icon

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Môže mať zadaný človek najlepšieho kamaráta opačného pohlavia?

pytame_sa_za_teba
22. jún 2026

Túto diskusiu sme založili za používateľa/-ku, ktorý/-á sa ocitol/-la v reálnej dileme a chce počuť váš názor. Vyber možnosť, ktorú by si zvolil/a reakciou emotikonom na tento príspevok, a pokojne v komentári napíš aj svoj názor, skúsenosť alebo dôvod.
Z dôvodu ochrany súkromia zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám autor poskytol a súhlasil s ich zverejnením. Ďalšie detaily k situácii nemáme k dispozícii.
Po určitom čase odpovede zosumarizujeme a autorovi pomôžeme rozhodnúť sa na základe hlasovania a skúseností komunity.

S partnerom sme spolu niekoľko rokov a náš vzťah funguje dobre. Jedna vec mi však už dlhšie vŕta v hlave. Jeho najbližšia kamarátka je žena. Poznajú sa dlhé roky, pravidelne si píšu, občas idú spolu na kávu alebo sa stretnú bez ďalších ľudí. Partner tvrdí, že je to len priateľstvo a nikdy medzi nimi nič nebolo.

Na jednej strane mu chcem veriť a nechcem byť žiarlivá. Na druhej strane si niekedy kladiem otázku, či je úplne normálne, aby mal človek vo vážnom vzťahu takýto blízky vzťah s osobou opačného pohlavia. Nejde ani tak o konkrétnu kamarátku, ale o princíp. Keby som mala ja najlepšieho kamaráta, s ktorým by som si pravidelne písala a trávila čas, neviem, či by to partner vnímal rovnako pokojne.

Premýšľam, kde je vlastne hranica medzi nevinným priateľstvom a niečím, čo už môže partnerovi prekážať.

A: Áno, je to normálne a vo vzťahu to neprekáža 👍

B: Nie, prekračuje to hranice partnerského vzťahu 💙

C: Záleží od okolností a nastavených hraníc 😄

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Môže mať zadaný človek najlepšieho kamaráta opačného pohlavia?
anonym_a1a2f8
22. jún 2026

Som toho názoru, že v takýchto priateľstvách je vždy jeden, ktorý je do toho druhého zapozeraný. Vždy je jedna strana, ktorá to berie ako priateľstvo a druhá, ktorá cíti sympatie, ktoré nevinné priateľstvo prevyšujú. Preto takéto priateľstvá vydržia dlho. Ten viac zainteresovaný je tu pre druhého neustále, kedykoľvek potrebuje. Nie vždy si to však obaja priznajú.

anonym_e30ce9
22. jún 2026

B

anonym_e30ce9
22. jún 2026

B

rachel36a
22. jún 2026

Za mna jednoznačne A...ja raz nepochopim, prečo by ľudia opačného pohlavia nemohli byť kamaráti...js mam takého kamaráta roky, uz skoro 30 tokov...ja som s nim prežívala keď sa rozvádzal, on so mnou keď sa nám narodilo chore dieta...ja som s nim prežívala radosť, keď sa mu narodili vnúčatá, on našu svadbu a pod...úplne normálne....na to sú priatelia...

moonlight1210
22. jún 2026

C

blackcat8885
22. jún 2026

B 💙

anonym_1327a9
22. jún 2026

co je na tom zle? ak vam to dlho funguje je jedno ci s nou mava aj pravidelny sex.

anonym_8b1406
22. jún 2026

B, skúsenosti nepustia..

anonym_f1a728
22. jún 2026

Mala som takeho kamarata a,poviem Ti boli situacie ked mi dal nahle pusu a pod. Potom sa ospravedlnoval, uz nie sme v kontakte

januska12323
22. jún 2026

Spolužiačka sa kvôli takej "kamarátke" rozviedla.

