icon

Partner chce vydediť dcéru

27. sep 2025

Dobrý večer, ani neviem čo chcem počuť alebo možno len iný pohľad.
Našla som si chlapa, milý, pozorný, rozvedený 20 rokov, dnes má dcera takmer 23. Začali sme spolu bývať, zoznamovat sa a celkom to fungovalo, až do bodu kým sme, teda hlavne ja nekúpili nehnuteľnosť, ktora bude náš domov . Izba pre dceru podla jej výberu , ktora pride raz za 2 mesiace bola zariadena skor ako naša spálňa, všetky veci okolo nej su vzdy prve vyplatené, kúpené - je to jeho dieťa tak to má byť, aspon som to tak brala. Snažila som sa organizovat nejako aj spoločný čas- divadlo, kino, muzea galérie, spoločný výlet, ale dcéra doteraz fungujuca na volný režim - ona zavolá hodinu vopred či niekam chce, doteraz bez brigády, len VŠ prevažne online nikdy nevie ani tyzden ani deň vopred povedať čo ano a čo nie- nemusím vraviet, že X krát som kupila 3 listky a ona ani nezdvihla telefon, naposledy nenastupila do lietadla do Barcelony- zabudla ktory deň letime. Nikdy som sa nevyjadrovala k tomuto správaniu, ale po tomto “vylete “ si ju partner zavolal a začal s ňou riešiť či vie vobec kolko penazi šlo do vetra, či má páru koľko čo vlastne stoji. To, ale nemal robiť lebo odvtedy začalo peklo, dcera mi vykrikovala , že kym ma otec nemal venoval sa jej, nemusela si nič plánovať, lebo bol vždy k dispozicii. Posledna kvapka bola keď si zo mňa robila srandu, že mam 1 a pol úvazku, že to aby som sa dorovnala jej otcovi- zarábam aj bez toho pol úvazku viac ako on- nevadi mi to, financovanie je hlavne na mne v tomto bývaní- to ale ona vedieť nemusi,všetko si to ale vypočul partner- čo som ja nevedela.
Previedol svoj podiel v spoločnej nehnutelnosti na mna a teraz chce darovať aj polovicu zo svojho bytu mne a tým jej zmenšit dedičstvo- ja s tym nesúhlasim, ale je na ňu tak nahnevaný, že si to nechce dať vyhovoriť. Dcéra už 2 mesiace nedviha telefon jemu, lebo po tom monológu čo mala k mojej osobe, jej povedal nech si vezme veci a odvezie ju k mame, vcera prišiel zo sudu papier na zvýšenie výživného a mne dnes smska, že ona mi ešte ukaže kto je otcovo dievčatko, ja sa s ňou nehodlám dohadovat, nemam 15 ale po hlave by som si tiež asi nemusela dať skakať, ale mrzi ma že som zničila jeho vzťah a dcérou

eeffka
28. sep 2025

A ako dlho ste spolu? Lebo uprimne mne sa to nezda ako rozumne rozhodnutie od muza. Dceru mohol vytrestat aj inym sposobom

cacianka
28. sep 2025
@eeffka

A ako dlho ste spolu? Lebo uprimne mne sa to nezda ako rozumne rozhodnutie od muza. Dceru mohol vytrestat aj inym sposobom

@eeffka a ako, daj príklad. Dať jej facku, zastaviť výživné, nestretnuť sa pol roka, postrihat jej sako, rozrezať kabelku, obliať džúsom ? Vynadať jej ?
Dcéra je nastavená žiť s natiahnutou rukou v polohe daj, veľmi dobre vie že otec má slušný príjem resp. nehnuteľnosti a firmu, tak len takto pocíti dôsledky, veď si vsimni - sms autorke ako jej ukáže kto ona je a vzápätí požiadavka o zvýšenie výživného. Takto rieši nezhody dospela rozumná dcéra ?
Prepáč že som ti napísala, ale toto je diskusné fórum, takže sa len snažím diskutovať.

