icon

Páči sa mi slobodný muž, ale ja som jeho klientka

25. nov 2021

Boli ste uz v takej situacii ze sa vam pacil slobodny muz a aj ste videli ze tie pociatocne sympatie tam su, ze aj vy sa jemu pacite, ale som klientka? Som jeho klientka a on je ma pripravuje na jednu jazykovu skusku. Nechcem zatial aby to sklzlo ze nebudem ho brat ako ucitela, ale inak, no vidim tie naznaky. No drzi si odstup kedze je to profesional. Co v takej situacii, moze klient dat prvy naznak a zapojit tam sukromie? Sme dospeli, a nejde o nejaku detsku lasku ako v romanoch, ale sama neviem. Alebo pockat nanho, nech urobi prvy krok az po mojej skuske z jazyka? :( :(

Strana
z2
ledgerka
25. nov 2021

Ja by som vobec neriesila kedy je skuska a ze je ucitel. Nie si na zakladnej ani na strednej. Ucit ta moze aj ked by ste si spolu zacali. Osobne v tom nevidim problem.

sidicek
25. nov 2021

Keby mal ozaj záujem, tak to už nejako zariadi, aby ste išli na kávu.

autor
25. nov 2021

dakujem za odpovede, ktore ste mi zatial napisali 🙂
@sidicek tiez si to myslim, ze ak ma muz zaujem tak asi pozve sam dotycnu - no prave preto som nad tym polemizovala, ci by sa odhodlal kvolu tomu, ze si chce ocividne svedomite vykonavat pracu a mozno sam nevie, ako by som to vzala ja, keby ma pozval. je pravda, ze on je o par rokov starsi nez ja

teraz sa ale kvoli opatreniam ani neuvidime, takze vobec ani netusim, ako to cele bude 🙂

vilma7
25. nov 2021

Výučba bude prebiehať online, alebo?

Podľa mňa zas až taký profesionálny nie je, keďže si si to všimla. Zažila som niečo zo strany učiteľa na strednej, ale nikdy by ma nič nenapadlo, keby mi pri ukončení môjho pôsobenia na škole sám nezadvoril.
Tak tomu sa hovorí profesionalita.

Neviem čo by som robila na tvojom mieste, ale asi čakala. Aby si si ten jeho záujem nevysvetlila zle. Počkaj kým skončí kurz a ak sa potom neozve, tak zíde z očí, zíde z mysle.

kamatopo
26. nov 2021

Skúška neskúška, ber ho. Veď ti nieje profesor na výške😂 toto je len jedna skúška a ty si ju poctivo spravíš tak nehrozí dáke ovplyvňovanie skúšajúceho😉 aby neprišla šikovnejšia ,ktorá nemá problém s jeho profesionalitou 🤭

sidicek
26. nov 2021

@vilma7 tak učiteľ a stredoškoláčka je sakra rozdiel ,ako dvaja dospelí ľudia .To už je istým spôsobom považované za zneužitie .Učiteľ si nesmie dovoliť nič podobné ,aj keby žiačka po ňom štartovala tak to musí riešiť ako neakceptovateľné správanie a nie ,že len nedá nič najavo.

autor
26. nov 2021

@vilma7 zatial nemame informaciu, ci to bude pokracovat online, ale pravdepodobne ano. Presne som tu vyssie pisala, ze zase z hladiska, ze som si to iba ja vysvetlila zle, by bolo lepsie pockat. Sice zijeme v dobe, kedy aj zena moze muza pozvat von, no beriem ho ako autoritu (ucitel-ziak), cize by to bolo z mojej strany aj velmi trufale.

No cakat nanho? Viete on si skoro na kazdej hodine nasiel "priestor" aby sa priblizil, dotkol ruky - vsetko za ucelom akoby vysvetlovanie temy. Napriklad tema zdravie, tak sa dotkol, ale citila som iskrenie. Aj sa tak zapozeral. Len premyslam, neozve sa, lebo si nechce znizit kredit?
Nepride mi akoby nebol muz cinu (za inych okolnosti). Rozpraval mi o Tom, ze isty cas si zenami dost randil. Takze bud nema zaujem alebo nechce si znizit kredit.
@kamatopo dakujem za radu. Tiez uvazujem :D len hlavne som si nechcela nic zle vysvetlit z jeho strany. Mozno by stalo za to este pockat, sledoat to tajomno ako tu niektora spomenula, nechat to plynut. Stale mam podvedome v hlave, ze muz ak ma zaujem, urcite sa prejavi a vlastne vidim, ze nieco sa deje, ale zaroven je tam ta "bariera". Takze preto je to take :D ze clovek si nechce nic zle vysvetlit, ale zaroven by rad stravil cas aj osobne, sice teraz sa neda nikam ist, maximalne prechazdka, ale spoznat osobne aj bez teraz myslienkovej bariery, ze ved je to ucitel, niekto nadriadeny, je tam skratka respekt a autorita v podvedomi. 🙂 ;) :D

autor
26. nov 2021

@guiseppinka

@lucilaines
Velmi pekne pribehy ste napisali, hlavne s tou spanielkou 🙂
A ze moj manzel :D :D :D tak toto pobavilo, ale v dobrom samozrejme, no kto vie, mozno nim je 🙂 ak dvaja maju byt spolu, tak "osud" to vzdy nejako zariadi, alebo sa mylim?
No som rada, ze tolke z vas by do toho aj isli. 🙂
Ale aby som povedala, podla mna ide o vyzrrerzho muza, naozaj je starsi o par rokov a nemyslim si, ze by IBA tak flirtoval, ale kto vie...vsetko je mozne.

