icon

Partner a jeho kamarátka

nesa929
21. apr 2015

Ahojte, mam problem s partnerom a jeho kamaratkou.. Sme spolu uz 7 rokov, tu svoju kamaratku pozna dlhsie ako mna (myslim, ze ju aj pred cca 10 rokmi aj chcel) a su v neustalom kontakte, tym myslim skoro kazdy den. Pisu si, o com, to neviem, nehrabem sa mu v mobile. Vie, ze som na nu alergicka, tak ju ani nespomina, pravdepodobne sa aj obcas stretnu, ale ako sam tvrdi, pre pokoj v rodine o tom radsej nehovori. Pred vyse dvomi rokmi som sa s nim o tom aj pohadala, chcela som, aby to obmedzil, ze to nie je normalne. Ale podla neho to je uplne normalne. Neviem, co dalej, neviem, ci som ja ta divna a nenormalna... Prosim poradte mi, ak mate podobnu skusenost, potrebujem nazory ludi s nadhladom.. Vdaka

mala_hobitka
21. apr 2015

@nesa929 Mna by zaujimala este jedna vec....vie vobec ta holka o tebe? Lebo je fakt mozne ze on s nou "chodi" a ona netusi ze je zadany.... aby sa nestalo ze tu na MK najdeme diskusiu na temu "chodi so mnou uz 8 rokov ale nechce so mnou byvat".

dollynkaa
21. apr 2015

@lorela suhlasim

lorela
21. apr 2015

Mám kolegu. Ženatý je asi 3 roky. Tiež má naj-kamošku. Nie sú síce v každodennom kontakte, kvôli jej zaneprázdnenosti - cestovaniu a dlhších pobytoch v zahraničí , ale volajú si, popíšu, stretnú sa. Vyjadruje sa o nej ako o bohyni (nám kolegom) - s trpkým konštatovaním - ktorá nikdy nebude jeho. Keď spolu telefonujú, tak sa vykrúca na stoličke, laškuje, chichúňa, celý červený vo vytržení 😀 ťažko aj opísať, to treba vidieť. Keď zavolá manželka (mladá kočanda), tak len stroho, stručne, niekedy sa mi zdá, že až príliš často podráždene. No nebe a dudy! Mne je z toho na blití, a to nie som ani jeho manželka 😅. Keď sme sa raz bavili na túto tému, povedal, že jeho žena musela prijať fakt, a to ešte pred svadbou, kedy jej oznámil, že má dlhoročnú naj-kamarátku a nemieni sa jej vzdať. Ona - manželka, to bude buď rešpektovať, alebo sa ani nebude ženiť. 😅 No...

pianistka
21. apr 2015

@lorela No mam dost aj ja! Keby mna moj nastavajuci postavil pred doslova taketo ultimatum, tak ho poslem kade lahsie. To je uz akoze fakt sila, co si niektori ludia o sebe namyslaju. Mne uz niekedy fakt rozum stoji. Ale keby bol on v podobnej situacii, ze jeho zena si toto dovoli voci nemu, uz by lietali hromy blesky. V tomto pripade, nechapem ani tu jeho zenu, preco si toto od neho necha ...

lorela
21. apr 2015

@pianistka Veru. Mne nad tým ešte stále rozum stojí, a to je informácia stará asi rok 🙂.

lenbea
21. apr 2015

každej žene by to asi vadilo. Ked si muž vyberie partnerku na spoločný život, s ktorou má riešiť všetky podstatné veci, načo mu je ešte aj "kamarátka"... Je to velmi divné, ked má niekto partnera a ešte potrebuje aj takéhoto kamaráta. jej to neni trapne, alebo divné?