martinka13
28. sep 2025

Je to nevychovaný zasran. Nech si jej správanie vyriešia jej rodičia. Veru po hlave si skákať nenechaj. A tu sms určite ukáž jej otcovi

eeffka
28. sep 2025
@cacianka

@eeffka a ako, daj príklad. Dať jej facku, zastaviť výživné, nestretnuť sa pol roka, postrihat jej sako, rozrezať kabelku, obliať džúsom ? Vynadať jej ?
Dcéra je nastavená žiť s natiahnutou rukou v polohe daj, veľmi dobre vie že otec má slušný príjem resp. nehnuteľnosti a firmu, tak len takto pocíti dôsledky, veď si vsimni - sms autorke ako jej ukáže kto ona je a vzápätí požiadavka o zvýšenie výživného. Takto rieši nezhody dospela rozumná dcéra ?
Prepáč že som ti napísala, ale toto je diskusné fórum, takže sa len snažím diskutovať.

@cacianka no neviem uprimne ale z toho co pise autorka a rekcie dcery ze bojuju o otca nemam dojem, ze su spolu 20r. S bytom ktory si teraz kupili ...ok, ak teda nan viacmenej prispela ona, ale ine majetky co nadobudol sam a nebodaj podiely na firme? Predpokladam ze muz ma niekde okolo 50 a do truhly daleko a autorka je len priatelka. A tie dnes su zajtra byt nemusia.
Ja by som osobne drzu dceru vyriesila len tym co je povinne. Poslala by som vyzivne a staci. Bud sa spamata a viem jej ako rodic pomoct aj neskor v zivote a nejedna sa len o peniaze, alebo jej o rok,dva vyschne zdroj prijmu( ukonci VS)

maciatkolulu
28. sep 2025

@cacianka nuž,ale dospelá a rozumná žena ide do spoločného dlhu s chlapom,ktorého asi až tak dlho nepozná. V pohode investovat svoje peniaze do nehnuteľností a pritom vie,že druhá strana má záväzky. Celkom rozumne to nie je. A celkom sa mi aj zdá,že téma nie je reálna. Vytrestať dospelé dieťa sa dá aj inak ako o dušu prepisovať majetok na inú ženu pre 40tkou😉. A v podstate ake trestanie? Stačí normálny rozhovor,dialóg. Ak nič,tak by som sa asi snažila svoj majetok držať pre seba a nie ho rozdávať zase ďalším. Extrémne rozumné. Najmä keď žene pred 40tkou prepne v bedni a nájde si iný objekt. Tak môže pán otec len cumiet a ist bývať na ulicu,lebo ani dcéra a ani ex ho nebudú chcieť vidieť. Naozaj úplne super nápad všetko poprepisovat na priateľku,aby vytrestal dospelu dcéru,tlieskam. Treba viacerých chlapov povzbudzivat k takýmto činom. Veľa žien sa poteší.

anonym_63a9d8
28. sep 2025
@maciatkolulu

@cacianka nuž,ale dospelá a rozumná žena ide do spoločného dlhu s chlapom,ktorého asi až tak dlho nepozná. V pohode investovat svoje peniaze do nehnuteľností a pritom vie,že druhá strana má záväzky. Celkom rozumne to nie je. A celkom sa mi aj zdá,že téma nie je reálna. Vytrestať dospelé dieťa sa dá aj inak ako o dušu prepisovať majetok na inú ženu pre 40tkou😉. A v podstate ake trestanie? Stačí normálny rozhovor,dialóg. Ak nič,tak by som sa asi snažila svoj majetok držať pre seba a nie ho rozdávať zase ďalším. Extrémne rozumné. Najmä keď žene pred 40tkou prepne v bedni a nájde si iný objekt. Tak môže pán otec len cumiet a ist bývať na ulicu,lebo ani dcéra a ani ex ho nebudú chcieť vidieť. Naozaj úplne super nápad všetko poprepisovat na priateľku,aby vytrestal dospelu dcéru,tlieskam. Treba viacerých chlapov povzbudzivat k takýmto činom. Veľa žien sa poteší.

