Partner 2 mesiace pred svadbou zmenil názor
Caute Zeny,
Prosim Vas poradte mi. Ja mam 24 priatel 29 rokov
S priatelom s ktorym sme uz 6 rokov, byvame 4 roky a mame 2 mesacnu princeznu. Priatel je rodinny typ, ma ma rad ale je velky flegmatik. Po krcmach nechodi, ani nikam von sem tam raz za 3 mesiace s kamaratom na kavu. Minuly rok sme sa bavili o svadbe teda ja som zacala ze co keby sme sa zobrali, a on na to ze tohto roku este nie (ked som bola tehotna) ze nabuduci rok v 2022 ale ze iba uradne chce ze “”na co”” v kostole. Tak sme sa dohodli na Jul mame to uz aj zarezervovane este od roku 2021 od Jula. Uz bol Februar a ja Chcela som vediet na com som, ci bude ci nebude svadba ci mam planovat. Tak som sa ho na rovinu spytala ze ako s tou svadbou ci sa na to citi alebo nie ze ked nie ze nieje pripraveny tak ok ze pockam. On mi odpovedal ze ano ze urobime svadbu. Este 3-4 tyzdne predtym sme sa bavili ze co a ako urobime ake jedlo chceme na svadbe a nasej a ze co a ako bude. Kupila som si aj saty, pytala som sa ho ze ktore si mam kupit cez internet. Vcera som sa ho pytala, ukazovala ze ake obrucky si dame a on ze on nevie. Kukam na neho ze ty a chces vobec tu svadbu? A on ze ano. A ja mu hovorim a preco to na tebe nevidim, ze ja ta do nicoho netlacim, ked sa necitis pripraveny tak povedz ze je to na cely zivot. Mam pocit, ako keby vsetko mam organizovat ja. On ma ani o ruku nikdy nepoziada nieje ten typ. Ani pytacky nechce ze “na co”. Ani na dovolenku, nikde najradsej by sedel doma a opravoval si auto. On je taky typ ze kde ho postavis tam bude stat. Vsetky vybavivacky ohladom celeho nasho zivota robim ja. Ja som rychla akcna a viem vsetko rychlo vybavit, som velmi samostatna, ked mi nieco treba neserem sa stym a riesim. Vcera som mu povedala ze bud chlap a povedz ze ake mas pocity ohladom svadby ze robime tu svadbu ci nie ved uz vsetci vedia saty mam kupene ze uz mame vsetko naplanovane urad hostinu atd. A on ze sme sa dohodli minuly rok ze urobime svadbu teraz v july tak urobime. A ja ze robis to za ze chcem ja alebo za to ze chces aj ty, mozno neorganizinujes nic lebo nechces? Tak mi tichucko odpovedal ze chcem. Hovorim mu ze ale ja mam uz aj saty a on ze ich budes mat na potom. Mam taky pocit ze sa boji. Ked sme sa mali stahovat spolu tiez to bolo to iste ze ano ano a potom ze neviem. Do vsetkeho ho treba tlacit ja nosim gate doma😀 ale do tohto ho tlacit nebudem to je pod moju uroven. Chcem len vediet ci sa to stalo uz niejakej a ako sa mam chovat k nemu. Povedala som mu ze ok nebude svadba ze chapem ok, ale perem pratam s peniazmi nejdeme 50/50 zijeme ako rodina, nerobime rozdieli ze toto je moje a toto tvoje proste ako manzelia po 20 rokoch. Velmi vela veci sme si presli alebo ja snim velmi zlych veci syale som pri nom stala. Povedala som mu ze vsetko robim ako keby som uz bola jeho zena ze moze zabudbut ze tieto veci budem robit pod statusom”priatelka”. Citim sa hrozne, odmietnuta. Zajtra mi pridu saty a ja neviem co mam urobit ci ho mam nechat alebo robit sa ze nic da nestalo alebo to riesit ze uz treba sa pohnut. Za 6 rokov sme sa nikde nepohli okrem babatka. Poradte mi, neviem si ineho chlapa pri sebe predstavit a viem ze aj ona mna chce ale mne sa uz nechce stale iba na nieco cakat. Opustit ho nechcem babatko sme planovali. Mrha mojim casom? Poradte mi. Dakujem ZENY ❤️
@0kristina0 lebo vyzeral ze vaha
@kassandra25 citaj cely prispevok prosim ta dobre? Ja sa ho nevypytujem. Bavili sme sa o svadbe 2x
@ema1998 obaja chcete svadbu, ale pytala si sa ho lebo vyzeral, ze vaha. To mi nejako nevychazda...
