Partner ide na svadbu bezomňa
Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.
@marlowe2 netrap sa, niektore veci v živote proste musíme nechať tak, a vetsinov sa vyriešia samé. Skus myslieť na to ze o pár týždňov si ani ne spomenieš. Musis sa odosobniť pre vyššie dobro.
@cinda555 no nie kazdy byva na lazoch. V okoli BA je to uplne bezna suma a menu sme nemali ziadne extra, ale klasika 🙂
@marlowe2 možno tam budú partia kamošov bez žien, takže by si sa nakoniec možno aj nudila. Keď sa nedá, tak sa nedá... trošku blbé od budúceho ženícha, ale nič s tým nespravíš.
Chlapi nie sú takí, že teraz mu bude priateľ dohováral, alebo "vydierať" buď s ňou, alebo sám. Uži si pekný víkend bez neho.
@marlowe2 ešte by ma zaujímalo, koľko máš ty a priateľ rokov? veľakrát sa takto chovajú nevyzretí "muži" vo veku do cca 25-30... keby bol už zrelý a myslel by na spoločný život a na to, aby nestarol sám, tak jemu samému by záležalo na tom, aby strávil takúto spoločenskú udalosť s tebou 🙂
@marlowe2 Nečítala som všetky komentáre, preto sa možno budem opakovať, ale súhlasím s tebou, je to neslušné. Väčšinou keď sa volá kamarát na svadbu, a je sám, mala by mu byť pridelená nejaká partnerka, aby sa mal s kým baviť. Aby boli "na pár" A keď si medzičasom našiel teba, mal jednoducho oznámiť, že má partnerku a chce ju dohlásiť.
Kamarátka ma pozvala na svoju svadbu, bola som vtedy sama a normálne mi vtedy povedala, že musíš si niekoho zohnať, lebo nemám nikoho slobodného. Takže pozývala mňa +1. Pri takej veľkej svadbe mi to príde slušné.
@marlowe2 a ako by si chcela aby to tvoj frajer bral? Ma plakať po nociach do vankúša , lebo nemôžeš ísť s ním ? Či nebodaj neísť? Či ešte orodovat u kamoša za teba ??
Ako.. áno príde mi to normálne za takých okolností ako píšeš, skôr mi príde divné jak sa tam silou mocou chces natlačiť. A teda keď mu už raz povedali že im to je ľúto a nič viac, tak ta tam proste neplánujú pozvať, zbytočne budeš ešte 200x riešiť či je to problém prihodiť ešte jednu osobu kriste. Už ti dali najavo, že je to problém. Tak snáď sa s tým do septembra zmieris.
@panelacikova obaja máme 27
@marlowe2 Boze ženy ved už nebuďte takéto... Ja by som sa v živote nehrabala tam kde nie som pozvaná. Môj manžel ide kolegovi na svadbu, sam. A nech ide. Zabaviť sa, odreagovať. Načo vyrábate problémy tam kde nie sú.
@marlowe2 mne zas príde divné ako sa tam pcháš 😃 každý si môže na svoju svadbu pozvať koho uzná za vhodné. Kamoška pozvala iba kamošky/kamošov bez partnerov. A bolo to super 😃 A tí, čo boli v tom čase single, sa aspoň necítili blbo.
Niekto zas nepozýva na svadbu deti, niekto vynechá zo zoznamu neobľúbených príbuzných, proste každý podľa seba. Ty si tiež pozveš na svoju svadbu koho budeš chcieť.
A toto snáď nemyslíte vazne, že ju mal DOHLASIT.. umrem. Veď budúci manželia vedia , že má novú frajerku a vyjadrili sa, že im to je ľúto a nepozvali ju aj tak! Že dohlasit jednu osobu, jak na dajaky výlet 😆
@sissy27 a urcite z trucu nepozve tohto kamarata 🙂
@marlowe2 Treba to zobrat tak, ako je a na ten den by som si vymyslela program so svojimi kamoskami. Nie vsetci su na tom tak, ze mozu len tak pridat dalsieho hosta (mozno nie si jedina a museli by nakoniec pridat viac ludi), nie vzdy sa to aj z kapacitnych dovodov da.
@cinda555 tie lazy som nemyslela ako urazku pre nikoho. Len ludia odtial alebo aj z levic ako ty ;) by si mali uvedomit, ze nie vsade stoja naklady na osobu navyse 35 eur. S tym by som nemala problem ani ja. Ale pri sume 100 eur si to uz premyslim dva krat... A nie, Levice nie su okolie BA. A to, ze som z okolia BA vobec nepovazujem za nieco viac. Prave naopak. Keby som napriklad z Levic mozem mat svadbu so 100 hostami. Takto som ich musela skresat na 40. Takze treba sa na to pozriet aj ocami druhych a nekukat len egoisticky na seba ...