@maciatkolulu tiez viac menej dufam v to, ze toto je vymyslena tema. Autorka sa nic nepyta, len napisala pribeh, kde mlada 20ka je zla lebo si nevazi, a podme ju vydedit, majetok prepisme na frajerku, to je rozumne. Zeny, predstavte si, ze toto je vasa dcera, vasa 20ka, ktora chce byt s ocom sama a vsade je aj jeho frajerka, ktora sa snazi participovat na spolocnom case otca s dcerou. Mna by naozaj zaujimal pribeh ocami jeho dcery. Lebo takych pribehov, kde zamilovany chlap nakoniec skonci na ulici s holou ritou je vela…

ankare
28. sep 2025

@anonym_autor Som veľmi milo prekvapená, ako si Ťa muž zastal. Toto je veľmi zriedkavé. Klobúk dole pred ním!
Ty nemaj žiadne výčitky, k tomuto dievčatu sa správaš lepšie než by si dievča zaslúžilo.

zuzanaam
28. sep 2025
@anonym_d6842f

@anonym_autor Lebo dcéra je rozmaznaný žiarlivý zasran ktorý mal doteraz otecka vždy k dispozícii kedy si len zamyslela.
Mať hentaké decko, dám na teba rovno celý svoj majetok.

@anonym_d6842f lenže to dieťa tak musel niekto vychovať. Ja to vidím tak, že dcéra doplatila na nekompetentnosť rodičov. Ja vidím chybu viac v nich, ako v dcére. A nepríde mi to voči nej fér.

sasa1310
28. sep 2025

len netreba zabudnúť na to, že keď náhodou ty umrieš skôr a budeš vlastníčkou celej nehnuteľnosti (predpokladám, že deti nemáš, keďže ich nespomínaš), tak tvoj manžel bude dediť spolu s tvojimi rodičmi. 1/2 rodičia, 1/5 manžel

maciatkolulu
28. sep 2025
@anonym_63a9d8

@maciatkolulu tiez viac menej dufam v to, ze toto je vymyslena tema. Autorka sa nic nepyta, len napisala pribeh, kde mlada 20ka je zla lebo si nevazi, a podme ju vydedit, majetok prepisme na frajerku, to je rozumne. Zeny, predstavte si, ze toto je vasa dcera, vasa 20ka, ktora chce byt s ocom sama a vsade je aj jeho frajerka, ktora sa snazi participovat na spolocnom case otca s dcerou. Mna by naozaj zaujimal pribeh ocami jeho dcery. Lebo takych pribehov, kde zamilovany chlap nakoniec skonci na ulici s holou ritou je vela…

@anonym_63a9d8 ja som rada,že tu niekto vníma aj tu podstatu, že chlap môže ostať s holou ritou.... Prepísať všetko na priateľku a trestať tak dospelu dcéru je proste ten naj nápad. Najmä pre muža v strednom veku a úplne super je aj prepísať na priateľku aj jeho vlastný byt.ideal všetko. Ja normálne neverim,že tu väčšina podporuje takyto cooool nápad a je dojatá nad takou láskou. Tak žienky pome na to a poprepisujte svoje majetky na mužov. Len tak. Ten adrenalín stojí za to. Hop alebo trop. A tie ex,tie to vnímajú samozrejme tieto takto dojato. Tiež nechajte aby ockovia vasich deti nadotovali priateľky. Lebo tak sa trestajú dospelé deti. Akože normálne verím takejto téme. A najviac sa mi páči to,že autorka iniciovala nákup spoločnej nehnuteľnosti. Dojatá som.

minenkaa
28. sep 2025
@maciatkolulu

@anonym_63a9d8 ja som rada,že tu niekto vníma aj tu podstatu, že chlap môže ostať s holou ritou.... Prepísať všetko na priateľku a trestať tak dospelu dcéru je proste ten naj nápad. Najmä pre muža v strednom veku a úplne super je aj prepísať na priateľku aj jeho vlastný byt.ideal všetko. Ja normálne neverim,že tu väčšina podporuje takyto cooool nápad a je dojatá nad takou láskou. Tak žienky pome na to a poprepisujte svoje majetky na mužov. Len tak. Ten adrenalín stojí za to. Hop alebo trop. A tie ex,tie to vnímajú samozrejme tieto takto dojato. Tiež nechajte aby ockovia vasich deti nadotovali priateľky. Lebo tak sa trestajú dospelé deti. Akože normálne verím takejto téme. A najviac sa mi páči to,že autorka iniciovala nákup spoločnej nehnuteľnosti. Dojatá som.

