Partner drží kasu
Ahojte.🙂 S priateľom sme sa dva dni dozadu tak celkom posekali kvôli jednej relácii, skrátka išlo o to že muž držal kasu v rodine a žena musela nosiť bločky domov a dokladovala, čo kúpila. Keď bolo niečo niekde lacnejšie, tak jej to nezaplatil a podobné výmysly. Na čo sa priateľ zasmial že počkaj aj my tak budeme robiť. Som sa ohradila, že prosím ťa na to zabudni, určite ti nebudem nosiť bločky a keby sú nákupy na tebe tak žijeme z milky čokolády.😂 Asi som mu trochu brnkla na ego, akože či si myslím že je neschopný, že by sme boli o hlade? (Poznám ho, viem že by sme jedli špagety, tuniaky s cestovinami a wiffonky, no nebudeme si klamať) tak reku dobre, budúci mesiac ti dám ja peniaze a môžeš hospodáriť, nakoniec aj ušetrím. (Stalo sa že som rozpočet minula a platila zo svojich peňazí menšie nákupy) tým som ho samozrejme nechcela obviniť že mi dáva málo peňazí, aj keď to tak pochopil a už bol oheň na streche že či si myslím že je nejaký lakomec ktorý mi nedá peniaze, že prečo ho obviňujem, prečo som mu nepovedala? No skrátka celé zle, pritom to nebola žiadna veľká vec. Tak začal že veď veľakrát kúpil psovi granule, kúpil to a to, kúpil hento, že donesie aj on domov niečo. (Sladkosti a cigarety, z toho moc nenavarim) no urobil z toho prestrelku výdavkov a odvtedy máme tichú domácnosť. Ja neviem, či sa mám smiať, plakať, ja som rozhodnutá že mu ten rozpočet zverím nech si to skúsi. Ale čo dovtedy, ako s ním o tom komunikovať?
@zoro9836 tak ja mám veľmi dobrú predstavu, čo kde koľko stojí pretože to sledujem a pracujem v tomto odvetví, čiže viem kde sa čo oplatí a čo nie. 🙂 Plus veľakrát keď potrebujem ísť do obchodu , idem sama a nakúpim, vychádza to viac časovo mne takže je jasné, že nebudem na neho so všetkým čakať nech má predstavu.😂 Doteraz bol okej, zaplatil polku nákladov, sumu ktorú sme si dohodli na stravu a tým to haslo, logicky keď varím hlavne ja tak viem lepšie čo nám treba, čo nám chyba, čo používam, bol by schopný kúpiť špagety za 1.2 lebo značka...
Hmm, takto zväčša nakupujú chlapi :D Keď pošlem svojho pre pár vecí na navarenie obeda tak príde s hovadinami, účet akoby nakúpil napr. na ďalší obed, ale pritom sa z toho nenajeme... Ak máte teda jedno auto, na ktorom behá prevažne on (do práce) a ozaj len 1-2 rázy do mesiaca na nákup, tam ste si kvit by som povedala. Posadila by som si ho a opýtala sa ho prečo ho to až tak vzalo, keď nešlo o žiadne obvinenie, ale že musí sám uznať, že z Milky, chipsov a podobne sa nedá uvariť obed, podotýkam, uvariť obed. Ale príde mi to, že z toho počuje tie slová, ktoré "chce", nie to čo ste mu naozaj vraveli. Ego no... poprípade, skúste ďalší mesiac nech hospodári a uvidí lepšie... ja posledné 2 mesiace posielam môjho častejšie na nákup a ubral z kupovania hovadín hneď ... lebo podobne vyzerali jeho nákupy ...
Vodicak si určite urob, to bude pre teba len a len plus pri akejkoľvek situácii a pri akomkoľvek mužovi
K ostatnému, veľmi by som zvazila spoločnú existenciu. Tuto mi všetky kontrolky blikajú na červeno
Ako raz budeš doma s dieťaťom a on bude kontrolovať aj to či si banán navyše kúpila?
