icon

Partner kritizuje rodinnú oslavu: Ako to riešiť?

katarinkaa33
29. dec 2024

Ahojte,.idem sa opýtať na Vás názor. Včera sme mali väčšiu rodinnú oslavu. Mama oslavovala 50 rokov. Muž sa tam netešil, jasné brala som to. Oni v rodine vôbec neoslavuju, není na niečo také zvyknutý. Tak som sa s ním dohodla že pôjdeme spolu, však sme manželia, chvíľu posedí, potom pôjde na chvíľu domov a zase pride. Tak sa aj stalo, najprv nepil, potom keď prišiel druhý raz tak si už dal. Ja som si tiež dala. Dala som si niečo viac, ale v rámci slušnosti. Nič zle som nerobila, jedine tancovala so synmi. Áno bolo mi zle( klasická opica). A on od rána do mňa bije, že sme rodina ozranov. Že aký príklad budú mat naše deti a podobne keci. Prišli moji rodičia, doniesli ešte nejaké jedlo čo ostalo, a on jediné čo iné povedal ironicky a s odporom, že celú noc nespal, že som pretŕčala celú noc.

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@liaka lebo som nebola taká opitá,ze by som si to nepamätala.

0kristina0
29. dec 2024

Ak by si pila v ramci slusnosti, nepregrcala by si celu noc. Manzel ma pravdu, nie je to pekny priklad pre vase deti.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bonboniera
29. dec 2024

@katarinkaa33 keď bude chcieť niečo jesť, povedz mu nech si ide kupit, ze rodina ožranov robí jedlo len pre seba 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucinka12356
29. dec 2024

A to ti kedy povedal? Dnes ráno? A on si potom išiel ľahnúť? Načo keď on nepil a mal by fungovať. A tvoji rodičia (tiež ozrani) boli schopný ráno doniesť jedlo z oslavy, čiže predpokladám ze to brali domov ešte v noci alebo hneď ráno. To mi nejako nevychádza, pretože pod pojmom ožran si predstavujem ľudí ktorí o sebe nevedia, poacaju sa zo strany na stranu,...
A k tej opici. Ja som na svadbe posledné vypila za celú noc 3 stamperliky fernetu a na druhy deň mi bolo zle a vracala som.. A to som nemala ani vypite z toho

softiesofie
29. dec 2024

To je co za blbecka.
Pride na oslavu, odide, znovu pride - a vypije si. Toto je uz samo o sebe divne.
A rano teba zdrbava. Ak nepijes casto aj z 2x2dc vina ti moze byt na druhy den zle...

bonboniera
29. dec 2024

@lonely66 inak presne toto milujem a ešte keď niektoré nápisu ze “nedočítala som to cele a nečítam ani komentare” … tak načo sa zapájajú? Bizar

markusrasford
29. dec 2024

@atinkaa piť každý deň a raz za čas na oslave porovnávať je veľmi silná káva. Film si videla ale na oslave si nebola a porovnávať to. Dole klobúk pred človekom ktorý dokáže bez znalosti ako to celé prebiehalo napísať jednu A4 ku

loliki
29. dec 2024

@katarinkaa33 Nasratý. Lebo si sa nestihla venovať jemu. 🙂

luteam
29. dec 2024

@katarinkaa33 no evidentne mu vadi nieco ine a toto si zobral ako zanienku hadat sa s tebou a "trestat ta" aby mal akoze moralne navrch ale preco to robi a co mu konkretne vadi uz musis ty vediet

atinkaa
29. dec 2024

@markusrasford problem slovenska nie je len alkohol, ale aj alebo predovsetkym citanie s porozumenim, ziaden alkoholik nezacina svoju karieru tym, ze pije denne, zacina sa presne ako pises raz za cas. Ja neporovnavam nic, ja som @autorka polozila otazky, ani nie tak, aby ich zodpovedala mne, ale skor pre nu samu. Pretoze zjavne maju doma veci, ktore su nedopovedane a na ktore maju obaja nie uplne rovnaky nazor.

a teba - je vidiet, ze ta pisany text a4 a viac desi od pohladu, pretoze inak by si ostal skor pri obsahu a to v tomto pribehu je uplne rovnake ako vo filme, dve rodiny a dva uplne rozdielne pohlady na to, co je oslava, aky ma priebeh, ako na nej vyzera clovek, ci je clovekom aj presne povracany a mimon .....a tak podobne. A mimochodom, ja som sa pri vasej konverzacii o filme iba pristavila a dala za pravdu holke, ktora tu film priniesla do diskusie.
Ja som to tu neprezentovala ako vlastny pohlad, ani mi to nenapadlo porovnat to. Mna zaujalo ine a to som autorke napisala - podla mna je zaujimavejsia stopa to ako, ktora rodina oslavuje, pretoze tam maju daleko vacsiu nezhodu ako v piti, pisala ze aj manzel si kludne vypije, dokonca aj s clenmi jej rodiny, teda stvalo ho cosi ine, to ako oni slavia a nieco ho na tom nastvalo ale, ze velmi kedze ich nazval a oznacil takto pejorativne vsetkych, nie iba ju.

