icon

Partner dáva najavo, že nie sme úplná rodina

veronika19895
15. okt 2025

Aj u vás to je tak, že keďže nie ste úplná rodina (nie ste manželia) tak vám to partner dáva najavo? Napr. Pri spoločenských hrách sa chce Iba on hrať s deťmi, keď máte ísť s deťmi na krúžky tak nechce ísť s vami, keď ste vonku s deťmi tak buď on alebo len vy?

tykat
15. okt 2025

@veronika19895 no akoze keby krvou odprisahal ze po svadbe sa zacne spravat opacne tak... by som mu povedala ze je asi padnuty na hlavu.

zuzana76
15. okt 2025

@veronika19895 a ty sama s nim niekam chodis? teda s tym partnerom?

doriiis
15. okt 2025

Oveľa dôležitejšie ako kompletná rodina je FUNKCNA rodina. A to vy nie ste

elanor
15. okt 2025

a to si pri tych jeho trapnych "pokusoch" a neviem co - ponizenie? zbavenia sa ta? alebo ozaj nechapem o co mu ide, este o hlavu neoplieskala, ze koho je to chyba, ze teda nie ste podla neho kompletna rodina? Ked je taky mudry, co v tom brani si za zemu zobrat matku svojich deti, navyse ucividne minimalne spolubyvajucu????

vorkola
15. okt 2025
@viestta

Vy ste kompletna rodina, len bez papiera z matriky. To, ze tvoj chlap sa sprava podivne, na tom by papier z matriky nic nezmenil. Tam je uplne iny problem, nie chybajuci papier z matriky

@viestta No nemas pravdu,,,ten papier je uz potvrdenim manzelstva, to uz je ine kafe

viestta
15. okt 2025
@vorkola

@viestta No nemas pravdu,,,ten papier je uz potvrdenim manzelstva, to uz je ine kafe

@vorkola ale rodina su aj bez sobasneho listu. Podla vseobecnej definicie, ze rodina su otec, mama a deti su rodina. To, ze rodicia nie su manzelia je ina vec.

dota6
16. okt 2025

Ahoj, žili sme v partnerskom vzťahu dlho predlho, vytvorili sme domov a rodinu, ale môj teraz už manžel, sa správal a správa stále rovnako.
Nejaký úkon a papier z tvojho muža žiaľ lepšieho človeka nespraví. To je povaha a sobáš nie je magický rituál ani zaklínadlo, ktoré z debila spraví milujúceho manžela. Ja by som na tvojom mieste uvažovala o zmene partnera.

anonym_cd7a76
16. okt 2025

@veronika19895 nie,je to chore. Ak ta miluje a mate spolu deti tak neexistuje aby sa takto spraval..... mam pocit,ze asi az tak nemiluje..

derdia
16. okt 2025

@veronika19895 mas to tak s akym individuom zijem. A to za co ta ma tak sa k tebe sprava...

betulinka1
16. okt 2025

@veronika19895 prepac ale za mna je to blbost. Naco by sme mali chodit na kruzky dvaja. Jeden isiel a druhy doma nieco porobil, navaril, nakupil. Naco by sme mali dvaja strácať cas na kruzku, ihrisku alebo kde. Vacsinou som von a kruzky chodila s detmi ja, lebo v tom case bol v praci alebo akurat z prace prisiel. Co sa tyka akci, tak detto, jeden sa vzdy bavil s dospelými, vacsinou ja a deti boli niekde vonku s muzom a kopal si s nimi, lebo jeho nebavi vysedávať. Alebo sme sa vymenili, ked si chcel dat kavu alebo tak. Kazdy vecer sa hra nieco s detmi a ja si pocvicim, niekedy sa zahrám s nimi ale vacsinou tu pol hodku využijem cas na seba. A nedávame si tym nic najavo, lebo takto isto sme fungovali aj pred manželstvom a fungujeme aj dnes.

andreadca
16. okt 2025

A prečo sa nezoberiete? Nechce on či Ty?

ghoul_
16. okt 2025
@sissy27

@veronika19895 on ti nedáva najavo, že nie ste úplná rodina, on ti otvorene dáva najavo, že s tebou nechce tráviť čas, ani trochu.
Veď keby išlo o to byť rodina, tak hádam ste už dávno manželia, nie? Alebo ty nechceš?

