icon

Partner 2 mesiace pred svadbou zmenil názor

ema1998
17. mar 2022

Caute Zeny,
Prosim Vas poradte mi. Ja mam 24 priatel 29 rokov
S priatelom s ktorym sme uz 6 rokov, byvame 4 roky a mame 2 mesacnu princeznu. Priatel je rodinny typ, ma ma rad ale je velky flegmatik. Po krcmach nechodi, ani nikam von sem tam raz za 3 mesiace s kamaratom na kavu. Minuly rok sme sa bavili o svadbe teda ja som zacala ze co keby sme sa zobrali, a on na to ze tohto roku este nie (ked som bola tehotna) ze nabuduci rok v 2022 ale ze iba uradne chce ze “”na co”” v kostole. Tak sme sa dohodli na Jul mame to uz aj zarezervovane este od roku 2021 od Jula. Uz bol Februar a ja Chcela som vediet na com som, ci bude ci nebude svadba ci mam planovat. Tak som sa ho na rovinu spytala ze ako s tou svadbou ci sa na to citi alebo nie ze ked nie ze nieje pripraveny tak ok ze pockam. On mi odpovedal ze ano ze urobime svadbu. Este 3-4 tyzdne predtym sme sa bavili ze co a ako urobime ake jedlo chceme na svadbe a nasej a ze co a ako bude. Kupila som si aj saty, pytala som sa ho ze ktore si mam kupit cez internet. Vcera som sa ho pytala, ukazovala ze ake obrucky si dame a on ze on nevie. Kukam na neho ze ty a chces vobec tu svadbu? A on ze ano. A ja mu hovorim a preco to na tebe nevidim, ze ja ta do nicoho netlacim, ked sa necitis pripraveny tak povedz ze je to na cely zivot. Mam pocit, ako keby vsetko mam organizovat ja. On ma ani o ruku nikdy nepoziada nieje ten typ. Ani pytacky nechce ze “na co”. Ani na dovolenku, nikde najradsej by sedel doma a opravoval si auto. On je taky typ ze kde ho postavis tam bude stat. Vsetky vybavivacky ohladom celeho nasho zivota robim ja. Ja som rychla akcna a viem vsetko rychlo vybavit, som velmi samostatna, ked mi nieco treba neserem sa stym a riesim. Vcera som mu povedala ze bud chlap a povedz ze ake mas pocity ohladom svadby ze robime tu svadbu ci nie ved uz vsetci vedia saty mam kupene ze uz mame vsetko naplanovane urad hostinu atd. A on ze sme sa dohodli minuly rok ze urobime svadbu teraz v july tak urobime. A ja ze robis to za ze chcem ja alebo za to ze chces aj ty, mozno neorganizinujes nic lebo nechces? Tak mi tichucko odpovedal ze chcem. Hovorim mu ze ale ja mam uz aj saty a on ze ich budes mat na potom. Mam taky pocit ze sa boji. Ked sme sa mali stahovat spolu tiez to bolo to iste ze ano ano a potom ze neviem. Do vsetkeho ho treba tlacit ja nosim gate doma😀 ale do tohto ho tlacit nebudem to je pod moju uroven. Chcem len vediet ci sa to stalo uz niejakej a ako sa mam chovat k nemu. Povedala som mu ze ok nebude svadba ze chapem ok, ale perem pratam s peniazmi nejdeme 50/50 zijeme ako rodina, nerobime rozdieli ze toto je moje a toto tvoje proste ako manzelia po 20 rokoch. Velmi vela veci sme si presli alebo ja snim velmi zlych veci syale som pri nom stala. Povedala som mu ze vsetko robim ako keby som uz bola jeho zena ze moze zabudbut ze tieto veci budem robit pod statusom”priatelka”. Citim sa hrozne, odmietnuta. Zajtra mi pridu saty a ja neviem co mam urobit ci ho mam nechat alebo robit sa ze nic da nestalo alebo to riesit ze uz treba sa pohnut. Za 6 rokov sme sa nikde nepohli okrem babatka. Poradte mi, neviem si ineho chlapa pri sebe predstavit a viem ze aj ona mna chce ale mne sa uz nechce stale iba na nieco cakat. Opustit ho nechcem babatko sme planovali. Mrha mojim casom? Poradte mi. Dakujem ZENY ❤️