A fakt 2x?
Minuly rok sme sa bavili o svadbe teda ja som zacala ze co keby sme sa zobrali, a on na to ze tohto roku este nie
Uz bol Februar a ja Chcela som vediet na com som, ci bude ci nebude svadba ci mam planovat. Tak som sa ho na rovinu spytala ze ako s tou svadbou ci sa na to citi alebo nie ze ked nie ze nieje pripraveny tak ok ze pockam. On mi odpovedal ze ano ze urobime svadbu.
Este 3-4 tyzdne predtym sme sa bavili ze co a ako urobime ake jedlo chceme na svadbe a nasej a ze co a ako bude. Kupila som si aj saty, pytala som sa ho ze ktore si mam kupit cez internet.
Vcera som sa ho pytala, ukazovala ze ake obrucky si dame a on ze on nevie. Kukam na neho ze ty a chces vobec tu svadbu? A on ze ano.
Moc neodporucam rypat sa v tom.. Povedal, ze svadba bude, tak sa toho drz.. Ja viem, nepaci sa ti jeho "nadsene" spravanie, ale mozno sa boji, je nervozny, kedze sa to blizi..
Svojimi otazkami a naliehanim ho rozhodis este viac...
Mam rovnakeho muza.. Dlho dlho nic.. Vacsinou som ho musela "nakopnut" do vsetkeho.. Ale jedneho dna sam povedal, ze svadba vtedy a vtedy.. Tak som sa toho drzala.. I ked tyzden predtym bol tichy, taky nijaky.. Noc pred svadbou mu bolo dokonca nevolno od strachu 😄
Ale ked uz sme boli v kostole, vsetko z neho opadlo 🙂
@makova333 Ona je nervózna, že nevieme čítať s porozumením, ale sama po sebe si neprečíta....sto krát sa vkuse vypytuje kraviny a vraj ho do ničoho netlačila....chudák chlap, lebo o pol roka jej začne vykrikovať, že ho do svadby dokopala, že on sa ženiť vôbec nechcel...
Chudak chlap 😞
Ja ti odpoviem ako nejaka stara babka: "ked ma chlapec vsetko, naco by sa zenil?" Zial kedze ty tuzis zit v manzelstve urobila si zasadnu chybu, urobila si si dieta skor, ako ste boli manzelia. On ma vsetko, ty sa o vsetko postaras a ked sa nedajboze dostane do nemocnice alebo zomrie ty budes ta posledna, lebo si len priatelka. Treba mu vysvetlit aj pravne vyhody manzelstva, ze ak sa s nim nieco stane ostanes nezabezpecena. Kedze mate uz dieta dala by som mu noz na krk a este by som pritvrdila tym, ze idete vybavovat spolu, alebo koniec. Nech sa ukaze. Uz nie je maly chlapec
Trosku nechapem. Za kazdym ti povie ze svadbu chce. Jeminku. Ja naopak nepoznam chlapa ktory by sa k svadbe viac vyjadril nez slovo ano.
Moj neriesil absolutne nic ked som riesila ja alebo jeho mama a tento rok oslavime 9.vyrocie.
Rovnako aj mena detom som vybrala ja.
Do domu necha viac-menej vsetko na mna lebo jemu je to “jedno”.
Dam mu na vyber a alebo b a tym to konci.
Nehladaj problem tam kde nie je. Vyber obrucky ukaz mu ci mozu byt. Pripadne mu zdorazni ze ti zalezi aby aj on vyjadril svoj nazor. Alebo v ramci prechadzky chodte rovno do zlatnictva si obzriet. Vyskusat.
Ja som si tiez zasnubny prsten vybrala sama 😅
Su proste aj take typy chlapov. Za tie roky si si teoreticky mohla zvyknut. Ak nemate ine “problem” tak si uzivaj svadobne pripravy podla seba 😉. Fakt chlapi to tak neprezivaju ako my.