@sissy27 presne

ghoul_
16. okt 2025

@veronika19895 zober deti a opusti ho

sova7
Autor odpoveď zmazal
margotka17
17. okt 2025

@veronika19895 ouuu, toto nebude o sobášom liste, tu bude háčik či hák v niečom inom. Čo ak je za tým ešte ďalšia a tak sa radšej s tebou nikde neukazuje? Ani na nákupy nechodíte spolu?

anonym_43bb4f
18. okt 2025

@veronika19895 Mila Veronika, sobasny list nepomoze. Bola som za chlapa, ktory sa takto spraval, vydata a nemalo to na to ziadny vplyv. Mame spolu dve deti. Bude drsne, co teraz napisem, ale na zaklade mojej skusenosti: nepomoze ostavat, vysvetlovat mu a dufat v zmenu... cim viac a zufalejsie budes ziadat zmenu, tym to bude horsie a nakoniec sa zbavi on teba, aby sa on "nemusel prisposobovat, uznat si chybu, snazit sa vo vztahu" a tebe ostanu oci pre plac, znicene zdravie a najvyssia davka antidepresiv. Tu pomoze iba odchod, okamzity, definitivny a cim skor. A nepustit si viac takeho cloveka do svojho zivota, ani do bytu, ani do srdca! Tam nic ine nepomoze! U nas boli zbytocne aj parove terapie, aj tie dokazal otocit tak, ako jemu vyhovovalo. Obavam sa, ze mas deti zial s nezrelym, egocentrickym sebeckym jedincom neschopnym vzajomnosti vo vztahoch, pochopenia a respektovania druheho, neschopnym sebareflexie. A to ty nezmenis nijako. A on tiez nie, kym nebude on sam velmi, velmi chciet a nezacne na sebe pracovat. Ale to by si najprv musel priznat problem. A to 99% takych chlapov nespravi. Asi by som po mojej skusenosti zvolila pravidlo 3x a dost. Trikrat by som mu jasne, otverene, nevycitavo, iba "ja" slovnikom (ja sa citim tak a tak, ja potrebujem to a to....) povedala o tom, ako sa citim, co ma zranuje, co potrebujem. Keby to po kazde ignoroval, pripadne este otacal vinu na mna, koniec. Tam nie je sanca dufat v zmenu. Treba zachranit seba. Ja som to nespravila a davam sa stale pomalicky dokopy, hoci je to uz 2 roky po odluceni a uz skoro rok po rozvode. A on je stale schopny tvrdit, ze on "nic take zle nerobil". Deti mame v striedavej starostlivosti.

123sandra
18. okt 2025
@anonym_43bb4f

@veronika19895 Mila Veronika, sobasny list nepomoze. Bola som za chlapa, ktory sa takto spraval, vydata a nemalo to na to ziadny vplyv. Mame spolu dve deti. Bude drsne, co teraz napisem, ale na zaklade mojej skusenosti: nepomoze ostavat, vysvetlovat mu a dufat v zmenu... cim viac a zufalejsie budes ziadat zmenu, tym to bude horsie a nakoniec sa zbavi on teba, aby sa on "nemusel prisposobovat, uznat si chybu, snazit sa vo vztahu" a tebe ostanu oci pre plac, znicene zdravie a najvyssia davka antidepresiv. Tu pomoze iba odchod, okamzity, definitivny a cim skor. A nepustit si viac takeho cloveka do svojho zivota, ani do bytu, ani do srdca! Tam nic ine nepomoze! U nas boli zbytocne aj parove terapie, aj tie dokazal otocit tak, ako jemu vyhovovalo. Obavam sa, ze mas deti zial s nezrelym, egocentrickym sebeckym jedincom neschopnym vzajomnosti vo vztahoch, pochopenia a respektovania druheho, neschopnym sebareflexie. A to ty nezmenis nijako. A on tiez nie, kym nebude on sam velmi, velmi chciet a nezacne na sebe pracovat. Ale to by si najprv musel priznat problem. A to 99% takych chlapov nespravi. Asi by som po mojej skusenosti zvolila pravidlo 3x a dost. Trikrat by som mu jasne, otverene, nevycitavo, iba "ja" slovnikom (ja sa citim tak a tak, ja potrebujem to a to....) povedala o tom, ako sa citim, co ma zranuje, co potrebujem. Keby to po kazde ignoroval, pripadne este otacal vinu na mna, koniec. Tam nie je sanca dufat v zmenu. Treba zachranit seba. Ja som to nespravila a davam sa stale pomalicky dokopy, hoci je to uz 2 roky po odluceni a uz skoro rok po rozvode. A on je stale schopny tvrdit, ze on "nic take zle nerobil". Deti mame v striedavej starostlivosti.

@anonym_43bb4f a Ale samozrejme, kazda situacia je ina. Je tam vela faktorov. V com vsetkom ma este on hlavne slovo, ci ta respektuje alebo podporuje v inych veciach, ako velmi ta jeho spravanie zranuje, co ti ten vztah dava, ci mas kam ist, ak by ste sli od seba ...Asi by bolo dobre poriadne to rozobrat s dobrou psychologickou a ujasnit si sama v sebe, ci ti bude lepsie bez neho alebo s nim, aj ked sa takto sprava. Ale nechat sa dlhodobo zranovat a dufat v zmenu je asi to najhorsie, co mozes spravit.

chouette
18. okt 2025

@veronika19895 ahoj, utekaj preč aj s deťmi to je choré

really8
18. okt 2025

Baby nez tu zasnete plytvat energiou na tuto osobu pozrite si jej starsie temy. Oni maju chory vztah cely komplet. To nie ze ona je chuda a on magor.

sova7
18. okt 2025
@really8

Baby nez tu zasnete plytvat energiou na tuto osobu pozrite si jej starsie temy. Oni maju chory vztah cely komplet. To nie ze ona je chuda a on magor.