pianistka
21. apr 2015

@lorela A zasa teraz rozmyslam, ze ja keby som bola na mieste tej „druhej“, tej najlepsej kamaratky, a videla by som ze moj kamarat, hoci dlhorocny, no napriek tomu uz zenaty s inou, by bol zo mna takyto paf (a to si musi vsimnut kazda zena, ktora je co i len trochu vsimava), no asi by som mu prehovorila do duse, nech sa vzpamata, pre jeho dobro. Tak samozrejme, kazdej zene lichoti, ked sa paci, ked je pre niekoho taka vynimocna, no ale odtial potial. Ak je ten kamarat slobodny, a bez zavazkov, pre mna za mna nech ma aj na rukach nosi kazdy den, ale ak uz ma vaznu znamost, alebo zenu, tak tam potom uz ozaj nie je vsetko s kostolnym poriadkom...

simca06022011
21. apr 2015

@lorela tak to sa divim manzelke :P

zuzu571
21. apr 2015

nečítala som všetky tie komenty, je ich moc, ale napr ti poviem že ja mám dobreho kamarata s ktorym si skoro denne pisem (v praci som na PC a roboty mam malo tak mam kopec casu na FB), pozname sa už asi 5 rokov a piseme si cely cas, je to taka moja butlava vrba, najlepsia "kamoska" .... ale nikdy medzi nami nic nebolo, stretli sme sa za tie roky asi 3 krat a dali si kavu, to bolo cele .... popravde by mi vadilo keby to bolo naopak ze moj drahy by mal takuto kamosku ... ale u teba ide o to aky je tvoj partner, ci je medzi vami vsetko v poriadku, ci ta uz niekedy podviedol, alebo si mu zistila ze sa o to trebars polusal alebo podobne, je to o dovere a o tom ako ho poznas .. teda nakoniec len tolko, ze aj kamoska moze byt neskodna

lorela
21. apr 2015

@pianistka No vieš, sú ženy a ženy a potom sú ešte mrchy, ktorým je asi šumafuk, či kamoš má partnerku alebo manželku, hlavne že ony sa dobre "bavia".
Osobne si myslím, že tá "naj kamoška" to nemôže mať usporiadané v hlave rovnako, ako to nemá usporiadané ten chlap. Stretnúť sa na káve je predsa len o trošku iné ako liezť do bytu, keď viem, že kamoš je práve slamený vdovec, eeech. Príležitosť robí zlodeja.

mimina00
21. apr 2015

@nesa929 kazda normalna milujuca zena by sa bala a vadilo by jej to.muzom sa neda verit.dnes fici zivot manzelka plus milenka.nedivim sa ti.mna by to tak frustrovalo ze by som sa s nim kvoly tomu asi aj rozisla,lebo myslenie na to kde su a co robia..no neviem..skoro by som zostarla

natalym
21. apr 2015

Mne by to tiež vadilo. Len neviem čo by som s tým urobila. Môj muž má tiež kamošky, ale nekecá s nimi každý deň ani si nevypisujú. Jedine ma napadá - urobiť mu to isté. Nemáš nejakého kamaráta?

pianistka
21. apr 2015

@zuzu571 To mas asi nejakeho internetoveho kamarata(o: ci? Viem si to predstavit, lebo aj ja som mala takeho, tiez som si pisala s chalanom, ktory bol Slovak, ale zil v USA. Ja som chodila este na strednu tusim, potom na vysku, ale tiez sme si roky pisali a zo zaciatku take dlhe maily, ze mi trvalo hodinu ich precitat :o) Lenze ja som vtedy bola single, on tiez, potom ked si on nasiel frajerku, komunikacia trochu viazla, potom sme sa parkrat aj videli nazivo, to uz ale bol so svojou priatelkou a vzdy na to stretko prisiel s nou. Dokonca s nou som sa stretla ako s prvou, lebo ona zhodou okolnosti studovala v mojom meste, cize sme sa skamaratili najskor my dve. A vsetko bolo v poriadku. Dnes si uz nepiseme, iba na narodeniny, max Vianoce.