@maciatkolulu ja napíšem z nášho pohľadu u nás sa všetko riesi tak ,aby muzove deti ,po jeho smrti nemali na nič dosah lebo ja by som ich musela zo všetkého vyplatiť ,ale po mojej smrti, by moje decko, všetko riešili spoločne s mojim mužom a nebolo nenažraté
Je to o povahe,nevidim dôvod aby neslušní a nenazrati ľudia mali niečo dostať

sasa1310
28. sep 2025
@maciatkolulu

@maciatkolulu keby to bolo opačne, tak by inak písali. Za to, že sa dcéra nevie chvíľu správať nie je dôvod na vydedenie.

maciatkolulu
28. sep 2025
@minenkaa

@maciatkolulu ja napíšem z nášho pohľadu u nás sa všetko riesi tak ,aby muzove deti ,po jeho smrti nemali na nič dosah lebo ja by som ich musela zo všetkého vyplatiť ,ale po mojej smrti, by moje decko, všetko riešili spoločne s mojim mužom a nebolo nenažraté
Je to o povahe,nevidim dôvod aby neslušní a nenazrati ľudia mali niečo dostať

@minenkaa jasne ,sú úplne rozdielne situácie. O Tom niet reči. Ale toto je proste mimo a mimo je aj ako pritakavaju rozhodnutiu,ktoré je zle a ohrazuje priamo muža. Sú rodiny,kde subdalaiendetizktorym treba zabezpečiť majetok,lebo dajme tomu, deti z predchádzajúceho vzťahu už boli vyplatené. To je v poriadku. Ale prepisovať na priatelku všetko,lebo sa chce potrestať dcéra. Este pochopím ,že to niekto napísal. Realita môže byť vymyslena téma,to je ok ale tie reakcie ma desia.

minenkaa
28. sep 2025
@maciatkolulu

@minenkaa jasne ,sú úplne rozdielne situácie. O Tom niet reči. Ale toto je proste mimo a mimo je aj ako pritakavaju rozhodnutiu,ktoré je zle a ohrazuje priamo muža. Sú rodiny,kde subdalaiendetizktorym treba zabezpečiť majetok,lebo dajme tomu, deti z predchádzajúceho vzťahu už boli vyplatené. To je v poriadku. Ale prepisovať na priatelku všetko,lebo sa chce potrestať dcéra. Este pochopím ,že to niekto napísal. Realita môže byť vymyslena téma,to je ok ale tie reakcie ma desia.

@maciatkolulu tak každý ma na to nejaký názor

maciatkolulu
28. sep 2025
@minenkaa

@maciatkolulu tak každý ma na to nejaký názor

@minenkaa veď jasne,kebyže môj syn prepise majetok na nejakú priateľku,ideál majetok z rodiny,tak by som bola nadšená. Rovnako kebyže sa mi chce 50tnik snholoubritou nasťahovať preč,lebo skoro 40tnicka ho vysmarila z jeho bytu+si nechala celý majetok kde spoločne investovali na jej popud. Fantastický nápad. Úplne skvelý. Dcéra by ho o majetok ťažko obrala za života. Inak super. Pricetny človek nedaruje nehnuteľnosť za života nikomu,ani s právom doživotného užívania nie je bohvie čo. Ale túto je skvelé že chlap daruje nejakej priateľke všetko lebo tým potrestal dcéru. Hmmm. Právnici by mali bolesti žalúdka už len pri tej predstave. A teda aj každý trochu rozmýšľajúci jedinec. Tobôž vo vyššom veku. Ale tak komu niet rady ...

minenkaa
28. sep 2025
@maciatkolulu

@minenkaa veď jasne,kebyže môj syn prepise majetok na nejakú priateľku,ideál majetok z rodiny,tak by som bola nadšená. Rovnako kebyže sa mi chce 50tnik snholoubritou nasťahovať preč,lebo skoro 40tnicka ho vysmarila z jeho bytu+si nechala celý majetok kde spoločne investovali na jej popud. Fantastický nápad. Úplne skvelý. Dcéra by ho o majetok ťažko obrala za života. Inak super. Pricetny človek nedaruje nehnuteľnosť za života nikomu,ani s právom doživotného užívania nie je bohvie čo. Ale túto je skvelé že chlap daruje nejakej priateľke všetko lebo tým potrestal dcéru. Hmmm. Právnici by mali bolesti žalúdka už len pri tej predstave. A teda aj každý trochu rozmýšľajúci jedinec. Tobôž vo vyššom veku. Ale tak komu niet rady ...