0kristina0
17. mar 2022

Ako si prisla na to, ze to nechce? Nehnevaj sa ale po tolkych opytaniach ci chcem svadbu by som ta uz aj do riti poslala. Naco sa ho to stale vypytujes? Vies aku sme mali svadbu my? Opytala som sa muza, co keby sme sa vzali? On povedal, ze dobre, ja som vybavila sobas a bolo vymalovane.

bettie
17. mar 2022

@ema1998 stale dokola sa ho vypytujes ci chce svadbu. Odpovie ti ano. A aj tak ides dokola to iste. Ci sa na to citi ... nezneistujes ho nahodou ty? Aj pred tym ako ste mali dieta, si mu dokola kladla tu otazku? Lebo podla mna, dieta je na cely zivot. Necudovala by som sa, ak mu nakoniec vsugerujes, ze sa zenit vlastne nechce 😉

ema1998
autor
17. mar 2022

@0kristina0 ale ja som sa ho pytala iba 2 krat. Raz vo february a 2 krat pred vcerom. Ja sa ho nevypytujem. A minuly rok sme to zarezervovali a to bolo skoro uz rok do zadu tak si myslim ze je normalne sa opytat ze ako sme na tom zo svadbou. A teraz som sa ho pytala druhy krat ked som sa pytala ze ake obrucky.

0kristina0
17. mar 2022

@ema1998 ale naco sa ho pytas ci to naozaj chce ked ste sa uz raz dohodli, naco je to dobre? Keby nechcel tak si ta nezoberie.

vilma7
17. mar 2022

Žijete spolu, máte spolu dieťa, nemáte nejaké vzťahové problémy a aj tak máš potreby sa ho pýtať na svadbu?
Pre mňa by to bola hotová vec. Veď keby nechcel, tak hádam by si otvoril ústa keď je taký šikovný.
Aj ja by som nechala všetko vybavovať na druhých, keby som videla, že sa stále angažujú...za tie.roky si zvykol.
Mám doma ohľadom tých vybavovačiek podobného mumaka.

ema1998
autor
17. mar 2022

@vilma7 nie nemame ziadne problemy. Vsetko je uplne v poriadku. Ale som sa popalila uz davnejsie este pred nim, a od vtedy mi to nejako zostalo ze radsej cakam na krok toho druheho a musim byt stale uistovana lebo nechcem mat pocit ja tlacim niekoho alebo do niecoho. Ze nechcem byt Hrrr 😄 A to ze vsetko vybavujem ja je pre to ze on je ten typ. Ale zase keby som mala velmi akcneho chlapa takeho by som tiez nechcela. Davam priestor aj jemu samozrejme ale on to nechava na mna. Takto funguju aj jeho rodicia, mama je tam sefka a vsetko robi ona tak to ocividne videl takto doma. Ja viem ze niesom jeho mama, ale ma to uz v sebe takto vyrastal a on sa uz nezmeni. Ale som rada ze ho mam, nemenila by som.

ema1998
autor
17. mar 2022

@0kristina0 asi to mam z minulosti. Stale chlapi hovoria o tom ze ako nejaku nechcu lebo do vsetkeho je hrr a vsetko ona zacina. A tak cakam radsej na prvy krok od chlapa.

ema1998
autor
17. mar 2022

@dskjhfdlkdjhl ja som sa ho pytala iba 2krat. Raz vo ve february a teraz druhy krat. Neviem odkial to mas ze sa ho vypytujem. To ze som sa ho spytala viacej otazok v jednej koncerzacii snim. Nepytala som sa ho viac nez 2x

ema1998
autor
17. mar 2022

@bettie pred dietatom sme riesili dom ktory mame a ze svadbu potom. Ale nebavili sme sa o tom viac.

ema1998
autor
17. mar 2022

@sidicek On nieje problemovy to vobec 😁😁😁 Situacie boli problemove ale on za to nemohol. To nemalo snim nic.

ema1998
autor
17. mar 2022

@karmen118 ja som sa ho pytala iba 2 krat😊

gagik
17. mar 2022

Je pod tvoju uroven tlacit ho do svatby? Deti rodit bez svatby mi pride viac pod uroven…ja ho uplne chapem, naco by si ta bral,ved ma vsetko aj bez svatb-sex,deti, o vsetko postarane, z jeho pohladu je pravda ze naco svatba..,ked moze mat vsetko aj bez zavazkov.