Ja si myslim ze keby zakladatelkin priatel nemal postranne umysli s tou svojou kamoskou, tak by mu nerobilo problem ich dve zoznamit, dokonca by mu malo zalezat na tom, aby si teda dve jeho dolezite osoby v zivote sadli a porozumeli, ci sa mylim? Ale jeho spravanie aj postoj je naozaj divny, je mu jedno, ze jej sa to nepaci, stretava sa s kamoskou za jej chrbtom v ich vlastnom byte tak, aby o tom nevedela... ja osobne neviem, teda viem, ze by som urcite po svojom boku takehoto partnera nechcela.

sednaja
21. apr 2015

@mawka Lenže tu je ten ROZDIEL medzi tebou a autorkou tejto diskusie........Je rozdiel si sem-tam niečo na nete popísať a rozdiel kontaktovať sa každý deň....... Je rozdiel, keď súžijú obe vaše spoločné rodiny, alebo súžije len tvoj partner s nejakou slečnou a ešte si ju tajne vodí do bytu.........takže byť tebou, porozmýšľam nad tvojim výrokom o obmedzených názoroch.....Všetci máme známych chlapov/ženy, ale súkromne a dokonca aj po tajme sa stretávať s opačným pohlavím??? Okrem toho - ak je tá jeho kamoška taká úžasná, tak prečo nežije s ňou? Ako môže byť kamarátka lepšia ako manželka? Prečo s ńou trávi voľný čas? Potom to asi nebude len o kamarátstve, prípadne mu u manželky niečo chýba, ale normálne to každopádne (v takejto miere) nie je.
Ak sa kamarátstvo skončí ako to tvoje - že si obaja založia rodiny a stretávajú sa spoločne, tak to je SUPER, proti tomu tu nikto nič nemá, ale autorka píše trochu o inom probléme. Myslím, že žiadnej z nás by sa nepáčilo, keby sa náš manžel stretával s nejakou pipenkou, aby si s ňou vypisoval každý deň a vodil ju potajme do bytu.....(posledná veta hovorí za všetko)

sednaja
21. apr 2015

@zuzu571 a to bola presne chyba, že si nečítala všetky komenty.......keby si tvoj partner zavolal svoju kamarátku do vášho bytu práve vtedy, keď ty si na služobke v zahraničí?.....myslím, že viac dodať netreba.......je kamarátstvo a kamarátstvo a záleží aj od situácie....keď človek sem-tam čo to popíše na nete, keď sú obaja zadaní, keď sa možno aj spoločne stretávajú (celé rodiny) a oni dvaja sem-tam zájdu napr. na spoločný obed, keď majú v práci rovnako obedňajšiu pauzu, tak to sa dá pochopiť........ale individuálne kamarátstva, .... ženy - zobudte sa z naivity, toto normálne každopádne nie je -

lorela
21. apr 2015

@ig0r Presne 😀

sednaja
21. apr 2015

@ig0r Máš pravdu, tiež som bola kedysi naivná, že priateľstvo s mužom existuje...........a dnes je ten muž mojim manželom, pretože on to skrátka tak nevidel 😀

zuzu571
21. apr 2015

@pianistka ano je to taky internetovy kamarat, on studuje na vysokej skole takze casu ma kopec, frajerku nema momentalne ziadnu, ja ako som pisala mam v robote kopec casu, zato napriklad ked som doma pc nezapnem ako je den dlhy a to aj on vie ze je mi zbytocne pisat ked som doma so svojim muzom, lebo sa venujem jemu a to je pre mna prvorade ... ano urcite by mal zakladatelkyn partner chciet aby sa oni dve zoznamili, aby ju poznala osobne a nie robit taketo tajnosti s nou a cakat na sluzobky a podbne aby mali sukromie, to je uz chore kus ... moj mm mal tiez taku dobru kamaratku, poznaju sa od detstva a nepacilo sa mi ked som zrazu do jeho zivota prisla ja ze ona mu volava ako sa ma a pod. nechcelo sa mu nejak chapat co mam proti, ved je to len "kamaratka" ale cudzym zenam neverim ani ja, a ked som teda navrhla aby ma s nou zoznamil nech jej povie aby sme si dali kavu vsetci traja spolu ked chce tak zrazu ona mala vela roboty a malo casu, tak aj mojmu drahemu doslo ze to nebude len tak ok, bola spokojna kym ho mala sama pre seba ako kamarata na diskoteky a neviem co ale zrazu ked som tu uz aj ja a on je "moj" nepotrebovala ma poznat, to mi o nej vela napovedalo

timea7
21. apr 2015

@nesa929 ja ťa obdivujem, toto by som určite netolerovala, ani náhodou. Ty máš byť tá, ktorej sa so všetkým zveruje, vy dvaja máte mať tajomstvá, o ktorých viete len vy dvaja, môže mať vo svojom okruhu známych aj ženu a ty muža, ale nie byť s nimi neustále v kontakte, to je choré....