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@loliki ale práveže som sa mu pchala do ,,riti,,aby som mu to spríjemnia, ale potom si vravím dosť, idem zabaviť aj bez teba. Pripájam pod pojmom zábava, bolo asi 30 minút tancovania. Potom sme šli domov. A ešte nás aj odviezol môj otec,ktorého nazval ozranom.

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@lucinka12356 veď práveže keď človek nepije, tak znáša ťažšie tie stavy po ako človek ktorý pije pravidelne.

0kristina0
29. dec 2024

@lonely66 beriem spat, tak preco si jej muz vymysla? Tam bude potom problem niekde inde.

betulinka1
29. dec 2024

@katarinkaa33 by som mu povedala, no vidis kam si sa priženil 🤣🤣 Viac by som to neriesila. Ale pamätala si a keby som ho videla s pohárikom, tak by som mu to pripomenula, ze aha uz aj ty patríš do rodiny. Nechapem zbytocne hádky. Ja nepijem vobec, moj muz, ked je akcia ale nie je opitý, vie ked ma stopku. Ale naco sa preto hadat.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@betulinka1 veď práve zbytočne hádky, len keď mňa to vie tak vytočiť, a uberá toľko energie zo mňa. A hlavne to že on keď ide s otcom osláviť narodeniny, tak idú sami dvaja sa najesť to je normálne, mi povie veď idem s otcom, ja keď idem s mamou osláviť tie jej len vo väčšom tak je zle a to je vo všetkom tak.

simona20201309
29. dec 2024

@katarinkaa33 pozri, keby ste boli spolu prvý krát na takejto oslave kde si to prehnala s alkoholom tak ti muž určite nebude nadávať do ozranov.
Určite to nebolo prvý krát, a určite to bolo na tebe dosť vidieť.
Ako matka by som sa pred svojimi deťmi hanbila ako pes.
Neurazaj sa, zamysli sa. A na budúce takéto oslavy si daj radšej džús keď nevieš ostat pri jednom pohariku

cacianka
29. dec 2024

@simona20201309 zase ďalšia čo nevie čítať s porozumením a všetky príspevky

loliki
29. dec 2024

@katarinkaa33 Tak ty si z rodiny ožranov a on z rodiny grobianov. Je tam toho. Nalej si niečo na zlepšenie nálady a on nech si triezvy nadáva. 🙂Vyberte si, čo je lepšie. Mať dobrú náladu a byť nad vecou, alebo byť triezvy a nasratý.

simona20201309
29. dec 2024

@cacianka ja nemám problém čítať s porozumením. Ten kto s tým má problém si práveže ty. Precitaj si ešte raz môj príspevok a ak nedocvaka tak ešte 10x a ak ani potom tak kašli na to

zltalienka
29. dec 2024

@katarinkaa33 prečo Ťa ohovoril pred Tvojimi rodičmi, že si grcala keď to nie je pravda? To je teda riadna podpásovka.
A Tvoj otec nepil na narodeninách svojej manželky, že Ťa viezol domov?
A ako to ze píšeš, že manžel spí a predtým že od rána do Teba rýpe? Tak rýpe do Teba alebo spí?

michal_dr
29. dec 2024

@katarinkaa33
Autorka... z môjho pohľadu 😉
Prešiel som temu, prispevky i tvoje doplnenia...

Neobvinuj sa, nemaj zlý pocit z manželových slov, si dobrá mamina, nič zlé si neurobila 😉, nezlihala si, vsetko je v poriadku.

To čo mnohí píšu, ze by nepili ked su deti, ze davas zly priklad, ze si grcala/negrcala, ze manzel ma pravdu.... každého osobný názor, z mojho pohladu v tomto pripade uplne irelevatné.

Celý problém vznikol niekde uplne inde...

