a ona bude mať tú zloby doma.

autor
16. okt 2022

Dakujem za nazory a tymto prosim @admin o vymazanie temy.