icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

selest
3. júl 2020

@luckajamborova tak neviem asi to neni az tak dobry priatel ked za 10 mesiacov nemal cas zoznamit ho s priatelkou. Asi nechodia spolu cez vikendy gulas varit..skor si myslim ze je to stary kamos zo skoly. Respektovala by som ich rozhodnutie, svadba ked sa planuje a mas velku rodinu tak fakt moze byt aj jeden clovek problem. A je to ich svadba nepoznaju ju... moj manzel normalne chodi aj bezomna aj ja bez neho naozaj na tom nic nieje. Svadba nieje ples aby tam museli chodit v paroch. Nech sa chalan zabavi ozaj mi to pride prehnane to vobec riesit a cakat ze nepojde alebo ze bude davat kamosovi ultimata atd. Mozno to tak vidim lebo 27 som uz mala velmi davno a taketo blbosti uz neriesim a vela veci dokazem pochopit viac nez kedysi..

kattrin5
3. júl 2020

@marlowe2 alw Ved ono to normalne aj je 🤦🏻‍♀️ Vobec by som sa tym nezatazovala, svadbu kamarat planoval dlho, teba nepoznaju, to ze si priatelka zopar mesiacov neznamena ze ta hned musia pozvat. Je to uplne v poroadku a ty by si to mala respektovat.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
hopsadobrandejsa
3. júl 2020

@veronikaszabova Chcel by som vidiet odpovede ake by to bolo keby bolo opacne garde.

Keby sa tu muz stazoval, ze neni pozvany na svadbu, napisali by mu nech nefnuka a nech ide s kamosmi na pivo kym priatelka ide na svadbu a diskusia by skoncila este na prvej strane 😂

Samozrejme, to sa nikdy nestane pretoze muzom su taketo "problemy" uplne ukradnute.

marca12
3. júl 2020

@jaass to som uviedla ako priklad,keby jej to tak velmi lezalo v zaludku este aj v case,ked budu oni rozosielat pozvanky

bzrkula1986
3. júl 2020

Ja som 7 rokov chodila s chlapcom a sesterka ho nepozvala na svadbu. Tiez mi to bolo blbe ze ho tam nepozvali ale je to ich rozhodnutie.

lubkopetka
3. júl 2020

My sme sa dali s muzom dokopy v novebri... v maji mal jeho naj kamos svadbu, a pozvali dodatocne aj mna, a to sme boli spolu len pol roka.. Dokonca muz mal robit prveho druzbu, tak mna automaticky brali ako prvu druzicku, kedze som jeho partnerka...

luckajamborova
3. júl 2020

@hopsadobrandejsa to je pekná blbosť aspoň pre mňa prečo by mali byť iné ženy ako muži sme na tej istej lodi a ak sa niekomu niečo nepáči nech si zariadi život tak aby bol slobodný ako vtáčik a nie sa zaviazať a potom behať sám kade tade pre takéto už odzvonilo nech sedí pri druhej polovice a utužuje vzťah samozrejme aj v opačnom prípade 😉

modrava
3. júl 2020

@hopsadobrandejsa ... po 13 stranach je celkom jasne, ze chlapec sa tam dobre zabavi..

elisabella
3. júl 2020

@hopsadobrandejsa napr. Adela a Viktor :D

tatisna
3. júl 2020

@marlowe2 podla mna vyrabas problem a este Ty budes ta zla. Ok, aj mna by to nastvalo, ale mam svoju hrdost a kde ma nepozyvaju tam sa nepcham... Skus si zachovat dostojnost a naplanuj si nieco perfektne sama, resp. s kamoskami a pod. Ak nechces byt za hystericku stihacku, treba to ustat...

evkamotka
3. júl 2020

@marlowe2 to su chlapi. Tak si povzdychni a uz ich neries, trubaduri 🙂

bublinkai
3. júl 2020

... to vážne? .... aspoň ušetríš a nepriberieš. Ja som zažila, že kamoška poprosila kamošku, aby jej bola krstná mama a tá krava / podotýkam, že je to absurdita najvyššieho rangu / odmietla. ...takže tento Tvoj problém nie je vôbec niečo nevšedné alebo dôvod to riešiť a okrem toho možno až si našetríte na spoločné bývanie možno sa tam nezhodnete ani na farbe koberca a potom potom by si mu vyhadzovala na oči, že ten make-up a tá kaderníčka a tie šaty a ten redový tanec Ti čuňa ani nezaplatil 🙂 Daj si pauzu a choď na kávu s kamoškami

dzejsik
3. júl 2020

@marlowe2 ja sice chapem tvoje pocity, ale sama viem, ako sme mojho svagra museli presviedcat, ze musi svojich bratrancov a kamaratov pozvat s priatelkami/manzelkami, lebo jemu sa to zdalo zbytocne pridavanie hosti... chlapi to daktori beru tak inak...