Tvoj manžel na tu oslavu nechcel z nejakého dôvodu ísť (to, že s otcom obcasne popije, podebati, je super), ale nechcel tam ísť...išiel tam na "tvoje" prianie... urobil komprobis, ale psychicky nebol v pohode, vyrovnaný. Ano, kludne sa smejte, ale nie vsetci muži "musia" svokrovcov, svokru, ale vo vztahu sa robia kompromisy, predsa len manželkiny rodičia/mama a tu naviac oslava.

Napriek tomu, že išiel na tvoju žiadosť, nebol v pohode (toto chlapy zenam nehovoria) a kedze isiel na tvoju ziadost, mal "to" vo svojom vnutri voči tebe. Kombinacia nekomfortu, nervozita, nervy, zvlost, stres... mega kombinacia čakala na zápalku ☹️.

A "bum", bolo ti nevolno... a v tom momente vsetky emocie v nom spojil ešte s laskou k detom a stalo sa to, čo povedal... Muži berú veci inak ako ženy a tiež nie sme všetci rovnakí 😉

Takže napriek tomu, čo sa stalo, daj mužovi toto rozdýchať, aby to všetko spracoval. Bol to "emocný šok". Jediné, čo by ma mrzelo a začo by som sa ospravedlnil, bolo tahať ho niekam proti jeho vôly s vedomim, že to urobil "len a len preto", že si ho požiadala a je to tvoj manžel a išlo o oslavu tvojej mami, nechcel, aby si mu neúčasť do smrti vyčítala.

To, že si si vypila, to, že ti bolo nevolno, je uplne bezpredmetné, pretože nevolno býva i z jedného poháriku ak nezapasuje, alebo nezapasuje jedlo. Za dalšie, nie si typ ženy, ktorá si sama naleje kazdy den, inak by isto s tebou isto nebol.

To, že si na oslave/party partner dá drink, že si bafne ducha slobody, to, že pregrcia noc... tak je to ok... Mojej partnerke by som podržal i vlasy a bol s ňou celú noc...
Prečo? Pretože ju poznám (ak som vo vztahu, vy manželia) a viem, že je úžasný človek, je to skvelá žena, mamina mojich detí a "viem", že je v živote v pohode, človek na trorého sa môžem spolahnúť... proste niekedy sa stane, alebo potrebuje raz za rok zo seba uvolniť vsetko nahromadené v nej. Sme len ľudia 😉

Z mojho pohladu, žiadna rodina ožranov, nič sa nestalo, "o deti bolo postarane, boli v bezpečí", pekne si sa s nimi bavila... jednoducho manžel "vybuchol". Neber si to k srdcu, ikeď viem že jeho slová bodli do srdca... 🙁

Bude to dobre, len to musí spracovať... si skvelá mamina 😉

panonia
29. dec 2024

Ako dobre, že sme s mužom abstinenti. Nechceš sa inšpirovať, tá čista myseľ za každych okolnosti je úžasna.

katarinkaa33
autor
29. dec 2024

@michal_dr ďakujem za vaše slová, vo väčšine máte pravdu

valikasikulova
29. dec 2024

@maciatkoe kde si ho prosím Ta videla?? Ja som nestihla kino keď bol a keď som pozerala ešte ho nikde nedávali na nete...dakujem 🙏🙏🙏

murko14
29. dec 2024

Žena si vypije na maminej päťdesiatke a už je alkoholička. Wau. Ja si pamätám ako som si prvýkrát po tehotenstve a pôrode dala pohár tokajského (do 2 dcl to bolo). Mali sme návštevu a syn mal vtedy pol roka. Na druhý deň ráno som nevedela vstať z postele. Sama som nechápala. Podľa tu komentujúcich som asi tiež alkoholička. Nuž, musím sa nad sebou zamyslieť.

zltalienka
29. dec 2024

@michal_dr "Napriek tomu, že išiel na tvoju žiadosť, nebol v pohode (toto chlapy zenam nehovoria) a kedze isiel na tvoju ziadost, mal "to" vo svojom vnutri voči tebe. Kombinacia nekomfortu, nervozita, nervy, zvlost, stres... mega kombinacia čakala na zápalku ☹️."
Našťastie sú aj iní muži, nielen takíto.

michal_dr
29. dec 2024

Ešte doplním maličkosť, po tom, čo som odmietol po istej konfrontácí zo strany expartnerkinej mamy ju po 7mich rokoch vzahu navštevovať a chodila k nej ex sama, som to mal minimálne 1-2x v mesiaci na taniery ako "horčicu k párkom" a v nej to vrelo. Preto, muža v tomto chápem. Niektore veci, sa ťažko vysvetlujú... 🫤