zuzuliennka1
17. mar 2022

@andreatytler ty zijes s mojim muzom?😂😂 to ale akoze vazne.. oni dvaja by si ruky mohli podat

ema1998
autor
17. mar 2022

@zuzuliennka1 😁😁😁😁 Fakt aspon nesom jedina😁😁😁 Aj ty si mala taky isty problem?

dskjhfdlkdjhl
17. mar 2022

@ema1998 reagovala som na to, co som si precitala v uvodnom prispevku-skus si to po sebe precitat-mne by taky pristup vadil a je jedno ci by ta debata bola dvakrat, alebo 10-krat. Ale mne osobne to moze byt jedno-ja nebudem zit ani s jednym z vas, nastastie🙂

zuzuliennka1
17. mar 2022

@ema1998 taky ako ty, nie, ale reagovala som na to, co pisala @andreatytler, konkretne: “On si radsej pozrie oblubeny film ktory uz videl 40x (to vobec neprehanam) ako by mal pozerat novy film o ktorom nevie ci to nebude blbost.” 😂😂 aj tie restiky, no jak cez kopirku

lapalma
17. mar 2022

Autorka 🙂 .... ten chudák žiadny názor nezmenil, už sa predsa vyjadril, že si ťa vziať chce !
Ale ty z neho zrazu chceš mať romantika, ktorý ti vyznáva nekonečnú lásku a opakuje ti, že svadbu CHCE a CHCE ....
Proste pochop, že taký NIE JE .... bojí sa v tejto veci rozhodovať, organizovať, riešiť...
Ak ho ľúbiš, proste sa vezmite....ty to zorganizuj, on sa zúčastní....
A nohavice budeš nosiť ty....veď to vieš a doteraz ti to predsa nevadilo....aj bábo si si s ním zaobstarala 🙂

tncka
17. mar 2022

@ema1998 aj ja to mam doma,zariadim a vybavim si. Nic necakam,sama si spravim ako chcem a neriesim.

lutam12
17. mar 2022

@ema1998 Mila autorka, nie je to teda nic prijemne, tvoja situacia. Asi by som nacsvadbe s takym pristupom netrvala. Co je to za argument ze nie je na vybavovacky atd. Ja neverim, ze ak by nechcel svadbu , ze nepohne ani prstom. Taky postoj by mi znechutil nieco organizovat. Je pravda ze moj manzel je organizacny typ, ale svadbu sme chceli obaja a aj sa o pripravy pricinili- obrucky sme si vybrali spolocne. Cez telefon rezervovali hudbu, fotografa a salu a ostatne sa postarali nasi rodicia. Ale nie preto lebo sme boli neschopni, sle preto lebo sme zili daleko a brali sa tu ns SK. Prisli sme 3 dni pred svadbou a vsetko bolo skvele. Boli sme zalubeni a tesili sa na svadbu, neviem si to predstavit s clovekom, ktory prejavuje minimum zaujmu. Drzim Vam palce.

elementissa
17. mar 2022

Autorka ty si zrejme typ "nemám problém, vyrobím si". Kde vyplynulo z textu, že tú svadbu nechce? Veď ti to povedal xyz krát, že svadba bude. Môj muž mal takého šéfa, tiež ho jeho žena takto obhanala a on síce schopný a na vysokej pozícii, ale absolútny mamp*cista... S nikým sa nehada, keď s niečím nesúhlasí, tak bez slova odíde, ale nikdy nezvyšuje hlas, málokedy prehovorí, k žene dobrý, stará sa, zaujíma sa, ale jej je stále málo, uháňa ho chudáka tak, že pred ňou ešte aj cez víkend uteká do práce, lebo ona doňho stále rýpe, hustí, stále jej vadí, že nie je iniciatívny, že všetko ona rieši, vyhukuje po ňom jak po malom chlapcovi... A to už sú spolu viac ako 20 rokov 🤣 ona je total cholericka, 150 cm, napoleonsky komplex, malá, štipľavá a rozkazovacna a on je ako taký macko Pooh, kde ho posadis tam bude sedieť a maximálne sa popod nos usmievať. Stále som nepochopila, čo motivuje dvoch tak rozdielnych ľudí dať sa dokopy. Vidíš, že ten tvoj ti svadbu sľúbil, ale jemu je jedno, či je alebo nie je. Ty si sprav podľa seba, ako sa to tebe bude páčiť, keď svadbu chceš a on sa zúčastní a povie áno :D ale veď snáď vieš, s kým žiješ, to si mohla čakať, že bude mať taký postoj, no nie?