mawka
21. apr 2015

@sednaja este chvilu ma poucaj. vacsinou su tu nazory KEBY MNE SA STALO a menej takych, ktori v takej situacii su. nerozumiem, preco tu musim stale dokola niekomu vysvetlovat, ze pisem vo vseobecnosti.. a ano, su to obmedzene nazory uz v tom, ze vydam sa alebo mam partnera a vzdam sa priatelov lebo lebo lebo... dobre proatelstva pretrvavaju a je to o tolerancii a dovere partnera. ako som pisala, kto chce podviest, podviedie, kto nie, moze sa stretavat aj s desiatimi opacneho pohlavia a nepodvedie. to je uz na charaktere a svedomi kazdeho.
sorry, ale nevzdam sa najlepsieho kamarata, ktory pri mne stoji nech sa deje cokolvek ci som sama alebo zadana, ktory mi pomohol z prekernej situacie, kym moj partner mal vtedy u prdele, vies.
a ak chlapovi alebo zene nieco chyba a ma potrebu riesit dolezite veci s kamaratom, kamaratkou, tak asi je chyba niekde inde, nemyslis?
a na zaver, vydajom alebo partnerskym vztahom sa zivot nekonci. ani ten s priatelmi.
a ano, po objasneni od zakladatelky temy uznavam, ze je divne ako k tomu jej partner pristupuje. a mozno ich nechce zoznamit lebo kamoska je samica a nechce, aby sa zakladatelka citila zle alebo jej kleslo sebavedomie. alebo je zakladatelka hystericka alebo je jej partner fakt chuj alebo je to cele inak. my do toho nevidime. a mozno nevieme vsetko.

magic08
21. apr 2015

mna na tom vsetko totalne zarazil fakt, ze ju pozval na navstevu v case, ked bola zakladatelka mimo republiku. To co ma toto znamenat?! Ziadna ucta, respekt, nic. By som sa pozrela, ake nervicky by dotycny ukazal, keby mu toto robila zakladatelka. Kavickovala by s inym akoze kamosom, vypisovala a pozyvala na navstevy, ked nie je kocur doma. Pre mna uplny debil a kopla by so ho do riti.

peneloppe
21. apr 2015

@nesa929

A ta kamaratka je slobodna, nezadana ci ako?
A vie ze kamarat je v dlhorocnom vaznom vztahu?

Lebo ak ano tak je to nanajvys divne aby spolu takto intenzivne komunikovali. Celkom ta chapem ze ju neznasas, normalne to nie je aby chlap mal kamaratku ktorej sustavne vypisuje.
Nechcem ta strasit ale moja kamoska ked sa im do vztahu priplietla jej partnerova kamoska, tak ich nacapala v posteli ked sa jedneho dna predcasne vratila domov z babskeho vikendu. Ja by som asi aj do mobilu nakukla co si tolko pisu.

zuzu571
21. apr 2015

@sednaja ano to som sa potom docitala, ze ju zavolal k nim ked ona bola odcestovana, to urcite nie je v poriadku a mala by byt obozretna zakladatelka, mas pravdu su kamaratstva a kamaratstva ... mala by si davat pozor do akej kategorie patri toto konkretne, ono mozno aj tento chlapik je dost slepy, lebo si povedzme pravdu chlapi dost krat nevidia ked ma o nich zena zaujem, nechcem ho nijako obhajovat a z toho co som uz precitala mam dost jasno v tom ze to nie je ok ako to je v tomto priatelstve,ale mozno on je len rad ze m kamaratku a ona sa snazi o nieco viac

mawka
21. apr 2015

@zuzu571 presne, kazda minca ma dve strany. a my tu druhu momentalne nevidime.

