Partner 2 mesiace pred svadbou zmenil názor
Caute Zeny,
Prosim Vas poradte mi. Ja mam 24 priatel 29 rokov
S priatelom s ktorym sme uz 6 rokov, byvame 4 roky a mame 2 mesacnu princeznu. Priatel je rodinny typ, ma ma rad ale je velky flegmatik. Po krcmach nechodi, ani nikam von sem tam raz za 3 mesiace s kamaratom na kavu. Minuly rok sme sa bavili o svadbe teda ja som zacala ze co keby sme sa zobrali, a on na to ze tohto roku este nie (ked som bola tehotna) ze nabuduci rok v 2022 ale ze iba uradne chce ze “”na co”” v kostole. Tak sme sa dohodli na Jul mame to uz aj zarezervovane este od roku 2021 od Jula. Uz bol Februar a ja Chcela som vediet na com som, ci bude ci nebude svadba ci mam planovat. Tak som sa ho na rovinu spytala ze ako s tou svadbou ci sa na to citi alebo nie ze ked nie ze nieje pripraveny tak ok ze pockam. On mi odpovedal ze ano ze urobime svadbu. Este 3-4 tyzdne predtym sme sa bavili ze co a ako urobime ake jedlo chceme na svadbe a nasej a ze co a ako bude. Kupila som si aj saty, pytala som sa ho ze ktore si mam kupit cez internet. Vcera som sa ho pytala, ukazovala ze ake obrucky si dame a on ze on nevie. Kukam na neho ze ty a chces vobec tu svadbu? A on ze ano. A ja mu hovorim a preco to na tebe nevidim, ze ja ta do nicoho netlacim, ked sa necitis pripraveny tak povedz ze je to na cely zivot. Mam pocit, ako keby vsetko mam organizovat ja. On ma ani o ruku nikdy nepoziada nieje ten typ. Ani pytacky nechce ze “na co”. Ani na dovolenku, nikde najradsej by sedel doma a opravoval si auto. On je taky typ ze kde ho postavis tam bude stat. Vsetky vybavivacky ohladom celeho nasho zivota robim ja. Ja som rychla akcna a viem vsetko rychlo vybavit, som velmi samostatna, ked mi nieco treba neserem sa stym a riesim. Vcera som mu povedala ze bud chlap a povedz ze ake mas pocity ohladom svadby ze robime tu svadbu ci nie ved uz vsetci vedia saty mam kupene ze uz mame vsetko naplanovane urad hostinu atd. A on ze sme sa dohodli minuly rok ze urobime svadbu teraz v july tak urobime. A ja ze robis to za ze chcem ja alebo za to ze chces aj ty, mozno neorganizinujes nic lebo nechces? Tak mi tichucko odpovedal ze chcem. Hovorim mu ze ale ja mam uz aj saty a on ze ich budes mat na potom. Mam taky pocit ze sa boji. Ked sme sa mali stahovat spolu tiez to bolo to iste ze ano ano a potom ze neviem. Do vsetkeho ho treba tlacit ja nosim gate doma😀 ale do tohto ho tlacit nebudem to je pod moju uroven. Chcem len vediet ci sa to stalo uz niejakej a ako sa mam chovat k nemu. Povedala som mu ze ok nebude svadba ze chapem ok, ale perem pratam s peniazmi nejdeme 50/50 zijeme ako rodina, nerobime rozdieli ze toto je moje a toto tvoje proste ako manzelia po 20 rokoch. Velmi vela veci sme si presli alebo ja snim velmi zlych veci syale som pri nom stala. Povedala som mu ze vsetko robim ako keby som uz bola jeho zena ze moze zabudbut ze tieto veci budem robit pod statusom”priatelka”. Citim sa hrozne, odmietnuta. Zajtra mi pridu saty a ja neviem co mam urobit ci ho mam nechat alebo robit sa ze nic da nestalo alebo to riesit ze uz treba sa pohnut. Za 6 rokov sme sa nikde nepohli okrem babatka. Poradte mi, neviem si ineho chlapa pri sebe predstavit a viem ze aj ona mna chce ale mne sa uz nechce stale iba na nieco cakat. Opustit ho nechcem babatko sme planovali. Mrha mojim casom? Poradte mi. Dakujem ZENY ❤️