@really8 ďalšia čo zakladá xy tém miesto riešenia problémov a návštevy psychológa?

really8
18. okt 2025
@sova7

@really8 ďalšia čo zakladá xy tém miesto riešenia problémov a návštevy psychológa?

@sova7 asi tak. Zle vztahy s s rodicmi, s partnerom aj jeho rodinou, ani jej negratuluje k narodeninam, pred pol rokom pisala ze sa rozisli a riesila ako dalej...a dalej sa mi ani nechcelo ist

sova7
18. okt 2025
@really8

@sova7 asi tak. Zle vztahy s s rodicmi, s partnerom aj jeho rodinou, ani jej negratuluje k narodeninam, pred pol rokom pisala ze sa rozisli a riesila ako dalej...a dalej sa mi ani nechcelo ist

@really8 🤦

bomba36
18. okt 2025

Nie, u nás to tak nie je, lebo som si nespravila deti s kreténom

anonym_3f975a
18. okt 2025

@veronika19895 zvlastne.nechce byt v tvojej spolocnosti ani doma, ani na verejnosti. Preco? To nikdy nechodite na prechadzku/nakup/vylet/dovolenku spolu? 🤔

anonym_5d3111
18. okt 2025

@veronika19895 rodinu tvoria minimálne dvaja. Rodina by ste boli aj bez detí a rodinou ste aj bez papiera. Tu bude problém vo výbere partnera

anonym_fa1159
18. okt 2025

on ti dava najavo,ze nieje s tebou .. zrejme spolu zijete -ak vobec ale uz spolu nieste ..ale ty to nechces pochopit ... odtshuj sa a najdi si skutocneho muza,kt tu rodinu s tebou tvorit bude ...

gerrwie_girl
19. okt 2025

A prečo ste spolu vlastne?

senta_sofia
19. okt 2025

@veronika19895 mimo vasich najblizsich sotva niekto tusi, ci ste formalne zosobaseni. Na cele to napisane nemas ani ty, ani on, takze nema dovod sa schovavat. Takze si odpovedz sama, co to mas doma za debila.

lacibo
19. okt 2025

@veronika19895 takto to funguje v priatelkinej rodine cele manzelstvo, maju dve deti, bud ona s detmi alebo on s detmi.. oni dvaja si spolu ani pohar vina nevypiju vecer aby si nieco povedali, nikdy nikde spolu ako par neboli, ani len na kave ci 15 minutovej prechadzke, jej to velmi chyba, ale nevie s tym pohnut, jednoducho su ako spolubyvajuci v byte, aj spia kazdy inde - ona s detmi a on v obyvacke - navonok su normalna krestanska rodina, manzelia, ziadne zavislosti ani nasilie, ci hadky. Netvrdim ze chyba je len na jeho strane, urcite obidve strany maju na tom svoj podiel - ale ani vydiskutovat si to nemozu kebo ked ona chce komunikovat, on povie ze je unaveny a odchadza z diskusie , ona nema na vyber bud sa rozvedu a ona s detmi nema kam ist, byt je jeho, alebo sa zmieri s tym ako to je.. ked deti odidu raz z domu, potom sa uvidi, ci si k sebe nanovo vybuduju cestu alebo nie, mozno aj potom ostanu spolu len kvoli detom aby sa mali kam vracat.. zivot nie je vobec jednoduchy a clovek robi vzdy len co moze..

anonym_948637
19. okt 2025

@veronika19895 je to smutna situacia pre teba. Viem si predstavit ako sa citiš. Partner sa zaujoma o deti ale o teba nie, takto to dava na javo. Nevieme ako sa sprava doma cely čas. Ci trochu pomaha v domacnosti, ci komunikuje s tebou normalne alebo len pri nutnych veciach. Nepozname bezne dni a fungovanie medzi vami.
Mne sa stavalo ze moj manzel bol ku mne odmerany, mal svoje depresivne dni. Ja som to niesla tažko ale postavila som sa k tomu tak ze ak on mna nepotrebuje tak mu nebudem robiť služku. Neurobila som pre neho nic, neprala mu nevarila nepodala jedlo. Proste nic. Po 3 dnoch sa zbadal ze takto aj ja viem ignorovat jeho...
Pomohlo to , bol pozornejsi a to spravanie sa zmenilo. Jednoducho mu musis nastavit zrkadlo...inac si ta nebude vazit ako zenu. Musis si vaziť sama seba