@ema1998 u nás to bolo rovnako, s tým, že sme mali hostinu 80 ľudí. Ešte vo štvrtok pred svadbou nemal svadobnú košeľu. To sú také nerozkyvane, predposrate typy (bez urážky, veď mam takého doma 🙂, netreba sa nič pýtať, musíš sa zmieriť s tým, že vybavíš všetko, proste takí chlapi sa na svadbu netešia. Neboj ale pocas svadby to už bolo OK, aj sa tešil, aj bol hlavne rad, že je po tom 😁 normálne si ho vezmi a basta.
No ja neviem, chces si ho vziat preco vlastne? Zijete spolu zijete, problem nikde nie je. My sme to mali tak obaja po rozvode dohodnuti ze uz sa brat nebudeme naco. Jedneho dna ma poziadal o ruku s tym ze sice to uz bikdy nechcel no ja som jedina zena ktoru by si este vzal a ze to chce. Ale nic sme netlacili boli sme zasnubeni, dokonca bol aj v nemocnici aj na operacii normalne ma uviedol ako partnerku a nikdy nebol problem aby som sa dozvedela o jeho stave. Svadbu sme si povedali ze si spravime raz a vynimocnu. Nakoniec sme len tak sli cez mesto a ze aha urad. Co keby sme sa vzali. Vtipkovali sme. Poton zrazu prisla nejaka myslienka co tak sa vazne zobrat a do mesiaca sme sa zobrali, na urade, najorv sme mali byt len my a svedkovia. Skoncilo to tk ze sa pridali aj rodicia a surodenci dali sme si obed a sli domov. A dokonca som si nevzala ani jeho priezvisko, vedel o tom ze to nebudem menit a povedal ze mu na tom nezalezi. Zacali sme planovat aj babatko spolocne k tym nasim 3. Takze svadba uz bola vyhodna nie len kvoli nejakemu pocitu vzali sme sa ale aj papierovo. Ale nie je to vlastne ziadna zmena. Sama by som ho do toho netlacila. Svadbu sme riesili spolocne. A da sa zit aj bez papiera. Ved tak aj zijete. Sama musis vediet co chces ty a preco. Keby si ta nechcel vziat vobec ani s tebou nezajednava ten urad ;)
Svokra to tak mala so svokrou, išli vo výťahu a mu vraví ze co teda, bude svadba a o len ze no dobre a vymaľované, 😂 došiel na hotové.. Ony presne ako vy dvaja svokor ani čaj nevie uvariť všetko vybavuje svokra akčná.. Už včera bolo neskoro 😂 on sa vezie, on jedine co v živote robil tak projektovanie mosty... Celý život v jednej firme no a dom na projektoval a postavili.... Ináč okrem svojho odboru je úplne mimo.... A známky jeho koníček.... V reálnom živote ale všetko za ruku 😂 keby ona nedošla so svadbou tak ešte teraz nie sú zobrati....a ako im je dobre.. On flegmatik ona vrtula.. Dopĺňajú sa 😂 aj keď niekedy je ona až moc akčná a on až moc slimák 😂🤭🤷♀️
Jednoznačne vôbec si sa ho to nemala pýtať. 😉
@ema1998 akoze sory,.. ja to vidim 5ak, ze 5y si si nieco vymyslela a skor ty ho zneistuješ. Vytvaras zbytocne dusno. Ved ste sa dohodli, tak to plati. Preco by mal menit nazor.
@3petka mojho som tyzden pred svadbou musela dokopat do obchodu pre oblek, bo on esteal cely tyzden na to🙈
Nechce sa mi citat vsetky komenty, ale uz prvy vystihol moje pocity, a nie som sama pozeram.
