icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

guiseppinka
4. júl 2020

@mimik79 no vidis, tak my sme mali len najblizsiu rodinu z jednej aj z druhej strany a aj to sme vsetkych nevolali (lebo sa nestretavame) a dostali sme sa na cca 70 ludi... 40 ludi si neviem ani predstavit, ze komu by som povedala sorry nemozes ist, lebo... Lebo sa stretavame so vsetkymi, ktorych sme tam mali. A to, ze ty si to nevies predstavit, je tvoj problem... Nie kazdeho rodic je z sam alebo ma 1 surodenca...
@cinda555 je to chlap. Bolo mu povedane nie, tak nie. Pre neho to skoncilo, je to vyriesene. Akoze co ma teraz nasilu sa vnucovat alebo vydierat, ze nepride? 🤦🤦🤦 no nechce, nepride, minus 1 clovek. Asi som mala byt fakt chlapom, lebo pri takychto situaciach sa aj hanbim za to, ze som zena...

modrava
4. júl 2020

@lienka.7 etiketa ti ide, to je fakt... 😉

cinda555
Odpoveď bola odstránená
modrava
4. júl 2020

moja sukromna, vnutorna, etiketa hovori, nechodit niekam, kam nie som pozvana..

cinda555
Odpoveď bola odstránená
vikuska2012
4. júl 2020

@lienka.7 čo sa týka peňazí to povedala moja babka 😂 ja som sa nad tým nezamyslala . Ja som sa skôr bála aby bolo dosť € a všetci boli spokojní. Skor som narážala na to ,ze ak sa niekto nepozve tak by to mal hosť akceptovať , kedze si môžu vybrať koho chcú. Ak nepozvali autorku tak buď nechceli, a nepoznajú sa tak dobre, alebo partner natom netrval - čo by mi bolo tiež ľúto a v tomto autorku chápem. Pokiaľ sa snažil ale nechce nevesta možno, tak on s tým asi veľa nenarobí. čo sa týka mňa ja som m si hostí nevybrala ,bolo to z manželovej strany a bolo by mu ľúto ak by jeho tety neprišli len preto že sme zredukovali počet ma tých najdôležitejších a nie ešte na ich deti s frajerkami ,alebo opačne ktorých sme ani nepoznali a doslova sa nanutili. A bola by si prekvapená aké vznikli nedorozumenia .Situácia bola aká bola . Keď si na svadbu šetris 3 r a potom ledva vykrijes výdavky a hostia to nedokážu pochopiť je dosť frustrujúce. Myslíš že oni chceli prísť večer? Prišli sa doslova najesť, vypiť a odišli. Pre mňa to boli cudzí ľudia. Ja som mala správnych hostí. My nevieme či ju partner na tej svadbe vyslovene chce . Z toho pohľadu ma autorka právo byť smutná, ale ak je to zo strany mladomanželov, s ktorými sa nejak nepozna, tým by som sa natrapila a partner s tým nič nenarobí. Musí to akceptovať on nerozhoduje . V tomto si nemyslím, ze by niečo urobil zle .

mondolina
4. júl 2020

@modrava
Všimla som si👍

cinda555
Odpoveď bola odstránená
modrava
4. júl 2020

@mondolina ja nemozem spomenut zlu cudziu gramatiku, lebo by mi hned vyhodili na oci, ze pisem bez diakritiky a to tiez nie je spisovne 😂

cinda555
Odpoveď bola odstránená
terezia323
4. júl 2020

@blavane ale ona niekde písala, že sa jej frajer pýtal toho kamaráta a povedal, že sa nedá.

mondolina
4. júl 2020

@modrava
Skúsila som, aj keď si myslím, že čechizmus nie je taký prešľap ako "kôli, hamba atď".

cinda555
Odpoveď bola odstránená
modrava
4. júl 2020

@mondolina ono zas, horsie nez zla gramatika je nazyvat ludi telatami, hlupakmi a trapkami. teraz neviem ci to bude kvoli tomu citaniu bez porozumenia alebo z nedostatku znalosti etikety 😀😀

cinda555
Odpoveď bola odstránená
zuzanaam
4. júl 2020

@cinda555 písala, že aj ona

makova333
4. júl 2020

@zuzanaam "lenže svadba nie je o jej priateľovi, ale o svadobčanoch, a tí su pre ňu cudzí a ani jemu nie sú rodina. " Len taky maly detail, svadobcania su vsetci ucastnici svadby, nie novomanzelia, cize aj jej priatel je svadobcan, takze podla tvojej logiky by to malo byt aj o nom, kedze tvrdis, ze svadba je o svadobcanoch 😀

zuzanaam
4. júl 2020

@makova333 kto chce psa biť palicu si nájde, kto sa chce handrkovať hľadá zámienky. Kto chcel, pointu pochopil. Idem radšej kosiť, pekný deň 😉

makova333
4. júl 2020

@marlowe2 cele je to o tom, kto ta tam nechce. Ak buduci novomanzelia, tak ok treba to respektovat (tu si treba polozit otazku, ako by podla teba mal idealne na to priatel reagovat npr. nesiel by tam, siel by len do kostola/na urad, prisli by ste spolu po 22.00 h, siel by sa bavit sam, ale bol by tam krastie... atd.) alebo ta tam nechce priatel a vsetko ostatne su uz len jeho vyhovorky.

