icon

Partner býva s rodičmi. Fungujete aj vy takto?

11. jún 2022

pls poraďte: začala som sa stretávať z mužom sme spolu cez dva mesiace, on vek 39 ja 34, ja bývam v okolí Žilina on je z Východného Slovenska , má postavený domcek kde býva spolocne s rodicmi maju to vsak rozdelene vrch obyva on a spodok oni dvaja, dvor je spoločný. poradte ženy ktoré takto fungujete, ako vám to vyhovuje? problem je, že ja do toho nemám veľmi chuť ist.

ukulela
11. jún 2022

Dufam, ze to nie je ten, co si vylety uctuje pol na pol....

marsmykkok
11. jún 2022

A čo on robí? Nemôže prísť k tebe napríklad na týždeň? A potom si zoberieš voľno a pôjdeš ty na pár dní k nemu? Spoznáte sa a uvidíš aj ako to je s rodičmi. Ak nemal na dom nepríde mi zvláštne že zvolil taký kompromis že vlastne 2 byty na 1 dvore. Mamičkám nebude extrémny keď bol dlho v zahraničí. Skôr je problém v tom že nechápe tvoje pocity, že tam máš prácu a tak...

katarinka89
11. jún 2022

Bývame a je to horšie ako ocistec

laila22
11. jún 2022

Myslim, že tu dávaš svoju otázku v obmenách...

marsmykkok
11. jún 2022

A keby aj spolu bývate neskor dlhšie neinvestuj do jeho domu ak je tvoj dom starší predaj ho a kúp nejaký jednoizbový byt napríklad a prenajímaj ho. Ak nebudete mať spoločne ale iba jeho maj aj ty vždy zadné vrátka.

mimi1237
11. jún 2022

Za prve je to len 2 mesačná známosť a ty by si sa sťahovala už pol Slovenska. Uz riešis nejaké investície do jeho domu. Ach .....Za mna to normalny chlap nebude a myslím, ze na teba vobec neberie ohľad. A ze druhé by boli radi, keby takto mohli bývať? No riadne ti bulika do hlavy

littlel
11. jún 2022

Keď chceš zistiť aké je to bývať s diablom 😂....z vlastnej skúsenosti, nikdy nikdy nikdy do domu so svokrou! Aj z fakt milej ženy na dôchodku sa môže vykluť fúria, ktorej si vzala synáčika a ver mi, počúvať búchanie dverami, krik, intrigy, rozbité rodinné vzťahy, nič moc pre pokojný život vo dvojici ☝️

laila22
11. jún 2022

@mimi1237 Myslím, že v inej téme písala, že keď nie je po jeho, tak je nervózny a dal jej ultimátum, že ak sa do pol roka nenastahuje, tak sa môžu rovno rozísť... Toto ja asi jej tretia téma, len v bledozelenom...

zuzka1117
11. jún 2022

A prečo by si ty mala všetko meniť vo svojom živote ? Ako toto mi hlava neberie.

svetlonos
11. jún 2022

Autorka, Jezisi Kriste 😲 radsej 10 eventualnych partnerov povazovat preventivne za moznych psychopatov ako sa jeden krat pomylit. A u teba to plati dvojnasobne!
Tak on ma po 30tke, vztahy mal vseliake, svadbu aspolocne byvanie nehroti velmi, jeho otec nervak ale vsetci sa tedia aby si sa k nim nastahovala. Haloo, to nie ze mi svietia kontrolky ale zvoni syrena.
Co potrebuju, niekoho kto im obriadi domacnost este aj polovicu nakladov bude platit?
Bodaj by som sa mylila, ale toto dobre nebude asi ani do buducna. Jeho prioritou su rodicia s sj zostanu.
Nepredavaj svoje ani za nic koli chlapovi, ktoreho nepoznas. Dom mas sice starsi ale mas svoje. Pri neistom vztahu som di tuez dom nepredala, bolo to moje najlepsie rozhodnutie.
U neho budes odkazana na jeho dobru vôlu a z toho ja by som bola uz dopredu na prasky.
Rozhodni sa dobre 🙂

svetlonos
11. jún 2022

Jáj, a este po dvoch mesiacoch ?? To by ma ani nenapadlo stahovat sa cez pol krajiny a predavat svoj dom ( vychod nieje zrovna znami super vyplatamy) A ver ze ani keby som bola slobodna, bezdetna, po laske tuziaca 50tnicka.
Radsej sama ako v blbej spolocnosti.

mimi1237
11. jún 2022

@laila22 to som nečítala, tak asi su jej všetky rady na nič

97tomi
Odpoveď bola odstránená
tykat
12. jún 2022

Deti dufam nemas?
Ja by som sla k nemu na dlhsiu "dovolenku" tyzden-dva. Spoznas rodicov, uvidis co su zac, ako si tam nazivaju, vyskusas si homeoffice. A uvidis. A potom ho mozes zavolat na tyzden-dva k sebe na dovolenku. A takto postupne uvidis ci sa k sebe hodite.