biba_18
22. jún 2026

myslím že A a C je jedno a to isté len v ružovom…
takže ja som asi za C, treba mať mantinely a nepreháňať to, či zo strany partnerov alebo priateľov…

anonym_33a3d1
22. jún 2026

Zazrak je čisté kamaratstvo opačného pohlavia

oceanahory
22. jún 2026

Ja tvrdim, ze mat dobreho kamarata opacneho pohlavia je schopny kazdy, kto nepozera na cloveka s opacnym pohlavym, ako na chodiaci pohlavny organ 😅...to akoze naozaj su ludia, ktorych pritahuje kazdy?
To taky chudak bisexual vlastne ani nema mat potom priatelov lebo vsak kazdeho chce pretiahnut? 😅😅

anonym_a69843
22. jún 2026

Ja mam kamosa o 10 rokov mladsieho, mame krasny vztah ako starsia sestra / mladsi brat. Uplne v pohodicke, aj som u neho neraz prespavala a nic sa nedialo, mojmu muzovi to tiez nevadi, kamos aj tak nie je ja starsie 😀

marianarem
22. jún 2026

@pytame_sa_za_teba Podľa mňa C. Ja mám kamarátov mužov a niektorí sú aj takí blízki, že s nimi preberám v podstate čokoľvek. Nikdy by ma ale nenapadlo s nimi podviesť muža - neviem, prečo by som to robila. Reči, ktoré vedieme, ani len nejdú okolo flirtovania, proste preberáme život. Manžel má jednu takú bližšiu kamarátku, s ktorou si častejšie píše a nikdy ma nenapadlo žiarliť, vôbec mi to nevadí.
Ale čítavam tu aj prípady, kedy by som spozornela. Napríklad, keď muž stretnutia s kamarátkou tají, keď si skrýva mobil so správami od nej, keď jej dáva prednosť pred partnerkou (napríklad keď obe potrebujú pomôcť, tak rieši najprv kamošku), keď si ju na spoločných stretnutiach obzerá od hlavy po päty a podobne.

anonym_1d90e9
Včera o 04:23

Podľa mňa A môže mať človek kamaráta/kamarátku opačného pohlavia.
Ja mám takého kamaráta muža, spoznali sme sa v škôlke cez naše deti. A začali sme sa stretávať s deťmi, no stretli sme sa aj pár krát bez detí. Keď niečo potrebujem čo môj muž nevie alebo ohľadom nejakej témy tak píšem volám kamarátovi nech mi poradí.

Modrý koník
Včera o 13:25

Komunita sa tentoraz nezhodla

Výsledky hlasovania priniesli veľmi nezvyčajný výsledok. Všetky tri možnosti získali presne rovnaký počet hlasov.

👍 A: Áno, je to normálne a vo vzťahu to neprekáža - 8 hlasov

💙 B: Nie, prekračuje to hranice partnerského vzťahu - 8 hlasov

😄 C: Záleží od okolností a nastavených hraníc - 8 hlasov

Diskusia ukázala, že ide o jednu z tém, pri ktorých neexistuje jedno správne riešenie a ľudia sa pri nej riadia najmä vlastnými skúsenosťami.

Časť diskutujúcich bola presvedčená, že muž a žena môžu byť bez problémov blízkymi priateľmi aj počas partnerského vzťahu. Viacerí uviedli vlastné dlhoročné priateľstvá a zdôrazňovali, že dôvera je základom každého zdravého vzťahu.

Naopak druhá skupina upozorňovala, že v podobných priateľstvách býva často jeden z dvojice citovo viac zainteresovaný. Niektorí sa odvolávali na vlastné skúsenosti, keď sa z "nevinného priateľstva" postupne stal problém vo vzťahu.

Veľká časť komunity sa však priklonila k tretej možnosti. Podľa nich nie je rozhodujúce samotné priateľstvo, ale hranice, ktoré si partneri nastavia. Dôležité je, aby vo vzťahu nechýbala dôvera, otvorenosť a aby sa partner necítil odsunutý na druhú koľaj.

Čo z diskusie najviac vyplýva?

Tentoraz komunita nerozhodla. Hlasovanie skončilo absolútnou remízou a ukázalo sa, že pohľad na priateľstvo medzi mužom a ženou je veľmi individuálny.

Najčastejšie sa však opakoval názor, že problémom nie je samotný kamarát alebo kamarátka opačného pohlavia, ale až situácia, keď sa začnú prekračovať hranice dôvery a rešpektu vo vzťahu.