@ema1998 Ahoj, viem ako ti je mala som to podobne. Moj uz teraz manzel bol taky typ cloveka kde si ho postavila tam stal. Ludia ho vyuzivali a smiali sa z neho aky je naivny. Flegmatik velmi. Aj doma to mal podobne. A prekazalo mi to, nechcela som ho takto vidiet. Vzhladom na to ze sme spolu chodili od 16tich dost sme sa vzajomne ovplyvnovali. Skor vychovavali by som povedala. A predstav si, zmenila som svojho muza a on mna tiez. A to tak ze som mu vela veci vysvetlovala, otvorila som mu oci a vysvetlila akych muzov si zeny viac vazia- tych co maju svoj nazor. Vravela som mu ze potrebujem vediet co chce a co nie. Po com tuzi a co si nikdy nepraje. Iniciativu z jeho strany. Dokazal prestrihnut pupocnu snuru, osamostatnil sa vo vsetkom, videl to aj na mne ze ja proste musim. Teraz po 10 rokoch je iny clovek. Chyti ma pevne za ruku a vedie. Je hlava rodiny. Povie mi narovinu co sa mu paci a co nie a funguje sa nam neporovnatelne lepsie. Stale je vsak taky ze sa opyta aj na moj nazor. Nie je diktator ani tvrdohlavec. Takze ja verim v tom ze v niektorych veciach zena dokaze zmenit muza. On tak zmuznel ze sa mu uz nikto nesmeje 🙂 a ja som na neho hrda. Tak moja rada je ze skus mu viac nacuvat ( aj ked viem ze taky clovek toho vela nenarozprava ) skus navodit uvolnenu atmosku a nechat nech o sebe rozprava on. Pytaj sa ho ale tak aby necitil natlak kvoli svadbe. Len tak na detstvo, na jeho sny. Skus ist na to so zenskou prefikanostou. A skus mu vysvetlit ze je hlava rodiny. A na jeho nazore zalezi. Trochu mu aj pohlad ego. A ked sa zacne citit trochu dolezito- skor zmuznie a skor bude vediet rozhodovat. Lebo ja som stara skola a verim ze muz by mal poklaknut na koleno. Je to velmi neprijemne ked sa musi zena doprosovat. A ani mna nebavilo byt ako manzelka ale v skutocnosti nebyt. O ruku ma poziadal po 8. Rokoch. Takze som cakala tiez moc dlho. Beriem len to ze sme boli na vyske atd. Tak chcel si byt isty skor financnou situaciou nez mnou. Ale nikdy som ho do svadby netlacila bolo to pod moju uroven. Bola som prilis hrda. To bol krok ( ziadost o ruku) ktoru musel spravit sam preto lebo chce. Tvoj partner uz ma viac rokov neviem ci ho zmenis ale urcite aspon trochu ovplyvnis v tom, aby nebol taky pasivny. Drzim palce ❤
@vazky_a_motyle velmi pekne si to napisala 🙂 presne tie veci co si napisala tak som uz urobila ta “zenska prefikanost”. Teraz uz je ovela lepsie uz nenecha na hlavu sraf vsetci ho predtym vyuzivali ale stale je taky ze pocka radsej na mna zo vsetkym pokial nieco urobi zasadne. Ale ovela lepsie nez na zaciatku 😊

@ema1998 Môj so všetkým vahal a nakoniec keď už bolo "po" tak skonštatoval, že sme do toho mohli ísť skôr 😁. Či spoločné byvanie, dieťa, svadba. Proste nemá rád zneny a veľmi o tom premýšľa. Svadba:brali sme sa po 16 rokoch. Ani ma nepožiadal,proste sme sa dohodli. Raz sa ma opýtal ci musí mat kúpenú obrúčku aj on, ked ju nebude nosiť, že ušetríme 🤣🤣. Niečo poriešil on (matrika, kostol) , niečo ja,miestnosť, jedlo a tak. .Ale v podstate sa prispôsobil mne, keďže on chcel na úrade o 2 svedkoch a ja v kostole aspoň s najbližšou rodinou...
V podstate chápem Tvoje obavy, ale z toho čo píšeš mi vychádza, že je proste taký 🤷♀️
Nemyslím, že ho tlačíš, len s ním chceš prebrať detaily VAŠEJ SPOLOČNEJ svadby a mrzí Ťa, že nie je viac zainteresovaný... Prijmi fakt, že Ty si tá akčná a uži si plánovanie aj celú svadbu.
Veľa šťastia 🍀