sissy27
12. jún 2022

No keby mi povedal, že iné by boli rady, tak dovidenia… asi preto je na prahu 40 sám, lebo všetky okrem teba považujú za životné terno bývať so svokrovcami pod jednou strechou 😂
Celkovo z toho čo píšeš nemám pocit, že by to z jeho strany bola láska, zamilovanosť, túžba byť s tebou…skôr kalkulačka, aby už nemusel cestovať, platiť za výlety a mal k dispozícii pomoc v domácnosti a k rodičom a ešte aj finančný príspevok na energie a čo treba.

autor
12. jún 2022

@zuzka1117 lenže ako to spraviť aby sme mohli byt v buducnosti spolu? jedneho alebo druheho to čaká ta zmena :(

autor
12. jún 2022

@littlel veď aj ja sa toho tak trocha bojím, vieš keby sme sa poznali spolu už roky a zacali by sme spolu stavat tak este ok ale ja ich ani nepoznam a velmi nemam chut bývať s nimi ☹ na druhej strane baby tu píšu ze niektore tak byvaju a je to v pohode.
deti nemáme ani jeden a ani nemôžeme takze byvat s nimi ze sa postaraju o vnucata tiez nie je ten dôvd.

zuzka1117
12. jún 2022

Autorka: podľa mňa by si to mala riešiť až oveľa neskôr a nie po dvoch mesiacoch vzťahu. Veď dva mesiace je úplne nič, stretla si sa s ním dokopy párkrát a už plánuješ úplne prekopat svoj doterajší život. Ja by som sa do toho neponahlala a už vôbec by som nešla žiť k jeho rodičom. Aj z mojej rodiny išla tak jedna zo stredného Slovenska na východ, tiež bývajú aj s jeho rodičmi a je nešťastná.

natalienka12
12. jún 2022

Panenko moja, dievca, neuraz sa, ale si tak strasne hlupa a naivna, az sa mi nozik vo vrecku otvara, ako ta tento chuj zmanipuloval.

littlel
12. jún 2022

Tak by si tam pre začiatok mohla chodiť na víkendy, aby si spoznala aj jeho rodičov.Ale nie je v poriadku, že ti dáva nejaké ultimátum a tlačí ťa do toho bývania tak skoro. Len , aby sa z neho nevykľul nejaký agresívny egoista keď tam už budeš bývať.Preto by som si radšej nechala zadné vrátka a dom nepredávala.

alvaluka
12. jún 2022

@autorka neviem presne, kde si citala, ze takto niektora byva a je spokojna. Mas 34 rokov, pochopila som, ze mozes mat aj home office, cize predpokladam, ze mas nejaku “lepsiu” pracu. Takze predpokladam, ze si uz zvyknuta na tvoj pokoj, na to, ze si robis ako ty chces, kedy chces a co chces, fakt by si mala na to prisposobovat sa nie jednemu ale trom ludom?
On ti zahlasi, ze ina/ine by boli stastne, keby mohli ist k nemu byvat, do okolia hor a neviem co. On asi tiez lieta na nejakom oblaciku, lebo v mojom okoli nemam ziadbu babu po 30tke, co by sa zbalila a isla byvat k typkovi, co ma takmer 40, byva s rodicmi a este niekde, kde by si neboli iste aku pracu zozenu.
On sa nechce stahovat prec, lebo si postavil novy dom, ale kde prosim ta on pracuje?
Ak uz chces dat tomu vztahu sancu, vyprdla by som sa na stretavanie uprostred, ale castejsie by som ho sla pozriet k nemu domov, spoznat aj jeho rodicov a zaroven aj on by mal ist k tebe domov.
Ja by som sa osobne k nemu nestahovala a to hlavne kvoli tomu jeho spravaniu uz teraz.

katarinka89
12. jún 2022

Tých ktorým to so svokrou klape pod 1 strechou je mizivé percento. Tie ktorým to klape nieje smerodatne voditko- väčšina takto žijúcich ľudí sa dostanú do zlých vzťahov a vyhrali sa to v čase keď prídu deti....urob ako chceš ale keby ja mam byt znovu postavená do situácie, že mám si vydržať vlastne alebo dočasne u svokry tak radšej žijem na suchých rokoch a to svoje mam.