luckajamborova
3. júl 2020

@dzejsik pozor nie všetci muži sú rovnaký existujú aj taký ktorý to majú v hlavičke dobré upratané mám to šťastie...

nateeka
3. júl 2020

@marlowe2 ja by som si skúsila zistiť, či idu frajerky ostatných kamarátov... a podľa toho by som sa k tejto veci postavila.

luckajamborova
3. júl 2020

@nateeka aj tak by s tým nič neurobila všetko závisí od jej priateľa keď tam chce ísť sám nemá dobré úmysly byť na jej mieste nechala by som ho plávať...

cervenaruza123
3. júl 2020

@marlowe2 Ahoj. Ja som bola na jednej svadbe bez manzela 😀 . Kamaratka ho aj poznala uz zbezne, lenze ma privela kamosov, ktorych pozyvala, keby pozyvala vsetkych s partnermi, musela by si prenajat asi stadion a nechcela zase urazit nikoho zo svojich znamych, ze by ich nepozvala. Niektori na svadbu teda ani nesli s tym, ze bez partnerov nepojdu, my sme sa s manzelom dohodli, ze pojdem, kedze ma pozvala a nebral to nijak specialne tragicky. Pozyvala predsa kamoska, nie ja, ze ho tam nechcem. A uprimne, mne na kamoske predsa len zalezi viac a chcela som byt pri jej velkom dni, kdezto manzel ju poznal len z videnia, vlastne mu bolo ukradnute ci sa vydava ci nie. Nerobila by som z toho vedu.

mrkvicka060
3. júl 2020

@marlowe2 necitala som tych 13 stran komentov, len napisem moj nazor. Mozno je priatel aj rad, ze tam nepojdes. Nikoho tam nepoznas, jediny kto by sa ti musel venovat je on, lebo inak by si po svadbe donho hucala, ze ta nechal samu medzi cudzimi ludmi a ty si sa tam citila zle, ze si ta nevsimal a podobne. Tak isto sa chce zabavit a nechce ta mat mozno v patach cely vecer ako kontrolu. Na tvojom mieste by som tam ani nechcela ist, co si. By som si uzila vecer s kamoskami alebo sama so sebou :D sama medzi cudzimi ludmi, si predstavujes ze on cely cas tam bude na tebe nalepeny a budete sa ukazovat a s kazdym ta zoznami.., nehnevaj sa, je to mozno hnusne, ale je to svadba jeho kamosa, nikoho tam nezaujimas ty. Netlac sa tam, nechaj mu priestor. Uz riesis blbosti este spolu ani nezijete. Mu s tym pil usi az do septembra a mozno uz spolu ani zit nebudete...

bagre
3. júl 2020

@marlowe2 no takto - vo veku okolo 20 by ma to asi mrzelo, dnes by som to už neriešila /človek časom dospeje 🙂 a musí investovať energiu do iných vecí, ktoré je nutné riešiť/
ak je problém v priateľovom správaní, tak si to treba vyriešiť tam... rozhovorom
inak nevidím nič čudné na tom, že je kapacitný problém - niekde je limit 60, niekde 100... a ako nevesta som isto mala iné starosti ako riešiť pármesačnú známosť niekoho... až budeš vybavovať vlastnú svadbu, pochopíš