Jediny problem.mas ty, 6 rokov zijes s chlapom, za ktoreho sa ides vydat a prave teraz chces od neho nejaku sialenu romanticku aktivitu, ked si tu smahom ruky napises, ze ty nosis doma.gate? Toto je proste fakt, on je aky je, iny nikdy nebol a zrazu cakas filmoveho Romea? Ak tych 6 rokov si bola vysporiadana s jeho pohodlnostou, nemozes cakat, ze svadbou sa nieco zmeni. Ak to chces dosiahnut (zmenu), len mala rada, nerob to...stareho psa novym.kuskom.nenaucis a zrejme.budes sklamana. Ak.mas pochybnosti o spolocnom.zivote, tak sa rozhodni ty. On proti svadbe zjavne nema nic...zatial😉
🍀good luck
@ema1998 myslím že väčšina chlapov je taká že sú radi že svadbu zariadi nevesta po svojom 🤷♀️ ako pri vyberaní obrúčok by sa mohol aspoň posnažiť vyjadriť svoj názor ale keď je taký flegmoš od začiatku ako sa poznáte tak čo riešiš. Máte spolu dieťa, to je väčší záväzok ako svadba. Nie si z tej svadby tiež trošku vytrasená? 🙂 Myslím že si to dosť prispúšťaš k srdcu. Je taká povaha, nerieš každé jeho gesto a slovo do hĺbky, keď ti povedal že svadbu chce.
@ema1998 sme manželia 10 rokov a pred tým sme boli spolu 7 rokov. Ja som sa ho tiež spýtala ze ci si spravíme svadbu a on ze ano. A všetko som riešila ja, jeho to nebavilo. Jedine mali sme v kostole tak tam išiel som nou vybaviť to , hostinu šaty koláče všetko som zajednala ja. A klape nám to myslím ze fajn. Muži niesu na kvety, tortu koláče ich to netrápi. Nerieš. A zajednaj ak tvrdí že chce tak podľa mňa chce tu svadbu.
@ema1998 no neviem si toto ja u seba predstavit .Kazda sme ina ,ale u mna by toto taktiez neplatilo.
Mna manzel normalne poziadal o ruku (o com som netusila) nebolo to planovane proste to urobil a bolo potom svadba a teraz cakame babatko .tiez sme prezili strasne zle obdobia aj dobre ,vzdy sme stali pri sebe ale toto si teda ja vo vztahu neviem predstavit ,este ked mate uz dieta . Tzv. Ja som stara skola cize ani dieta by nebolo pred svadbou . Musis sa ty rozhodnut , ale po tolkych otazkach aku s vami planuje buducnost ,by som to s nim uz asi vzdala .
@ema1998 ak nemáte žiadne iné problémy a takto fungujete vo vzťahu už dlho že ty vybavujes všetko a on nie a je skôr možno aj taký introvert tak nečakaj pri svadbe že to bude inak. My to máme podobne doma, tiež som nemala žiadne požiadania a tak ale poviem pravdu mám veľa známych že nenormálne ovácie a už nie sú spolu. Ale my sme spolu už dlho a 9rokov manželia a máme pohodové manželstvo a milujem svojho manžela a práve ten kľud a pohodu ktorú on v sebe má. ja som ta akčná, viac komunikačná a nechcela by som aj partnera takého ako som ja. Možno si čakala aj nejaký krok od neho alebo romantiku. mne to tiež zo začiatku vzťahu trochu chýbalo ale už roky mi to nechýba pretože muž mi to vynahradza úplne inak vo vzťahu /pomáha pri všetkom.deti domacnost/ a viem sa naňho úplne spoľahnúť. v januári som bola v nemocnici a on sa postaral o 4,5 a 2,5 ročné deti. Takže ja mám romantika super doma len to neukazuje kvetmi a sladkými rečami a darčekmi ale skutkami.😄
Mne to pride ze si hrozne hrrr...presne ako si pisala si velmi akcna povaha, co je samozrejme dobre. Ale chlap je chlapom len ak zena ustúpi a nechá ho konať. Ked všetko vždy riešiš ty, chlap sa ti nebude stavať do cesty on ustúpi a nechá ťa riešiť ale za cenu ze je mu uberane z jeho mužnosti. Lebo hold chlap je hlava rodiny, aspon teda mal by nim byt. Takže ak chces aby sa zapojil nechaj niektore veci cisto aby riesil on, ale mam namysli skor chlapske veci, svadba je o krase a emociach,ladeni toto je naozaj akor zenska záležitosť. On moze max tak vyberat jedlo, ale