Rozumiem že treba mat prehľad o cenách a rozpočte v partnerstve/manželstve, ale nie takto
Buď to zmeň, alebo silno porozmyslaj či chceš žiť s chlapom čo sa hra na ministra financií
Ja kúpim co chcem a aj muž, teda vramci bežných výdavkov na rodinu či domácnosť. Samozrejme že o väčších výdavkoch sa spoločne radíme a diskutujeme. Ale nenosím blocky a ani nežiadam blocky od neho
To je šialene
@michkat no veď samozrejme, presne ako môj. Nehovorím že u nás slanosti, sladkosti nekúpim, ale do toho plnú chladničku vecí ktoré si berie aj do práce alebo keď je sám doma a nechce sa mu variť. 🙈 Proste vždy dokážem vyskladať jedlo na celý týždeň z toho čo máme doma, od hladu naozaj nikdy neumieral, proste sa urazil že si myslím že keby to bolo na ňom tak chodíme ako chudáci so špinavými handrami a hladní.🥲 Nehovorím o tom, že nevie zapnúť práčku tak doteraz mi dokazuje aký je samostatný a perie si v rukách 😂
@pribinak áno to samozrejme len naň ešte šetrím, tie ceny sú hrozné. Nie, netvrdil že by som mu mala nosiť bločky, to absolútne a samému to je proti srsti, on sa skrátka len urazil lebo som pochybovala že by to bol dobrý nápad. 🥲
Áno, to chápem, ja tiež tak, ale nekupujem to stále aj z iných dôvodov aby to nevyznelo, že nič také nekupujem zasa. Len on by nákupil väčšinu hovadín a 2 podstatné. Ale teda ako píšem, tiež to bolo tak, že som nákupy robila väčšinou ja, ale situácia sa zmenila tak som nenápadne prešla na striedanie pri nákupoch a zlepšilo sa to lebo asi videl, že odrazu nechal v obchode viac nie len kvôli vyšším cenám všeobecne. Predtým ho to menej "bolelo" asi... Hmm, tak to zasa by som mu pekne vysvetlila čo a ako a musel by sa pri mne naučiť. Neviem ako dlho ste spolu ani koľko máte rokov, ale toto si treba vyjasniť čím skôr no zjavne sa ešte oťukávate dosť, bude to prvá debata na takú tému. To že je tichá domácnosť (ak niekoľko dní) mi príde horšie, s takým človekom sa ťažko riešia problémy a nedorozumenia. Vyrastala som pri takej osobe.
@michkat práveže už spolu žijeme takmer dva roky, ja som od neho mladšia o 6 rokov. Doteraz to bolo tak, že som dostala polovicu nákladov na bývanie, potom na stravu obaja rovným dielom, ja som si zaplatila svoje výdavky (paušál a podobne) drogériu a on tankoval do auta a keďže je auto jeho, tak si platil aj opravy.🙂 A takto sme fungovali, len ako píšem, teraz sa to trochu zvrtlo a ostal zarazený, že míňam viac a nepovedala som mu o tom. (Situácie kedy je napr olej, ryža, maslo v akcii tak kúpim viac, dôjde prach na pranie tak to tiež vystrelí, nejaké čistiace keď dôjdu tak samozrejme treba kúpiť) proste sa stalo že som minula o 30-50 € viac, neriešila som, zaplatila a nepýtala. Asi to ho tak urazilo, neviem. Alebo som bola v meste rovno som kúpila psovi granule, tiež som nepýtala na toto 🤭
@zoro9836 ja varím pravidelne, maximálne dvakrát do mesiaca donáška a teda menu sa u nás pohybuje okolo 5.5 , pre dve osoby 11 € na deň plus by som musela ešte aj tak niečo pripraviť lebo by bol večer znovu hladný. Takže toto sa mi absolútne neoplatí 😂
Aké dovtedy, financie si môže zobrať na starosť hneď od zajtra, nejde o štátny rozpočet.
@zoro9836 to je síce pekné ale v prípade že to zamestnávateľ poskytuje, ja takú možnosť nemám 🙂
Véd mu daj rozpočet nech hospodári on, poznám taky prípad kde muž vykrikoval žene ze nevie hospodáriť... Žena urobila teda to ze teda nech hospodári on po 2 týždňoch bolo po rozpočte, potom jedli len chleba s maslom a viac to nepovedal a nehospodaril
@sense áno, mám v pláne tak urobiť určite. 🙂 Už len z toho princípu nech mi nevykrikuje že si myslím, že je neschopný a ja aspoň nebudem mať starosti s nákupmi
skúste si písať koľko miniete na stravu a drogériu, tak budete mať prehľad cca koľko na čo aby ste si to vedeli lepšie rozdeliť, chápem to, no v takom prípade musíte trošku kalkulovať, drogéria nie je lacná a keď máte na raz kúpiť prach na pranie, dezinfekciu a iné "drobnosti" tak sa nákup navýši, preto napr. si rozdeľte tak aby časť týchto vecí kúpil on a časť vy... ale nechala by som ho hospodáriť ešte jeden mesiac a uvidí a chlapec nech sa odfučí lebo si môže ísť oprať v rukách okamžite "trencle" aj nohavice......🙂
@michkat no na stravu ide tých 300€ (chystám mu desiaty lebo mu nestačia obedy na 12 tke aj sebe do práce lebo hore spomenuté menu ma vyjde viac ako desiata ) keď prešvihnem že čosi viac nakúpim aj tých 330€ vyjde teraz to ale bolo o dosť menej. Najviac minieme na mliečne výrobky, bohužiaľ tak tie kúpim v akcii viac alebo kúpim aj pred koncom záruky v zľave 🤭 mne to napríklad nevadí zbytočne sa to potom vyhadzuje. Potom drogéria podľa toho čo pochybi, raz je to 30, raz 50 nekupujem značkové čistiace mne stačia aj dmkovske, granule pre psa 30€ mesačne. Tie kúpi ten kto má čas a cestu okolo. Plus nájom samozrejme na polovicu. A keď už vymýšľam hlúposti také že pre seba alebo pre neho že vidím tričko v dobrej cene alebo že mu chýbajú trenky kúpim zo svojho a nepýtam od neho peniaze , samozrejme si odkladám aj ja aj on. Čiže v podstate nemáme problém vyjsť, záleží aký je mesiac nechápem čo ho tak vzalo
Nezaťažujte sa tým, posaďte ho dnes so slovami, že ak nie je malé trucujúce decko, nech vám vysvetlí čo ho na tom tak urazilo. Keď nebude komunikovať, nech si operie a navarí sám. Pri chlapoch to niekedy podobrotky nejde. Ak mu bude zaťažko si to odkomunikovať, aspoň budete mať menej roboty, radšej vypadnite niekde a potom sa pánovi hádam uráči alebo si uvedomí, že sa nechce doma obchádzať a príde aj sám. Iné sa nedá by som povedala.