@maciatkolulu ale veď to je jedno,každý si môže so svojim majetkom robiť čo chce

som_realistka
28. sep 2025

Tvoj partner vyriesil Vasu spolocnu nehnutelnost spravne, zaba by ti robila peklo ak by sa nieco stalo. K tomu bytu, porozpravaj sa s nim nech este trochu vychladne. A nic si nepokazila, to otcovi pretiekol pohar trpezlivosti. Ale mladu mal upratat iz davno, a nie ze skacem ako decko piska. Uz moja 16 rocna dcera vie, ze sice .moze poziadat kedykolvek o nieco co nebolo v plane ale ani jej otec, sme rozvedeni dlho, ani ja nie sme na spagate, je to nase dievcatko ale diktovat nam zivot nemoze.

katka2602
28. sep 2025
@anonym_autor

@katka2602 on neprevádzal firmu ale len svoj podiel v nehnutelnosti, ktorej kúpu som iniciovala ja a zaručila sa všetkym čo mám, tak to teraz poňal tak, že väčšina ťarchy je na mne, on je vecné ako sa nazval aj večné bremeno a ak by sa mu niečo stalo nech sa nemusím doťahovat s dcérou

@anonym_autor prepáč, zle som to prečítala. Ale všetko ostatné platí 😉 Ty si nemáš absolútne čo vyčítať a jemu gratulujem, že ma triezvy pohlad a nenecha sa "vydierať" dospelou dcérou a najdôležitejšie je, že stojí pri Tebe.

mikadooo
28. sep 2025

@anonym_autor pozri, keď aj prevedie veci na teba a časom sa všetko utrasie, nikdy predsa nie je problém, aby si ty previedla "jej" podiel naspäť na ňu, no nie? Len sa musí začať patrične chovať... Mne sa patrnerov návrh celkom pozdáva, s tým, že by som s ním komunikovala aj túto možnosť, že akonáhle bude mať on pocit, že dcéra si svoju časť zaslúži dostať, tak mi dá vedieť a ja jej ju vrátim. Pre slečinku to bude možno celkom fajn poučenie a vytriezvenie, že nie je pupek sveta a možno konečne začne pristupovať k životu trochu zodpovednejšie. (Ale môže to trvať pár rokov).

anonym_3726a4
28. sep 2025

Ako bola ta spoločná nehnuteľnosť vlastne nadobudnuta, keď píšeš ze si to financovala ty, prečo je písaná aj na neho keď nie ste manželia?

basska_b
28. sep 2025

Inak je to zaujimave, ako ma "pravda vzdy dve strany", pisete, ze muz mudro urobil a dcera je rozmaznany spratek, ... ja suhlasim... ale keby sem napisala dcera, samozrejme by uz mnohe zamlčala a nariekala, ze otec s nou uz netravi cas a dokonca napisal nehnutelnosti na novu partnerku 😄

anonym_8d5be1
28. sep 2025
@vorkola

Partner asi zbadal, ze na dceru sa asi nemoze spolahnut,tak preto sa rozhodol dceru vydedit

@vorkola Dceru vydedit nemoze. To plati pre vsetky tu pritomne, co tu melu nieco o vydedeni 😅. On moze akurat tak darovat svoj majetok niekomu, aby ona nemala co dedit...

anonym_63a9d8
28. sep 2025
@maciatkolulu

@maciatkolulu tie zeny, co jej tu pritakavaju su asi v podobnej situacii ako tato skoro 40ka a dufaju, ze aj im sa naskytne takato prilezitost. Ale keby ich dcery boli to “rozmaznane skoro 23-rocne” dievca, pisali by inak. Holt uroven MK…

cacianka
28. sep 2025
@anonym_8d5be1

@vorkola Dceru vydedit nemoze. To plati pre vsetky tu pritomne, co tu melu nieco o vydedeni 😅. On moze akurat tak darovat svoj majetok niekomu, aby ona nemala co dedit...