10 mesiacov je veľmi málo na to aby sa človek mohol prezentovať ako vážna známosť - nič v zlom, časom uvidíš jasnejšie ktoré veci poukazujú na vážnosť vzťahu.
Prečo vlastne chceš ísť na svadbu človeku ktorého si zrejme ani nevidela? /A možno už ani neuvidíš/. Ak tam majú pozvanú celú rodinu, na extra zoznamovanie čas nie je a teda viem si v tom prípade predstaviť aj lepšie strávený čas vo dvojici čo sa spoločenského života týka. Zmysel by som videla v tom prípade, ak by tam mal blízku rodinu a veľkú časť kamarátov - ale na tento prípad to nevyzerá
Takže áno, sčasti rozumiem tvojim pocitom, ale na druhej strane odporúčam pozrieť na vec s nadhľadom

luckajamborova
3. júl 2020

Všetky ste múdre ale keby ste boli na jej mieste a zaslepene láskou neviem či by ste mali taký postoj a pustili partnera samého na takú udalosť kde je veľmi veľa žien v slávnostných šatách a kde je veľa alkoholu sory ale taká je realita.... čo oči nevidia srde nebolí...

cervenaruza123
3. júl 2020

Inak viacere spominate, ze sa automaticky pozyva aj partner a tak... No je to o zvykoch. Napriklad my sme mali na svadbe blizku rodinu (surodenci nas a nasich rodicov s detmi + stari rodicia) a naj kamosov a bolo to vyse 100 ludi... U nas v rodine sa na svadby nikdy nepozyva automaticky s partnermi, uz ked ma niekto vyslovene stalu znamost, tak hej, pozvu, ale ze kazdy slobodny zeby si mal brat partnera, to by sme davno skrachovali... Pozyva sa rodina a par kamaratov, ked vobec vyjde na nich miesto. A cim viac mladych sa vydava/zeni, tym viac deti pribuda a tie na svadbu vzdy chodia, lebo svadby su u nas proste velke rodinne oslavy s najblizsimi, kde sa oslavuje, ze sa rodina zase rozrastla a tesia sa z toho dospeli aj deti a zabavaju sa spolu. Rodiny spolu dobre vychadzaju a "cudzi" ak tam su, casto sa nudia a nevenuje sa im ani partner, lebo konecne ma cas pokecat so zvyskom rodiny, co sa nevideli mozno aj rok ci dva poriadne. Takze je to velmi o zvykoch v danom regione ci rodine. Neda sa to zovseobecnit a navrhovat rozchod len preto, lebo niekto je ochotny ist na svadbu bez partnera.

zuzzqa
3. júl 2020

@luckajamborova tebe musi dobre **** 🤦‍♀️

luckajamborova
3. júl 2020

@zuzzqa ja mám len svoj názor a keď niekto drží... za to ja nemôžem 😂😂😂

selest
3. júl 2020

@luckajamborova fiha a vies ze teraz v lete chodia aj baby po meste v minisukniach. Cakas partnera kazdy den pred robotou pre istotu ci ako. My sme tu dospele aj nasi partneri, urcite sa nepotento z toho ze vidia ine zeny v satach😨a nemyslim ze autorku zrovna toto trapi..

marlowe2
autor
3. júl 2020

@selest nie to ma zrovna ozaj netrápi niesom žiarlivá stíhačka a ani nemám 15... každý deň veď človek vidí xy žien a xy mužov a ani by ma takáto vec nenapadla

mirgenah
3. júl 2020

Ten moj isiel kedysi na dovolenku s partiou sam, boli uz dohonuti predtym ako sme zacali vaznejsie chodit spolu. Bolo to asi po polroku/tristvrte roku nasho chodenia. A bol dva tyzdne s kamosmi a kamaratkami v Taliansku. Neriesila som to a ani ma nenapodlo sa tym zaoberat, co sa ma stat sa stane a to neovplyvnis. Co by som s tym dosiahla? Sme spolu uz roky rokuce.

luckajamborova
3. júl 2020

@marlowe2 kto nežiarli nemiluje 😉 ale to je si jedno v tvojom prípade.... život ide ďalej či s... alebo bez....😉

zuzka1117
3. júl 2020

@luckajamborova žeby vlastná skúsenosť? Ak aj áno nie každý je taký. Niekto svojmu partnerovi môže aj dôverovať 😉 ak chce niekto podviesť tak na to nepotrebuje ani špeciálnu príležitosť

0silvia0
3. júl 2020

@luckajamborova nerozumiem pojmu "pustit partnera sameho". To akoze ked si baba dupne a povie frajerovi, ze ja ti nedovolim ist tam a tam, frajer sklopi usi a zostane doma? Jej, to je zlate, ako u pubertiakov😂, som myslela, ze sa tu bavime o zrelych ludoch🤔