uplne mu verim ze ake budete mat prstene je mu šumak, pre chlapa je prsten len prsten😁. Su aj vynimky samozrejme, ja pisem o chlapoch v globale. Tiež neviem preco sa ho dokola pytas ci chce svadbu ked ti dokola opakuje ze chce. Mne to pride ze uz ma dost toho tlaku a stresovania okolo toho tak sa este viac stiahol dozadu aby si mala priestor si riesit sama a bola spokojna a nechala ho v klude. Ja na tvojom mieste nestresujem, ved je to u vas v poriadku, len mu daj trochu priestor. Mozes sa ho spytat ci sa chce zapojit v nejakej oblasti v tej svadbe a napis zoznam co sa bude riesit, nech vyberie ked chce.Alebo ci mu nevadi ak to poriesis po svojom. Aj ja som svadbu skoro celu riesila po svojom, muž mi len potom schvaloval ze môže byť. On vybavil hudbu a este nieco, lebo tam niekoho poznal. Ostatne mu bolo jedno.Svadba je skratka skor naša ženská záležitosť, užívaj si aj prípravy. Je to len raz za život ❤️
@ema1998 my sme sa brali keď som ostala tehotná v 5 mesiaci. O ruka akože ma požiadal deň pred svadbou. Komplet celú svadbu este aj jeho oblek topanky atd som vybavila ja. Musíš si veriť a keď sa raz na niečom dohodnete ako ste sa dohodli tak to nepochybuj viac o tom. Ver tomu že keby ta nechcel tak s tym nesúhlasí ani by ste tak dlho spolu neboli ani dieťatko nemali. Takze dokonci to a priprav pre neho nezabudnuteľnú svadbu nech ma na co spomínať 😘😘😘
Toľko sa ho pýtaš či che svadbu, že už mám dojem, že vlastne ju nechceš ty a čakáš kedy ti povie Zrušme svadbu.
Mňa manžel požiadal o ruku a tam to haslo. Celé som zorganizovala ja, vôbec ho nič nezaujímalo a predsa som nemala pocit že by to nechcel.
@ema1998 ahoj,
Necitala som sice celu diskusiu ale z prispevku ako pises by som sa ja zariadila tak ze by som vybavila celu svadbu a jemu by som len povedala kedy a kde v obleku ma prist 🙂
Pride mi ze on toto nechce riesit -vybavovacky, ale ze s tebou pocita a urcite ta chce mat za zenu 🙂
Nie kazdy chlap je proste akcny hrdina ;)
Drzim palce 🙂
žijete spolu, máte spolu dieťa. Ak ti vyhovuje jeho povaha, nemáš o čom a kľudne sa zoberte. Ale počítaj s tým, že 99% budete riešiť presne takto. Sú baby, čo sú s tým ok, sú také, ktoré chcú svojho chlapa zmeniť. Nezmeníš ho. S tým počítaj. Inak si myslím, že kľudne svadbu dovybavuj a jemu daj len potrebné info. Ale premysli si to s tou povahou, kým máš ešte čas.
@ema1998 proste nie je taký typ že "hrrr svadba", sú aj takí muži, zbytočne rozoberať, pýtať sa. Môj povedal jedného dňa tak sa zoberme. Ok tak sme sa zobrali , dieťa už bolo na svete. Sme manželia 9 rokov a stále má nepožiadal o ruku. Mám len obrúčku a nemám stále snubný prsteň. A vlastne nie je to jedno? ❤️ Nerieš, nezamýšľaj sa. Hlavne nech ste šťastní a rozumiete si. Tak si vo vzťahu ta akčnejšia a čo poznám veľa takých vzťahov a fungujú.

Prvy aj posledny krat som pisala nieco na internet. Zeny by si mali pomahat byt na seba mile, ale tu ludia ukamenuju za to ze uz mas iny nazor ako oni. A este aj popridavaju a zkomolia. Zo mna v podstate vyslo ze ja sa ho vypytujem a ze som ho pritlacila k svadbe. To odkial mate ze sa ho vypytujem??!! Ze som ho pritlacila😁😁😁 a ako ? 😁 ved obydvaja chceme. Ked sme riesili uz obrucky tak Som mu dala par otazok v jednej konverzacii. A pytala som sa vo Februari aby sme zacali planovat a teraz ked sme riesili obrucky. Uz toho vyslo ze ja som ho dokopala a ze sa vypytujem 😄😄😄 preboha, citajte cele prispevky a nie iba polovicu alebo stvrtinu.Vsade same zlo, zavist a poviseneckost. No otras. Typicky Slovensky ludia. Ked niekto pyta radu necaka nadavky a osocovanie ale tu sa toho najde.