@anonym_8d5be1 vydedit môže, ale len podľa zákonných možností, napr. Odsúdenie za záväzný trestný čin, a i. Počas života môže so svojím majetkom robiť čo chce, prepísať na charitu, sektu, alebo rozumnú partnerku. Ale máš pravdu, že tu spletaju dedičstvo

anonym_8d5be1
28. sep 2025
@cacianka

@anonym_8d5be1 vydedit môže, ale len podľa zákonných možností, napr. Odsúdenie za záväzný trestný čin, a i. Počas života môže so svojím majetkom robiť čo chce, prepísať na charitu, sektu, alebo rozumnú partnerku. Ale máš pravdu, že tu spletaju dedičstvo

@cacianka No ved ano, to je mi jasne, ale v tomto pripade je to bezpredmetne, cize hovorim, ze v tomto pripade ju vydedit nemoze. Samozrejme darovat pocas zivota moze komu chce.

cacianka
28. sep 2025
@anonym_8d5be1

@cacianka No ved ano, to je mi jasne, ale v tomto pripade je to bezpredmetne, cize hovorim, ze v tomto pripade ju vydedit nemoze. Samozrejme darovat pocas zivota moze komu chce.

@anonym_8d5be1 len som ťa chcela doplniť, aby bolo jasné ostatným, lebo právne povedomie je veľmi chabé

anonym_8d5be1
28. sep 2025
@cacianka

@anonym_8d5be1 len som ťa chcela doplniť, aby bolo jasné ostatným, lebo právne povedomie je veľmi chabé

@cacianka Jasne 🙂. V pohode. Ano pravne povedomie u ludi je chabe a mohli by to pochopit, ze vydedenie je u nas uplne nemozne, co nie je.. Len to musia byt extremne specificke pripady obsiahnute zakonom, nie ze sa niekto nastve na dieta a vydedi ho..

anonym_250ae8
28. sep 2025

Môj ty svet. Mať takú dcéru, tak už letí z domu. Ja som sa odsťahovala v 15 ,,na inteak,, A v 19 už úplne z domu od rodiny. Nikdy nič od nikoho ,,zadarmo,, a hypo na krku už v 21 rokoch. Decko nevyspele. Kam to dospeje? Bude vydierať vlastného otca? Toto si naozaj ani jeden nezaslúžime.

lavender94
29. sep 2025

Ten vás spoločný byt je asi fajn, ze to takto urobil ale dalo sa to tiež asi nejak menej radikálne vyriešiť. Aby si bola zaistena v prípade, ze by sa mu niečo stalo. S tým ďalším bytom mi to už príde take trošku zbrkle. Ale chápem, chce ju vytrestat. Správa sa jak rozmaznaný fagan. Ty si nevycitaj ze si im niečo pokazila.
Nerieš to, nech si to vyriešia medzi sebou. Podat návrh na zvýšenie výživného môže, ma na to pravo. Podľa toho čo si písala aký mali pred tým vzťah tak určite jej dával aj nejaké peniaze bokom, mimo stanovené výživné, brávali ste ju na výlety atď a tým, ze toto sa asi nejakú dobu diať nebude, finančne si nepohoršíte. A ona si tiež finančne neprilepší. Mladá, sprostá proste. Vôbec by som ju neriešila na tvojom mieste. Ak by ti ešte vypisovala tak na ňu ani nereaguj pokiaľ sa nezačne správať ako dospela osoba. A nechaj ich aby si to vyriešili medzi sebou. Na druhu stranu ja verím, že toto sa urovná. Možno za rok, za dva tri, ktovie. Ale nestalo sa nič take vážne aby boli teraz do konca života rozhnevaní.

anonym_f5e916
29. sep 2025

Nuz, je to rozmaznany fracek, ktory vzdy vsetko dostal pod nos. Tlieskami otcovi, ze toto dokazal urobit. Inak sa to dievca asi nespamata, treba ju hnat do prace a prestat ju dotovat. Nevie si nic vazit.