@zoro9836 hmmm...ušetríš síce čas...ale tými polotovarmi (hotové rezne, kupenský šalát) si pekne drbeš zdravie, si si toho vedomý?
ja napríklad varím doma hlavne, na menu ideme len sem tam....a to mne vôbec nejde o peniaze (snažím sa kupovať kvalitnejšie suroviny a variť zdravšie, a to ide dosť do peňazí, takže neušetrím), ale viem, čo jem....
Tak ja teda nechystám chlapovi desiate ani nekupujem Trenky, je plnoletý.... Ja mam na starosti len svoje dieťa a nie aj dospelého chlapa, kt bolo treba naučiť ze tanier sa zo stola sam neuprace keďže bol z domu tak naučený.... Ze mama na chystala, mama upratala a milosť pan sa len od stola postavil.... A po čase pochopil on rovnako ako 9r dcéra ze Samo Sato, Mach Allein, a Man Soll sú na dovolenke.... A mama a partnerka nie sú zamestnancami domácnosti
Z toho čo píses, vnímam sklony mu byt skor matkou ako partnerkou. Neviem, do akej miery planujete spolocnú buducnost, ale je velmi dolezite este pred vstupom do manzelstva vediet spolu komunikovat o vsetkom a hladat riesenia, nie sa urazat a hlavne mat priblizne predstavy o fungovani v spolocnej domacnosti.
Pises, ze vyvaras, ale ako sa on spolupodiela na chode domacnosti? Ty varis a on teda upratuje domacnost? Lebo ak nie, robis mu sluzku. Ty mas byt jeho partnerkou, nie sluzkou a kucharkou.
Nakupy - chodit spolu. Poslat aj jeho na nakupy. Moj manzel kolkokrat pride z obchodu a zacne vykladat ze takmer nic nekupil a kolko platil.
Proste vsetko riesit spolocne.
A hlavne, mate podobne prijmy? Lebo ak nie, aj to by malo byt zohladnene vo financnovani domacnosti.
@sense to je zial taky slovensky syndrom zien - stanu sa z nich v manzelstvach matky "5 rocnych nevyzretych muzov".
Ja zvesiam anpr. pradlo, roztriedim podla ludi a muz si odklada veci uplne sam... ja ani neviem aky ma system vo svojej skrini. Proste dospely chlap.
Chudatko tvoje hladne, ty musis varit, lebo mu nestaci to a ono, desiatky chystat? A co keby sa milacik naucil trocha varit sam a obcas tu desiatku urobil aj on tebe?
Baby, to zase nie určite. 🙂 To bolo myslené v zmysle že kúpim, keď mám čas nachystám, keď nemám tak urobí on. Alebo ja natriem, on obloží, zabalí. Nie je to ťuťko, aj umyje podlahy, aj povysáva, umyje riad, odloží a podobne. To by som mu krivdila 🙂
@zmrzlinka2021 ja zarobím tak v priemere o 250-300€ menej 🙂 ale aj tak mi ostane pre seba dosť.

Ešte mi povedal že už sa nevie dočkať, kedy budem mať vodičský preukaz aj ja aby som videla, aké je vozenie drahé. (Chodí na aute do práce) so mnou ide raz mesačne na nákup drogérie do mesta alebo párkrát zaviezol domov moju mamu (za každú jazdu mu dala peniaze, ktoré nechcel ale mama na tom trvala že veď by platila taxík tak to radšej niekomu dá z "rodiny") skrátka ako keby nemám tušenia , koľko on minie za "svoje" veci