momoqui
26. nov 2021

ja si myslim, ze ak by mal on skutocny zaujem, tak by ta niekam zavolal...urobil by to rafinovane. ma na to priestor, aj v ramci konverzacie ... mozno je to typ chlapa, ktory koketne jedna s kazdou studentkou, dviha si tym ego. ak zistil pocas lekcii aj od teba, ze si single, tak ta pozvat mohol ... ano je to ucitel jazyka, ale ste obaja dospeli, ... poznam pripady, kedy zena mala vztah s nadriadenym, tiez sa to nehodilo, ale ked chlap chce, vie ako na to ... taktiez ste na tej lekcii len vy dvaja, takze co sa tam stane, tam aj ostane 🙂

vilma7
26. nov 2021

@sidicek bol medzi nami len 9 ročný rozdiel, čo som samozrejme vtedy áno netušila.
Pre mňa to bol učiteľ, a hotovo....a si predstav že si nakoniec vzal aj jednu so svojích žiačok, je medzi nimi 11 rokov rozdiel a dopodnes sú spolu, čo je pomaly 25 rokov.

momoqui
26. nov 2021

este citam, ze ta chyti za ruku alebo nieco vie urobit ... tak mne osobne to pripada, ze odvahu ma, ale caka, ze ty ako zena urobis ten prvy krok. a pre mna osobne takuto chlap by nebol ten pravy. nemyslim, ze by sa obaval svojho statusu, ako ucitel-ziacka, ked ta chyta za ruku :_)

sidicek
26. nov 2021

@vilma7 sranda aj ja som mala na strednej učiteľa, ktorý si nakoniec zobral moju spolužiačku, ale on s nou aj ďalšími dvoma trávil čas mimo školy už vtedy. Podobný vekový rozdiel ako u vás, mne sa to zdalo nevhodné už ako pubertiacke. Bol cudzinec a nechápem ze to dospelí - rodina, škola - tolerovali. Ale možno sa to riešilo, len my, žiaci, sme o tom nevedeli.Ale je to skoro 30r dozadu, našťastie dnes sú tieto pravidlá kontrolované striktnejsie- aspoň dúfam.

janickacrazy
26. nov 2021

No ja som to mala opačne, ja ako učiteľka som si začala so svojím študentom, ale teda iniciatíva prišla od neho. Určite by som ho neoslovila prvá. No ja som učila skupinu študentov a po skončení kurzu sme išli spolu do reštaurácie na víno. Potom ma pozval na kávu a už to išlo.

autor
26. nov 2021

@janickacrazy hmmmm, pekny pribeh, ale v tomto kontexte asi je to preto ze on je muz, nie? 🙂 myslim to tak, ze keby je to opacne (ty si muz, on zena), tak kto vie, ci by pozval/a.... nad tym teda uvazujem 🙂 teda stale to vo mne je podvedome, ze muz by mal urobit ten prvy krok :/

autor
26. nov 2021

@momoqui ja si myslim, ze tiez asi by sa skor on mal cinit, ale ak caka na mna - aby som to urobila ja, lebo mozno si on nie je isty, ci aj z mojej strany nieco je, potom je to take zvlastne a asi sa pozvania bez mojho pricinenie nedockam :D ked v dnesnej dobe je to vsetko take pomylene, ze niektori cakaju aj od zeny iniciativu a teraz len to vytusit, ci caka alebo nechce, alebo co vlastne... 🙂

mell27
26. nov 2021

Osobne by som počkala minimálne do skúšky. Možno som stará škola, ale myslím si, že muž by mal byť iniciátor vzťahu .... Neviem si predstaviť, že by som sa nejakému vtierala... Vydrž, ak bude mať o teba záujem, určite sa ti ešte ozve ...🍀

janickacrazy
26. nov 2021

Tak môžeš mu niečo naznačiť, aby vedel, že máš záujem, ale ostatné by som nechala naňho, keďže je to chlap, tak on by mal urobiť prvý krok. Držím palce.

momoqui
26. nov 2021

Dnesni chlapi su otrasni- ano cakaju iniciativu od zeny lebo oni su ti princovia … ale ak ho oslovis prva cakaj ze cely vztah bude na tebe … ked chlap chce tak urobi hocico 🙂

momoqui
26. nov 2021

Ako niekto pisal. Daj mu jasne signaly ze je ti sympaticky a zvysok nechaj na neho

autor
1. dec 2021

Ahojte, takze odhodlala som sa k prvému kroku keďže do Vianoce nebudú hodiny z určitých dôvodov. Tak či tak som potrebovala poradiť s jednou vecou ohľadom lekcie, tak som sa ozvala súkromne, opýtala sa, ako sa má, no ale konverzáciu sme v ten deň ukončili v rámci nejakej slušnosti. Nepodnikla som viac krokov a neviem či som urobila dobre alebo nie, nenavrhla som zatiaľ žiadny krok k stretnutiu ani nič podobné. Takže neviem 🙂 🙂 🙂

ailiba
1. dec 2021

Tak ťažko povedať, ale aj on musí trosku prejaviť záujem z jeho strany. Viem, že je to ťažké, ale skus mu dat čas.

autor
1. dec 2021

@ailiba urcite ano nejdem uz podniknut nic, ten zaujem ohladom lekcie bol uprimny, to som sa aj tak chcela spytat osobne, len som uz nestihla, takze som to trosku vyuzila
ale urcite nebudem nic viac podnikat, necham to uz tak momentalne 🙂

ailiba
1. dec 2021

Držím palce🙏

Strana
z2