autor
12. jún 2022

@97tomi asi som naozaj. ja som dlho nemala nikoho a áno zalubila som sa ☹ no on býva kúsok za Breznom to ono to je asi ešte stred slovenska? nie ja by som neivestovala do jeho domu keď viem že on ho ma cely pisaný na seba a nechce to meniť. akurat tak keby niečo kupujem čo je viem treba nejaký nábytok by sa mi páčil a kupila by som tak to zo svojho ale aj to ktovie či by mi dovolil, keď je to jeho dom a ja by som tam dovliekla niečo.
hej, s energiami by sme išli určite pol na pol a neviem či by som mala platit aj za prenájom alebo čo aby mi potom náhodou nevyčital niečo že zadarmo bývam? či ako to chodí a funguje v takychto pripadoch?
no on od mamičky bol 20 rokov preč v tom Švajčiarsku a teraz s ňou postavil dom a býva. lebo sam by nemal na to, potreboval finančnu pomoc.

autor
12. jún 2022

@97tomi inak s pracou v tom okrese neviem ešte banska bystrica ma napadla tam neviem ako to je s pracou , či by sa tam dalo volačo najst... on zatial nepracuje nikde má ešte nejaké peniaze ale kazdu chvilu že si aj on bude musieť najst pracu už.

saraxyz
12. jún 2022

Ak mas rada dobrodružstvo, tak choď do toho. Osobne, ak by mi partner povedal "co by iné za to dali..." , tak beriem nohy na plecia a utekám. Vyzeráš zúfalo a berieš prvé, čo ti prišlo do cesty . Ak bol 20rokov vo Švajčiarsku, tak by mal uz svoj dom bez finančnej podpory rodicov. Nie som si istá, ci je to partner pre Teba

autor
12. jún 2022

@sissy27 vieš co mne je čudne on hned to začal riešit to byvanie ledva sme sa spoznali. ako na jednej strane chápem ze ked si postavil domček tak tam chce bývať na druhej strane tak dosť nalieha na to, čo tiež nie je veĺmi dobre. ale asi tiež nechce aby som ho zavádzala a nakoniec tam s nim aj tak nepôjdem.

ak môzes napis aku ma skusenost kamoška s byvanim so svokrou? byvaju pod jednou strechou s jednou kuchyňou, kupelnou atď alebo tiež dve bytove jednotky ako ma tento?

ukulela
12. jún 2022

Dochadzanie BR BB nie je problem. Mam 4 kolegyne, co denne jazdia do BB. Brezno nie je vychod, je to uplny stred Slovenka 😁😁😁 akoze trocha mi zaskocilo 😆😆 Robota, no co hladas? Aj v BR je kopa ponuk, skor menej kvalifikovanych. A v BB najdes robotu tiez. Len prejazdis.... to k praci. K planu, no divne po 2mesiacoch takto radikalne.... chodievaj tam na tyzden a v ten cas skus riesit homeoffice. Hlavne maj zadne vratka .

luccija
12. jún 2022

Na vyletoch ho nespoznas a po 2 m ani nemozes hodnotit jeho rodicov.Ale zase dalsi rok sa stretavat na vyletoch by som tiez nechcela...ak Ti stoji za to riskla by som to, ale svojho byvania by som sa nezbavila.Chlap sa teraz nudi, lebo nepracuje ktovie aku pracu si najdes ty, aki su rodicia....asi, ked 20 r zil v zahranici bude celkom schopny.Ale riskla by som to deti nemas a uvidis...

autor
12. jún 2022

@alvaluka vieš čo on teraz este nepracuje nikde ma este nejake peniaze ale povedal ze uz sa musi zacat pozerať po nejakej práci. no neviem ani ja nepoznam taku babu ktorá by sa tak hrnula do takehoto bývania, akoze fakt to prostredie je pekné, majú to v horách, málo domov je na okolí, je tam taky kľud, ale tak neviem ani to nie je zase všetko. ako ja nebyvam na takom peknom mieste to môžem povedat rovno, ale co už narobim.
vieš ja som si predtym nez som ho spoznala hovorila, že keby aj mam chlapa, tak by som sa nepotrebovala s jeho rodičmi ani zoznamovať. ja som taký typ, že nie som velmi zhovorčivá a nepotrebujem sa ani s rodinou velmi stretať no a teraz sa mi dostalo najviac toho po čom som najmenej túžila 😀

k0l0b3zka
12. jún 2022

Asi som divny ale ja z duse nenavidim ludi, ktori idu do vztahu a nevedia sa v nicom prisposobit a dokonca si myslia,ze sa Ty prisposobis uplne vo vsetkom.Je sam a chalan chce zacinat novy vztah takze to, ze ma dom je sice krasne ale teba to nema preco zaujimat. To je jeho investicia z minulosti a v novom vztahu sa casom ma vsetko prerobit tak aby to vyhovovalo obidvom. To zahrna aj byvanie ktore bude vyhovovat obidvom , ci chalan ocakava ze sa za nim dovalis plna radosti ze byvas v kopcoch, budes v roli dozivotnej podnajomnicky, svoj dom budes prenajimat a mat s tym kopu starosti a este aj si budes hladat novu pracu v tej hladovej doline kde byva? Ako takato predstava je na facku a nie ze " co by ine za to dali". No tak mu popraj stastie v hladani tej inej.