makova333
4. júl 2020

@zuzanaam to bude rozumne 🙂

lienka.7
4. júl 2020

@vikuska2012 nebolo to myslene v zlom. Prepac ak som sa ta dotkla.
Robim okolo svadieb a poviem len jedine. Je potrebne sa prikryt perinou na aku mas. Mnoho neviest si navymysla blbosti, zazila som uz aj poziadavku na 200 ludi... a ked prislo k cene, tak padali do mlobd.
A jasne, pri stole miesto byt uz teda nemusi, ale nie je dovod, aby im nemohla prist pogratulovat potom. Mne osobne by to bolo trapne, aby som nepozvala tu druhu polovicku. Treba si jasne stanovit kto a ako ma prist. My sme to mali tak, ze sme si povedali, ze mimo rodiny 5 naj kamaratov z oboch stran. A automaticky sme ratali +1 ku kazdemu. Dokonca jeden kamarat sa rozisiel s priatelkou, tak prisiel s bratom 😋 ale ani nas nenapadlo, ze by sme mu povedali, ze ides sam... Neriesili sme si koho kto pozyva. A ano, po hostine dosli aj ti zvysni, co neboli pozvani priamo na hostinu a bolo ich takmer 70. 😁😁😁

lienka.7
4. júl 2020

@makova333 presne 👍👍👍
Napisane uplne jasne, strucne a zrozumitelne 😁😁😁

stargirl
4. júl 2020

@panelacikova No neviem, taký týždeň pred termínom svojej svadby by som asi už chcela mať všetko uzavreté 🙂 je to jeden večer predsa, hádam to zienka prežije. Ja by som si urobila program bez priateľa a ahoj.

guiseppinka
4. júl 2020

@cinda555 vravim, ze som ina... Aby mi chlap stal stale pri sukni tak dakujem pekne. Brala som si partnera a nie sluhu, otroka. Tak ako on potrebuje cas pre seba, tak ho potrebujem aj ja... Ale mame na to rozdielny nazor, ten druhy je pre nas divny. Ani ty ani ja nie sme samy, suhlasi aj s tebou aj so mnou viac ludi... Ak to vyhovuje tebe takto, aby si mala stale chlapa pri sebe, tak kludne, nam to nevyhovuje...

0silvia0
4. júl 2020

@cinda555 dorazne ta ziadam, aby si ma nekomentovala a vyprosim si, aby si ma oslovovala tela, tak komunikuj doma medzi svojimi, tam si rozumiete, dakujem za pochopenie.

vikuska2012
4. júl 2020

@lienka.7 nie narazila som sa . 😉 áno tak som to aj ja navrhovala vzhľadom k našim možnostiam. . Proste mladí prídu večer na zábavu nie na večeru aby nám to vyšlo. Lenže kto iný ak nie ženy robili problémy. Ja som robila ako čašníčka nejednu svadbu ,mala som presne predstavi koľko čo stojí ,presne ako moja babka hovorí, prikry sa takou perinou pokiaľ ti siahajú nohy. Všetko som mala preratane ale naozaj som si nechcela ukrojit z peňazí na šaty a oblek len preto že sa všetci chceli najesť. Preto som tým myslela len ,ze ja chápem ak nechcú pozývať všetkých. Ale v tomto pripade klidne mohli pozvať autorku keď už len aj ku gratulácii pred pol nocou . Ono potom už aj tak hostí neodmietnu a zostávajú. Keď sa už partner na nu pýtal, ako nevesta by som to takto navrhla ak sa už to jedno miesto nenašlo...Ale predpokladám že partner ako chlap mu stačilo povedať že sa nedá.Pre muža nie je nie a viac nerieši. A pritom mu asi netukne že partnerka je z toho smutná a vníma to ako svojim spôsobom negatívum pre ich spoločnú budúcnosť. Ale ja by som to tak nebrala a na jej mieste sa šla zabavit s kamarátkami. Isto prídu ešte svadby kde bude pozvaná aj ona . 😊

modrava
4. júl 2020

@0silvia0 ved ju nechaj, jej slovnik vypoveda o nej, o tom co ma v hlave. ja tam mam same pekne veci, ty asi tiez. ona telce, hlupakov a trapnosti 🙂

cinda555
Odpoveď bola odstránená
mondolina
4. júl 2020

@0silvia0
Nenechaj sa vytočiť, je to iná " kategória" ako ty. Taká ťa nemôže uraziť.

modrava
4. júl 2020

@mondolina ano, presne. 22 stran, vyse 600 reakcii a ani jedna zo zien nepotrebovala pouzit nadavky. dokazali aj protichodne nazory zvladnut bez urazok. a hups. jedna sa predsalen nasla.