silvike
17. mar 2022

@ema1998 Tak aby ste nedopadli podobne. Akurat tusim vcera tu bola jedna taka tema aky je muz "nicotny" a nakoniec vyslo najavo ze zena ho tak trosku do svafdby aj deti dotlacila...
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/nicotny-muz-uz-neviem-ako-dalej/?page=2

nadazdi
17. mar 2022

Ja stále neviem čo ma muž na svadbe vybavovať.. ja som sa opýtala koho chce pozvať, aby som mu dala presný počet pozvánok, nahlásil mi osoby.. opýtala som sa ho čo chce jesť okrem vyprážaného syra a to bolo všetko.. čo mal so mnou riešiť kytice? Tortu? Vyzdobu? Vyslužky? Veď kúpil si oblek, vybral si obručku a prišiel na 10:00 na určené miesto, oboznámili nás s programom, zobrali sme sa, nacengali sme sa ako kone a jako dobre.. neviem teraz kam sa mame ešte posunúť, čo sa s ním mám rozviesť a zas odznova nech stále ,,napredujem”? 😁

ahaknaj
17. mar 2022

@ema1998 presne toto isté len pred pôrodom som riešila...teraz som single mama lebo to "zlaknutie" sa volá Zuza 🤷

taga
17. mar 2022

'Bud chlap a pobedz mi ake mas pocity'
🤣 prepac, toto ma totalne pobavilo a uplne to vystihuje to, kde si. Ano, tlacis na neho a riadne a nie, chlapovi sa nikdy nechce riesit, saty, torty, obrucky, kvety, hudba.. nemaju k tomu vztah, je im viac menej jedno co bude 🤣 moj nazor.
Daj mu jasnu ulohu: vyber vino na oslavu a nepytaj sa ho na kazdu servitku na stole
A nepytaj sa ho dookola ci chce - nechce - chce - nechce... a to, ze ta nepoziadal o ruku, je tak trochen tvoja chyba - nedala si mi sancu 🤣 ved si ho predbehla

zanalab
17. mar 2022

Normalne kup obrucky a ries svadbu.Kasli na to ze je taky nemastny neslany.Poznam tiez takych a vyborne im to klape.Proste nevedia svadbu riesit ani vybrat prsten.No a co.

mandarinka555
18. mar 2022

@ema1998 Píšeš, ako na neho nechceš tlačiť, ale už si ho doslova priklincovala k múru...

zuzuliennka1
18. mar 2022

@nadazdi presne toto. Ona pise, ze na neho nechce tlacit, ale uz ho aj dotlacila a vlastne uuplne zbytocne.
Fakt nepoznam chlapa, ktory by ohladom svadby sam od seba riesil torty, vyzdobu, saty, vysluzky, dja,…
a navyse opat krasny priklad, ze ked sa na to ide “opacne” (dlhorocny vztah, dieta, juuj a este svadbu by to chcelo) - tak to v 90% pripadov konci takto…
a chlapovi sa necudujem, ma vsetko, do svadby sa nehrnie.

kassandra25
18. mar 2022

@ema1998 pome do akcie zena, bez otazok o konci a nesvadbe. !

ema1998
autor
18. mar 2022

@lutam12 on nie je taky typ ze vie vybavit vseobecne nie len ohladom svadby.

ema1998
autor
18. mar 2022

@mandarinka555 ja som ho priklincovala?? Ak ako povedz mi. Ked sme sa zhodli na tom minuly rok ze svadba bude, tak sa to zarezervovalo na tento rok. A vo feb som sa ho pytala ci to plati. A teraz sme riesili obrucky. Prosim ta precitaj si cele co som napisala nie iba polovicu si si z toho vydedukovala toto co ty chces.