sednaja
21. apr 2015

@mawka Práve o tom som hovorila, sú priateľstvá a priateľstvá, ale na tomto autorkinom mi niečo nesedí........ale napadá mi jedna vec......ak mám kamoša, ktorý pri mne stále stojí, ktorý mi rozumie, o ktorého sa môžem oprieť a pomôže mi v každej situácií, tak prečo potom nie je mojim manželom???? Veď každá by chcela takého chlapa. Inak, pekné je to video, čo poslal igor 😀 ...niečo na tom bude ako otázku priateľstva medzi ženou a mužom vnímajú obe pohlavia rozdielne
A to, že sa človek má vzdať priateľov, keď sa hodí do chomúta nikto netvrdí, ale sú určité hranice. Konkrétne u autorky mám pocit, že sa tie hranice prekročili. Avšak ako píšeš - chyba môže byť kdekoľvek.

sednaja
21. apr 2015

@zuzu571 Alebo to môže byť opačne.......ona ho má ako kamoša a jemu sa už rozsvietili očká.......stačí, že má v manželstve nejaký problém a hop - nie je problém preskočiť inde...........ale snáď nemaľujeme čerta na stenu......ak je problém, vždy je na oboch stranách. Možno sa to nakoniec nejako vtipne vysvetlí....aj keď popravde, o tom pochybujem po prečítaní toho, že ju vodil do bytu, keď mu žena nebola doma......Pri tejto otázke si poviem, že tie moje problémy naozaj nie sú problémami 😉

pianistka
21. apr 2015

@mawka Suhlasim s tym co si napisala, no nemusime sa hned zbytocne vadit, vsetky baby co sem prispeli to mysleli dobre, citala som celu diskusiu a nemam pocit, ze by niektora chcela povedat to, ze ak sa zena vyda, musi sa vzdat priatelov (akehokolvek pohlavia), hlavne ak su skutocne ti pravi. To vobec nie, ale urcite ich uz tolko nezamestnava ako predtym, resp najdolezitejsi je (by mal byt) pre nu hlavne ten partner/muz, a potom priatelia. Samozrejme ze vydajom sa zivot nekonci, priatelia tu budu pre nas aj my pre nich aj nadalej, stretavat sa s nimi budeme, ale opakujem, nemali by sme ich uprednostnovat pre nasim, a najlepsie je, ked sa stretavate vsetci spolu, ako si napisala aj ty. Co ale v nesinom pripade neplati, cize ano, problem bude niekde inde.

mawka
21. apr 2015

@sednaja pretoze to je kamarat a ja som si 100% ista, ze ho ako manzela nechcem a on nechce mna inak ako kamaratku. sme si to vyjasnili 🙂 proste sme podobne povahy, hodne dominantne, by sme sa pozabijali. a tak dalej. mame sice podobne nazory na zivot a svet, ale nas to k sebe netaha po citovej stranke. dokazeme prekecat spolu hodiny a hodiny o beznych veciach a tak nam to vyhovuje. a ked niekam ideme, tak vieme zase my dvaja spravit zabavu. ja viem, je to take divne, kazdy hovori, ze vy dvaja spolu fungujete? nie nefungujeme. sme kamarati a viac nam netreba., neviem to sama vysvetlit, ale funguje to. ale mame rovnako dvaja uz vyriesene, ze sa nechceme inak len ako kamosi. ani neskusame jeden na druheho. ja som mala priatela, on priatelku a v pohode. naozaj ako brat a sestra, skor taky pocit je tam.

zuzu571
21. apr 2015

@sednaja ano moze to byt aj uplne naopak, ze ona nevedela ze ma zenu na sluzobke, ze ona by sa s nou aj chcela zoznamit ale on to odmieta .. suuuhlas, blbosti co riesim doma mi pri takychto temach pridu smiesne som rada ze to mam tak ako to je 🙂