icon

Pandémia, manžel a peniaze

24. feb 2021

Zaujímal by ma názor nezainteresovaných na môj problém. Sme manželmi 15 rokov. Máme jedno 7 ročné dieťa. Ak prišla pandémia zostala som z práce doma. Keďže tu nemáme starých rodičov ani inú rodinu ako pomoc, manžel navrhol, aby som s dieťaťom zostala doma. je pravda, ze zarábal viac ako ja, ale ani môj príjem nebol zanedbateľný, ale mala som skrátený úväzok na 6 hodín, aby som stíhala dieťa vybrať zo školy, keďže on nemôže (fakt to jeho pracovná doba a zameranie nedovoľuje, proste nemôže odísť ani si prispôsobovať prac. dobu), tak som sa prispôsobila ja, keďže u mňa to ide a mohla som sa viac venovať dieťaťu. Keď prišla pandémia, navrhol, aby som zostala doma, že on nás v pohode uživí (to je aj pravda) a do práce pôjdem keď sa situácia upraví. Takže som takmer rok doma s dieťaťom na dištančnom a môžem sa mu venovať. V poslednej dobe však prestávam rozumieť jeho správaniu. Hovorím zoberiem si peniaze idem natankovať. On na to už ti prišla výplata? Rozpráva dieťaťu, že pôjdu na umyvárku, decko sa teší a on zadre: Vypýtaj od mamy, nech to zacvaká určite má v peňaženke a keď nie tak rozmení. Alebo podpichovačné reči pred rodinou v tel. "Ja musím ťahať celú domácnosť, veď kto iný by to robil..." Pár krát sme sa o tom rozprávali, že teda ak s tým má problém, ja v pohode môžem ísť späť do práce, brali by ma hneď, mala som už aj iné ponuky (keďže mám dobré vzdelanie aj dlhoročnú prax v odbore). Na to mi povie, že som suchár a nerozumiem srande. No, mne to teda fakt vtipné nepríde. Ale na návrat do práce má tisíc argumentov prečo to teraz vhodné nie je, aby som išla. Tak prosím názory či by vám to vadilo tiež alebo som fakt bez štipky humoru.

Strana
z2
amelie2017
25. feb 2021

Skus si aj ty robit srandu. Povedz malemu, ze mu oblecies tie oblubene zelene teplaky, vlastne nie, ocko ich zase nevybral. Ze zajtra budu na obed buchty na pare, vlastne nie, lebo ocko ich neuvari. A podobne veci. Ci to bude jemu prijemne.

jankapepe
26. feb 2021

Normálne mu pri prvej menšej poznámke oznam: budúci mesiac nastupujem do práce, bohužiaľ môj pracovný čas a pracovná náplň mi nedovolí venovať sa toľko dieťaťu ani domácnosti.
Takže, 1 týždeň vyzdvihnes zo školy, navaris,operies,nakupis,upraces,úlohy.......
Ty. Druhý týždeň zase ja.
Tak isto si od budúceho mesiaca delíme všetky tieto povinnosti.
Zmluvu som už podpísala, musíš si to v práci zariadiť. Preto ti to hovorím dopredu. A áno aj výdavky budeme platiť všetky na polovicu.
Letné prázdniny si priprav že mesiac budeš musieť byť s dieťaťom doma ty. Ten druhý mesiac si to zas zariadim ja.

Toto zahraj s kľudom angličana. Uvidíš ako mu bude lepiť 😁

alvaluka
26. feb 2021

On ti sam navrhne a dohodnete sa na tom, ze ostanes doma a potom pinda a nazyva to humorom. By som ho trafila panvicou a valala by som sa po zemi, ze aka sranda.

Ja by som mu len oznamila, kedy nastupujem do prace, samozrejme v predstihu, aby ste SPOLU vyriesili, kto/kde/s kym bude s dietatom/dieta.

Kup mu Zivot a nech si precita poslednu stranu, tam su napisane vtipy a to, co on predvadza nie je humor.

Strana
z2