@marlowe2 skúšam sa vžiť do tvojich pocitov. Cítiš sa ukrivdene, že partner to zobral príliš pokojne a netrápi ho to, že svoju frajerku nebude mať na kamošovej svadbe. Ok, máš nárok na pocity krivdy, ale o nič nejde. Asi si chcela byť touto účasťou vnímaná ako oficiálna partnerka, takto sa tak necítiš... Ale naozaj ste spolu dosť krátko, aby si sa cítila ohrdnuto, a asi by si tam veľmi chcela byť. Nuž, život prináša aj takéto situácie a skús sa vžiť do role nevesty. Pre nevestu/ženícha je nejaká frajerka kamoša nepodstatná osoba. Oni riešia svoju rodinu, svojich známych a kamošov a pravdepodobne v ich partii nie si ešte žiadna stálica, tak nemajú potrebu ťa riešiť. To je všetko...
@marlowe2 ja s priateľom chodím na každú akciu aj keď nie som pozvaná...nie preto, že by som tam chcela ísť...ale priateľ mi povie že on si to tam bezo mňa aj tak neužije a teda nepôjde alebo mi povie - sme spolu?sme.teda moja pozvánka, je aj tvoja pozvánka...ale to je o človeku ako uvažuje...
@marlowe2 môj teraz už manžel šiel na svadbu svojmu bratrancovi. Vtedy sme spolu boli cca rok a pozvali len jeho a šiel.. Tiež ma to trochu zamrzelo, ale nechala som to tak. Potom prišiel za mnou okolo 10, či tam nechcem ísť, ale nebola som vôbec nachystaná. Tak som sa na to vykašľala.. Prišlo mi normálne, že muž sa neozval, ale nechápem, že to netrklo tomu bratrancovi :D.. Kašli na to, nech si ide a ty choď s kamoškami von 🙂
Ja by som takého priateľa už nechcela ...
@marlowe2 vždy sa dá niečo spraviť, na veľkých svadbách bývajú aj miesta navyše, niekedy sa prizvu aj hostia, ktorí prišli zablahoželať po obrade. Alebo pre kamarátov, ktorí prídu po oficiálnej časti. Ak ťa tvoj priateľ berie vážne a naozaj sa už miesto pre teba nenájde, môže sa predsa opýtať, či by s tebou nemohol prísť večer. To nie je kladenie si podmienok, ani vydieranie. Je to spôsob, ako ostane vlk sýty, aj ovca celá. Mne by tiež vadilo, keby išiel môj partner na svadbu bezo mňa. Nakoniec by som to určite prežila, ale mala by som pocit, že mu asi na mne až tak nezalezi a odrazilo by sa to na našom vzťahu.
Mne to príde divné, my sme pozývali na svadbu každého s partnerom a rátali sme aj tým, že nejaký partner "pribudne" a boli tam aj takí, ktorých sme tam videli 1x. A nie, nebola to dedinská zábava za 20€. Tu sa všetci tvária, že nepreháňaj, je to v pohode, no neviem, ako by sa im to páčilo v reálnom živote. Mne by to prišlo zvláštne no na druhej strane, nasilu by som sa tam netlačila. Proste niektorí to takto robia, nič s tým nespravíš.
Baby, niektore popracujte na svojom sebavedomi. Lebo necitit sa ako oficialna partnerka len preto, ze vas niekto nepozval na nejaku udalost a partnera ano (v case ked vas vas partner ani nemal). Moze to zamrziet, dobre, ale vyjadrenia, ze takeho partnera ktory by isiel by som uz nechcela a podobne su uz trosku moc...myslim to v dobrom
@marlowe2 nič s tým neurobíš, všade sú iné zvyky a každý to vidí podľa seba. A aj tvojmu partnerovi je možno trápne pripomínať túto situáciu ženíchovi, možno si s nevestou stanovili nejaké pravidlá. A nechce komplikovať situáciu, že kamošovi na svadbu nepríde kvôli tomu, že si nemôže zavolať partnerku. Ja na mieste tvojho partnera by som asi tiež do toho netlačila silou mocou... ženích s nevestou majú kopu iných starostí...

@mistymay33 práve si autorku mierne urazila, že si ju nazvala kamarátkou 🙂 toto môže bolieť, hlavne ak autorka to s priateľom myslí úprimne a vážne... kedysi mi ktosi tiež povedal, že som môjho kamarátka môjho partnera a nebolo to veru príjemné..